Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 6 se neohýbá, tvrdí Apple

Lze to tedy považovat za názorný příklad dobře zvládnutého PR - problém neexistuje, je jen ve vaších hlavách, případně v nesprávném používání Vašeho telefonu.

Je také hezké, že když dojde na ničení, tak ukazují Samsung a ne zničený Apple iPhone 6 (Plus), i když je to video přeci hlavně o iPhone.... že? :) (jasný pokus o podvědomou zprávu = iPhone je OK, to Samsung se Vám rozbije...)

Apple nám zase jednou ukázal, jak se dělá propagan... pardon, PR. Skoro jako kdyby vzkřísili Edwarda Bernayse - ten dokázal podobné kousky např. s prolomením tabu kouření žen nebo s Guatemalou: http://youtu.be/p8ERfxWouXs

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

... opravdu, na ukrajine zadni rusti vojaci nejsou, v kldr zadne pracovni tabory nejsou, v cine korupce neexistuje, britanie nespehuje sve obcany, australie nevydava nelegalne obcany tretich zemich pro neexistujici zlociny, v usa ma clovek pravo na soukromi, intel nikdy nezneuzil sveho postaveni, nvidia nikdy nemela problemy s prudkymi zmenami teplot u svych mobilnich grafik, vyrobci disku a pameti nikdy zadnou kartelovou dohodu nemeli, google je hodny a vase udaje nikomu nedava, cloud je nejbezpecnejsi misto pro vase data, policie vas chrani, urednici vam pomahaji, politici jsou kompetentni, v cesku se nekrade ... ... ... tak a ted uz dobrou noc.
http://youtu.be/3g2WJ-d4UWQ?t=1h29m22s

+1
+69
-1
Je komentář přínosný?

:D +1

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mno kdyz ono to takhle vetsine lidi vyhovuje.

Pro zacatek staci ti kradouci politici - staci zvolit takove, kteri nekradou. Coz ale nejde, kdyz vetsina volicu by za 30 Kc a parek zvolila klidne Hitlera se Stalinem.

A korporace prodavaji to, co lidi chteji koupit - kdyz chteji lacine smejdy, tak je dostanou, nesmi se ale divit ze i tak funguji.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hehe. V takzvaných demokratických volbách můžete hlasovat jen pro ty politiky, které vám určí jejich strany. Jediný rozdíl proti volbám za totáče je v tom, že je těch zlodějů na kandidátkách víc, než má být zvoleno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Co ti brani zalozit stranu? Jen vymluvy.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

I kdybych přistoupil na tu tupou myšlenky "existují úplně úžasní chytří a ve všech ohledech dokonalí lidi co chtěj dělat v politice", což je co předpoklad, to pí*ovina, tak by to i tak nefungovalo, protože centrální plánování z principu věci NEMŮŽE fungovat.

