Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel má nedostatek čipsetů 845 a 865

Chipset SIS by si koupil leda blázen a VIA je tak maximálně pro studenty na hraní her. Tak nevim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chipset SIS by si koupil leda blázen a VIA je tak maximálně pro studenty na hraní her. Tak nevim.
Profíci kupujou P4 (viz např.: http://hulan.cz/blog/item/proc-je-amd-horsi-platforma-nez-intel)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poter: to jsou teda žvásty, ten Hulán musel být zhulenej když to psal, nebo měl halucinace od tepla, které vyzařovalo jeho PC s Prskotem s HT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nad článkem pana Hulána jsem se opravdu srdečně zasmál. Je vidět, že má chlapec smysl pro recesi. Evidentně ten den posnídal bohatýrskou porci vtipné kaše. Spíše bych očekával, že svůj pamflet zveřejní 1. dubna, ale vzhledem k datu komentářů tomu tak nebylo. Je-li tomu jinak, tak ten člověk žije mimo realitu. Každopádně díky za odkaz, hned mám veselou náladu. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radim:
Corwin78:

Moznoze je to starsi clovek a potrebuje teplo - intel je na to najvhodnejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I dobří výrobci mají desky s VIA a SIS čipsety. Možná jde jen o to, že se věnují testování a designu vlajkových lodí pro intel platformu s intel čipsetem více než u entry level desek.
Druhá věc může být osazení ruznou kvalitou nebo kvantitou součástek. Mám na mysli stabilizátory napětí, kondenzátory. To se ve specifikacích desek neobjevuje, ale může to vést k mylnému dojmu, že něco je čipsetem atp.
Celkově používání levných a často kvalitativně druhořadých součástek může vést k záhadným problémům a nesprávnému určení příčin. Ty správně odhalí asi jen profíci, kterým projde pod rukou hodně strojů. Ti ale nemají zájem o problémy a tak raději sahají po dražším a odzkoušeném.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a osoba jménem Hulán kalí vody AMD i v diskuzích na Czechcomputer nebo jiném serveru, teď nevím. Nemyslí to zle, má na to prostě svůj vyhraněný názor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cituji z Hulánova článku: "úžasná HyperThreading technologie (v počítači máte 2 virtuální CPU)"
no to to je gól :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče (ne)kvality čipsetů např. od VIA, tak to dávno není pravda. Pověsti těchto čipsetů bohužel škodí to, že jsou často osazovány do levných desek, jejichž návrhu se nevěnuje dostatek pozornosti a osazení součástkami druhé kategorie se snaží výrobce pokud možno co nejvíc ušetřit. Velký vliv má např. i počet vrstev desky tištěného spoje. Mezi deskami levných a renomovaných výrobců je často propastný rozdíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježkovy voči, Hulán a jeho blog je opravdu důkazem demokracie - každý může kecat o všem a do všeho. Je to legrační názor a já jen lituji, že jsem mu zvýšil sledovanost jeho blogového flamezvratku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak nevím kdo je zhulenej ale jsou 2 pravdy 1) AMD je rychlejší ve hrách, ale Hyper Threading mu děsně chybí
 2) tomu kdo nepoznal jak se comp chová, když má Hyper Threading je těžké cokoliv vysvětlit. ano P4 je o něco pomalejší, ale můžu zpracovávat film a hrát současně aníž by jedna z aplikací zdržovala druhou a pokud toto udělám na Athlonu škoda mluvit. každá platforma má své pro a proti a poukazovat na klady jen jedné z nich může jen ten kdo má klapky na očích.  chci upozornit, že mi je celkem jedno, zda mi AMD bude přepočítávat film o něco déle, ale o to, že během přepočtu nemohu požít comp i jinak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten clovek ma v hlave jeste stary Pentium a spatne mu to deli, v mozku intel i820 a tak ma problemy s pameti a pulka pocitace mu shorela po pripojeni USB zarizeni, takze ma zna jen jednu stranu mince. Nekde jsem videl pojem "pseudointelektualni masturbace", nevim jestli to na jeho stranky taky neplati...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebuďte takoví zapšklí : ). Aspoň se dovíte jak sbalit holku vy teenageři:
http://hulan.cz/blog/item/prirucka-jak-sbalit-holku/category/girl-power
a můžete se přiučit jak vypadá kvalitní redakční systém.
Intel je holt Intel! - já používám na profi práci vždy jen Intel
a AMD, VIA (i když se zlepšujou), SIS a jiný hrůzy bych žádnýmu klientovi do PC nenasadil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I salačovou sbalil HA! Tady je důkaz:  http://www.stratosfera.cz/celebrity/clb.clanek.php?clID=16503
http://www.blesk.cz/clanek8168.htm Tak vidíte, že se ještě můžete učit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xxl: jo, moznost paralelniho zpracovani se casto pozitivne projevi. Bohuzel, tohleto tvrzeni svedci o necem jinem. Treba o naproste neznalosti fungovani multithreadingu v OS. A jdu hodit do reky svuj notas s P-M. Je to shit, nema multihreading. Toliko k nazorum pocitacoveho analfabeta RH :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pan Raul a Poter je pan Radek Hulán, už nemá totiž odvavu poté co byl rozcupován lidmi na několika necenzurovaných fórech vystupovat pod svým nickem.
 
