Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel ignoruje Evropu, neposkytl vzorky Skylake-X na recenze

Já to nechápu kua, dyť já už recenze nedělám! ;-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Asi si na to vzpomněli a rovnou zahrnuli celou Evropu :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

su to smejdi ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý. OBR má zrecenzováno...nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samo i s temi predpotopnimi programy... dokonce tam od nej zaznela i kritika ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jo Obr aby neměl včas Intel hardware, to je nemožná věc :-) A velké evropské redakce ho malému pctuningu mohou jen závidět....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

..kdyby ten jeho test aspon za neco stal...ale s tou jeho predpotopni metodikou je pulka testu o nicem

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Už metodiku inovoval, aspoň tím že už k ní nedává furt ty samé prastaré screenshoty z první recenze na vícejádro co kdy dělal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, Intel proste tem, kdo peli ody na RyZen, nedodal vzorky, verni samozrejme procesory dostali.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to je pravda, tak tím si moc nepomůžou. Já kvůli tomu nezačnu číst jiné weby. Záběr už má dost široký. O nových AMD jsem nějaké povědomí nabyl a o Intelech nikoliv. Jejich problém.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Prostě si přečetli diskuzi na Diitu a pochopili, že to stejně nemá smysl :)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Někde splašil engineering sample

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mínus za co, vždyť sám o tom píše a má jej vyfoceného..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OBR ? To jako TEN Ctrl+C Ctrl+V, Google translate, podepsat a hotovo OBR ??? :)))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Preboha, co budeme robit ?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Furt se muzes podivat na americke recenze...

Ty nizsi modely jsou nesmysl, nevidim to na konkurenci 8jadru Ryzenu, ty desky jsou na to moc drahe. Tudiz zustavaji vyssi modely. Pokud clovek specha tak precist recenze a koupit (i kdyz s tou nestabilitou...), pokud nespecha chvili pockat a porovnat s ThreadRipperem.

Ja bych asi pockal, cele mi to prijde na uspechanej kolac..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Skylake-X procesory maji obrovske latence pri komunikaci mezi threadama, az okolo 100ns, Broadwell-E mel 80ns, Kaby-Lake jeste min. To znamena ze to jejich 6 jadro je prakticky nesmysl. Intel prakticky zabil pouzitelnost X299 pro levne CPU. 8 jadro a 10 jadro budou ok pokud to nebude primarne na hry, je to spis sklamani, i kdyz stale vykonove lepsi nez Ryzen. Topi ohromne. Takze blahozelame AMD.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak necht si je Intel strčí do píčí! V Evrope nejsou debili ze jim to projde jenom tak, cim dal se z Intel-u stava firma debilu, mastit pastou 14, 16 a 18 jaderne procesory muze jenom imbecil.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně já si myslím, že intel tak spěchal, že prostě nestihl na konci linky nainstalovat ten správnej stroj (já vím, není to tak jednoduchý) na pájení, tak to holt vyrábí v továrně s šedivkou. V nějaké konečné době podle mě začne pájet, ideálně až dovalí skutečnej čipset Z390, kterej tam patří. Buďme rádi, že to neposílá v krabici od bot. )))

I když s výmysly typu HW klíč na RAID si úplně tak jistej nejsem - rozhodně si tu pájku nechá zaplatit (rozuměj náklady na ty nový stroje na lince, dolar navíc za Indium a odstupné od smlouvy Gumárnám Púchov).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To už je jak vydávání veřejných betaverzí u her, pak všichni doufají že se během roku zapatchují na použitelnou úroveň a rozšíření slabého děje ještě prodají jako DLC. U hardwaru to jde hůř, kromě aktualizace mikrokódu se to samo nepřipájí :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jojo je sance ze 18 jadro uz bude mit pajku, pak se mozna dostane i na 10 jadro. Chce to pockat tak pul roku co bude, zatim nic nekupovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"odstupné od smlouvy Gumárnám Púchov"

to jsi mě rozsekal :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...................................................................................................................
beztak je to medvědí hovno, my to doma používáme na všechno... na ryny, na hajzl, na odpady, na chleba, do pomazánek, mezi panely, mezi půlky... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je videt, ze hooodne spechaji.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A prečo sa zachovajú ako Michael Larabel
lThere are far more Intel CPUs than AMD CPUs in our lab simply because Intel and their partners send out lots of review samples where as AMD sadly does not send out nearly as much hardware and even of the systems here I ended up buying a number of the AMD setups.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=39-System-Complementa...

pár zostáv si kúpi, aby mal nejaké na testy za predplatné, a zvyšok mu môžu dodať

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dříve jsem primárně vybíral do sestav CPU Intel, AMD víceméně alternativně.
A jsem opravdu rád, že se po letech situace obrátila - teď bych vybíral CPU primárně ze stáje AMD.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Takže Intel uvedl procesor který je rychlejší a zároveň levnější o 724 dolarů (17000kč)?
To je humus, jakou teda má marži?!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no teď už menší díky AMD :D

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Takovou, jakou jim trh dovolí. Jinak ani nemohou, vystavili by se riziku žaloby akcionářů a vzhledem k charakteru trhu asi i podezření z dumpingového chování. Maximalizace zisku je základním cílem firmy (zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Firma ). To je hlavním pilířem kapitalismu a proto to je podloženo i zákony. Za porušení péče řádného hospodáře (což by prodej výrazně pod cenou, která maximalizuje zisk je) může jít sedět jednatel i pokud je stoprocentním vlastníkem firmy natož když firma má akcionáře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kapitalizmus forever... je to hnus, co ti akoze zakonodarci robia, ked su uz davno kupeni korporaciami, za 30 rokov tu bude jedna banka, jedna vlada (Bilderberg) a poslušne ovce a ešte je to aj v zakone... no kto to asi pretlacil? hmm môžme nad tým polemizovať, žeby fucking ÉÚ? USA? Čína? asi všetci kto má rád peňáze a ma v piči životné prostredie(palmové plantáže atď..) a budúce generácie, ktoré budú v hajzli za pár dekád...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