A než dělat tyhle obrovské manévry, tak je jednodušší to rovnou zahodit a ať každý hlasuje rovnou peněženkou tak, že si koupí, co chce a nekoupí, co nechce.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zvlášť za ten odkaz gratuluji ... i když celý film lze v podstatě shrnout díky závěru: (za zpěvů oslavných písní na nový most: "Ale tady přece žádný most není!" "Prosímtě, ty pořád s tvojí pravdou, radši mlč a plav!"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nuz dozvedeli sme sa ze staci s tym poradne trisknout o zem a ono sa to rozbije.Len to akosi plati pre vsetko. Mimochodom ak na tej poslednej fotke su prsty toho teenegera tak ich prekrvenie az pomali do fialova mi nepripada ako pri vynakladani sily na ohnutie alobalu...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Asi mas pravdu, ale neviem isto, nerozumiem reci tvojeho kmena...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Rec mojho kmena je o tom ze je tu uz treti alebo stvrty clanok z ktoreho sa dozvedame prevratnu novinku ze kazdy material ma svoju hranicu pevnosti a po jej prekroceni sa deformuje - ohne, praskne atd. Ale nebol tu ani jeden clanok o bashi a chybe v nom (iba na cdr), ziaden clanok o evidentne nevydarenom vydani iOS 8 (podla neoficialnych informacii Apple testuje uz 8.1 a zevraj aj 8.2 takze posledna 8.0.2 asi neriesi vsetky problemy a je to skor len hotfix). Ked uz teda chceme riesit Apple.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podíval jsem se na svoji ruku a ohnul prsty: došlo k barevným změnám na kůži prtů bez toho abych do nich vkládal jakoukoliv další sílu nebo svíral pěst. Závěr: blábolíš bez jakýchkoliv znalostí aneb dojmologie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Niektore videa nevyzeraju, ze treba enormnu silu. Kazdopadne, niekde vo vyvoji doslo k hlbokemu rozkolu alebo to proste nikto neriesil. Vnutro telefonu je evidentne vyvijane ako flexibilne, co nie je sranda a nevzniklo to len tak omylom, toho si niekto musel byt vedomy a stalo to dost penazi. Je to znacny rozdiel oproti vsetkym starsim iPhonom. Vyvojari obalu vsak zjavne o tom nevedeli alebo to ignorovali. Hlinik moc flexibilny nie je, ak ho chceli pouzit, vnutro sa malo vyvijat ako neohybne a poriadne ho spevnit. iPhony 4 az 5S mali sasi vyfrezovane z hlinikovej zliatiny a skutocne je problem to co i len trochu ohnut alebo skrutit. Frezovanie je dost drahy spas, predpokladam, ze zvysi cenu sasi o dva rady, ale stale su to jednotky dolarov. Ak to nie je tazky omyl, Apple, ktory na telefonoch nikdy nesetril (na ukor vybavy, vykonu, kvality apod), zacal setrit.
Dezorientovany vyvoj a setrenie na blbom mieste su blbe signaly.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle množství se to určitě odlévá, maximálně je tam nějaké dodatečné zpracování.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, boli take fotky hrubeho sasi tusim pri 4. Ale to frezovanie nevyhnutne trva radovo viac ako odlievanie alebo lisovanie. Pieskovanie je platne pre obe verzie - lisovany iPhone 6 aj frezovane predosle verzie. Stale je to megamasovy strojarensky vyrobok a cena nebude vysoka. Neviem, ci tych par desiatok milionov $ uspory stoji za strapnenie sa v branzi a pred zakaznikmi. Urcite to bude zaujimave sledovat dalej, ci sa budu kajat ako MS s Wind10 a Start Menu alebo ich drzost voci zakaznikom tromfnu. Alebo pri tej cene telefonu by mohli v odvetvi zaviest system zvolavania do servisu, co sa stalo u automobiliek skoro folklorom.
V mojom okoli Apple-fans sestku obhajuju, ale kupit si ju zatial nechce nikto...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

