Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Atom Apollo Lake s jádry Goldmont nabídne lepší podporu 4k videa

Este si tam mozete pridat pre Goldmont:
Broxton platformu pre Tablet
Harrisonville platformu postavenu na Denverton SoC pre Microserver

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nastupce Cherry Trailu bude Willow Trail a ne otaznik:)
Takze pro hiend tablet to bude Willow Trail (WillowView 14nm) - Goldmont
A hiend smartphone MorganField (Broxton 14nm) - Goldmont
No a taky se slusi dodat, ze vyvojove jde o sourozence k "velkemu" Skylaku.
Zvlastni je, ze ted intel vydal prvne "male/tabletove/atomove" procesory a az pak velke "velke" broadwelly .... kdezdto u dalsi architektury budou driv "velke" Skylaky a az pak nejdriv za pul roku (za rok ode dneska) prijdou "male" procesory ..... vnucuje se otazka, proc intel nedela tabletomobilni procesory na nove architekture, kdyz vyrobni proces ma odladeny .... asi uz uskocil spotrebou a vykonem ARMum dostatecne, tak patrne neni kam spechat, jine vysvetleni me nenapada.
Stale ale nechapu uvedeni skylaku hned po broadwellu .... opet jedine, co me napada, ze se jim nova grafika ve skylaku tak povedla (pry o 50% rychlejsi nez broadwell, ktery si uz tak nezada s levnejsi dedikovanou), ze bude chtit zcela regulerne konkurovat nvidii a ati (trosku/hodne zamrzi, ze LGA budou mit patrne jenom trapnou HD grafiku .....)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dufam, ze podpora HDMI 2.0 bude samezrejmostou aby to bolo pouzitelne na HTPC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Po naprostém debaklu atomu D2500, D2700 a D2800 už mi platforma atom nesmí do baráku. Díky za každé nové AMD do socketu am1 (zacate R.I.P). To je skutečná green platforma do desktopů.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Srovnávat 4 roky starý CPU s TDP 10W (D2700 ) s rok starým procesorem od konkurence, je samo o sobě úsměvné, když má onen procesor ještě TDP 25W s já to nazvu skutečně green platformou tak to už je čistá komedie.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

APU Kabini je přes dva roky staré. Socketová verze, o níž je řeč, má sice papírově 25W TDP, ale podle testů je reálná spotřeba srovnatelná spíš s 15W procesory. Nakonec zmíněné D2700 sice má 10W TDP, ale k tomu připadá ještě 2,2W na čipset, který je v případě Kabini integrovaný v APU. Takže to až taková komedie není, reálně se spotřeba obou platforem nebude lišit víc než o 5 wattů.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.