Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iOS7 Jailbreak ke stažení, podporován je iPhone od verze 4 a další zařízení

Já už si další Ipad nekoupim. Iritovalo mne to že jsem do něj nemohl nahrávat normálně soubory dle vlastního uvážení. A nahrávání přes tu jejich aplikaci jsem nebyl ochoten pochopit. Prostě USB mass storage jako každý jiný normální produkt jinak to nechci. Nebudu přece dělat nějaký Jailbreaky jen proto abych si mohl nahrát jakýkoliv soubor tam kam chci já!!!! Navíc mi není jasné proč bych jako měl do tabletu něco vůbec nahrávat když se chci jen kouknout na film který mám na flešce. To je přeci postavené na hlavu. Zastrčím médium a chci to přehrávat rovnou z něj. Prostě dokud nebude mít Ipad uplně normální USB konektor tak nechci. Dětem jsem koupil za něco málo přes 1000Kč tableta s Androidem. Pravda není to tak uplně userfriendly - občas (1x měsíčně) se to dokonce kousne a je to na tvrdý reset což se mi u Ipadu nestalo. Ale... má to normální USB, má to slot na kartu, má to normální HDMI.... takže na to hraní, lození po internetu a koukání na filmy to je uplně dostačující. A nic jiného se na jakémkoliv tabletu stejně dělat nedá.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To by ses panecku divil, co jde delat s TABLETEM (opravdovym tabletem) .... na tech detskych tabletech samozrejme ne (android, ios ....), ale ja treba do sveho miix 2 muzu dat normalne flashku a prehrat film, coz zadny tablet s androidem neumi (pokud neberem cinske klony, ktere flasku sice nejak zvladaji, ale jenom na FAT32, coz je na filmy absolutne nepouzitelne). Muzu zapojit svuj externi disk s truecryptem ..... pche ... dokonce prave det cumim na posledni dil homelandu nasdileneho pres sambu:o)
Ale jinak jo, android bych si koupil uz jedine max do litru .... na filmy je to z vyse uvedenych duvodu samorejme uplne na hovno, na internet bez flashe taky, ale na precteni idnesu rano na hajzlu, nebo do kuchyne na recept je to idealni ... kdyz to clovek rozbije, tak chujstym:) Koupis novy a jedes dal, hlavne do toho ale clovek nesmi investovat vic nez ten litr:o)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Trolliku, co to zase placas?
Samozrejme, ze to Android umi, pripojuju flashku u sveho android tabletu Prestigio uplne normalne, poustim z toho filmy a samozrejme, ze to podporuje i jine souborove systemy, ktere umi vic jak 4GB soubory, nejenom FAT32.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Shodou okolnosti mame doma A1-810. Podle vsech moznych kriterii je to HIEND (na ARM android, jinak je to samozrejme sracka) s 4jadrovym CPU a "skoro" cistym androidem 4.2 (maximalne uber nejnovejsi android - pravda, uz jsou sice vyssi verze, ale drtiva vetsina zarizeni se jeste neblizi ani te 4.2....)
A urcite vic nez FAT32 nepodporuje! Nepodporuje ani nejrozsirenejsi NTFS, takze pochopitelne si muze clovek nechat zajit myslenky o ext3/4, vic jsem asi ani nezkousel, bo jsem se na to vysral a radsi koupil tablet s opravdovym CPU a OPERACNIM SYSTEMEM:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.androidmarket.cz/ruzne/plna-podpora-cteni-a-zapisu-na-ntfs-ny...

