Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Příští rok přinese desítky mobilních CPU Skylake s 4-45W TDP

trochu vela sa mi zda 45W pre notebook. ved tolko maju ani niektore desktopove.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no, TDP bývá obvykle předimenzované, podle něj se navrhuje chlazení do ntb, takže intel raděj dá vyšší tdp, než ve skutečnosti bude. Další věc je ta, že do TDP (která je ve skutečnosti níž) se dostaneš při plném vytížení, při běžné práci jseš třeba na 20% tdp :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

45W pro notebook je tak akorát, pokud to nemá být líná plečka. 45W desktop procesory jsou akorát jinak zabalené mobilní procesory.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak akorat? Mam core i5 4300U 15W tpd, vykon na urovni Q6600 na 3GHz (ktere melo tpd 95W pokud si dobre vzpominam), vetsinou lepsi. S ssd mi nepripada jako lina plecka. A co teprve vydrz na baterku? Chlazeni + hluk... Muj Dell E5440 pri bezne konzumaci obsahu neslysis. 45W pro notebook je uz v dnesni dobe hodne horni hranice pokud to nema vazit pres 3 kila a vydrzet alespon 8 hodin na baterce (wifi surfing).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dvoujadrovy "U" procesoury jsou opravdu na dnesni dobu podtaktovany snecci (sam to srovnavate s Q6600 ktery ma uz snad 8 let) V nabidce jsou taky slusny "M" varianty a spickovy "Q" ctyrjadra. Jo kdyz vezmu desktopovy i3-4160 (3.6GHz TDP 54W) a podtaktuju ho nekam na 1.9GHz dostanu ten stejny procesor a stejny TDP 15W.

edit: Nerikam ze to musi mit nutne 45W ale jit cestou brutalniho podtaktovani je jaksi ehm no..spatna cesta

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi na prioritach. Pokud chci slusnou vydrz na baterku a vykon postacujici na editaci videa a fotek (otestovano) v neprilis velkem a tezkem notebooku, tak maji 'U' verze haswellu svoje opodstatneni. V desktopu mam i5 4670k taktnute konzervaivne na 4GHz v mini ITX buildu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vydrž na baterky, hlučnost, TDP - to jsou u dnešních notebooků celkem nesouvisející parametry, jasně, v zátěži 45W notebook s 90Wh baterkou vydrží max 2 hodiny, ale při běžné práci klidně být naprosto tichý a vydržet 8 hodin. Viz můj současný ntb, Dell XPS15 2 roky starý, hmotnost 2,5kg, CPU 2760QM, přes léto se větrák občas zapne, na podzim a v zimě je při běžné práci zcela tichý. Nový XPS15 je dokonce ještě o půl kila lehčí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A jak dlouho vydrzi na baterku (wifi surfing)?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Broadwell-Y aka Core M uz je vyrobcum dostupne, jednim z prvnich ultrabooku ve kterem je pouzito bude k dostani na konci rijna v podobe noveho Lenova Yoga (3) - http://www.anandtech.com/show/8612/lenovo-launches-refreshes-of-the-yoga...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.