Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 6 už umí natáčet skoro-4k video, kvalitu posuďte sami

Vypadá to docela hezky, ale cuká to i tak :) Holt na takový rozlišení iPhone6 prostě není.

A to ještě schválně jsou pohyby kamery víc než pomalé... aby nebylo jasné, jak moc to bude jinak cukat...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Hezké, ale na takovou plochu zbytečné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

iPhone je opravdu min rok starý hardware, jeho zákzníci musí být opravdu tupí, když kupují rok starý HW za cenu HW příštího roku...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Jak se tak koukám, kvalita je příšerná. Je to jak 720p. Nezaostřené, rozmazané, špatně vyvážená bílá barva, nízký kontras...Autor si měl vybrat lepší světelné podmínky.
To už natáčí lépe můj Motorola droid 4 za cca 3 tis. korun :)) který má obraz z větší části času ostrý.
Není z toho iPhonu lepší obraz bez použití toho programu?

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Jak na tohle někdo může dát minus? Napište raději odpověď. Tahle sekce se jmenuje diskuze...
Edit: Tak dobře no :D chápu...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Zmen si rozliseni videa na vic nez 480p :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

ako, ked na vyber je len 360p a auto ?

edit: mhmm.. je na case operu 12* poslat do kremikoveho neba, v chrome ten isty link ponuka aj 4k...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No jo ale cim tuhle revolucni operu nahraditl..chromera je 100% cpuna mac os, opera neumí asi krom rychleho nahledu vubec nic...firefox je krev kašlající liška, ie pro mac není... a zybtek je směs niceho co funguje jako opera až s balastem a obalastované je to šnekovité...
Chjo prostě mě nas....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, zda jsme se oba dívali na stejné video (a otázkou je i nastavení přehrávače Youtube), ale já vidím mimořádné a nadprůměrné video (dívám se na něj na monitoru s rozlišením 2560×1600 px). Rovněž jsem se podíval i na videa ze zmíněného Droid 4 a ty mínusy budou zřejmě za to smělé srovnání, protože ten telefon video vyloženě neumí.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Koukal jsem na youtube na max. kvalitu. Aha teď už vím co se stalo. V práci i když jsem video nastavil na pracovní křusce na 2160p a 1080p tak to vypadlo příšerně opravdu jak 720p nebo hůř a to jsem tam projistotu posunul jezdec aby se vysypala cache. Doma to mam ostré a pěkné. Takže beru zpět co jsem řekl. Omlouvám se a sypu si popel na hlavu :o)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hmm asi to bude tym, video som tiez skukol v praci na starom lcd a ta kvalita stoji za hovno :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Už dlouho nebyly žádné články o nevýhodách ajFounů, je dobře, že to redakce napravila :-).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ale to není článek o nevýhodě iPhone, ale o tom, že existuje aplikace, jenž nabízí s ním snímání skoro 4k videa (ehm) a výsledek není nic, co by se dalo prezentovat jako reklama.

Není v něm nic o tom, že by iPhone byly špatné na videa nebo tak něco. Dost možná, že bude jen málo lepších telefonů... ale 4k to není ani náhodou. Srovnání výše k 720p videu sedí.

Srovnávání na vysokém rozlišení monitoru je hezké, ale další věc je, co s tím udělala konverze na YewTube... a ta žere hodně z kvality. Nicméně cukání přidat neumí :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

YT právě trhání přidat umí!!! :-(

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nevíte, že YewTube jede na 30fps (někdy to v HD rozchodí i 60fps) a cpete na něj 24, 25fps videa, tak se nemůžete divit následkům.

Předpokládám tiše, že autor testovacího videa takový neználek není, aby se pak mohl vymlouvat na YewTube. Ostatně měl dát pod video link na stažení originálu, pak by se vidělo. Nic mimo:

Published on Dec 16, 2014
Slightly graded with AE

...tam nepíšou / není.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, vím (a neustále na to upozornuji i píši dopisy redakcím, ať nekazí dojem o kvalitě videí ze zrcadlovek zejména o 50, 60fps!), že YT podporuje max pouze 30fps p! Více sice již slibují, ale neviděl jsem ještě nikdy nikde víc! Nesmíte věřit titulkům ani popiskům naivních uplouderů... A více jak 30p přepočte nějak!...

Také dělaj často chybu již tvůrci ukázek, kdy špatně video vyexportují proklad neproklad fps nefps :-( ...
A také, opakuji se i zde neustále pro jistotu, jeli video např 25fps, natož 50fps, je problém u PC monitorů, kdy ty podporují jen 60Hz ale né 50Hz!... Pak to cukání vytváří interference různých ale blízkých frekvencí zdroje videa a Hz obrazovky v nenásobku...