NTFS to v zakladu podporovat nemuze, protoze to Microsoft nedovolil, takze si stezuj u Microsoftu. Ale jak patrno z odkazu, da se to rozchodit. Krome FAT32 to urcite podporuje i EXT2, zkousel jsem a dovolil bych si tvrdit, ze EXT3 a EXT4 to bude umet take, ale nemam vyzkouseno, ono na flashku se stejne zurnalovaci file system nehodi a urcite je lepsi pouzit EXT2. Samsungovy tablety by snad uz mely umet i exFAT.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Android neumí USB-OTG? To žijete v jeskyni? I několikrát denně připojuju flešku nebo myš. Podpora jak ext4, tak NTFS i FAT32 je běžná u vyšších modelů.Viz můj Asus Transformer, HTC One X, Samsung SGS II, Xperia Arc S (po výměně kernelu) atd.
Na co potřebujete flash na netu? na reklamy? To je mi Vás líto :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jak souvisi USB-OTG s androidem? Nijak, musi to podporovat hlavne HW, to jen tak pro vysvetleni a tvou osvetu:)
Jinak to, ze android neco podporuje ...... samozrejme NEZNAMENA, ze to clovek rootne, prijde o zaruku a nejak to mozna funguje:o)))))
Zkus si bez flashe pustit nejaky televizni archiv:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Flash to je ta vyfikundnost pres kterou se do PC chyta policejni vir, dekuji nechci, jsem rad, ze to Android vubec nepodporuje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

no že jsi tu drmolil něco o tom, že android neumí připojit flešku...ale on to zcela běžně umí a umí to bez rootu a nativně umí FAT32, exFAT, EXT4 a další. A netuším, na to potřebuješ na film víc, než 4Gb. Při HD rozlišení bohatě stačí .mkv kontejner.
"ale ja treba do sveho miix 2 muzu dat normalne flashku a prehrat film, coz zadny tablet s androidem neumi (pokud neberem cinske klony, ktere flasku sice nejak zvladaji, ale jenom na FAT32, coz je na filmy absolutne nepouzitelne"

a pro tvojí informaci, rootunutím nepřijdeš o záruku, o tu přijdeš odblokováním BL.

