Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 5S čelí dalšímu problému, rychle se vybíjí

Jak se to mohlo stát.? Apple dává velký důraz na kvalitu svých výrobků. Pochopil bych, pokud by byly veškeré telefony daného typu zasaženy stejnou závadou, ale jen pár kusů?. Selhala výstupní kontrola?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je jestli to jde snadno odhalit při běžné výstupní kontrole. Baterie jsou holt problém (když nehoří tak je to ještě dobré). Možná, že se musí udělat několik plných cyklů nabití - vybití, aby se problém odhalil a to se určitě nedělá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Od jistého momentu jdou s kvalitou na úroveň čínských kopií. Myslím si, že např. korejský Samsung s novými telefony takové problémy nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebo to není takové lákadlo na titulky jako Apple, tak se o tom nemluví.

Pravděpodobně by jsme se to ani nedozvěděli. Pokud by stejný problém nastal u nějaké konkurence, tak ani dotyčný majitel nemusí zjistit, že je to závada. Případně to výrobce potichu vymění v rámci reklamace a ututlá to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verim, ze stat se to treba u Prestigia, od kteryho mam smartphone ja, tak o tom nikdo nenapise ani radku. Ale na druhou stranu je rozdil mezi telefonama kolem 4-8tis. a telefonama kolem 14-18tis. U Applu opravdu logicky ocekavam vyssi kvalitu vyroby a spolehlivejsi vystupni kontrolu, kdyz uz to stoji 3x vic nez jaky jsou vyrobni naklady.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita výroby bude předpokládám velmi podobná u všech výrobků stejného druhu. Možná to sjíždí ze stejných linek...

Vzhledem ke zkušenosti se sériovou výrobou bych řekl, že ta kvalita souvisí nejvíce se samotným návrhem. Prostě už v návrhu se to musí vymyslet tak, aby se při výrobě mohlo co nejméně věcí zkazit a co nejvíc vad odhalit na kontrolách.

Myslím, že zrovna u Applu by se spousta lidí byla ochotna hádat do krve, že jsou to předražený šmejdy (tj. že cena neodpovídá např. té kvalitě:-)

Poukazoval jsem hlavně na fakt, že se o Applu hodně píše, protože je to čtené a fakt, že nevíme o jiných závadách u jiných značek nelze brát jako záruku jejich kvality. Tak mi vyzněl koment předřečníka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, konkrétně tuten S5 "zázrak" plácají Číňani na Taiwanu (Foxconn). Často tu slýchávám jak Apple nakupuje špičkové komponenty a nezáleží mu na ceně, směšné, cena součástek v S5 tedy BOM price je 194$ při více méně kusových cenách, při objednávkách v řádu mnoha milionů ks bude cena pod 130$. I kdyby dali Foxconu 20$ za výrobu , jako že nedají , jsme na výrobní ceně 3000Kč, za kolik to prodává popravdě ani netuším.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o pasovou vyrobu tak jsem delal dva mesice ve Wistronu. Uz si fakt nepamatuju co za znacky televizi se to tam montovalo (myslim ze to bylo LG, ale jistej si nejsem), kazdopadne ja byl na vystupni kontrole, presneji na kontrole svetlych/tmavych bodu a kontrole barev. Nedelam si iluze o kvalite vyrobku techle levnych znacek, protoze hned prvni den mi rekla vedouci z kontroly kvality at necham projit televizi, ktera stupne sedi vykreslovala jako stupne fialove nebo jine hezke barvicky.

Ale vzhledem k te koncove cene si snad Apple muze dovolit velky mnozstvi odpadu a prisnejsi kontrolu kvality. A pokud ne a prodava opravdu zmetky stejne "kvality" jako neznackova cina, tak at mi fandove Applu vysvetli, proc za takovy kram plati takovy prachy. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Apple si zřejmě může dovolit přísnější kontrolu a osobně si myslím, že ji i má viz. předchozí příspěvek o kvalitě návrhu/kontroly.

Protože neznáme technickou příčinu závady, těžko říct, jak složité by bylo odhalit ji při kontrole.

Nejsem fanda Applu(proč být fanoušek nějaké firmy?) přistuji k tématu z technického a ekonomického hlediska. Ekonomicky se prostě vyplatí ty kontroly co nejpřísnější. Jakékoli řešení závady po opuštění fabriky je dražší.

