Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chytré hodinky s x86 jádrem? Intel a Fossil ohlásili několikery

No tak na designe sa aj tak moc vymysliet neda zvlast ked limitujucim faktorom je dotykovy display a rozmery koli spotrebe/akumulatoru. To je v podstate jedina a zasadna vec v com sa mozu lisit od ostatnych - vo vydrzi na akumulator. Ale docela ma prekvapuje ze uz aj vyrobcovia typu Fossil lezu do smartwatch s Androidom. Nieje uplne tragicky ale bohuzial trpi neduhmi tak ako aj Android na mobiloch. Celkovo je ale stale Android Wear v plienkach a skor nepouzitelny. Zatial je to viac gimmick kde sa daju akurat tak vymienat watch faces a par aplkacii s diskutabilnou pridanou hodnotou. Ostatne veci ako notifikacie alebo odosielanie kratkych sprav ma uz kvantum inych hodiniek beziacich na roznych os.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nak si je strci do prdele, takove hodinky nesmyslne ktere musim dobijet kazdy den a nosim si speha so sebou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lol hodinky s androidem, to ma byt vtip? Ono jim nestaci, ze mobily s tim jsou derave, pomale s hovno vydrzi? Jeste je asi dlouha doba nez pochopi, ze NIKDO (opravdu nikdo) na hodinkach nepotrebuje ani nechce zadny operacni system, hrat hry a podobne ultrapicoviny ..... ze KAZDY od hodinek ocekava vydrz minimalne v mesicih a cteni notifikaci, nasteveni budiku, zobrazovani casu, stopky atd .... proste to, co umely v 89tem hodinky od vietnamcu ...... ale uz se to zacina lepsi .... pebble byly celkem spravny smer ..... ale nejlip, co jsem zatim videl jsou MIFONE W15, tam to vymnoukli hezky ..... asi jako jedini pochopili, ze to, co od hodinek clovek chce, jsou funkce onech vietnamskych digitalek z prelomu tisicileti + STANDARDNI BT funkcionalita, co umi sparovat i 10 let starou nokiu ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, kolik vlastníte zařízení s androidem že jste tak proti němu zaujatý. Jelikož víte vše o jeho slabinách a bídě, tak předpokládám že jste jeho dlouhodobý uživatel. Podělte se s námi o Vaších zkušenostech s tímto nechvalně známým "OS". Jen tak mimochodem, já nevlastním žádné zařízení s androidem, ale zato jsem dlouhodobý a ne příliš spokojený uživatel "OS" s názvem Windows Mobile.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To nic, to je jen pánovo takový podpis (něco jako když pes pochčije kdejaký roh nebo patník). Kde to jde (a někdy i kde to nejde) kopnout si do Androidu, bez toho není denní dávka emocí naplněna. Nějak ho asi sere, že ho používá tolik lidí. Proč, to vůbec nechápu, takže to vidím nejpravděpodobněji na mentální poruchu. Něco jako Ládík kdysi, který měl nutkání opakovat části vět a dělat čárky i tam, kde se to vyloženě nehodí. Tak BTJ na to má svůj Android a z toho žije (a s ohledem na popularitu Androidu ještě hodně dlouho žít bude).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A taky startuje na linux, hlavně na desktopech. Ale jinak se zdá normální (pokud se to o někom od počítačů dá vůbec říct) :-)

Dneska má BTJ pravdu ve všem (mimo těch věcí zmíněných výše :-), tedy jeho obvyklé mantry) - operační systém na hodinkách je fakt ptákovina, dokud technika nepopoleze o kus dále, aby to vydrželo s baterkou 100x déle než dnes. Pak na tom může jet i taková zhovadilost, jako Android Wearable. Jenže proč ? Časem na tom bude plný Android nebo cokoliv jiného (W10 ? Netobylvtip), třeba za 10-15 let.

Pořád platí "Zen of Palm", tedy nejít s kulovnicí na medvěda střílet veverky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, jenže s přístupem, jaký má BTJ, by jsme v současnosti byli stále s těmi hodinkami od vietnamce. :-\