a jak píše kolega, já jsem jen rád, že flashe ubývá a bude (snad) HTML5.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Techniky ani odblokovanim BL nepříjdeš o záruku. Záleží, v čem vznikl problém :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Například u HTC a Asusu odblokováním BL přijdete o záruku bez možnosti jejího navrácení. U Sony se to dá zmáknout doma, stejně jako u Samsungů...což nemění nic na tom, že české zastoupení má i v případě HW chyby dost problémy přijmout takový stroj na záruční opravu.
Měli by si brát příklad třeba z Xiaomi nebo Oppo, ty dodávají stroje rovnou odblokované a rootnuté a Oppo dokonce samo nabízí možnost flashnutí různých alternativních romek a kernelů a samo se podílí na jejich tvorbě. A se zárukou problém nemají...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Android telefony/tablety povecsinou zvladaju s redukciou OTG, takze nemaju problem z prehravanim ci uz z usb kluca alebo aj disku (SGS4 v pohode utiahne klasicky 3.5" disk).Tak isto neni problem nahrat ovladace na NTFS a dalsie filesystemy. Tak isto neni problem moutnut sifrovany disk pomocou truecryptu. Nie je ani problem prehrat video cez sambu a to ani na androide ani na ipade. Takze toto by som sem zrovna ako slabu stranku tabletov netahal (teda prevazne tych postavenych na arme). Jedine co moze byt problem ze cast prehravacov na Ipade nepodporuje ac3 audio ale to je problem licencny a nie technicky (a stale sa tam daju v pohode najst aj take co s tym problem nemaju). Tento Vas prispevok je len take kopnutie si bez nejakeho adekvatneho zakladu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Tak isto neni problem nahrat ovladace na NTFS a dalsie filesystemy. Tak isto neni problem moutnut sifrovany disk pomocou truecryptu. Nie je ani problem prehrat video cez sambu a to ani na androide ani na ipade." ..... dovolim si polemizovat, ze kdyz potrebuju riskovat bricknuti telefonu za 15 litru (fakt i tak drahe se najdou zarizeni s androidem, lec je to tezko pochopitelne:) a prijit o zaruku, TAK TO V ZADNEM OMFG PRIPADE NENI BEZPROBLEMOVE:o))) A urcite to neni ani zdaleka pro kazdeho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OMFG dokazovat ze v podstate desktopove PC narvane do tabletoveho obalu je univerzalnejsie ako uzsie zamerany tablet na IOS/Androide je fakt umenie ze ano...
Tak isto by som chcel keby konecne Intel sa rozhybal a spravil konecne poriadny tabletovy cpu a vdaka prave konkurencii zo strany Armu sa toho asi aj dockame ale tieto argumenty su fatk ubohe. Tak isto mozem zacat hovorit ze Win8 standardne nenacita ext3/4 alebo HPFS a treba si na to kupit/nainstalovat ovladac. Okrem toho Vami spominane Lenovo miix2 je teda tiez pekna tragedia - display z roku kona 1280x800? na citanie knih ubohe zvlast ked vecsina tabletov uz strednej triedy ma retina displaye, dalej Atom cpu je tragedia nech s tym intel robi co chce.64GB SSD na win 8 nebude ziadna vyhra, moc volneho miesta asi neostava a 2gb ram je tak isto skor bieda. Ano na nejake pustanie jednej aplikacie - prehranie filmu alebo pozeranie webu to staci ale to iste dokaze aj ten Ipad/Android tablet a nepecie pri tom ako kon a vydrzi 2x dlho na baterku narozdiel od intelovskych tabletov. Alebo mozete mat vykonny tablet s nejakym i3,i5 level cpu ale to zasa pekne vetrakom ofukuje ruky a vydrz bude na tom este horsie. A to uz ani nehovorim o vahe. Inak co sa tyka rootovania/jb tak minimalne v EU by nemal za to zakaznik stratit zaruku ale vzdy je to skor o konkretnom dodavatelovy u ktoreho kupite zariadenie. Ale to plati pri miesackach, autach, prackach. Proste to je jedno ked je na strane servisu debil tak je to vzdy problem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lol, intel predbehl ARM uz clovertrailem .... baytrail utekl ARMu o poradny kus. A uz letos intel predvedl 14nm, coz dava 4x mensi a uspornejsi obvody nez ma ARM na 28nm:o)
2GB ram se zda vskutku malo, ale bavime se o vyspelem OS, ne androidu, ktery uz potrebuje 3GB:o) Ja tam bezim v pohode vmware s W7 na pozadi:o) 64GB SSD se mi zdalo taky malo, ale kdyz cloveku zbyde pres 50GB, tak to staci uplne na vse .... mi 50GB zabiraji W8 na desktopu vcetne systemu a uplne vseho SW, takze mi jeste 14GB zbyva na dve tri virtualky. 1280x800 je na 8" tak akorat, mozna by to nekdy chtelo drzet podobny tablet v rukou:)
2x dyl na baterku? Lol .... pres 7 hodin prehravani HD filmu pres windows share a wifi, to je fakt malo na 350g tablet:o)
Mi za tu dobu proslo pod rukama hodne tabletu, spoustu jsem zkousel .... nakonec doma zakotvil pred pul rokem acer a1-810, protoze se zdal byl tak nejak rozumny za ty prachy .... ale oproti atomovym tabletum s plnyma windows, jsou to jen detske hracicky na delani babovicek a jako brzky elektronicky odpad:)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vetsina zarizeni, ktera umi USB OTG, ma v sobe drivery minimalne pro FAT32, novejsi pro exFAT. Jak je to s rozsirenim podpory NTFS nevim, tusim, ze koleguv S4 ji ma, ale ruku do ohne bych za to nedal.. Pokud zarizeni tyto fs nepodporuje, napr. Nexusy kvuli licencnim poplatkum MS, je tu bud SW Nexus Media Importer, ktery zpristupnuje obsah flash bez nutnosti rootu, pak je tu plugin do Total Commanderu s podobnou funkcnosti, take bez nutnosti rootu, nebo si zarizeni holt rootnete.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

poslední dobou mě čímdál víc překvapuješ. Si myslíš, že jsi spolknul všechnu chytrost světa a že to co ty nevíš = nejde to.
Tablet i s blbým OTG umí mountnout fat32, exFat, ntfs, a v podstatě všechny linuxové partition. A ano s trochou snahy rozjedeš i truecrypt. Pche, to windows nezvládne, co?
Samba rozhodně taky není žádný problém, jsou aplikace, které ti nasdílí disk přes sambu jako složku. Pche, to windows neumí, co?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"a že to co ty nevíš = nejde to." .... ano, kdyz to nejde bez ROOTu, tak to beru tak, ze to proste NEJDE!

