Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pasta Devil's Canyon je lepší než 40 let stará sovětská KΠT-8, ale ne o moc

Je smutne ze to co se dnes zakaznikum prezentuje jako nevim jaky pokrok a stoji to tisice = ve finale v skutecnosti dosahuje kvality podobne(40 let) nebo dokonce i horsi jako produkt uvedeny pred par lety(MX-2). Intel se klidne mohl dohodnout s vyrobcem reseni Coollaboratory Liquid Pro a integrovat jiz tento tekuty kov na sve odemcene HS-R modely: Core i7-4790K, i5-4690K a Pentium G3258. Tymto krokem se jenom utvrdilo ze Intel nema poradnou konkurenci a teda bude ze zakazniku zdimat vic a vic penez za ktere jim nalezi z dalsich novych generaci/produktu iba vykon vyssi o 3-5% + vykonnejsi integrovane graficke jadro(ktere v pripade K modelu dovolim si tvrdit vyuziva tak maximalne 3% jeho majitelu a i to jenom na testy) a s tim cena presne identicka jak predchozi generace, proste zadne zlevneni. Vzdyt taketo rozdily teplot primo souvisi i s rezimem Turbo a zakaznik tak prichazi o to co si zaplatil jelikoz je to rezim primo zavisly na teplote. Podelane procesory s pastou sedivkou, cipsety 9 generace ktere prinasy pochybny S-ATA Express a nic prevratneho od 8 ktere zas trpely chybou v podobe ztraty dat pri pripojenem USB zarizeni v rezimu spanku pocitace, no nevim toto sou a jinak se to rict proste neda detstke chyby ktere vznikaji prilis uspechanym vydanim a k tomu setrenim. A Broadwell ma byt jenom v K prevedeni do desktopu, zadne "tradicni" procesory s tim ze Skylake ktery Haswell Refresh primo nahradi si to uz montuje k novemu socketu LGA 1151, tak babo rad ma to zmysel utracet dalsi koruny?

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

To víte, Intel významně poškodil AMD v dobách kdy rostlo společně s Hectorem a stávající stav mu zjevně vyhovuje a tak může dělat taškařice a šaškárny. Lidi mají krátkou paměť a spousta hodí blábol "Intel je značka" či "Je to chyba AMD, AMD dělej něco(Mutley! Do something!)" či "Až AMD vydá 3x silnější a 60x efektivnější a 8x levnější procesor než Intel tak si ho koupím", apod.

No a pak tu máte spousty tabletistů, telefonistů s představami, jak si telefon budou všude dokovat a dělat na tom srsly práci. Akorát koukání na facebook práce není.

Osobně by mě moc zajímalo srovnání sovětské KΠT-8 s šedivkou co Intel dává k normálním Haswellům a Ivy Bridge.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Neschopnost AMD vyvinout procesor srovnatelny vykonem s Intelem bych nesvadel na Intel. Intel si dovolil jedinou taskarici - je o 5 let vyvoje pred AMD co se tyce CPU.

Je to stejny alibismus jako Recko svadejici vysledky desitek let zivota na dluh na nemeckou okupaci za druhe svetove valky.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

"co se tyce CPU"

Povedl se vám zajímavý překlep ve slově "továren". :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý vtip, to s tím Hectorem. Tenhle mexický imigrant, co se permanentně vymlouval na praktiky Intelu, AMD dokonale pohřbil. Docela se divím akcionářům, že ho nechali přežít.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Sakra já to napsal úplně blbě, nemělo to být myšleno tak, že by Hector pomahál spíše naopak. Krásné prakticky Intelu + Hector vnitřně rozebíral. Asi bych měl začít komentáře po sobě číst a ne rovnou psát jak rostou náhodně myšlenky v hlavě :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Hele a ze treba Sun, VIA nebo IBM se na Intel nevymlouvaj? AMD procesorovou divizi pohrbilo manazerske rozhodnuti pracovat na puvodne serverovem procesoru pozdeji znamem jako Bulldozer, a stovky dalsich spatnych manazerskych rozhodnuti. Nejake vymluvy na intel jsou kecy loupeznickych pravniku, dokonce i VIA porad zije. Kdyz bylo amd cpu dobry, lidi ho kupovali. Ted uz ho kupujou jen iDDioti.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se odehrávalo v dobách K7/K8, po tom co se Intel dostal do pozice leadera to už moc neměl zapotřebí, takže pohoda.