prvni seriozni CZ zdroj potvrdil mirnou deformaci iPhone 6+ pro beznem noseni v predni kapse - viz: smartmania.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím žádné statistice, kterou jsem sám nezfalšoval.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že v ruce bych dokazál poškodit skoro libovolný smartphone, možná s tím rozdílem, ze sice plasťák nezůstane zde formovaný, ale třeba praskne LCD.
Závěr je ak akorát ten, jste-li vyžraní, nesedejte si na telefon, resp. si na něj nesedejte vůbec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno: Caterpilara bys v ruce na prostý ohyb bez nářadí asi neohnul. Leda v možná kroucení.
Vyžraní mají více měkkých tkání. Problematické by spíše byly vysportované hýždě a těsné texasky.
Zase jeden komentář : můžete si za to sami?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koukám že oproti idnes tady autor aspoň přepočítal libry na kilogramy. Ale pořád nechápu, proč ty libry v tabulce zůstávají. Asi se autor zprávy bojí že to přepočítal špatně a tak nechává na čtenáři, aby si to ověřil?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Autor zprávy chce, aby bylo zjevné, že bylo testováno pouze v desetilibrových skocích, což z údajů v kilogramech není na první pohled poznat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Priznejme si to Apple iPhone je pekny shit, tenky design a znacka tomu dodavaju tu hype vlnu ale jinak je to jeste dokonce horsi pasovy vyrobek jak jakakoli konkurencni cina, vid Moto X ten se neprohne a stoji polovicu oproti zakladnimu modelu iPhone 6 16GB(700€). Ja Applu absolutne neberu jejich smartphone drahy jak prase ale ono by to chtelo udelat ho skutecne takovy jak si zato zadaj platit, poctivy kov, brousene sklo a velka pamät(co to proboha je 16GB dnes?). Prisli s krizkem po funuse s MMS, pote problem se signalem, dale fialove odlesky pri foceni a ted to prohnuti pricem stale ze zakaznika delali vola, ze on je ten nouma ktery proste jejich uzasny to telefon pouzivat nedokaze. I ten iOS ted graficky zprasili pro decka a navic posahali s aktualizaci 8.0.1. Na jejich miste bych bezplatne menil kryty, jenomze to ty kapitalisticke krysy proste prohltnout nedokazou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já bych mě poznámku k větě v článku: "...iPhone 6 se dle všech dostupných videí i fotografií ohýbá v oblasti postranních tlačítek, přičemž v testu je přístroj namáhán především ve střední části, která je relativně bezproblémová."

Toto tvrzení si myslím je v rozporu s tím jak funguje mechanika. Každý nosník na dvou oporách je nejsnáze ohýbatelný v polovině vzdálenosti mezi oporami (lze si představit na fošně položené přes potok). Je tedy logické na něj působit uprostřed, kdy je k ohybu třeba nejmenší síly. Pokud má nosník nějakou vadu, slabé místo, stejně dojde k destukci v tomto nejslabším místě.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Každý nosník na dvou oporách je nejsnáze ohýbatelný v polovině zvdálenosti mezi oporami"
to platí za předpokladu, že je jeho pevnost v celé délce stejná, což není případ telefonu

"Je tedy logické na něj působit uprostřed, kdy je k uhybu třeba nejmenší síly."
to opět neplatí v situaci, kdy je konstrukce mimo střed slabší

"Pokud má nosník nějakou vadu, slabé místo, stejně dojde k destukci v tomto nejslabším místě"
…za ideální situace, kdy lze zanedbat směr, ze kterého síla působí - což u složitější konstrukce zanedbat nelze - z videí uživatelů je evidentní, že při snaze ohnout telefon v polovině, konstrukce poměrně drží, ale pokud ohýbají tak, aby osa byla v oblasti tlačítek, konstrukce povolí

/edit: ve videu (odkaz níž od uživatele J P) je to pěkně znázorněné na nákresu

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě lze koncentrovaným bodovým namáháním najít nejslabší místo v konstrukci, ale to by těch telefonů potřebovali docela slušnou hromadu, aby z toho šly udělat nějaké hodnověrné a srovnatelné výsledky. Naopak ohýbat to jako nosník v půlce dává docela slušnou představu a porovnatelné výsledky a slabé místo stejnak ukáže (nejbližší tlačítko od místa působení síly).

EDIT: Ohybový moment je vždy největší v místě kde síla působí (onen graf), tzv. posouvající síly namáhající nosnik jsou v celé délce rovnoměrné (tzn. tah a tlak ve "vláknech materiálu).