"Tablet i s blbým OTG umí mountnout fat32, exFat, ntfs, a v podstatě všechny linuxové partition." ... musim te opravit, NE opravdu NEUMI. Zkus to.

Ktere aplikace to umi bez rootu? Ja jsem byl nucen koupit FX player a ten proste a jednoduse stejne nefunguje .... teda, ze samby dokaze pustit i 1080p video, ale musim byt max 10cm od anteny:o) Na 3m pres 10cm betonovy panel to nezvladne ani 720p serialy, takze leda stare lowres avicka (v dnesni dobe uzitecne jak automat na kondomy ve Vatikanu) ..... jinak treba normalni sit jede celkem rychle (50mbit), ale ta emulace samby proste nejede, hotovo .... na miixu ze stejneho mista taham ze samby 15MB/s a vcera jsem koukal na bluray daskknighta z windows sharu na druhe strane bytu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pristup k fs viz vyse.

Co se prehravacu s podporou SMB tyce, je tu Dice Player nebo BS Player. Nebo nejaky SMB klient film si zkopirovat k sobe, coz je predpokladame nedostatecne reseni. Dalsi variantou je root a namountovani SMB do fs a pak uz prehrava jakykoli prehravac, soubory na vzdalanem pocitaci se jevi jako lokalni. Ano, zas ten root, ale je to jen jedna z moznosti, ale ne jedina.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze kdyz to neumi to, co chces ty, tak je to k nicemu? Hmm...

na iPadu si taky prehravam filmy ve fullHD streamovane z NASu pres Sambu. I bez jailbreaku, no a? Kdyz toho potrebuju mit po ruce vice, tak se nespokojim s flashkou, ale pouziju nektery z mnoha wifi-hdd udelatek. Mountovat vsechny mozne typy linux partitions jsem v zivote nepotreboval, stejne tak jako rozjizdet na tabletu virtualky - na to mam notebook. Tve pouziti tabletu mi subjektivne prijde trochu overkill, ale proc ne, hlavne, že si kazdy vybereme to svoje, ne? Rozhodne te kvuli tomu nemam potrebu jakkoliv soudit.
Tak stastne a vesele :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud to ma fakt vychytany prehravac, tak proc ne? Na tom androidu byly bohuzel prachy za ten FX vyhozene.
Jinak s tema virtualkama je to fakt overkill, to jo:) Ale treba prijdu do auta, zapnu VAG, zapnu virtualku s VAGem a uz valim:) Nebo mam tam SW i pro LPG, takze taky pohoda:) Slo by to i bez virtualky, ale moc tem softum neverim. Ale bez plnych windows ani nahodou a to mi na tom prijde to ubergenialni, vazi to 350g, je to do ruky a tunim si tim auto .... no, vlastne jen mazu chyby, aby mi pristrojovka nesvitila jak vanocni stromecek, ale i tak je to cool:)
Stastne a vesele:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, chapu. Ja kdyz potrebuju na tabletu full-win, tak se pres RDP nakonektim na domaci HTPC a pacham zverstva tam. Jinak OBD-II reader jsem si akorat predevcirem objednal, uz me krapet zvedalo ze zidle vyhazovat v servisu pokazde minimalne 600,- za "diagnostiku", nebo-li proste nacteni kodu. Skripnul jsem si nedavno kabel od sekundarni lambdy, ktera zacala hlasit nesmysly a panove v servisu to cele premerili a nasledne vyhodnotili jako spatnou ECU; to je hnus, velebnosti. Stacilo preizolovat a prekostrit kabel a "znicehonic" je chyba fuc. Petrolheadum zdar! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasne, ale pres RDP nepripojis USB a navic je to na mobilni siti pomale ... nebo vlastne mozna pripojis:) Ale tusim, ze to jde jenom pres ten FX, nevim. Ale pochybuju, ze to pujde z androidu.
Jo, VAG kabel, ETKU a ELSU jsem si poridil uz hooodne davno:) Dokonce mam i nejaky bluetooth OBD, ale to nefunguje. Rodice si koupili renaulta a jak se rika .... lepsi jizda ve vlaku, nez-li s <|>ou ve znaku:o) Tam i klasicka OBD diagnostika uvede ECU do nouzoveho rezimu, takze se tam musi davat jen ta jejich .... des.
Jo a jeste na jednu vec je dobra ta virtualka na tabletu, mam virtualku s backtrackem na crackovani WEP wifin:o) Hodim externi USB dongl s 10db antenou a uz valim:o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale tusim, ze to jde jenom pres ten FX, nevim. Ale pochybuju, ze to pujde z androidu.