Doporučuji také raději vystavit kousek orig. souboru ukázky a né na YT..., jinak dochází k pomluvě testovaného přístroje :-( A také důrazně doporučuji přepnout Hz monitoru, TV na násobky!!! fps! Jen slepej to nevidí...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte pravdu, 25fps Youtube umí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ta kvalita je opravdu žalostná... což ostatně platí o celém iPhonu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

A proto ma Iphone podstatne mensi reklamovatelnost nez vsechny lacine cinske smartphony :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

reklamovatelnost nebo reklamovanost?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Chudáčku, tvůj svět se smrsknul jen na iphony a laciné čínské smartphony. Dyžtak si založ téma na nějakém fóru a nějaký dobrák ti snad poradí a rozšíří obzory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proč srovnáváš krám s krámem???

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

kdyby se jednalo o počet reklamací, tak bych v tom možná viděl zaslepenost uživatelů, kteří z ohebného zařízení udělají nakonec výhodu, takže možná proto se málo reklamuje :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím, ta kvalita videa je na telefon!!! velmi dobrá! (mušíš docela dlouho počkat než se ti YT přepne opravdu do UHD rozlišení a koukat a soudit pouze na UHD monitoru, jako já, a né jen na nižších rozlišeních, to je pak nefér pro závěry a navíc je fér uznat, že YT originál soubor překomprimuje znova a i přes to je to, dle mě, dost dobrý! Pouze nezvládl přehnaně žluté jasné světlo západu Slunce - čili velké kontrasty, to je toho, je to jen telefon a nezvládne to ani leckérá kamera natož foťák...)

Leckerá spotřební FullHD kamera!!! nemá ani takový obraz! A leckerý kompakt ba ani první zrcadlovky (mimo Sony) neumí automaticky průběžně ostřit! Toto samo přeostřilo půběžně :-) Na telefon, klobouk dolů!

(sám mám již dlouho Smasung Galaxy S2, tedy nemám důvod stranit iPhonu, a stejnak pro dokumentaci točím jen do 720p i když mohu i do 1080p, a je i to dostačující a se širším zorným úhlem záběru, a točí slušně i večer! Používám jej deně v orig. držáku i jako palubní kameru i vnoci!!!)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

petr22: Aneb... bzum, bzum...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

no vypadá to dobře, na to že youtube ještě sráží kvalitu záznamu (možná to děla jen u videí přesahující 20min), ale bez UHD monitoru nemůžu posoudit když to na full HD jede jen Full HD a grafika co mám ani UHD nepodporuje. Na to že je to mobil tak to vypadá jako kvalitní záznam.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Také si myslím. Hlavně s přihlédnutím k tomu, že se jedná o zařízení, jehož primárním účelem není pořizovat videa. A pak je také třeba si uvědomit, že videa se v telefonech pořizují hlavně z těchto důvodů:
http://www.youtube.com/watch?v=cWn9INKTiq8

Nikoliv proto, aby nahradila HD kameru, že?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No tak teda nic moc, porovnajte si to napr. s tymto: http://youtu.be/L_g180YYvX0?t=50s
Nemam sice 4k monitor, pustam to na 1440p, ale i tak je to neporovnatelne lepsie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je hodně slušný a o dost lepší :-) (pozorováno z 0,5m na 42" IPS UHD LCD)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, ale už více než rok na svém mohu 5S "natáčet" skoro-4K video aplikací Fastcam, interní flash paměť totiž zvládně zapsat 30 8mpix snímku za vteřinu (velikost 1,5MB na snímek) a potom si to poskládáte v příslušném software. V podstatě se potom jedná o MJPEG, protože každý snímek je klíčový snímek, tedy kvalita velice dobrá. Pokud někdo chce natáčet na 5S (3K) nebo 4K na 6tce, tak bych volil spíše UltraKam, která je poněkud profesionálnější včetně bezdrátového monitoringu skrze Airplay (wifi). Řekněte mi, který Android telefon na trhu dnes zvládně nahrávat 50Mb/s video nejlépe v iframe, či mjpeg kodeku, nechci popichovat, jen mě zajímá, zda by šlo snížit náklady ještě více. iPhone používáme k natáčení reklam a videomateriálu, jelikož funkce a kvalita záznamu kterou nabízí se blíží k RED kamerám více než cokoliv podobného za tuto cenu (vyjma objektivů)....telefon dělá software, ne hardware. Android podporuje 30 fotosnímků za vteřinu až ve verzi 5 a to stejně nemusí stíhat hardware.... nenašel jsem žádný android telefon, který by byl schopný zaznamenávat kontiuálně, byť na SD kartu, 35MB/s.... fotky, jakožto malé soubory, flash pamětem moc nejedou... výhoda interní flash paměti s dobrým řadičem.. nevýhody všichni známe (nějakou dobu se to kopíruje, když se telefon zaplní)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.