Každopádně celé je to zkomplikované tím, že telefén není nosník, má velmi homogenní a pevné sklo, někde uvnitř je baterka ve své délce tuhost zvětšující, naopak měkoučký hliník (či plast) tomu moc nedá, někde je PCB a také záleží na tom, jak je to celé dobře "poslepované" k sobě, takže užitečná výška nosníku. Pokud jsou tlačítka zeslabující příčný profil v relativně "prázdném" prostoru mimo baterii, určitě se to ohne v místě tlačítek (dvířek pro SIM), ať už ohybová síla působí kdekoliv. Prostě v místě kde se překročí mez pevnosti v tahu, nejblíže k místu působení ohybového momentu.

Mechanika je spousta ošklivých vzorců a neznámých (prdalčku už si pamatuji) a tak ohýbání telefonu v polovině délky považuji za nejrozumnější možné řešení, pokud chci mít porovnatelné výsledky. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ohnutí v zadní kapse => rovnoměrné zatížení, které si snadněji najde nejslabší místo
Ohnutí v přední kapse : ohybaný a tlačený prvek = vzpěr za ohybu od zatížení podle střihu kalhot a polohy kapsy

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Při tomhle jsem si vzpomněl na film "Děkujeme, že kouříte". Tam tabáková lobby zaměstnávala špičkového odborníka, výsledkem jehož pátrání bylo to, že za 30 let se mu nepodařilo prokázat, že by kouření způsobovalo rakovinu. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to šmejd větší než o polovinu levnější mobily. Co se dá dělat, ovečky si to koupí i s cool ochranou a budou to mít jako vyřešené. Jen by mě zajímalo zdůvodnění od nějakého fandy applu, proč si za 16GB paměti navíc u minulého yphonu (možná i současného-nevím) připlatím jako za 240GB SSD? To jsou ty smartmobily fakt pro takové idioty co vůbec netuší co kolik stojí ani si to nedokážou najít? To přece není o tom jestli jsem bohatý nebo ne. Je to o tom, že mě podobné kroky uráží a tudíž tu firmu nebudu podporovat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

vite kolik si priplatite v mercedesu za navigaci? klidne 100tis ikdyz obyc naivgace stoji 5tis. presto si to lidi kupuji :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Špatný příklad. Integrované navigace nabízejí vždy něco navíc (např. spolupráce s mnoha dalšími systémy - převodovka, světla atd.), takže i když uznám, že je to asi předražené, tak to není identický produkt a nevhodný příklad. Zatímco 16GB paměťových čipů, které si ten chudák Apple ani není schopen sám vyrobit, stojí stejně jako plnohodnotné SSD o několikanásobku kapacity - to se fakt nedá zdůvodnit. BTW pro někoho je Mercedes špička a já mu to nehodlám vymlouvat, protože v některých ohledech je, ale Apple špička není jelikož v mnoha technických parametrech (objektivních) zaostává za konkurencí - displej, kvalita provedení, výkon GPU. Argumentovat vyladěností SW je vzhledem k existenci Windows a Blackberry (oba svižní i na slabém HW) zoufalost. I ten android se zlepšuje, ale uznávám, že neznalý člověk může šlápnout do hovínka.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Integrovane navigace typicky nabizeji pouze jedinou vec navic a sice to, ze jsou integrovane (i to propojeni s tachometrem neni unikat, jsou externi navigace co to zvladnou totez, ale s vlastnim pohybovym sensorem). Jinak to ma sama negativa (i ta podpora byva casto tragicka v porovnani s externimi navigacemi).

Ale i tak to moc narust ceny za pamet v telefonu neomlouva.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Samsung Galaxy Note 4 má výrobní vadu. Kde jsou vtipy a články?Kde jsou testy odborníků? Holt to není iPhone. Všem je to u pr*ele, nikoho to nezajima

