Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel údajně nenabídne Turbo Boost Max 3.0 z Broadwellu-E pro Linux

Zeby sa nam vracali stare "dobre" casy WinTelu? Krok podobny tomu, ked povedali, ze niektore featury pre Skylake nespristupnia pre 8.1 a starsie.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že to nedáva zmysel, ak nechce Intel túto vlastnosť exkluzívne pre vlastný Intel Clear Linux a WindRiver Linux (bývalý RTLinux Pro). Je pravda, že v riadiacich systémoch tieto šetriace spôsobujú problémy a WindRiver robí OS len pre riadiace systémy a Clear Linux je jediný desktop Linux z dielne Intel. ...

Intel Open Source Technology Center
https://01.org/about

Intel to Acquire Wind River Systems for Approximately $884 Million

SANTA CLARA, Calif., June 4, 2009
http://www.windriver.com/news/press/pr.html?ID=6921

LinuxWorld-(US) | Feb 20, 2007 12:00 AM PT

Embedded operating system and tools vendor Wind River Systems Inc. announced Tuesday that it is acquiring the RTLinux patents, copyrights and trademarks of pioneering embedded Linux firm FSMLabs Inc.

http://www.computerworld.com/article/2543181/data-center/wind-river-buys...

In a 10-way Linux distribution battle including OpenSUSE, Debian, Ubuntu, Fedora, and others, one of the fastest out-of-the-box performers was a surprising contender: Intel's Clear Linux Project that's still in its infancy. Clear Linux ships in an optimized form for delivering best performance on x86 hardware with enabling many compiler optimizations by default, highly-tuned software bundles, function multi-versioning for the most performant code functions based upon CPU, AutoFDO for automated feedback-direct optimizations and other performance-driven features. Clear Linux is a rolling-release-inspired distribution that issues new versions a few times a day and is up to version 5700.
Posted by timothy
January 12th, 2016 6:43PM
http://m.slashdot.org/story/305127

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Turbo Boost Max 3 je trochu lepsi process pinning. Neni to nic jineho nez pripichnuti procesu, ktery je v uvedenem seznamu ke konkretnimu jadru, ktere ma nejlepsi parametry. Snazi se tim u Broadwellu-E zamaskovat jeho nevhodnost na hry v porovnani se Skylakem na vyssich taktech.

Fungovat to ma tak, ze si obsluzna aplikace cte z AMT/ME chovani boostu u jednotlivych jader a potom aplikace z uzivatelem naklikaneho seznamu pripichava k jadru, ktere ma nejlepsi parametry. Jestli a jak maji reseny pinning thredu uvnitr aplikace jsem nezjistil. Cele mi to prijde jako marketingove udelat co prinese trochu vykonu v par benchmarkach, ale v realu moc k uzitku nebude.

Pokud mate nejake lepsi info, tak si rad necham vyvratit moje domnenky.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To se Vás netýká pane Ježku, Vaše rovina jsou Celerony z Aukra po 150.- kus :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je prosté... kolik uživatelů tohoto CPU bude... I na enthusiast je to už docela raketa... A když už si to pořídí, tak to poběží s adekvátním zbytkem HW... typicky několik (3+) high end GPU....

Kolik lidí co to doma budou mít budou používat Linux a kolika těm lidem s Linuxem ta funkce bude chybět?

Pak zvažte peníze a čas investovaný do vývoje a testování takové podpory...

Výsledek je... "kašlem na to" možná se to dotkne pár jednotlivců

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je spis o pracovnich stanicich, nez o hernim desktopu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tam spíš patří xeony než i7, je to enthusiast procesor ale neříkám že to tak používané není/nebude.

Platí ale to co jsem psal. Je dost pravděpodobné že skupina které se to dotkne za to nestojí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa vzdy pacia tie odvazne tvrdenia diskutujucich typu "pár jednotlivců" :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Za takove penize, konkretne 1700 - 1800 dolaru za kus desetijadra Core i7-6950X to dle meho nazoru bude jenom nedorozumeni, vzdyt k prikladu takovy Steam bezi i na Linuxu a Intel by si tak zbytecne ukrajoval zisk od moznych potencionalnich zajemcu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna delali benchmarky a zjistili, ze v linuxu to nepomaha :-). Servery napriklad vyuziji vic jader, nepotrebuji jen jedno na maximu. Mozna ze i ten steam funguje lepe multithreadove nez hry ve windows ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"O Intelu totiž lze obecně říci, že Linux podporuje velmi slušně a ve velkém."

Tak ja vtip dobry. To ze Linux do dnes poradne nepodporuje power management na Haswellech natoz Skylake a ze Atomy na Linuxu nejsou podporovany bud vubec nebo blbe (podle generace) se autorovi asi nedoneslo... Dokonce ani na mych Sandybridge Thinkpadech nefunguje power management v Linuxu tak dobre jak ve Windows.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.