Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel Skull Canyon: Thunderbolt 3, 45W Skylake a Iris Pro 580 za 30 tisíc Kč

Sakra, něco podobného mám momentálně v hledáčku. Jen bez těch Windows bych se obešel, ale od toho tam je ta druhá varianta, kde bych zbytek už sehnal, jen u VGA bych dal přednost nějaké nVidii... Někdo tady náhodou tip na něco takového asi nemáte, že?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Logic Supply MC600 docela člověka udiví co do toho jsou lidi schopní narvat (i7-4790s/GTX 950). Jo picoPSU mě pořád překvapuje. No co ti do toho budu kecat, ale s Thin/Mini-ITX se toho dá vykouzlit prostě dost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo vykouzlit podomácku se toho dá určitě dost, ale tomu se chci vyhnout, prostě moc práce. Řešit co nejmenší rozměry, za to nějaký výkon, takže vejde se tam ta nebo ta grafická karta? Co chlazení? Zdroj? Atd... proto bych raději nějaké šikovné hotové řešení, než to lepil sám. Jelikož teď pendluji mezi dvěma městy, rád bych něco, co vezmu pod paži, narvu do kufru v autě a jedu, nechce se mi tahat s velkou skříní a herní notebook nechci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tyyy brdo :-) to by byla hlina kdyby ty rozmery NUCu v milimetrech byly pravdou :-)

EDIT: "Oproti téměř čtvercovým minipočítačům NUC, které měřily 11x × 11x × 3x milimetrů, " koukam ze jsem jeste poradne nerozlepil oci. Splnuly mi "iks" a "krat"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle bych si v podstatě rád postavil ... ale na i5ce (ta iris na druhou stranu je přesně co chci), 8-16GB RAM, cca 256-512GB SSD a šup s tím pod bednu - napíchnout do domácí sítě, dokoupit bezdrátový set klávesnice myš a hurá na filmy a muziku ... jenže za 30k si mile rád nechám zajít chuť ... to si radši postavím za max 15k něco s levnou diskrétní grafikou a budu na tom stejně ... možná i líp

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na filmy a muziku snad nepotřebujete NUC od Intelu, ne? Na to stačí case LC-1350mi za 1500, ITX deska s J1900 za 2k, pamětí 4GB za 500,- a SSD disk 480GB za 3,6K. A jste na 8K. Bude to mít téměř stejné rozměry.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jasný tohle mám taky v hledáčku, ale nepřijde mi to dost prémiový - hlavně vím jistě že to musí mít i5 - nemám v plánu na tom jenom koukat na filmy a hrát muziku, chci si třeba zahrát dirt 3 (což iris pro 580 utáhne uplně v pohodě) nebo mastit eurotruck simulator :-D prostě chci mít konzoli co jede na widlích ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakmile si na tom chce člověk alespoň trochu hrát, už je to o něčem úplně jinym.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jediný koho docela děsí 45W v tak nízké "skříni"? Chápu že tu 99% lidí bude tvrdit že z 99% ten comp pojede v idlu aby dedikovaný okruh v grafice chroupal videa. Ale když tam ten procesor je, tak se musí počítat i se zátěži (přece jen si člověk nekoupí i7 za 30 klacků aby mu to jenom přehrávalo filmy). Zajímalo by mě jak dlouho by to vydrželo počítat třeba BOINC (ano, je to extrém - ale proč ne) než by se to celé rozteklo, začalo throttlovat nebo to majitel vyhodil kvůli upískanému pidivětráčku ;/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chvilku mě to děsilo, ale na druhou stranu intely tolik netopí a myslím že je čance že se to do 65°C udrží ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co - dáš tomu kolečka, ke vstupu vzduchu nějaký sosák, večer dvě hodinky něco zapaříš a máš v obýváku i vyluxováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by se neuchladilo, 45W se uchladí v notebooku a nemusí bejt ani hlučnej, když je dobře navrženej

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prý to podporuje AMD XConnect - takže k tomu můžete připojit tu bedýnku od Razoru a dát do ní externí grafiku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ked to bude mat Thunderbolt tak nieje problem k tomu dat externu grafiku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je sice krásná věc, ale když si vezmeš, že ta kouzelná krabička od Razoru zatím stojí nějak okolo 14K a k tomu ještě nějaká ta karta (pokud se ti doma neválí minimálně R9 280, GTX 750) to máš další minimálně 4K. K tomu všemu si přičti ještě 19.5-30K za tenhle NUC od Intelu, tak lítáš někde mezi 37-50K. No nevím to už mě přijde trochu šílený.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak proti samotnému AMD XConnect nic nemám, jen mi v tuto chvíli přijde že Razor core to zabilo docela cenou, když si člověk vezme že tam sice je 500W zdroj, kolem nějaká fešná hliníková krabička s Thunderbolt 3, 3x USB 3.0, 1x USB-C, Ethernet, tak pořád i když navrch dejme tomu přihodím nějaké ty licenční poplatky, tak si myslím že cena 3-4 tisíce by byla adekvátní, ale rozhodně ne 14.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.