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Některé kusy mají výrobní vadu (bez diskuze menší než ohnutý iphovno) a jedná se zatím jen o Jižní Koreu. Proto to téměř nikoho nezajímá.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ono by ale nic moc nezmenilo i kdyby byly vadne vsechny kusy. objevilo by se par clanku, par lidi by poznamenalo ze soudruzi z korei udelali nekde chybu a bylo by to. ze to je predrazeny kram drazsi nez iphone by asi napsal malokdo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

me nejvic bavi, jak apple hateri maji porad potrebu psat do diskuzi pod clanky o apple, jak je ten apple spatny a proc si ho lidi nemaji kupovat. Dobre, chapu ze jim apple nevyhovuje, ale proc maji potrebu psat nenavistne urazlive prispevky? to mi uz hlava nebere. Ja kdyz nemam rad nejaky vyrobek, tak si ho proste nekoupim a hotovo, nemam potrebu porad nekomu nutit ze to je spatne a ze to, ze jemu vyhovuje znamena, ze je vlastne ovce nebo jeste neco horsiho. panove, zamylste se nad sebou, v zivote jsou lepsi veci nez pomlouvat vyrobky jedne firmy

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Protože nemám rád oblbování v jakékoliv podobě a Apple je v tomhle mistr. Viz aféry s viry co se tvářily jako antiviry a spousta dalších věcí. Mě by zase zajímalo jak se někdo applu může zastávat. Většinou když se bavím s nějakým majitelem apple produktu, tak zjistím jak jednoduché je ho nachytat na švestkách. Apple je jako sekta (ty taky nemám rád). Osobně jsem kdysi měl hodně rád Nokii, ale když by vydala sračku za 20 tisíc co se ohýbá, tak to prostě uznám a budu držet hubu. Applisti jsou ale jiní...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže vám uniká, že právě tím lobujete a ten Apple propagujete. Proč asi má Apple mnohem vyšší efektivitu marketingu při nižších nákladech na propagaci, než konkurence. Proč asi když vychází novinky od konkurence je kolem toho menší humbuk a firma se musí sakra snažit aby se o tom psalo. Apple stačí jen prohlásit, že něco mají připravené a už je na celém světě halo. Prostě zapomínáte, že vaše snaha ukázat jak je Apple špatný a varovat před ním ostatní, pomáhá propagaci Apple. Jen tak pro nic za nic jim nerostou počty zákazníků a obrovské zisky. Přestože prodávají mizerné a předražené výrobky. Nadávat/ velebit na něco na diskuzích je stejně neefektivní jako na nich šířit politickou agitaci nebo propagovat výrobky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Apple má především velice propracované PR, takže samo tvrzení:
"Apple mnohem vyšší efektivitu marketingu při nižších nákladech na propagaci, než konkurence"
je součástí PR, protože do zveřejňovaných nákladů na propagaci běžně nezařazovali product placement ve kterém jsou mistři a vynakládají na něj obrovské částky. Nebo myslíte, že nakousnuté logo v kdejakém cool seriálu je z lásky ke značce a zadarmo?
viz. např.: http://mam.ihned.cz/c1-61802650-budweiser-byl-loni-nejuspesnejsi-v-produ...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

je to docela jednoduche: ja se applu zastavam, protoze jeho vyrobky uz roky pouzivam a neznam zadnou lepsi alternativu. andoroid nebo widle mit v telefonu/tabletu nemuzu, protoze pri jeho pouzivani mam nutkani ten pristroj prohodit oknem, tento problem u iOSu proste nemam. abych to upresnil: u androidu mam duvodne podezreni, ze to ti autori nidky nezkusli pouzivat, protoze to by to nemohlo fungovat, tak jak to funguje, nebo spis nefunguje.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Znám případ, kdy šéf v IT firmě, protože byl zvědavý na ty skvělé iPhony, při nákupu firemních telefonů koupil jeden iPhone. Když po pár dnech zjistil, že jej není schopný efektivně používat, dal ho k dispozici dalším pracovníkům - postupně obešel všechny zaměstnance, ale nikomu nevyhovoval a skončil v šuplíku do okamžiku, než se jednomu pracovníkovi porouchal starší firemní mobil. Ten pak iPhone dostal jako náhradu. Slova, kterými jeho používání hodnotil, tu nemůžu publikovat.