IBM má velmi specifické trhy s PowerPC/Cell, i nějaký ten mainframe. Sun je už vlastně Oracle a to je také velmi specifický trh.

VIA taky hnízdí v embedded segmentu s nějakými 0,2%.

A ano v AMD bylo bohužel spousta špatných manažerských rozhodnutí :F

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Viděl jsi vůbec někdy statistiky prodeje z doby A64? :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no schvalne, hod sem nejaky link.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přímé srovnání asi nebude. Šedivka na tom, tak zle není
http://www.overclock.net/t/1360505/thermal-paste-shootout-intel-generic-...
http://www.hardwaresecrets.com/article/Intel-Stock-Thermal-Compound-Revi...

a srovnání ostatních
http://www.hardwaresecrets.com/article/Intel-Stock-Thermal-Compound-Revi...
http://www.tomshardware.com/reviews/thermal-paste-performance-benchmark,...

samotného mne překvapuje výsledek (relativně dobrý). Otázkou je živostnost (to jsem ještě nenašel)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

„Intel se klidne mohl dohodnout s vyrobcem reseni Coollaboratory Liquid Pro a integrovat jiz tento tekuty kov na sve odemcene HS-R modely: Core i7-4790K, i5-4690K a Pentium G3258“
Mohl, ale hlavně u toho Pentia G by se museli zbláznit.
Náklady na ten materiál by byly minimálně 10x vyšší a efekt (na 53-wattovém procesoru) minimální.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ale možná by se mohli vrátit k pájení jádra na IHS. Otázka jaké jsou výrobní náklady, ale dřív to šlo, tak proč ne teď? Zase jsou v tom prachy :F

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že by "Kolaborka" ty náklady tolik nezvedla.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tekutý kov vyžaduje relativně zdlouhavou ruční práci, šmrdlání špachtličkou, než přestane dělat kapky a uráčí se přilnout. To asi není nic pro pásovou výrobu, kde robot něco kydne, připlácne a hotovo.

Nicméně uměl bych si představit, že ty procesory by se dodávaly s nepřilepeným heatspreaderem. Hmotu ať si nanese každý sám.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro je na dlho, ale Ultra by mala ist rychlo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co Metal pad? Ten taky jen připlácnou a hotovo :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neříkal jsem hned na začátku, že to bude stát za prd? A se nakonec ukázalo, že to nebude ani moc lepené, ale je to prostě nějaký lepší silikon. Ten je dobrý tak na zalití zdroje a odvod tepla ze součástek se ztrátovým příkonem pár wattů, rozhodně ne tohle…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A není to nakonec o životností? Já měl dojem, že u externě nanášených past se tak nějak počítá, že to časem může být zapotřebí vyčistit a přemáznout (i po relativně krátké době), ale že u materiálů takhle výrobcem uzavřených uvnitř uživatelem běžně neservisovatelné jednotky se třeba bere ohled na to, že mohou mít zpočátku horší parametry, ale že jsou časově stálejší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak stálejší? Zatvrdne to taky jako šutr, jak 99 % past na trhu, akorát je IHS přilepený, takže to nevadí, nemělo by se to hnout a ztratit kontakt. Vemte si nějaký starý procesor a podívejte se dovnitř sám. Jediná pasta z mojí zkušenosti co nezatvrdla a má navíc skvělé parametry je Arctic Silver 5.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...teda čekal jsem víc... toto je svinstvo... to už skoro radši pro ty overclockery připlatit za desku 2 tisíce a mít socket 2011

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A řekl to někdo Intelu? ☺

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.