a jak jsem na to přišel? názory těchto dvou a odkaz na jeho stránky .... nikdo jiný by na jeho stránky neodkazoval, jedině 1. dubna a to opravdu dneska není.
 
tak co radku huláne? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

itokar: ano jsem počítačovej analfabet 23 let se kolem počítačů motám, vlastnil jsem pravděpodobně víc počítačů, než jich dokážeš vyjmenovat a řadu jich také postavil. P-M byl mimochodem jeden z nejlepších procesorů, který u intelu vyšel. bohužel jsem zde nemluvil o notebooku, ale o jiné třídě počítačů. Doufám, že to pro představu počítačového analfabeta kterej si dovolil napsat svůj názor stačí.
R.H mi nepřipadá také jako počítačovej analfabet, jen u něj pravděpodobně neodezněla puberta. ví sice o čem mluví, ale ale jeho zanícení pro procesory Intel je poněkud přehnané.
Před několika týdny jse řešil otázku druhého compu do rodiny a P 4 nakonec zvítězil díky Hyper Threadingu vše ostatní mluvilo ve prospěch Athlonu. Neodsuzuju tento procesor vede ve výkonu, spotřebě, ceně i přetaktovatelnosti, ale rozhodovala zde možnost spouštět několik náročných úloh naráz. a to Athlon prostě neumí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xxl:

http://www.svethardware.cz/art_doc-10FC7AEABC827F0FC1256FE6006D278B.html

Ráčej prominout, pane xxl. Ale já věřím mamince. A co se týče HT, tak věřím panu Petru Orlovi, protože ten něco tvrdí a vysvětluje i proč to tvrdí.