Možná to vypadá v rozporu s Vaší zkušeností, ale tam prostě někdo posunul hranici vyhodnocení dobré/špatné. Ty obrazce na testovaní jsou extrém a zřejmě předpokládali, že v reálu to nebude problém(takovej film pro pamětníky, ale odhalí mnohé:-). Myslím, že toto nebude ten případ u Applu přece jen mají vysokou marži a snaží se udržet image kvalitního zboží, ale pravdu se asi nikdy nedovíme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sype se naprosto všechno. V práci jsme teď najeli na Samsungy (S2, S3, S4 včetně variant mini) a prakticky neustále jich je několik v opravě nebo na reklamaci.

Paradoxně nejlépe vycházejí levně čínské kopie s cenou do 2000 Kč - jsou jednodušší a tak tam toho není tolik k rozbití. Sice jsou výrazně méně výkonné, ale na špičkové modely ztrácejí jen cca 2 roky, takže se vyplatí po 2 letech kupovat nový model a ve výsledku to vyjde levněji, než si koupit top model renomovaného výrobce a mít ho třeba 6 let (pokud by tak dlouho vydržel)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak nemá??? Až 30% Galaxy S4 na Evropském trhu Samsung mění pro vadu akumulátorů. Ale o tom se zde nedočteš, málo to hází špínu na Apple....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt že jedna ženská v práci reklamovala už 3x S3 mini protože při (absolutní) nečinnosti zmizla baterka za necelý den.... a ani jednou reklamačka z nějakého důvodu neprošla..... Osobně to tipuju na SW problém....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kupovali jsme před lety s kamarádem HTC Wildfire, ve stejném obchodě, ve stejný čas. Můj vydržel na nabytí týden+ jeho dva dny. Používali jsme ho obdobně. Nová baterie to neřešila, stejně tak reklamace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je možná vina příšerného pokrytí signálem v ČR a pravděpodobně i androidu. Jsou místa ve městě kde se detekuje vysokorychlostní datové spojení, ale je to tak nestabilní že to hned zase vypadne. Telefon potom se pořád snaží připojit - během 8 hodin odložený telefon na nočním stolku ztratí 50 procent energie. V Americe, Číně nebo Korei (jižní) by se to asi nestalo.
Doporučení - úplně vypnout vysokorychlostní datové připojení a zapínat ho jen když je potřeba. Potom se může prodloužit výdrž z jednoho dne až na týden u S3mini (vyzkoušeno jenom na jednom kusu, asi to nemusí být univerzální řešení).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

presne ako pises. je to prave kvalita signalu, ktora vam sposobovala roznu vydrz baterie. 2 dni su este ok, obcas som ale riesil pripady, kedy telefon vydrzal ani nie den pri beznom pouzivani a to uz je celkom problem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. O Apple se píše proto, že to kdysi bývala špička v kvalitě produktů, a tak je nutné informovat o tom, že jde k horšímu. Samsung + další výrobce chápala většina jako nejablečný produkt, neboli, podle ideologií, nekvalitní produkt (podle JPP), a tak se o něm moc nepíše.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna Samsungem bych se neoháněl, ten taky často produkuje pěkný šmejdy a mnohdy za nemalý peníze. Ještě nedávno měl Samsung řečí jak Badou válcuje Windows mobile, jak to bude do budoucna růžové, atd.. Potom Badu zařízne, lakuje svět s OS Tizen a skutek utek. Samsung Kies je utrpení a iTunes to nešahá ani po malíčky u nohou, OK je tu Google play, ale tak nějak se Samsungu vytratila snaha nabízet vlastní věci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to věc názoru. Já se s ním ohánět můžu, protože jeho produkty se mně, mým známým a známým mých známých zatím neporouchaly (nepočítám-li výměnu baterie + vlastní přičinění). No, vlastně možná tak 2 případy tu byly, ale to je v takovém hojném počtu zanedbatelný údaj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, jak někdo může vydat nový výrobek a jak je vidět, tak ho vůbec nemá odzkoušený a používá hloupé majitele jako bezplatné testery. Všichni co si tento šmejd koupili, by jim to měli vrátit a požadovat peníze zpět.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.