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pise to dost expresivne ale bohuzial Android po technickej stranke je z dnesnych mobilnych OS na tom fakt dost zle. Aj ked Google sa snazi a zacina si pomalicky uvedomovat tento stav, stale je to otras. A teraz nemyslim GUI, ktore je z hlasdiska kvality OS skoro nepodstatne. GUI je vecsinou o zvyku a v zasade sa da ktorekolvek GUI natlacit na hocijaky OS. Ostatne to dokazuju rozne launchery na Andorid ktore imituju IOS,WP a dalsie. Problem Androidu je dlhodobo rozbita cela platforma. Zakladnu mobilnu verziu mal Google striktnejsie kontrolovat a limitovat pre vyrobcov z hladiska HW poziadaviek. Takto je peklo odlatit aplikaciu pre take obrovske mnozstov hw. Dalej problemy s updatami. Google sa moze snazit kolko chce ked vyrobcovia na to kaslu a bezpecnostne zaplaty nedostavaju telefony ktore su pomaly rok stare. Niekedy dost "spontanne" sa meniace API. Fakt hrozne SDK (aj ked to sa zlepsuje) ale totalne otrasne NDK. Zapraseny Dalvik (preto ho aj google zahodil a nasadzuje ART). Stale problemy s powermanagementom (aj ked tam tazko povedat nakolko je to chyba googlu a na kolko vyrobcov telefonov ktory si tam pchaju vlastne modifikacie).

Co sa tyka Android Wear, testoval som LG hodinky. V zasade je to fajn ale problem univerzalnych smartwatch je ze zatial nikto neodhalil alebo neukazal ako vyuzit ich potencial. Proste nemaju ziadnu "killer feature", a tym padom vsetky negativa spolahlivo valcuju aj tie male pozitiva. Vydrz na akumulator, neohrabane dotykove ovladanie, display tu baterku doslova vyciciava. Vecsina hodiniek ma iba HR senzor. Pre niekeho kto chce skor elegantne ale smart hodinky su hodniky s Androidom zbytocne az otravne (nepotrebuje HR, watchfaces - vecsina je aj tak otrasna, fitness funkcie atd. skor by sa hodili manazerske aplikacie). A zasa pre sportovca by bodlo viac senzorov, vodotesnost a vydrz a to sa zasa treba poobzerat inde (Garmin sa dost vysvyhol). A Android a vyrobcovia tychto hodiniek nemaju tak silnu znacku ako Apple ktory dokaze tahat zakaznikov aj ked tak isto ponuka prd. Tam je aspon aka taka sanca ze cena nepojde rapidne dolu (ak sa ich bude chciet zbavit) a budu pribudat funkcie. Ale tiez je to skor gimmick. V dnesnej dobe su asi jedine slusne Pebble alebo pre sportovcov nieco od Garminu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je všechno úplná pravda.

Proto také v profesionální oblasti často lidi skončí u Nexusu nebo CyanogenModu, protože jednak to není zaprasené bloatwarem, druhak to vychází z vanilla Androidu a není s ničím problém (tedy pokud CyanogenMod má všechny ovladače, které fungují).

To je otevřenost kontra uzavřenost. Na to samé dojel Palm, kdy PalmOS neměl žádné mechanismy na kontrolu, co si tam uživatelé nainstalovali, žádný verifikační program na software, žádný centralizovaný obchod. Pak se uživatelé dělili na geeky, kteří si to dokázali dát sami dohromady (a nebylo to jednoduché, šlo třeba o 50 programů, které se musely instalovat v přesné posloupnosti, jinak to nefungovalo) a na ten zbytek, kterým to nefungovalo - a silně na to nadávali, protože se jim to pořád resetovalo, aplikace padaly a tak dále.

Geniálně to vyřešil Jobs, který to zamknul totálně - takže všichni měli jen to, co se osobně Jobsovi líbilo, ale nic víc. Něco na tom je, protože takový telefon může dostat i totální lama a funguje mu to.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

4 telefony (dnes jsem konecne jeden prodal, tak ho budu posilat pryc:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ad: ... NIKDO (opravdu nikdo) na hodinkach nepotrebuje ani nechce zadny operacni system ...

Ja na hodinkach operacni system chci, protoze prinasi spoustu vyhod. A nejsem jediny. Mimochodem: Sony Smartwatch 3 mam radu tydnu, takze nepisi o necem, co neznam.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rozlisoval tedy potom mezi smartwatch a mobilem na ruku, znamym to failem cca pred 15ti lety .... dnes se daji hodinky s dualsim sehnat za 30$, popravde mi to uplne vyrazilo dech (gearbest.com) .... objednal jsem si tam za dvacku mifone, coz je jenom defacto BT handsfree (+stopky, diktafon atd...), ale tak nejak tusim, ze to bude splnovat vsechny me ocekavani ..... teda krom vydrze, ktera je "jen" 200 hodin, coz neni to, co bych si ani vzdalene predstavoval, ale o rad lepsi nez konkurence (je-li vubec jaka), navic za 20$, jsem to chtel vyzkouset:)

Zkus vypsat, co potrebujes od hodinek? ...... potrebujes na svem android wearu rozjizdet unreal a halflife, jak se to posledne nekomu podarilo? Pokud ano, tak tenhle trh je prave pro tebe ....... pokud ne (a verim, ze tech lidi 99.998%), tak je soucasny trh s hodinkama uplne, ale uuuuplne mimo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.