Nezkusil jiny prehravac, ale pochybuje :c)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Trochu OT, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To byla z vaší strany docela hloupost-kupovat si iPad aniž byste si tyhle, pro vás zásadní, věci zjistil dopředu, že? A própos: "soubory dle vlastního uvážení" do iPadu samozřejmě dostanete, klidně bez jailbreaku a iTunes, klidně i vzduchem, stačí se maličko informovat jak (pochopitelně NE z flashdrive). Mass Storage není a nikdy nebude.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky si říkám. Uvedená funkčnost je obecně známá VLASTNOST iVěciček, takže fakt nechápu, že si pán koupí jen tak z plezíru výrobek za deset a více klacků, aniž by si nejprve zjistil jak daná věc funguje a pak nadává po fórech i hodpodách, že to nefunguje jak on chce. :-)

Soubory tomu lze předložit různými způsoby, ale mass stotage to fakt "nemá", takže když je pro někoho toto klíčové, opravdu nechápu proč si koupí iPad, který to nikdy nepodporoval a asi nikdy nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak důvod proč jsem si ten Ipad koupil je jednoduchý. V době prvních Ipadů prostě neexistoval kloudný tablet s androidem. Nízká frekvence procesoru, systém 1,6 v lepším případě 2.2, málo paměti, mizerný display a celé to bylo líné - to byla realita tabletů v té době. Ipad 1 mezi tablety byl jednoznačně jednička. Přestože jsem si byl vědom že Ipad neumí některé pro mne zcela nepochopitelné věci (FLASH, práci s flaskou nativně) tak i přesto jsem si ho koupil protože jsem předpokládal že se s tím prostě naučím žít. Že ten Flash asi není až tak potřeba když ho tam odmítají dát a data si prostě do tabletu nahraju přes tu jejich aplikaci.

No a realita byla taková že jsem se s tím za ty roky co Ipad mám žít nenaučil. !!!!

Každou chvíli narazím na stránky kde nepřehraju video (může za to Apple které se rozhodlo že bude Flash ignorovat - ne že by ho Ipad neutáhl) - ne opravdu z toho nemám radost. Nepoužívám tablet na sledování filmu - dokážu ho tam nahrát ale na můj vkus je to příliš krkolomné - cokoliv složitějších než zasunout flash disk a přehrávat odmítám ikdyž to umím. Když si budu chtít vzít tablet jako videopřehrávadlo na dovolenou tak to udělám jak? Dopředu se rozhodnu na co budu chtít koukat na dovolené a to si tam nahraju? Není to trošku složité? Není trošku jednodušší vzít si 256GB flash disk s všechním videem co mám? Nebo mám snad na dovolené někoho přemlouvat aby mi z Flash disku překopíroval na Ipad film? Nebo snad mám dokonce s sebou za tím účelem tahat notebok?

Ipad jsem si koupil s vědomím nedostatků které má ale po těch cca 4 letech jsem se s těmi nedostatky nenaučil radostně žít. Příští tablet bude s operačním systémem který mi umožní přehrávat flash na webu (nebo si to tam budu moci volně doinstalovat) a který půjde připojit kabelem k počítači bez nějakých speciálních softwarů.