To uvádím jen pro ilustraci toho, jak subjektivní tahle záležitost je. Taky to demonstruje, proč mohou být výtky čtenářů, kteří iPhony nepoužívají, oprávněné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

delam v nadnarodni firme, ktera ma velmi volny vyber firemnich telefonu. Vetsina kolegu (12 zemi) ma iPhone a nikdy sem je neslysel na nej nadavat. Upozornuji, ze se rozhodli dobrovolne a kdyby iPhone vyhodili z okna, neni probelm mit do par hodin na stole jiny mobil, na ktery si ukazou.

Cim to bylo, ze jej nemohl efektivne vyuzivat? Ktery pristroj tedy pouziva, aby byl efektivni? Prijde mi to jako dost podstatna informace.

Tvuj priklad neni moc dobry, pripomina mi Metro u Windows 8(.1), ktere dle me 95% lidi, kteri nadavaji, nikdy nepouzilo... To ze mu v prvni chvili iPhone nevyhovoval, protoze byl pravdepodobne zvykly na Android, jeste nemusi znamenat, ze je iPhone spatny. Lide se extremne boji jakekoli zmeny, kdyz jsou na neco zvykli... Pokud jej dostal jako nahradu za 6310i, ktery mel ke sve praci pouze na volani, nadaval bych taky. (treba jen kvuli vydrzi baterie).

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Třeba tím, že potřebuje funckionalitu navíc, kterou ten krám nikdy nezvládne? Samozřejmě, těmhletěm menežérům v korporacích co si myslí jak se kolem nich točí svět (přičemž většina jsou humanitní zoufalci co těžko zvládnou víc jak blbook) to stačí a hlavně mají panickou hrůzu z toho, že by vypadali jako socky kdyby neměli předraženej šmejd k ničemu. Nicméně to je stádo ovcí, nic víc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ses normalni idiot, nic vic, nic min. Klidne mi zase napis, ze tu nejsem zvan, ze jsem host a ty tvoje kecy. Ty lidi si v zivote nevidl, ani netusis co delaji. Mer si svoje zdroje a bez uz se svymi nazory do prdele. Kretene.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, má pravdu. I opice by viděla, co se vyplatí více v poměru cena/vybavenost. Apple je bůhvíproč symbolem luxusu, stylu a nadřazenosti nad ostatními. Bohužel to čím dál více jedinců začíná chápat stejně, většinou stejně tak, jak jim to podá sám Apple, anebo jiný iManiak --- svoje názory si ani nevytváří, ale dědí je z iManiaka na iManiaka. Zažil jsem to, když mi pár iManiaků odprezentovalo svoje zařízení stejnými slovy (že by jen náhoda?) a pak po pár otázkách byli na švestkách z nevědomosti, že jejich zařízení umí i něco jiného, než jen volat, smskovat, facebookovat a hrát hry. Funguje to podobně jako náboženství. Apple myšlení je v tomto případě knihou svatou, Jobs bohem. iUživatelé jsou pak naštvaní, že jejich produkt je kritizován, protože žijí v domněnce, že vlastnictvím iProduktu se stanou něčím zvláštním/jedinečným oproti ostatním. Důležitá věta: pokud by věřili, že jejich zařízení je unikátní a jim naprosto vyhovující, tak by neměli potřebu ho s takovým obdivuhodným úsilím obhajovat a chránit. Právě kritikou (pravdou) zpochybňujeme jejich smyšlenou nadřazenost nad ostatními. Věřte, že kdyby nastaly časy, kdy by měl každý iPhone, tak by vás najednou začal svět nudit a snažili byste se najít něco, co by nikdo neměl, abyste co nejvíce vynikli. Vše ovšem do té doby, než by to začali používat všichni. To je úplně stejné jako s módou v oblasti oblečení, která se neustále točí dokola. Dnes už se znovu začínají nosit květinové šaty, co si já pamatuji ještě u své prababičky. Tím, že jste se tu takhle začal vyjadřovat, jste nám ukázal názorný příklad toho, jak se iManiak naštve, když někdo zpochybní jeho "výjimečnost". Ne všichni jsou ale takoví. iPhone je stále dobrý v několika věcech - foťák, svižnost, aktualizace. Koumáci ale vědí, že tyto + další výhody mohou očekávat od mnohem levnějších zařízení. Třeba první mě napadá Lumia 1020, G3 a další. Jako názorná ukázka poslouží seriál South Park s dílem o iPadonožce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nadrazenosti? videl si nekdy ceny dotovanych iPhonu na zapadnich trzich?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

