Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel odhalil architekturu Kaby Lake a mobilní procesory

bez hdmi 2.0 absolutne zbytocna generacia. 4K telky su uz uplne bezne a lacne, tak som cakal, ze sa s kaby lake konecne bude dat spravit pouzitelne htpc s nizkou spotrebou

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, tohle nedotáhli.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

HDMI 2.0 nepodporuji jen mobilni procesory vydane jako prvni, desktopove HDMI 2.0 maji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne že bych si byl jistěj, ale neřeší to intel interně "přechodkou" z DP 1.2?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Core i5-7600
Core i7-7700

December 2016

Podpora HDCP 2.2, coz znamena ze HDMI 2.0 mit zkratka musi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, je to přesně opačně. HDMI 2.0 musí (respektive by mělo) podporovat HDCP 2.2, ale samotné HDCP 2.2 je specifikace z roku 2008, kterou lze implementovat už v rámci HDMI 1.4 a DisplayPort 1.2.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ten 14nm+ proces Intel nemyslí vážne. Predsa urobili to, za čo skoro 2 roky priamo kritizovali Samsung a TSMC.

A tiež priznali, že procesy Samsungu a TSMC boli celý čas lepšie, keďže ide o to, nájsť správnu veľkosť, nie len honiť na čo najmenšej aj keď nemajú žiadne reálne zlepšenia voči 22nm.

Taktiež očakávam každý týždeň aspoň jeden článok, v ktorom sa otriete o to, že Intelov 14nm proces už nieje 14nm ale 15nm.

A čo 10nm? Buď bude vychádzať zo 14nm a tak bude celý proces zbytočný, alebo bude vychádzať z 15nm, ale bude to znamenať že to nieje skutočných 10nm.

Tak čo páni redaktori? Dodám len že ak to neurobíte, tak budete rovnakí pokrytci ako je Intel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"že to nieje skutočných 10nm."

Ehm na ktere planete si byl dotedka ? Mam pro tebe novinku, ty cisla co uvadeji vyrobci (nejen Intel) nemaji s realnymi rozmery cohokoliv na kremiku nic spolecneho, takze "skutecnych 10nm" tam nebude vubec. Laskave si uvedom ze to jsou marketingova cisla, kde nanometry maji s jednotkou SI spolecny jen nazev :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

LOL, o tom nevravím, vravím o tomto:

https://ic.tweakimg.net/camo/f10a1f22d00446a5ae3a2d062cff9da0efdfeff1/?u...

A že na základe týchto rozmerov niektorí prehlasovali, že Intel má jediný skutočný 14nm proces, a ostatné sú v porovnaní s ním len 18-20nm

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To su zase kecy.
Dolezity je vysledok a nie niekoho dojmy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No lenže ešte včera výsledok dôležitý nebol.

Včera boli najdôležitejšie čo najmenšie pitch a Intelov proces bol na základe toho najlepší, aj napriek tomu že voči 22nm žiadne extra zlepšenia neponúkal.

Naopak, Samsung a TSMC si na čo najmenších pitch nehonili, naopak radšej priniesli zlepšenie v spotrebe a taktoch zároveň. Ale aj napriek tomu boli ich procesy považované za neplnohodnotné.

Lenže zrazu doslova cez noc sa všetko mení, tak ako to práve vyhovuje Intelu? S tým mám problém!

