Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 6 trápí další problém: vadné TLC flash

Mně se to ohnutí iphonu vůbec nelíbí, protože je to takové asymetrické. Rozhodně bych si vybral spíš LG G Flex pokud bych tedy nechtěl rovnou plochu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ale na druhou stranu si ho můžeš ohnout dle libosti :-D LG G flex je už ohnut z výroby...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzes. Skoro urcite se ti ohne u cudliku tak jako vsem ostatnim.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proc vsechno musi mit nejakej ale? :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Smradi z apple, predavaju vraj `luxusne vyrobky`- no nestaci im marza vyse 100% ale este hladaju cesty jak `optimalizovat naklady` a este viac ostrihat svoje iOvce!!!!

Za tie ceny by tam mohli davat aj SLC a nie uplny low-end a low-cost, kde si musia zaobstaravat specialne firmu- aby to aspon `ako tak chodilo` (a smolka, nejak sa nezadarilo)

Absolutne nechapem nastavenie tej (bohuzial) velkej skupiny obyvatelstva, co je schopna sa kvoli hentakym smejdom este zadlzit a ci nebodaj stanovat pred obchodmi! 8-O

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

128G SLC by se do toho určitě nevešlo ;) Možná ani MLC. Tím je samozřejmě neomlouvám, je to jen holý fakt.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

nie som `odbornik applista` - ale zachytil som nieco o cenovke `ludovych $999`, a aktualna cena SSD s KVALITNYMI MLC 128gb (co je vratane kontrolera, obalu a marzi) je zhruba $60...

V tejto situacii sa uz neoplati pri rozdiele +- par dolarov ani ponukat sunty so smejdovou lowcost flash a'la Kingston s touto osadenou velkostou!
(ale apple sa asi ulakomi na kazdy mozny cent, podobne ako napr. intel kurviaci svoje zas nie lacne CPU smejdovou pastou)

a btw. stale trocha nerozumiem, preco byva SLC typicky predavana za tak vysoku cenu, kedze ciste vyrobne naklady by mali byt max 2x MLC.... -> asi to bude vysokymi fixnymi nakladmi plynucimi z nizkeho obratu, plux extra luxusna prirazka :o(
(s cim by paradoxne mega firma ako apple s obrovskymi obratmi mohla nieco pozitivne spravit)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že kolega výše nemyslel, že by se SLC nevlezlo do ceny iFonu, ale že by se tam 128GB SLC chip nevlezl rozměrově :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hmmm, to je SLC viac ako 2x rozmerovo vecsie?
resp. nie je to skor otazka logickeho usporiadania - t.j. v telefone asi netreba 8 cipov ako v SSD na vyuzitie kanalov (paralelizmu) kontrolera a samotne die pri dnesnych vyrobnych procesoch su dost male....
(a zaroven 128GB nie je ziadna brutalna kapacita)

A ak by chceli extra rychlost, tak duplom by nedavalo logiku pouzit pomale TLC s viac modulmi (aby to paralelizmus kompenzoval) pri priestorovom obmedzeni ;o)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"128G SLC by se do toho určitě nevešlo ;) Možná ani MLC."

To je zajímavé, tak jak to, že si můžu koupit 64GB Micro SD kartu? ;-) Dvě dohromady budou větší než ajfoun? To bude nějaká nelineární aritmetika či co...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A v té 64 GB micro SD kartě jsou SLC čipy? Dost pochybuji. V SLC jsem neviděl větší než 16 GB klasické SDčko (nikoliv micro).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Zmínka byla o MLC čipech. ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že vám unikl jeden podstatný detail byznysu. Zboží nabízené jako tzv. luxusní o sobě nikde netvrdí, že je bezchybné. To se týká hadrů, aut i telefonů.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, ale bývalo zvykem, že luxusní zboží je nadprůměrně kvalitní a / nebo dostupné pouze úzkému okruhu zákazníků. iPhony druhou polovinu puncu luxusního zboží ztratily, když se z nich stal nejprodávanější smartphone. Trochu mi to připomíná hlášku ze starého českého filmu, která zněla zhruba: „Madam, račte si koupit tento apartní klobouček, jdou na dračku, dneska jsme jich už prodali dvě stě.“ :-) Ta první půlka puncu luxusu, kterou si Apple měl šanci udržet, padá v důsledku afér.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel bývávalo, to platilo v dobách kdy takto zaměření výrobci měli svého konkrétního majitele, nebo úzkou skupinu majitelů. Tak jako u šlechticů šla jejich čest a pověst ruku v ruce s jejich podnikáním. Další hřebíček do rakve je paradoxně velké bohatnutí celosvětové populace, kdy ti lidé, co si polepšili, chtějí svůj úspěch předvést a nejlépe ještě imaginárně vylepšit. Tito lidé neznají pojmy nechci slevu zadarmo, nebo nejsem tak bohatý abych kupoval laciné věci. Výrobci a prodejci toho využívají, vše se přetavilo do konzumu a rychlé obrátky. Kvalita se musí dnes pracně hledat.

