Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel zkouší sekundární e-Ink displej pro notebooky

K čemu to?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, ale MS mel neco praktictejsiho s barevnym LCD pri uvedeni Visty. Neprosadilo se to.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Osobne chvalim. Sice bych privital vetsi display, ale schopnost e-inku udrzet obraz bez napajeni je trestuhodne nevyuzivana. A ne kazdy ma smartphone a chut ho obden dobijet ... jsem si jisty, ze bluetooth "zere" vic energie nez ten e-ink display.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Líbí se mi snaha výrobců vymyslet něco nového, ale doba kdy každý rok byl počítač/notebook menší lehčí s vyšším rozlišením více barvami atd je pryč a už se to prostě usadilo. Je to jak s autem, mění se tvar, výkon ale pořád to má 4 kola a jeden motor ( už víc jak 100 let ) a nikdo s tím nic lepšího nevymyslí. A nebo např. telefon, strašný boom, ale dnes každému stačí obyčejný se slušnými parametry za pár tisíc a doba kdy davy ochotně utratili 20000 za nejnovější model jsou taky pryč. Takže snaha je fajn, ale přijít s něčím opravdu revolučním co zvýší prodeje o x% už tak snadné nebude.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna u notebooku by se toho dalo "noveho" vymyslet hodne, respektive to dostat do bezneho prodeje a ne jen pro nejvyssi cenovou relaci. Vyssi rozliseni, IPS displeje, kombinace mSATA SSD na OS (ne jen nekolik malo GB cache) a 5400 otackoveho disku na data, pouzitelne rozmistene porty, dostatek USB, jednotne nabijecky podle prikonu zarizeni, pasivni chlazeni pri nenarocnem pouzivani. Jenze to by vyrobci museli chtit neco delat a ne jen ikasovat penize za stejne, pripadne oklestene modely.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tento napad by som dotiahol do vyrobku s celym odnimatelnym vrchnym vekom, kde by ten e-ink bol podstatne vacsi. akysi hybrid elektronickej citacky s displejom. v displeji by bola zabudovana mala a lahka bateria na zopar stovak stran zobrazenia a nenapadne bocne tlacitka pre listovanie. priklad: pracujem na notase a po skonceni si chcem precitat knizku, alebo nejaky dokument, ktory som pripadne vytvoril. poslem to teda cez specialnu aplikaciu do "displeja", ktory si z notasu vytiahnem a este v posteli pred spanim v klude precitam (a nemusim tam tahat cely notas).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby radši udělali e-ink klávesnici...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš něco jako ten počin od Lebedeva, ale místo OLED displejíčků 104 e-inků? ;) To nezní jako blbej nápad. Klávesy by tak nemusely svítit, prostě by jen pasivně zobrazovaly, co se do nich poslalo naposledy. Otázkou by asi byla trvanlivost těch e-inčíků, když do toho mnozí (mně nevyjímaje) buší jak hluchej do vrat ;-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mě spíš napadl touchpad s e-ink
kdysi sem viděl koncept kde zobrazovaly na touchpadu numerickou klávesnici

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.