Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mezi IP adresu a osobu nelze stavět rovnítko, copyright troll pohořel

+1
Docela průlom, si vpomínám na "zodpovědnost uživatele-provozovatele za WiFi AP proti zneužití"...

... neboi paní soudkyně nechtěla být v budoucnosti ztotožněna se svou IP adresou :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jsem někde četl, že v Německu je časté že si někdo zapne torrenty a pak mu chodí soudní obsílky od nějakých rádobyprávníků. Připadne mi to jako když chce někdo po někom zaplatit za pokutu v MHD desetitisíce. Paraziti a spekulatni. Jestli někdo ví, jak tyto dvě absolutní negativa společnosti vymazat z povrchu zemského, nechť tak prosím učiní. Bude všem normálním existencím hned lépe.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Velmi snadno: nebudes porusovat platne zakony a nebudes jezdit nacerno. Pak nebudes mit problem nest pravni odpovednost za sve chovani.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že na ilustračním obrázku je pověstný Helmut, který si na opravy komínů nosí nadprůměrné nářadí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cenzurované chobotničkové hentai se pro ilustraci tohoto typu článků nesetkalo s pochopením kolegů...
http://diit.cz/clanek/podvodne-pornoaplikace-zaplavuji-google-play
...takže používám fotku Helmuta, co má schwanzstucker přes rameno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pracuji jako ISP a tenhle problem znam. Policie ikdyz ji reknu kdo ne te IP je neni schopna nic dal delat. Vyjimkou je pripad kdy ten clovek bydli sam. Jinak se staci odvolat na to ze dle zakona nesmite vypovidat, pokud vypovedi muzete poskodit sebe, nebo osobu blizkou. Cili na co ted na floride prisel soud uz nase policie vi docela dlouho...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Největší sranda je, že stačí zavést objektivní odpovědnost vlastníka přípojky k internetu a je vymalováno, nemusí se pak řešit, kdo co stahoval, zaplatí to automaticky ten, kdo má s poskytovatelem uzavřenou smlouvu o připojení. Že se vám to zdá jako hodně přitažené za vlasy? Ale kdeže, ve světě auto-moto to už hezkou chvilku funguje a jak to krásně nese prachy ;) (ne, nesnižuje to počet spáchaných přestupků, ani to nezvyšuje nijak bezpečnost provozu na silnicích, jen to nese prachy, což je to, o co celou dobu šlo).

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

odpovědnost vlastníka přípojky do internetu? Tak to koncové uživatele připojené do sítě poskytovatele zajímat nemusí ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty víš dobře, jak jsem to myslel. Ale blbě se mi píše „odpovědnost osoby, která s poskytovatelem připojení k internetu uzavřela smlouvu o připojení k internetu“ ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No on to napsal dobre. Vem si takove obcanske sdruzeni a nad nim je teprv poskytovatel internetu...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že je pouze otázkou času, kdy se tento ("automoto") legislativní paskvíl, který nemá obdoby, dostane k ústavnímu soudu a velmi pravděpodobně bude poslán tam, kam patří...
Představ si absurditu-analogii, že by vlastník bytu byl zodpovědný za to, co se v něm stane... např. vražda...
Mimochodem, i podezřelý z vraždy může odmítnout vypovídat... vs. vlastník vozidla je povinen sdělit řidiče v době spáchání (údajného) přestupku... V takové situaci vřele doporučuji uvést jako řidiče "nějakou čerstvou mrtvolu", čímž splníš svoji zákonnou povinnost. V tomto případě totiž správní orgán nemůže řízení ani zahájit, neboť § 66 odst. 1 písm. c) Zákona o přestupcích stanoví, že „správní orgán, aniž řízení zahájí, věc odloží, jestliže osoba podezřelá z přestupku zemřela před zahájením řízení“.
Jednoduché a funkční řešení... oproti radám typu "osoba vzdálená"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Re: „Myslím si, že je pouze otázkou času, kdy se tento ("automoto") legislativní paskvíl, který nemá obdoby, dostane k ústavnímu soudu a velmi pravděpodobně bude poslán tam, kam patří...“

O to se snaží již nějaký čas několik lidí (ale soudě dle toho, co píšeš, to asi víš). Vzít vzorové případy a dotáhnout je až k ÚS. Zatím to vypadá, že to nebude taková sranda, protože úřednictvo, neež by si nechalo Ústavním soudem shodit hračky do kanálu, tak raději v jednotlivých případech ustupuje tím, že je hází pod stůl, případně se v daných případech samo prohlašuje za stranu, která prohrála, takže brána k ÚS je zatím zavřená. Ale i to je svým způsobem výsledek, stačí se snažit o totéž a můžete si být prakticky jist tím, že váš případ dopadne dobře (pro vás).

Všechno to je jen další důkaz, že jde celou dobu jen a jen o prachy. Jinak já bych asi nepoužíval osobu mrtvou, já bych se spíš snažil o tu cestu k ÚS ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, něco o tom tuším :-)

Máš pravdu, v Brně již v podstatě reagují tak, že vidí-li "kvalifikovaný odpor", tak naznají, že (údajný!) přestupek špatně zadokumentovali a sami to stáhnou...

U rychlosti obvykle stačí se dotázat, zda to skutečně pořídil automatizovaný systém a nikoli zařízení obsluhované člověkem... bývá problém, že na fotografii je i jiné vozidlo atd.
Pokud toto selže, je dobré zmínit, že existuje judikát Nejvyššího správního soudu, že: „Zákon o přestupcích ani jiný právní předpis nestanoví přesnou hranici rychlosti jízdy motorovým vozidlem, jejíž překročení způsobí naplnění materiálního znaku přestupku. Správní orgány jsou povinny zkoumat vždy, když rozhodují, zda určité jednání je přestupkem či nikoliv, také otázku, jestli došlo k naplnění obou znaků přestupku, tj. znaku formálního i znaku materiálního...“
Úředníci mají problém či nechuť (je to líná darmožroutská verbež) řádně argumentovat a vypořádat se s námitkami... a končí to přesně jak píšeš :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Muzes trochu rozvest smysl toho dotazu zdali foto skutecne poridil automatizovany system ? Nejak nechapu ten princip jak by to mohlo ridici pomoci :) diky

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro zodpovědnost provozovatele vozidla za správní delikt musí být (mimo jiné) splněno:
"Porušení pravidel bylo zjištěno prostřednictvím automatizovaného technického prostředku používaného bez obsluhy při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích nebo se jedná o neoprávněné zastavení nebo stání..."
Tudíž, pokud tě například změří silniční hlídka a za X měsíců přijde předvolání k podání vysvětlení, přestupek nemůže být řešen jinak než v klasickém přestupkovém řízení podle Zákona o přestupcích, tzn. můžeš bez sankce odmítnout vypovídat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Skus ti tohle v USA. Dostanes par tisic USD pokuty, par set hodin verejnych praci a kdyz se ti to nelibi, tak pujdes na par mesicu sedet :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ale i v tom světě automoto to funguje jen na vybírání běžných pokut, autonehodu tak zpoplatnit nelze. Žádný takovýto troll by tak se svými desetitisícovými požadavky neuspěl, navíc by jeho záznam musel být úředně prokazatelný.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz na zaklade toho oznameni udela Policie domovni prohlidku, tak ma i fyzicke dukazy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.