Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Revoluční iPad s flexibilním OLED displejem v roce 2018

Jestli to půjde, rád si připlatím za rovný tablet natolik pevný, aby se neohýbal.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pozor! "ohebné" <> "během výroby je možné displej jednorázově přizpůsobit, pak už zůstává neměnný". Když už hledáte český výraz, tak řekněme "ohnutelný". Protože když o něčem řekneme, že je to ohebné, tak to lze ohýbat do aleluja, ne jenom jednou. Jinak by se, podle logiky v článku, "ohebný člověk" už nemohl narovnat :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak podľa toho konceptu (prvý obrázok v článku) budú musieť vymyslieť aj ohybný procesor :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

marne premyslim, k cemu by mi byl ohebny tablet. Skladaci by smysl mel, ale ohebny? Maximalne tak kvuli omezeni mechanickeho namahani pri preprave (v zavazadle), ale to za to celkem ani nestoji. Pevne vytvarovany zahnuty mi taky smysl nedava.

No, nechme se prekvapit, uz za dva roky je to tady

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pevne vytvarovany zahnuty je dobry tak akorat pro "cool efekt", ale ohebny by mohl mit smysl pokud by sel tak jako srolovat. IMHO celkem vyzva aby to nekdo udelal rozumne, ale zrovna Apple by mohlo - resp. za Jobse myvalo na podobne napady kliku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzešlo to zadní kapsy Kardashianské venuše, nebo to opravdu někdo vymyslel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z ktere planety nebo zeme je no-x? Vycet ohnute, ohebe = klasicke LCD, nicim se nelisici uz desitky let, proste NEOHEBNE, NEFLEXIBILNI! Stejne jako byly zahnute LCD k videni u tamanu pred 25ti lety, tak jsou stejne i dnes, nic revolucniho, ani evolucniho.
Posledni dva typy ohybatelne, skladaci = OHEBNE, FLEXIBILNI. Proste pokud se mluvi o flexibilnich displejich, tak se mluvi o ohebnych. ZADNE zarizeni na trhu dnes nema flexibilni displej .... zadna galaxie, zadne kdesi cosi, proste NE!
Neco mi rika, ze pokud apple prijde s ohybacim ipadem, tak to jen doklada, ze tenhle segment zcela konci ... uprimne, on ty ipady jeste nekdo kupuje? Nedovedu si predstavit scenar, kde by to davalo smysl. Pokud by se treba nekdy podarilo udelat skladaci zarizeni, kdy by jeho velikost byla polovicni, tak tomu tleskam ... ale, ze pujde v treba 10ti kloubech ohybat, ale kdyz na to clovek sedne, tak to stejne rozbije, mi IMHO prijde jako totalni picovina .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsme měli televizor Tesla Color, tak měla obrazovku vyboulenou na všechny strany a připlácel se majlant za trinitrony, které měly obrazovku vypouklou míň a jen v jednom směru. Pak se připlácelo na televizory, které měly tu obrazovku rovnou (navenek, uvnitř byla pořád trochu kulatá). Pak přišly s dalším příplatkem placaté plasmy a LCD. No, a teď už zase rovná obrazovka někomu není dost dobrá a se vším tím pokrokem se budou zase vyrábět kulaté displeje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Akorát teď budou obrazovky vypouklé na druhou stranu. Z konvexních budou konkávní :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.