Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel uvedl SSD řady 910 pro PCI Express ×8 slot

Zajímaly by mne články a testy různých řešení "hybridních" disků, tedy jak na čipsetu (Marvell a nové Intel), tak SW (OCZ Cache, SuperCache od Superspeed.com) a hlavně profesionální řeśení (Adaptec MaxCache vs LIS CacheCade).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, řešení jako je tato karta, případně obdobná od OCZ jsou prakticky nepoužitelná, pouze pro rychlé čtení statických nebo nedůležitých dat. Téměř nikde nenajdete recenze nebo srovnání řešení za "rozumné" peníze SAS/SATA RAID 1+0 nebo 6+0 s SSD cache poolem nebo RAID 1+0 z SSD i třeba MLC pro případy, kde mnohonásobně převažuje čtení apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za chybný výpočet se omlouvám (měl jsem slabší chvilku), v článku je to opraveno a příslušné diskuzní příspěvky byly z důvodu nadbytečnosti smazány. Za upozornění, stejně jako za pochopení, děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikde jsem se nedočet, co do toho vlastně cpou za řadiče. Nečekám, že by tam Intel dával "svoje". Že by SandForce či Marvel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba v OCZ Z-drive je SandForce 2281, 2581, podle typu, velikosti jsou tam 4 řadiče, zhruba do 1TB, případně 8 řadičů do 3TB, ale i 16 řadičů na jedné kartě. U některých udávají rychlost 6GB/s, 800kIOPS při 4k blocích a max 1,4MIOPS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trochu OT .. nema nekdo zkusenost s SSD a jejich RAIDovani 0... objevujou se po ruznu starsi SSD , tak me napada hrisna myslenka povesit 2-4 stejny ssd do raidu 0 na nejakej dospelackej radic ... jak je to s TRIM u SSD v raid poli ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zrejme jediny zpusob jak trimu vyuzit bude sw raid v linuxu, nepredpokladam ze by to mel microsoft driv... pres hw radice to vidim jako veliky problem - i kdyz vsechny maji upgradovatelny firmware, vyrobce se na vydani aktualizace vykasle - a donuti vas prejit na novejsi a drazsi model :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

th za odpoved .. hm hm aspon ze intel no ..ale ten raid 0 s Trim a tema ovladacema-pokud jsou teda stabilni pod W7 , ma asi asi smysl jen se sata III....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.