Jen nerozumím úplnému konci našeho příspěvku. Jak se projevuje že Apple padá? Klesají mu prodeje, zisky, mají odliv zákazníků? Nebo myslíte, že klesají v očích lidí, co by si jejich výrobek stejně nekoupili, či malé skupiny dlouholetých uživatelů, kteří znali naprosto jiný přístup Apple.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak "luxusní" auta také sjíždí ze sériových linek a jsou jich miliony a miliony. Pravda takový Rolls Royce to je asi opravdu luxus a kvalita ruku v ruce, ale to už není "ten" tzv. luxus pro masy. :-) Obávám se, že lidem co jdou po luxusu (tedy nekoupí to z jiného objektivního důvodu), nějaké ohýbání vůbec nevadí. Možná naopak - je to ten "co se vo něm furt mluví".

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ked uz sme pri autach, tak lepsie by bolo prirovavat poziciu applu napr. k BMW...
Lenze narozdiel od applu tak pri tom BMW za tu vyssiu sumu skutocne dostanes lepsiu kvalitu a vybavu ako u `ludovejsej konfekcie` ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"luxusní" zboží by mělo být aspoň nadprůměrné kvality...
a ne low shit, který má více problémů než většina no-name čínských výrobků

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

A lidi by na sebe měli být hodní...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že taková definice neexistuje. Luxusní znamená "může si dovolit". Pravda existují výrobci, kteří mezi tyto pojmy kladou rovnítko - obvykle to není ale ten tzv. luxus pro masy.

Mmch, jestli má více problémů než std. Číňan si tedy nejsem vůbec jist. Že se o nich více mluví, ano to má Apple pech že je na očích. To jej samozřejmě neomlouvá.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Luxus je především otázka ceny.

Největší problém mám s postojem Applu k těmto problémům a ignorování reklamací. Ale kdyby ty telefony měnili na počkání, tak by to asi bylo hodně zajímavý :-D

Rozhodně jim nezávidím tu situaci k vyřešení. Ale jestli se přihlásí třeba tisíc lidí z milionu s ohnutým telefonem, tak to zase taková tragedie být nemusí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono je otázkou, kolik lidí se dobrovolně veřejně přihlásí k tomu, že se jim ohnul telefon, který kupovali s vědomím, že se ohýbá. Pokud někdo je určité značce nakloněný natolik, že si pořídí její produkt i přes zjevnou poruchovost a k této poruše následně dojde, nebude se tím chtít chlubit.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

To je jako myšleno vážně?
To už musí být nějaká posedlost, ne?

Kdybyste napsal, že ne každý má náladu točit video a někam ho posílat, neřeknu ani pumpička, ale todle je fakt síla...
Takovýmto argumentem se dá zmanipulovat snad cokoli.

Předmětem mého posledního odstavce totiž nebylo nějaké vtipné video na stránce, ale ten skutečný problém s ohýbáním a jeho velikost (problému). Možná ten problém je a možná není. Ale vydáváním ostatních za "někdo je určité značce nakloněný natolik, že si pořídí její produkt i přes zjevnou poruchovost" se nezmění :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to byla posedlost? Prodejní model Applu je postavený na psychologii. Je zároveň zjevné, že to nejen funguje, ale že to funguje velmi spolehlivě. Pokud je chování většinového zákazníka Applu takhle snadno predikovatelné ve vztahu k nákupu, proč bychom měli předpokládat, že není stejně dobře predikovatelné ve vztahu k reklamaci?

Dobře jsme tu v posledních týdnech viděli, kolik skalních zastánců této značky ji do posledního dechu obhajuje i v ohledech, ve kterých zjevně obhajitelná není. Myslíte, že takový člověk se někde bude chlubit tím, že se mu iPhone ohnul, když posledních čtrnáct dní nedělal nic jiného, než v diskusích tvrdil, že se neohýbá? :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

1,
Protože prodej 90% věcí, které člověk nepotřebuje k životu jsou založené na psychologii. Je mu psychologicky vnucena představa, že je přesto potřebuje.
Na predikování chování zákazníka je založen marketing a reklamní byznys a i tento server je její součástí.
Proč je to špatné?