Nevykládej si to zle, ale já věcné argumentaci Petra Orla věřím více, než tvojim 23-letým zkušenostem. Přestože máš více počítačů, nežli bych já dokázal vyjmenovat. (Jakkoli je to přesvědčivý argument.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xxl:  Neni vsechno zlato co se trpyti....HT je spise pekna marketingova finta Intelu, netvrdim ze nikdy nefunguje, ale zdaleka ne tak jak Intel tvrdi. Nicmene pan Orel to objasnuje velmi dobre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda je, že přínos HT není takový, jak by si mnozí přáli, vlastně je to závaží, kterého se intel s nástupem procesorů s více jádry těžko zbavuje. Nicméně troufám si tvrdit, že při té náročné práci, kterou jak se zdá tu všichni provádějí, je úplně jedno, jestli máte P4 s HT nebo AMD64, či Athlon XP. Můj osobní názor je, že podstatně limitujícím faktorem výkonu je nešťastná architektura IDE. Nepochybuji, že není mnoho lidí, kteří mají ve svém počítači nějaké našlapané diskové pole s HDD Ultra 320 SCSI na 15k ot/min. Bez toho se prostě multitaskingový systém udělat nedá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotr : zmínka že jsem vlastnil více počítačů než jich dokáže vyjmenovat byla určena ltokarovi který mě nazval počítačovým analfabetem. Nicméně to beru a tak ber na vědomí názor počítačového analfabeta kterému stačí, že to funguje. je mi jedno co o tom píše Petr Orel nebo Radek Hulán, já to otestoval a věř nebo ne dopadlo to následovně: přepočet videa z DVD - RAM a hra Street Racing Syndicate při zapnutém HT fungovala hra naprosto plynule, jen občas došlo k mírnému zadrhnutí zhruba jako by se jeden snímek objevil 2*. při vypnutém HT hra běžela stylem indiánského běhu - 50m běh, 50m chůze. Tentýž výkon podávala sestava s 64 bit Athlonem 3000, GF 6600 GT a 512 MB RAM, Testovací sestava Intel měla 1024 MB RAM, P4 2,8 GHz a stařičká GF 3 titanium 500. Bohužel hra neumožňovala přepínání obrazovek a nebylo tedy možné zjistit o kolik se prodloužil přepočet filmu
Další testy probíhaly jen se sestavou Intel, opět přepočet filmu + hra Codename Panzers, která umožňuje přepínání obrazovek. Hra byla téměř naprosto plynulá a přepočet filmu se nezpomalil o více než 10 procent Na svědomí to měl HDD který to prostě nestíhal po přidání dalšího HDD pro systém již bylo vše ok. změna priorit skutečně nefungovala, ostatně nemělo by to velký smysl. Po vypnutí HT došlo opět ke značnému zpomalení obou aplikací. V poslední době jsem hrával při přepočtech Line Age II taktéž bez sebemenších problémů. všechny zmíněné hry pracovaly v rozlišení 1024*768 v 32 bit barvách. Opravdu nevím jak ke svým výsledkům došli výše zmínění pánové, z nichž jeden k této technologii přistupuje příliš pesimisticky a druhý prozměnu příliš optimisticky, já si toto vyzkoušel v praxi. Ostatně není tak dávno kdy učené hlavy tvrdily že rychlost více než 30 km / hod člověka zabije, nebo že není možné aby lítaly stroje těžší než vzduch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xxl: jak na to prisel Vorel je zrejme, pokud jsi to precetl cele, Hulan na nic neprisel, ten vsechno vi uplne "presne", a o jeho dusevnim zdravi by se dalo s uspechem pochybovat. Docela me zarazi, jak oba stavis na stejnou uroven....je zrejme ze pokracovat v debate nema smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mumo, neboli Hulane číslo 3, nech tech volovin, běž si prudit na blog.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsi projevil inteligenci. Mumo přece není Hulán. Závist je špatný rádce. Asi jsi nevydělal stamiliony na burze a asi si s žádnou miss nespal. Když se  ráno probudíš a nelekneš se při pohledu vedle sebe tak zkus tohle http://hulan.cz/blog/item/ranni-erekce-a-jine-prozitky 
Strýček Mumo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wmr: na Hulánovu úroveň mě laskavě nestav. tak takovejhle fanatik nejsem Vorlova práce mě oslovila víc, jenže při rozhodování jsem vsadil na svou hlavu. Jistě se ve Tvém okolí najde stejnej šílenec s Intelem jako jsem já tak proč to neodzkoušet ? samozřejmě nesmí mít celerona, který touto funkcí neoplývá. Nejsem fanatik, abych nevěděl že tohle nemůže nahradit dva procáky, může tedy dojít naopak ke zpomalení systému tak jak to popisuje Vorel já vypsal kde to funguje. Je sice fakt, že jsem nenarazil na situaci, kde by ke zpomalení došlo, ale může to být poněkud jednostraným používáním počítače. Pro mě je počítač pomůckou pro převod videa, pro občasné hraní a přístup na net. a v tomto směru HT funguje. opravdu nemá smysl o tomhle někoho přesvědčovat, vyzkoušej to sám.
Při rozhodování o stavbě nového PC jsem už měl jasno co se týče stability - ani P4 nenabízí to co si představuju a tak jsem se skutečně rozhodoval dle výkonu a pro mé potřeby nabízel intel trochu víc. nicméně je možné, že jakmile klesne cena dvoujádrového Athlonu zvolím tuto možnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad Orel: V assembleru jsem taky programoval - v roce 89 (procesor8080). Pak pascal, fortran, foxpro, as/400 CL a RPG (a asi i nějaký další, paměť mi moc neslouží) - Dnes dělám v Javě (jen tak navíc, nejsem programátor). 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xxl:

A ještě mě pověz, že ten počítač bez HT má nejen horší odezvy, ale je dokonce i nějak hlučnější. Ono to swapování s disku u PC s 512 MB RAM (bez HT) oproti PC s 1024 MB (s HT) dělá holt svoje...