vporadku, zadny problem, sice tomu neverim, ale dejme tomu. a co jako? to jako obhajuje nebo vysvetluje tu histerii okolo applu zejmena ze strany jeho odpurcu?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ukazuje to, že ne každému musejí produkty Applu vyhovovat a to i když měli možnost si je bezplatně vyzkoušet. Což znamená, že pokud Apple a spřátelená média přiživují pozitivní hysterii a hypování nových produktů, vyvolá to adekvátní odezvu ze strany uživatelů, kteří mají jiné požadavky, jiné priority a jiný názor na to, co je kvalitní produkt. To je zcela přirozený jev.

"sice tomu neverim"
Tohle je právě ten problém. Člověk, který nedokáže uvěřit tomu, že se najde řada lidí, kterým produkty Applu nevyhovují, může jen těžko pochopit jejich reakce v diskusích :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Histerizace společnosti je běžnou součástí propagandy: "Musíte ho milovat nebo nenávidět!" . Proboha proč plýtvat emocemi? Vždyť je to jen blbej telefon a ještě drahý jako prase. Nebo spíš několik prasat ;)
Vyvolávání emocí pro potvrzení si vlastní důležitosti je charakteristické pro některé poruchy osobnosti.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Dal by se zmenit system +/- tak, aby nebyl viditelný součet, ale jednotlive + a -. Minimalne u Apple clanku by mne to velmi zajimalo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Wow, tak si taky zacinam myslet, ze problem neexistuje ..... kdyz takova picovina jako tohle video (https://www.youtube.com/watch?v=gJ3Ds6uf0Yg) ma 3 miliony shlednuti .... OMG ohnout a zlomit telefon dvuma rukama, to je teda fakt machrovina .... na to je treba opravdu neskutecny silak:o) Dovedu si predstavit, ze treba moje stara 910i takhle zlomit nepujde ..... ale snad kazdy novejsi smartphone s tloustkou pod centimetr dokaze takhle zlomit i dite .......
takze ano, jde o dalsi HOAX apple hejtru (osobne nemam apple rad a nic od nej nemam, ale co je moc, to je prilis) .... jako brat dukaz dementa, co zlomi telefon mezi dvema prstama, ale obuma rukama, je fakt sila ..... i ti britsti teenageri .... ja myslel, ze jej zlomili dvema prstama, jako proste tak kdyz se rekne mezi dvema prstama, ne ze pouzili obe ruce ..... no nic .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, dalo by se to take shrnout tak, ze kdyz chce nekdo nejaky telefon znicit, tak to proste jde. to je vazne objev! vetsina lidi zrejme zila v domeni, ze iphony ci jine telefony jsou neznicitelne

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji se nejprve podivat na vedeo na www.smartmania.cz. Pote uz nebudes tvrdit ze je to hoax. iPhone 6 plus ma proste konstrukcni vadu. Kterou by bylo mozne tolerovat u levneho pristroje, nikoliv ale u skoro nejdrazsiho telefounu na trhu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

On je jeste nejaky drazsi? Jako nerikam, ze iphone nema problem ..... ale ty video "dukazy", kdy to nejaci nymandi lamou, jsou fakt traparna .......