IMHO co pisete nedava moc smysl. Dompingove chovani funguje v momente, kdy mate nekolik hracu na trhu a vy se snazite vami dodotovanou cenou pomery na trhu zmenit. V pripade HEDT platformy Intelu o zadne dopingove chovani jit nemuze, protoze ma (melo) tady kompletne cely trh. Jinak deje se to v obchode celkem bezne. Pokud se potrebujete napriklad nekde "vtlacit", vetsinou tu cenou podrazite. Neni to ale samozrejme tak okate, jako v pripade 2 rivalu na trhu za miliardy dolaru..
Jinak s tim, ze Intel zakazniky zdima jako dojnou kravu, protoze mu to trh (neexisujici konkurence) dovolil, samozrejme souhlasim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by mě opravdu zajímalo, jak to AMD dokázalo takto táhnout léta, aniž by firmu zavřeli a ještě ke všemu nebyla vyšetřována za podezření z dumpingového chování. Tady se jen ukazuje, že za AMD stojí hráči s bezednou kapsou popř. hráči, kterým může být Intel trnem v oku. Ať je to jak chce, Intel si za ta léta na sebe a na vyplácené dividendy musel vydělat sám, AMD žilo z dotací. Klidně se to někomu nemůže líbit, ale to je prostý fakt. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naposled co jsem se dival, neco nad 60% (IIRC 62%).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle procesory mě do příchodu Threadrippera nezajímají. Vzhledem k ceně a pastě šedivce jsem si celkem jistý, že ani po příchodu konkurence názor nezměním.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je asi nejhorší HEDT platfroma Intelu ever. SK-X se nepovedl.

Ten novej interconnect místo rringbusu je taková příprava na budoucí nemonolytická CPU, pracuje hůře jak starej ringbus a ta malá neinklusivní L3 tomu taky nepomahá. Kůvli tomu má SK-X latence do druhejch jader hroznejch 105ns (o 1/4 zhoršení).

https://www.pcper.com/reviews/Processors/Intel-Core-i9-7900X-10-core-Sky...

Kvůli tomu IPC v hrách pokleslo a je pod Haswell/Bradwell. Aby to aspoň ňák vypadalo a byl posun oproti předchozí generaci tak intel nasadil hodně velký frekvence, takže CPU topěj, žerou celkem rekordně. Prostě obecně nic moc.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak Intel pochopil, že řešení od AMD je dobré/pragmatické a nemůže dále odolávat. To že i u nového highend produktu, po příchodu Ryzenu, použili pastu šedivku je IMHO ta největší arogance co jsem v HW zažil. Minimálně tomu desetijádru měli dát za tu cenu něco lepšího - ty teploty při nižším napětí jsou ve srovnání se starým pájeným desetijádrem usvědčující.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Problem s latencemi se castecne vyresi zvysenim frekvence uncore. Pri zvyseni z 2.4Ghz na 2.8Ghz poklesne latence na cca 95ns. Pokud to pujde jeste vys mozna to nebude takova tragedie. Bude ale potreba vodne chlazeni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

I 95ns je furt moc, furt je to víc jak 2 generace starej Haswell. A sám haswell taky umí taktovat uncore a ještě lépe, s OC socket boardy se dostaneš z default 3Ghz na 4,2-4,4Ghz uncore. 4C desktop kabyho jsem dostal na 4,8 uncore, a jejich herní IPC (tam kde je to třeba ala tam kde to nethreaduje a zároveň je to CPU bottleneck) je úplně jinde.

Intel to prostě podělala. SK-X je špatná přesně tam kde Intel byl vždy dobrej. Hry a provozní vlastnosti. Zároveň je to první CPU od Core2 kterej je v některejch ohledech horší jak jeho vlastní předchůdce. A to raději nebudu rozvádět to že člověk musí vzít 10 jádro jinak bude mít méně PEG linek a jen half-speed AVX512.

Intel si ten novej interconnect mněl nechat jen pro velká jádra. To nejmenší HEDT jádro ala 10 core mněl nechat se starym dobrym cache systémem a klidně bez AVX512 pokud by to stálo v cestě. Ten CPU by vše smázul v práci i v hrách a pro ty co renderujou a nestačí jim 10 jader by tu byly ještě větší mosntra. Ale ne, Intel prorval ne zrovna ideální změny v arch i do "consumer" sféry tak teď bude pikat.

Lidi co si před 3 roky koupili 5960X si musej mnout ruce jakej to byl dobrej deal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu ze Ryzen ma taky velke latence mezi CCX ktere je nutne snizovat pouzitim DDR4 3200 a u Threadripperu se cekaji jeste horsi mezi cipy tak to Intel muze nejak ustat. Uspech to ale neni.

Nejblizsi rok zadny dobry procesor od Intelu asi cekat nemuzeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozor na Threadripper, Ryzen ma latence cross CCX cca 140ns a cross cipy to bude mozna horsi. Vyhoda ryzenu je ze v ramci CCX ma latence velmi nizke jako Kaby Lake.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja žiadny deficit recenzii nepociťujem v segmente HEDT teda produktov pre horných 10-tisíc.

Zahraničných recenzii je celosvetovo dostatok, ostatne aj v ČR bola jedna obrovská a dokonca už aj .FlanK3r publikoval užívateľskú recenziu desaťjadra Intel Core i7-7900X na českom fóre, takže pohoda...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoduché. Nemají se s čím chlubit!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.