Odpověď na otázku: Jen proto, že všichni ví, že na nový výrobek Applu budou stát fronty, nedokáže každý predikovat chování jejich zákazníků. Protože ani vy a ani já skutečně to chování zákazníka predikovat nedokážeme. Pouze vidíme výsledek jakého se svým zákazníkem dosáhne Apple. A on možná dokáže predikovat i to chování při reklamacích.
A protoje to od Vás čistá (a IMHO účelová) spekulace. Pokud byste opravdu dokázal predikovat chování zákazníků tak, jak si myslíte, asi byste dělal něco jiného.

2,
Druhý odstavec jsou čisté spekulace, které jsou napasovat na jakoukoliv značku. Včetně označení kohokoliv za něčího příznivce. Lidé tvrdí v diskuzích cokoliv.
Nicméně - Proč by to onomu teoretickému! člověku mělo bránit v reklamaci?

Aby to bylo jasné, žádný výrobek Applu jsem nikdy neměl a jsem pouze v roli pozorovatele.
Nicméně zatím pozoruji více zoufalé haterství než nějaké velké obhajoby. Je to přesně ve stylu "protože nemám kozu, tak mám radost, že chcípla sousedovi". Těch skalních zastánců je přibližně kolik? Jsem považován za jednoho z nich? Možná to bude stylem jakým se zde, v roli informačního média, vyjadřujete o určitých tématech.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

JJ, souhlas, vidim to podobne. Ta nase povaha ceska / slovenska? , presne jsi to vyjadril s tim kozim prirovnanim.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Predaj vyrobkov apple je zalozeny nielen na standardnej psychologii, ale uz sa silno inspiruje u patopsychologickych oblasti ako su psychologia kultu, sektarstvo, modlarstvo, fanatizmus, davova psychoza atd...

Preto im aj zjavne prechadzaju tie debakle, co sa tyka kvality plus premrstena cena :o(
(kupujuci sa spravaju silno iracionalne)

Jedno z hlavnych varj `plus` vyrobkov apple -> vsemozne obmedzenia a blokovania, je tiez diagnoza sama o sebe (dospely svojpravny clovek by mal byt skor znechuteny ako si uzivat a pochvalovat tuto specificku `ochranu` a `pohodlie`)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Můžete poslat nějaký odkaz na reklamu s tou patopsychologickou oblastí kultu? Přijde mi to "malinko" přehnané. Nicméně jak to tu pozoruji, předpokládám že nadšení spokojených uživatelu(dle zájmu v době vydání:-) si ničím nezadá s nadšenými hatery. Skoro mě víc zajímá, co tak moc štve ty hatery...

"dospely svojpravny clovek by mal byt skor znechuteny ako si uzivat a pochvalovat tuto specificku `ochranu` a `pohodlie`"
Kdo Vám dal právo určovat, co by měl dělat dospělý svéprávný člověk? To nějaký projev diktátorského komplexu? Proč si to nemůže, každý rozhodnout sám?

Tak jim to dopřejte. Koupí, a až zjistí, že udělali chybu, tak si koupí nějakej jinej plastovej krám.

Proč se teda všichni tolik vzrušujou, když za to ty krámy nestojí?
Tolik otázek a jen jedna odpověď - 42.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Na hento potrebujete `odkazy`? Dat si niekym `predzuvat` problematiku? Co tak otvorit oci a sledovat (pripadne si zaobstarajte patricnu odbornu literaturu ked pozorovane chcete aj odborne zanalyzovat)

Tam sa mozno aj docitate, ze to `haterstvo` moze vzniknut prave ako vyvazujuca protireakcia jedincov na nekriticky az fanaticky obdiv ;o)

btw. ja nikomu nic neurcujem a nenariadujem, dospelost a typicke crty spravania sa po dosiahnuti dospelosti je opet predmetom odbornikov -> a nie je to zdaleka len o nejakom ciselku (vek) ale prave o konkretnych prejavoch dospelosti.... a tu otazku `Proč si to nemůže, každý rozhodnout sám?` by ste mal primarne polozit kamaratom z apple a rovno ich aj obvinovat z dikatorskeho komplexu :o))))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Na hento potrebujete `odkazy`? Dat si niekym `predzuvat` problematiku? Co tak otvorit oci a sledovat" Ano. Pokud si neudělám vlastní názor na základě vlastního pozorování a úsudku, tak budu právě obětí toho předsouvání. Rád bych nějakou reklamu shlédl a udělal si na ní vlastní názor. Vaše posty naopak podsouvají názor, že kdo si koupí Apple je nedospělý a člen sekty.

