Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Šestijádrovému Intel Xeon E5-1428L stačí 60W TDP

No tak on je to totiž procesor dost o ničem. Když si vezmu čtyřjádro 2,66 - nedejbože s nějakým turbem - které se normálně do 60W vejde v pohodě, tak budu dost těžko hledat typ zátěže, kde by tato horká novinka byla lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xvasek: to je serverovy procesor, takze napr v JAVE bude tak 3x vykonejsi nez to 4jadro (kedze java vie vyuzit nielen tych 6 jadier, ale aj tie HT) a to turbo ti tiez nebezi 100%casu...

Inak som nepochopil toto: Xeon E5-1428L je určen socketu 1356 a nepodporuje multiprocessing...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co konkrétně je nejasného? Socket 1356 alias B2 je určen pro až dvouprocesorové systémy, ale Xeon E5-1428L multiprocessing nepodporuje = je možné osadit pouze 1 kus (i když deska zvládá dva procesory).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mozes mas fosnu s dvoma socketmi a dat tam 2 kusy 6-jadrovych 12-vlaknovych CPU a mat tak system s 12 fyzickymi jadrami a 24 vlaknami. Tento CPU ale musi byt jedinacik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna s javou a těmito plečkami se právěže setkávám dost často. Teď jsem zrovna vysvětloval zákazníkovi, že když si koupil 2.2GHz platformu (tuším 4 procesory x 4 jádra), tak mu to prostě pojede pomalu vždycky, protože každá aplikace má nakonec nějaké části úloh, které se paralelně neprovádějí - buď proto, že to nejde, nebo jednoduše proto, že tak nejsou napsané - kdo by to byl řekl, že programovat v javě jde i single-threadově a běžný programátor je dost líný na to, aby vymýšlel, jak to udělat paralelně, zvlášť když mu to nikdo nezaplatí. U vyšších frekvencí si člověk může být naopak jistý, že pokud to není optimalizované, tak to protlačí aspoň silou. To "3x výkonnější" nebudu radši komentovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"mu to prostě pojede pomalu" ... otázka je co? jestli je to jednovlákno nebo převážně jednovlákno pak platí, že je lepší výkon v single. ale pokud se jedná o hromadu různých úloh samostatně zpracovávající požadavky a přistupující do úložiště, které běží na sobě nezávisle, tak tam by se 12 vláken mohlo uplatnit i nízce taktovaném procesoru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno zo SW s ktorym pracujem ja, tak je brutalne multiprocesorovy, takze tam by sa to krasne uzivilo....

K tomu multiprocesingu: Preto som sa pytal, pretoze multi-process a multi-processor su dve odlisne veci, takze radsej som si nechal vysvetlit, co tym autor myslel... Keby sme sli do hlby tak ten procesor sam o sebe uz multiprocessovy je....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli ti to prohlížeč zobrazuje korektně, ale v textu je právě na slově "multiprocessing" nápověda (přerušované podtržení), která po najetí myši zobrazuje vysvětlivku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aaaa, tym to bude:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.