A kto s tým problém nemá ten je zaujatý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz po prvej vete nema vyznam citat.
Vysledok pre mna znamena realne parametre finalneho vyrobku a tam zasadne problemy Intel nema, resp. nema ani konkurenciu v jeho trznom segmente (co pre zakaznikov nei je najlepsie). Takze darmo sa tu ohanas svojimi subj. dojmami a hladas dovody proti Intelu, radsej rovno priznaj, ze si proti nemu zaujaty.
A posledna veta je tiez paradna, taka do debaty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"4K krabička k televizi" není nic hypotetického, stačí Odroid-C2 + LibreELEC min. 7.0.1 (už je 7.1.0). z http://forum.odroid.com/viewforum.php?f=144. Ovládá se přes HDMI CEC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale ja to nechcem len na prehravanie videa, tam by mi stacilo hdmi 1.4 s 4k30fps, ale kedze tu mozem mat plnohodnotne cpu s plnohodnotnym os, tak to ma daleko sirsie moznosti vyuzitia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty širší možnosti využití myslíte ve smyslu plnohodnotného využití?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napriklad kablove pripojenie do 1gbit siete, zdielanie pripojeneho usb3 disku, stahovanie torrentov s aktualnymi linuxovymi distribuciami plnou rychlostou (na to uz treba slusny cpu vykon), cize nieco ako NAS, ale aby to vedelo prehravat hocijake videa a malo to plnohodnotny system s moznostou behu lubovolnej aplikacie a jednoduchym grafickym vzdialenym pristupom (cize windows)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"stahovanie torrentov s aktualnymi linuxovymi distribuciami plnou rychlostou (na to uz treba slusny cpu vykon)" to je ako sranda, nie ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nie, na stahovanie torrentu rychlostou 300Mbit/s od viacerych peerov treba uz dost slusny cpu vykon, tak na urovni 2GHz sandy bridge, a to pri pouziti lightweight klienta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Skor si myslim, ze je podstatne nativne SATA a nie kadejake USB mostiky. Pri desiatkach peerov to nemoze mat problem. A skor som narazal na tie "linux distribucie", tie zase nevychadzaju tak casto a naviac ich nikto netaha vsetky existujuce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co chces stahovat Linuxovy distribuce, kdyz pouzivas Windows?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odroid ma plnohodnotny CPU a plnohodnotnej OS tam jde na instalovat. Mozna mas akorat pokriveny vnimani slova plnohodnotny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji autorům za dobrý článek. Jinak ale Intel ať se jde bodnout. Dělá z nás všech blbce jako Horst Fuchs z Teleshoppingu. Chápu, že výroba procesorů není nic snadného. Ale myslím, že honbu za novým procesorem co půl roku přehnal. Mě opravdu dost rozmrzel poslední vývoj. Slibované nové instrukce pro Haswell se po vydaní a prodeje musely kvůli chybě vypnout, potom přišlo nové jádro které mělo chyby opravit taky se nestalo. Pak měl vše napravit Skylake. Po krátké době po vydání se dozvídáme, že instrukce byly opět špatné a musely se vypnout. Pak vyšla novější revize Skylake a tam se tváří, že je to lepší. Pokud jste si koupili předchozí modely s tím, že snad někdo někdy nové instrukce použije v budoucnu a přinese nové funkce nebo lepší optimalizaci tak máte smůlu. Osobně bych navrhl bojkot Intelu a nějakou dobu dát šanci AMD ať se Intel vzpamatuje. Je to sice hodně povrchní náhled. Ale jako platící zákazník věřím, že z nás tyhle světové společnosti tahají peníze pouze za pomocí lží a klamu. Ať kupujeme pánev s bílým, černým nebo růžovým povrchem, ty vajíčka úplně bez oleje stejně neuděláme :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a který procesor AMD má nahradit 6700k nebo ty nové 7700k, ba ani pro starší 4790k nemá AMD žádnou adekvátní náhradu. A náhradou myslím stejný výkon na jádro i multi core, o spotřebě ani nemluvě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„ty nové 7700k“

Ty nové 7700k nebyly vydané a ještě řadu měsíců se na tom nic nezmění. Až budou dostupné, budou na výběr i „ty nové FX“.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No vono zprovoznění nových instrukcí pro transakční paměť asi nebude úplná trifka.

Jak je na tom AMD s implementací transakční paměti? Intel se snaží zprovoznit TSX už nekolik let, AMD na tom se svými omezenými zdroji bude pracovat minimálně do konce příští dekády.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intelu bych nejraději akorát tak vkázal, ať si ty svý mobilní cpu poctivě nacpal do řiti i s balením, hlavně ty atomy a celerony, to je z mého pohledu artikl ala šlichta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ako autorovi, ale mne tam pri obrázku s hodnotami 22nm a 14nm akosi nesedí ten text "42nm" a už vôbec nie "než 42 nm u generací Broadwell / Skylake ". Asi by to bolo treba opraviť.
edit: čítam to viackrát, ale stále neviem, či som to len ja zle pochopil, alebo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.