"a nie je to zdaleka len o nejakom ciselku (vek) ale prave o konkretnych prejavoch dospelosti"
A nemůže jeden z projevů dospělostí být i otázka žebříčku hodnot a priorit a tedy takzvaně vědět na co vy...t? Spousta lidí není ochotna věnovat hledání informací o nějakých telefonech moc čas. Obzvlášť v případě, že nemají takové příjmy jako v naši republikách. Zajdou do obchodu a koupí to co bude splňovat jejich požadavky. A to nemluvím o technické stránce, Ta zajímá jenom pár geeeků.

"`Proč si to nemůže, každý rozhodnout sám?` by ste mal primarne polozit kamaratom z apple a rovno ich aj obvinovat z dikatorskeho komplexu :o))))"
Bohužel nemohu Vaši radu použít neb nevím o kamarádovi, který by měl Apple. Kamarády si vybírám podle jiných kritérií a jaké mají telefony nevím(možná až dospěji se to zlepší:-). Diktujte dále pane vyvolený, když Vás to tak baví :-)

Asi to bude v lidech nějak zakořeněný, že potřebují nějaké zlo vůči kterému se můžou vymezit. A když oficiálně zmizeli imperialisti, tak to holt musí suplovat Rusko, USA, Apple, Sparta, Slavie, BMW, MB, Nvidie, AMD, stát, ČEZ atp.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1/ neviem co tu furt omielate o nejakej reklame... `predaj vyrobkov` pokial viem =/= `reklama` ;o)

2/ ano nie je ochotna hladat a dokonca podla mojich skusenosti to ani nezavisi od vysky prijmov... a je mi ich naozaj uprimne luto a prave snaha `nebyt lahkou obetou drbnuteho marketingu` a `nemusiet sa doprosovat o (mozno) dobre rady` je dovodom, preco sa snazim mat co najsirsi zaber vedomosti -> bez akehokolvek komercneho vyuzitia (co zas spusta nechape)

3/ nuz aspon v slovencine `kamarati z apple` =/= `kamarati s apple`, inak by ste urcite spravne pochopil ze som mal na mysli osadenstvo tejto firmy ;o)
Vasi osobni kamarati su v podstate pre cudzieho nezaujimavi -> pretoze ich jedina volba je `berem to/neberem`... co nic ohladne apple nezmeni a vypoveda to len o nich samych (a to je prave pre cudzieho absolutne nezaujimave, ci nejaky jozin z budejovic je iOvca` alebo nie) ;o)

4/ bohuzial na svete je neustale pritomneho tolko zla (castokrat az nepochopitelneho) viac alebo menej vsade, ze ani nemusis nejak hladat... :o(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vetsinovy zakaznik applu urcite neni ten skalni, taky uz hlavicka trosku vymedializovana co? Cele tvoje uvazovani je hodne zcestne... ani nemam chut ti popisovat a rozebirat vcem. Mam pocit, ze by to bylo plitvani casem. On to snad ten cas sam upravi na 'normalni' uroven az trosku zestarnes a zmoudris.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

ale no tak, takovéhle bláboly snad ani nemyslíte vážně. Ne každý před koupením nějakého přístroje stráví několik hodin na internetu projížděním recenzí a hledáním skrytých vad.

představte si, že existujou dokonce lidé, co si telefon volí podle BARVY! (tj. jak moc se jim líbí)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

pokial sa jedna o zariadenie v hodnote mesacneho platu tak asi je vhodne si otom nieco najprv precitat

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ten iPhone je pro drtivou většinu zákazníků (vypouštím Čínu) otázka jedné večeře v lepší restauraci nebo cena víkendového výletu s dětmi. Opusťte naši česko-slovenskou optiku, tady je nepochopitelná i útrata rakouské pokladní nebo dělníka za dovolenou. Bohužel máme zcela přeházené hodnotové žebříčky a lidé si dokonce zabetonovali do hlavy, že jediná cesta k prosperitě vede přes nízké mzdy a "bohatý" život letákových akcích z hypermarketů. Na jedné straně utrácí za předražené a nekvalitní zboží, na druhé se doběla rozpálí, kolik si ti šizunkové dovolí naúčtovat, jak je chtějí odřít.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hm

pokial sa jedna o zariadenie ktore budem pouzivat kazdy den po dobu dva roky zazmluvnene u operatora, tak je dobre si otom nieco precitat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

...ale nie je toto skor argument ukazujuci premrstenost napr. ceny blbej vecere v `lepsej` (citaj snobskej) restauracii v zapadnom `vyspelom` svete???