Jinak samozřejmě předpokládám, že jsi ty svoje experimenty dělal na obou PC s čistou instalací a shodně nainstlovanými a nakonfig programy, že.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotr: no že přestane PC s 512 MB svapovat je jistě krásná představa ostatně jsem si to myslel taky. systém s 512 a 11024 MB SE TOTIŽ CHOVÁ NAPROSTO TOTOŽNĚ. Dokomce Bechmarky ukazovaly totožné výsledky, ačkoliv počítač s duální pamětí by měl mít vyšší výkon. Ano Samdra vypsala vyšší rychlost, ale jinak nic. počítač při testech hlásil použití 256 MB RAM pouze pokud jsem současně vypaloval zvedlo se využití paměti  na 350 MB. pokusil jsem se vytvořit ze zbývající paměti RAMDISK a vytvořit virtuálku tam, ale bez úšpěchu. Holt neni su programátor :-). tak je doufám jasné že testy probíhaly na naprosto čisté instalaci pouze s nejnovějšími ovladači. dokonce mohu prohlásit, že se Athlon choval naprosto perfektně, pouze zprac dvou úloh mu nešlo. ano je rozdíl v 512 a 1024 MB RAM, ale jiný než v ceně jsem nespozoroval

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xxl:
Hmmm. A kolik si myslíš, že si vezme jen ta samotná hra Street Racing Syndicate? + k tomu nějaká další úloha (pálení, grabování, či co).
O tom, co si vezme samotný holý OS po instalaci nemluvě.

350 MB? To jistě ne. Ty tvoje bulíky, už je mám zase na nose....
Natožpak 250 MB...

BTW: Některé "testy" jsou psány tak, aby vystačili i s L2 cache, třeba menší matice... Ale ty sám jsi uvedl některé praktické aplikace. A s chováním v praxi se také oháníš. Takže 250 MB, to promiň. Teď tu o červený karkulce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xxl:

BTW: Pouze samotný Data bufer size je při nastavení Automatic configuration v Nero express: 80 MB. (Na PC s 1GB RAM)

Pokud děláš s počítači opravdu 23 let (čím více toho píšeš, tím méně tomu ale věřím), tak to na tobě nezanechalo žádné stopy. Snad kromě nemístného sebevědomí,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jak jsem psal S.R.S neumožnuje otevřít jinou plochu Tyto výsledky mi tvrdil comp při hře Codename Panzers a Lineage II. odzkoušel jsem před chvílí totéž s 512 MB RAM a musím konstatovat totěž. Lineage II bohužel pár dní nejede a S.T.R nemám nyní nainstalovanou. pokud mi toto tvrdí comp nebude to chyba procesoru, ale os nemyslíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no strýčku mumo potom mi řekni jak to že znáš tak dokonale jeho stránky. zřejmě zahrnují tvé vlastní zkušenosti. každý kdo má soudnosti....ale to je jak když na stěnu hážeš. mimochodem, proč mám pocit že Hulan (ty) má strach tu vystoupit pod svým nickem?
Hulan by mel min IP BAN všude s vyjímkou svého blogu :)

jinak četl jsem jeho test AMD vs. Intel....to mi stačilo k obrazu o jeho testovacích schopnostech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spíš lituju tu missku, protože přišla poněkud pozdě na to kdo to je. Ale naštěstí na to přišla.kdyby nebyl koko tak ho neopusti...A z vlastní zkušenosti pro tebe(hulana) - misska nemusi byt vzdycky i chytra a v posteli dobra :)
ehm, ještě něco.Miliony si dej někam jinam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak,
Mumo není Hulán : ( 
nevydělal stamiliony, necestuje po světě a nechodí s misskama
Ten by se s váma vůbec nebavil.
Mumo jen kouká na jeho stránky a  má zase jiný věci pro radost.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmmm, Mumo je hulan. Bo ma stejnou IP jako on.
Pochbuju že by narcis jako hulan pustil ke svému miláškovi intel P4EE někoho jineého když nad ním pomalu onan*je

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak už hulána nechte, teď když dostal košem nás možná potěší nejen raní erekcí, ale i polucí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani IP ani MAC - žádná adresase neshoduje. Nesmíte všemu věřit. Smůla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, Mumo v první řadě nepochopil, že jako neregistrovanej člověk nemusí e-mail vůbec vyplňovat, a pořád tam píše nesmysly ;-).
Co se IP týče, Mumo minimálně Hulána může znát ;). Oba dělaj v jednom bordelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nono ty nemravo. Tady nic takovýho není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co se IP týče, tak proč mají tito 3:
 
Rahul,Poter,Mumo
 
stejnou IP???195.144.99.106
hehe.říkám že Hulán je narcis co by svou "vyšperkovanou nejvýkonnější sestavu všech dob"nikomu nepůjčil. třeba se s ním miska rozešla právě proto.
A jinak radku, ten článek s ranní polucí je dobré téma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.