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Určitě se najdou dražší telefony ze zlata a drahokamy vykládané.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mno jen k tomu popisu dnešních smartphonů, které "ohne/rozlomí holýma rukama malé dítě".. Jsou tu androidí produkty, které neohnete/nerozlomíte rukama ani kdyby jste se posr... :) Např. můj dnes již letitý a 8,45mm tlustý Optimus G má zadní stranu v kombinaci tvrzené sklo+plast. I tenký mobil lze udělat bytelný a zároveň "poměrně" tenký.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hej odborníci! Uz ste si skusili svoj telefon 4+ palca velkost strcili do predneo vrecka a sadnut si? Ja hej a co som si vsimol? Telfon jednym kocom narazi na trup a takmer cela plocha telefonu je zatlacena nohou hore a proti trupu. To dava novy predpoklad ake sily pôsobia. Samo ze zavysi aj od nohavic ake su volne, prisposobitelne a pod. Ale zacinam chapa, ze spravne natoceny telefon sa moze ohnut prave a mozno len na tlacitkach. Nezabudajte aj na to, ze ila posoby za cas a mono ten cas ma velky vyznam. Otazne je, ci toto je vyrobna vada, alebo maximalne nevhodne pouzitie (uskladnenie) pristroja. Preto si myslim, ze prezentovane pokusi (oficialne) su spravne a vôbec nemusia klamat. Iba to nie su rovnake podmienky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj
Ohnutí v přední kapse : ohybaný a tlačený prvek = vzpěr za ohybu od zatížení podle střihu kalhot a polohy kapsy
i u padesáti kilové slečny může být v přední kapse telefon namáhán víc jak od toho kulturisty

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A ak ma aj 50 kilova slecna moderne ultra uzke nohavice tak je na ohnutie zarobene. Moja draha casto strci mobil do zadneho vrecka na zadok a mna ide trafit slak. Nechape preco sa zlostim, sak ona si nesadne. Kolegyna si presne takto zlomila mobil, a vobec si nesadla iba sa predklonila. Taketo vrecko dokaze zazraky :)

Ked moja draha zlomi mobil tak dostane po holej... :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mě rozesmálo. Oni si snad myslí vážně s tou výhodou, že iPhone je po zdecimování ještě použitelný :D Jinak tyhle videa považuji za fejk. Jedinému, kterému věřím, je s těmi chlapci, jak šli iPhone ohnout do obchodu Apple - tam si můžu být jist nezfalšovaností.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poslat balík za nižší poštovné není problém se službou www.zaslat.cz - jedná se o agregátor přepravy, který vám umožní dosáhnout takových cen poštovného a podmínek přepravy, které jinak od přepravců získávají jen velcí zasilatelé, kteří posílají balíky každý den. Balík můžete poslat z domova, nebo z práce, protože se jedná o přepravu zásilek ode dveří ke dveřím. Také pokud vám někdo má poslat balík z ciziny, dostanete jej přímo na adresu, kterou si určíte. A dopravce vám balík opravdu doručí, a ne že jen najdete lísteček ve schránce. Služba www.zaslat.cz využívá přepravní služby více dopravců, takže si můžete vybrat přepravní službu, která vám opravdu vyhovuje. Může to být za nejlevnější poštovné, nebo nejrychleji. Standardem je také přehledné sledování zásilek. Zásilka je v systému vedena ihned od objednávky přepravy, takže nemusíte čekat, až ji tam někdo zapíše. Sledování zásilek je tak aktivní okamžitě a můžete tedy pohyb své zásilky sledovat ihned. Vyzkoušejte službu www.zaslat.cz a budete mile překvapeni cenou poštovného. A k tomu žádné nošení balíku na poštu, žádné fronty na přepážce a žádné vyplňování podacích lístků nebo dodejek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.