Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel zneužil svého postavení, Dell zaplatí 100 miliónů USD

To mně připominá "nechci slevu zadarmo"-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chudák Intel, vždyť on to dělal jenom pro nás zákazníky aby nás ochránil před přehřívajícími a nestabilními procesory od konkurence.
Kdyby téhle větě nevěřilo pár omezených intelistů, tak bych se smál o něco víc. Takže jak, že byla ta žaloba od AMD? Toshiba, HP, Sony, Acer...no ještě všechny kostlivci ze skříně nevypadli.

Kdo chce znát podrobnosti o andělských činech "technologického leadera" tak doporučuji zajímavé a smutné čtení.
http://uloz.to/5392705/zaloba-amd.pdf

Nějaký český obchodník se taky kdysi rozpovídal o praktikách Intelu, ale to už je jen malá ryba a stejně to nemůžu najít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To budeš muset spapat ještě hódně kašičky, než z tebe bude opravdový trol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že můj příspěvek rozhodně nesplńuje kritéria aby mohl být od trolla. Každý totiž nechce být trollem, ale proti gustu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veď sa môže učiť od teba...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děláme si srandu z americké reality, ale je pěkné, že za nějaké zatajování před akcionáři tam někdo dostane po prstech. U nás si s menšinovými akcionáři vytře kdekdo zadek, různí věřitelé tunelovaných podniků mají cesty, jak získat své a ostatním nechat prd atd. Mám pocit, že bychom si mohli z amerických pravidel vzít i něco pozitivního, co tam mají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na našeho Viktora Koženého jsou i amíci krátký. Mezinárodní právo je dělaný pro chránění zločinců - to už mně nikdo nevymluví.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Och tak to jsou chudáci.To je mi jich velice líto.Po dobu spekulací si přišli na nemalé peníze a teď zaplatí z balíku malé kapesné a nesmí pár let do práce.Takže si předplatili takovou malou dovolenou.Chudáčci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JJ, těch pár let by měli strávit v lochu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mirek to napsal celkem realisticky, jesli zijete v iluzi, ze existuje na procesorovem trhu nejaka konkurence, tak se proberte.AMD je jenom takova jako konkurence, ktera zadna neni, jenom na papire.Jiste ma produkty ktere jso slusne, nicmene nikdy -alespon zatim, neni schopno Intel ohrozit.Podivejte se do ceniku, Intel stale prodava, pres svoje imaginarni ceny.To ze dal Intel AMD 1,5 mld, to je jako kdyz plivne do moře, je vam to jasny?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš ten výrok "jako konkurence" více rozvést?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pod pojmem konkurence si prestavuji, ze jeden vyrobce konkuruje druhemu natolik, ze ten je nucen prizpusobit ceny za podobny produkt tomu prvnimu.To v pripade AMD-Intel neplati.Pokud nekdo prodava 2core za stejnou cenu jako druhy 4coro, tak to prosim prominte, ale to je jen iluze konkurence.O 6core se ani nebudu raci zminovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se na to podívej z jiného úhlu.

Mě je jedno, jestli výrobce dosáhne za obdobnou cenu a při podobné spotřebě podobný výkon s 1,2,4 .. 100 jádry. Paradoxně při větším počtu, byť méně výkonných jader mohu dosáhnout lepších výsledků například u virtuálních strojů (můžu napevno přidělit jádra VM).

Dále pamatuji doby, kdy Pentium díky chybě v FPU a obstrukcím při reklamaci, jste se mohl spolehnout akorát na K5 AMD (vtip té doby: Proč je Pentium rychlejší oproti K5? Protože K5 výsledek počítá a Pentium tipuje.). Další průser Intelu byla P4, kterému u prvních verzí dala na zadek i PIII spolu s K7 a to nepočítám přímotop ve verzích pozdějších (v teto době kupovat Intel bylo absolutně nevýhodné). Pokud jste se podíval na výkon CORE DUO a Turionu X2, tak to vyšlo zhruba na stejno, ale AMD platforma byla levnější.

Jak je tedy možné, že přesto Intel měl větší prodeje?

O jednom důvodu pojednává tento článek a druhý je ten, který zafungoval i u IBM a poslal do kytek Amigu, Atari a málem i Apple, přesto, že technicky bylo v porovnání s nimi IBM PC naprostý zmetek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je tedy intel tak dobrej tak proc si to musi potajmu predplacet?Vykon 2core je srovnatelny s 4core v aplikacich kde neni podpora vice jader, ale kde je, je to nebe a dudy.Kdyby i na krásně lidi AMD chtěli, tak si ho stejne nemuzou koupit, protoze AMD je takova pidifirma ze to nema kde vyrobit.To je jako kdyz by nejakej pekar na rohu chtel konkurovat velkovyrobne s peciva 1000 zamestnacu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ten vtip nebyl o K5, ale o 486. Proc je pentium rychlejsi nez 486....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomente na Larabee, kolik tam intel utopil , mld, a myslite ze ho to trapi?Ale hovno, Intel neni firma, to je "statni" utvar, jeho metastaze ochromuji ve sve oblasti pul sveta.A centrum rozhodne neni v USA, ale to už sem nepatri.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"A centrum rozhodne neni v USA, ale to už sem nepatri."

Je mně celkem jedno kde je "centrum". Intel má továrny po celém světě a akcionáře různých národností, takže určení centra může být oříšek. Nejvíc továren v jedné zemi má v USA a podobné to bude asi i s národností akcionářů. Jak jsem psal - je mi to jedno a to jediné co mi na Intelu vadí je jeho chování vůči konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mozna ti to je jedno, ale takove hydre se pak tezko ty hlavy odsekavaji.Nema V Hydre prsty vlastne taky Intel?Ma, ze.-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No male penize to nejsou, mozna na tom vydelali, mozna ze ne, ale je hezky videt, ze vedi, ze trest prijde a kdyz nebudou souhlasit s navrhem, asi bude i tvrdsi ... tak radeji souhlasi.

A to prosim dostavaji trest za neco, co zde dela kazdy urad, kazde ministerstvo a kupa podniku a to prosim jeste v horsim razeni, tedy ne ze neco dodavaji velmi levne, ale hezky predrazene a davaji firmam baksis ... coz je taky zatajovani ucetnictvi, nebot ten jejich baksis je pripocten k cene na fakture.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.