Pokud v době mého dalšího nákupu nebude Apple chtít umět FLASH + normálně připojit flash disk tak si prostě koupím tablet s operačním systémem který to umět chce. Já prostě nebudu nějak znásilňovat systém jen proto abych dosáhl v omezené míře stejné funkcionality jako na druhém zařízení které je navíc výrazně levnější. Navíc si můžu i vybrat z miliardy modelů různých výrobců když si pořídím cokoliv NEapple.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak když to takto rozvedeš, tvé rozhodnutí chápu lépe. Nicméně požadovat vlastnost, kterou prostě Apple vehementně ignoruje už od dávných prvních iPodů je naivní. Mass storage Apple prostě nechce a člověk si buď najde jiné cesty a nebo si pořídí jiný OS.

Já na tabletu na filmy nekoukám, tak tohleto nemohu vůbec nijak komentovat, kdybych chtěl, doma přehrávám z NASky a místo 256 GB flešky bych asi na cesty koupil HDD s WiFi, ale nevím, v tomto směru nemám potřeby. Nikdy mi cesty přenosu médií bez flešky nepřišly jako znásilňování OS, koneckonců ani na desktopu, notebooku a při přenosu dat mezi Win a Mac OS flešky nepoužívám.

Buď šťasten, že je výběr. On má každý OS něco do sebe. Já tě nenutím setrvávat u Apple, jen mi z prvního příspěvku nebylo jasné, proč sis ho vůbec pořizoval - to že to byl první z modelů to vysvětluje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak aby bolo jasno, Android veselo dohnal IOS v mnohych veciach. Dnes bezna verzia androidu, tj. 4.x a vyssie nepodporuje usb mass storage. Jedine co je podporovane standardne bez rootu je MTP, ale to neni mass storage. Nacitanie usb kluca na androide tak isto neni uplne by default. Jednak zalezi od vyrobcu ci dany hw podporuje usb host a redukcie k tomu a potom standardne je len fat32/exfat mozno ext3 ale to nemam vyskusane. Ak chce clovek podporu dalsich fs tak musi rootovat. Co sa tyka HDMI, zasa sa bavime o kvante vyrobcov kde kopec ich nema vyvedene HDMI, niektory to maju cez MHL, niekde to zasa divne upscaluje bez moznosti zasahu uzivatela (zasa len cez rozne hacky) takze tak isto je to daleko od idealu. Co sa tyka IOS/Ipadov tak s jailbreakom a klasickou usb redukciou mozete v pohode behat po fleske akurat musi byt formatovana ako fat32 (netusim ci existuju drivre aj pre ine fs) alebo hpfs. Kopirovanie hocijakeho suboru hocikam tak isto neni problem. Bud su na to aplikacie ktore to zvladaju v pohode ako drag&drop takze vlastne ako standradny explorer alebo pluginy do roznych file mnagerov. Ono ani jedna platforma neni uplne idealna ale da sa s tym zit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Android 4.x podporuje MTP pro pristup k datum v interni pameti, pro pristup na pametove karty je mozne pouzit mass storage, zalezi na vyrobci zarizeni.
MTP ma tu vyhodu, ze je mozne, aby do stejne pameti pristupoval ve stejny cas jak Android tak pocitac, ke kteremu je zarizeni pripojene, coz je pro pristup do interni pameti nezbytne. Navic je MTP nezavisly na filesystemu.

Co se ostatnich vytek tyce, ano, nektera zarizeni maji MHL, nektera HDMI, nektera upscaluji, nektera ne, to je zavisle na vyrobci zarizeni, ale neni to chyba Androidu, je to vlastnost konkretniho vyrobku. To je jako byste vycital Windows, ze nektere notebooky maji HDMI, nektere DP, nektere maji touch point a nektere jen touch pad.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zvlastni, iPady mame doma dva, k tomu v siti externi uloziste, ze kterych ty iPady umi videa prehravat uplne v pohode...ono "neumim to" neznamena "nejde to"... :-)

Pokud si ten film chci vzit sebou a prehrat jinde, tak pres iTunes v Macu (nebo PC) to replikuji do iPadu, tak snadne veci zvlada moje 6-leta dcera...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jak řešíte variantu že jedete někam - třeba na dovolenou - ale nevíte na co se budete chtít koukat. Filmů máte více než kolik se vejde do Ipadu takže vše tam dát nejde. Já na Androidím tabletu prostě nemusím řešit co budu chtít na dovolené sledovat. Vezmu tablet a externí disk kde mám video a pouštím to přímo z něj až na co mám chuť. Nic nekopíruju, nic neinstaluju. Jak to tedy řešíte stejně jednoduše na Ipadu?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze na dovolenou si iPad neberu. Beru si notebook, ne kvuli filmum, ale kvuli praci, pokud by bylo treba neco resit. Na dovolene na filmy moc nekoukam, spis ctu, kdyz uz beru filmy, tak pro deti, kdyz uz moc zlobi... :-)

Nicmene, i pro iPad existuji externi disky - ano drazsi, protoze konektivita je pres wi-fi, ale existuji, takze i tento vas priklad je resitelny.

Ono je to spis o prioritach, nez o tom, co dane zarizeni umi nebo ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že vyřešit se dá všechno. Když ale ten disk s wifinou by zase chtěl nějaké napájení.... No prostě zbytečná, ale uplně zbytečná komplikace. Já chci normálně zasunout flash disk nebo paměťovou kartu, případně 2,5disk a pracovat s obsahem. Stejně tak když se rozhodnu vlézt na stránky které jsou ve FLASHi (je mi jedno jestli to je IN nebo OUT programovat stránky ve FLASHi) tak je chci prostě normálně otevřít. Chci zařízení jednoduše používat. Myslel jsem, že to překousnu, ale ukázalo se, že to prostě nepřekousnu. Jinak je IPAD1 který mám dobré zařízení. Nebýt těchto nesmyslných omezení tak další tablet bude určitě nějaký IPAD. Dnes ale vím, že Android je 4.xxx je docela dobře použitelný a z uživatelského pohledu mezi těmi dvěmi zařízeními nevidím příliš velký rozdíl. V podstatě je mi vcelku jedno jaký na tom železe běží systém když mi zbytečně nehází klacky pod nohy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Safra, to sa tu fakt nedaju mazat komentare ?
No a k novemu JB, nezaskodil by trochu update clanku.
V provm rade zatial sa moc neodporuca pouzit tento JB. Situacia okolo neho je nejasna a hmlista. Jednak sa zistilo ze pri nastaveni Cinskych locales vo windows tak to ma na vyber instalvoanie ineho storu ako Cydia, je to nejaky cinsky sotore kde sa nachadza aj pirateny sw. Lenze ako sa zda tak ten store sa instaluje aj pri ostatnych jazykoch/krajnach, tj. kazdemu. Tak isto aplikacia pre ten cinsky store, podla predbeznych info, posiela informacie o majitelovy na podozrivu sajtu a tiez spolocnost ktora za tym v cine stoji podla vsetkeho nema moc dobru povest. Neskor Evand3rs priznal ze spravil dohodu s cinanmi a vydal k tomu oznamenie. Tak isto pri spustani tohto jb sa aplikacia snazi konektnut na nejaku stranku ktoru ked uzivatel zablokuje tak spustenie jb aplikacie spadne. A samotna Cydia ktora je v tomto jb je zatial nejaka beta, pretoze oficialna cydia ,podla slov Saurika ktory ju spravuje, este neni ani pripravena na IOS7.
Podla roznych sumov dostal Evand3rs team 1M$ od cinanov za pridanie toho ich obchodu, a kedze hrozilo ze iny team vyda JB (povrava sa ze Saurik pracuje na vlastnom JB a je mozne ze aj ostatne teamy) tak museli vydanie urychlit lebo by stratili danu investiciu ak by ich niekto iny predbehol, preto nemusi byt ani odladeny, a preto asi aj celkovo Cydia neni uplne pripravena na novy JB.
Celkovo je zatila situacia nejasna a cast ludi radsej downgradovala, pretoze neni zatial uplne jasne co ten jb instaluje. Je to neprijemna relkama pre JB.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ad update:
1) pokud nemas nastaveny jako primarni jazyk cinstinu, tak se taig neinstaloval
2) vysel update jb - v1.0.1 taig uz vubec neobsahuje, a taky nova cydia
3) pokud ses paranoidni, staci pridat 2 radky do /etc/hosts

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.