Resp. paradox, ze sa cloveku viac oplati ist na vikendovy pobyt napr. do thajska ako niekde `doma`???

Mna osobne napr. dost fascinuje jak sledujem tie americke filmy - ze jak su (vraj) ti ludia schopni sa priam ponizovat, aby sa votreli do nejakej udesne predrazenej snobskej restiky a mohli sa tym chvalit pred `kamaratmi`.... 8-O
(a na druhej strane krachuju restiky, co jednoducho nemali to stastie stat sa `vyhlasenymi`)
Priznam sa, ze po takejto `vyspelosti` a'la `apple mentalita` (ze sa ide kopec ludi posrat, aby mali nejaku haraburdu s logom nakusnuteho jablka) urcite netuzim, a to su uz lepsie tie domace ci `cechackovske` pomery ;o)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Spíš z toho nakonec udělá ještě výhodu :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je fakt hloupy nazor, i kdyz clovek vi o teto moznosti (ohnuti) tak si ten telefon porizuje s tim, ze doufa, ze jemu se to nestane. A kdyz se mu to preci jen podari ohnout tak lidi co to nebudou chtit resit bude uplne minimalne, takova loajalita k znacce neexistuje. Krom toho, komu by se tim kdo chtel hlubit / nechlubit? Proste to bude reklamovat, diskretne nebo verejneji to uz je jedno. Navic v cesku je ta cena tech iPhonu trosku zkreslena, vetsina lidi si iPhone 6 poridi s pausalem. Tady v UK za £100 k dvoulete smlouve. Ja jsem mel v minulosti dva iPhony, 4 a 4s, ted mam Note 2. Byly to bezproblemove telefony navic v te dobe s nejvetsim rozlisenim, proto jsem si ho po okouknuti tehda poridil kdyz mi dobehl pausal s nokii e71, serfovani na webu na nocnich bylo s tim displaye obrovsky rozdil v te dobe. Normalni lide co si porizuji smartphony by meli byt applu spise vdecny, ze je jednim z tech kdo zene pokrok v tady tom odvetvi. A kdyz udela krok vedle, tak to samozrejmne taky prispeje k pokroku tim ze se i ostatni vyrobci budou chtit vyvarovat podobnych chyb. Me pripada, ze lide co tak odsuzuji apple a iProdukty a nazyvaji lidi co si neco iNeco koupi iOvcemi jsou mnohdy vice posedli v tom opacnem iHate extremu nez vetsina lidi co si iNeco koupi. Jsou to lide kteri maji uz poradne vymyte mozky mediama a ne nerozdilne vymyte oproti tem ktere odsuzuji za prilisnou loajalitu ke znacce. Podle me je to slozitejsi socialni jev to iHaterstvi nicmene tady v UK ho nevidim. Asi proto, jak jsem uvedl vyse, ze si spousta lidi poridi ten telefon za £100 (pozdeji i bez 'Up front cost') s pausalem a jsou tu vetsi prumerne platy i minimalni mzda. I mezi mojima nejlepsima kamaradama tady v UK nebo v Cechach kteri jsou taky technicky zamereni na chyby na iPhonu neprisla rec, asi jsme normalni. Necht si kazdy svoje vydelky investuje svobone kam chce, at uz podle nekterych spatne, podle jinych dobre.... vsecko je relativni, ale nejake extremmni nazory jednim nebo druhym smerem jsou skoro vzdycky spatne. Chybamy se clovek / firma / svet uci, vetsinou... :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ignorování reklamací? Já mám jiné zkušenosti, zatím mohu Apple řadit k firmám co se k reklamacím staví velmi slušně. Ano byly doby kdy zde Apple zastupovala hodně pofidérní firma, ale jak to přešlo přímo pod Apple, tak mám stejné zkušenosti jako moji kamarádi z Německa nebo USA.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Apple jsem nikdy neměl. Vycházel jsem z informací z článku, kde se píše že odmítli vyreklamovat ohnutý telefon. Dá se očekávat, že to budou řešit nějak jinak a globálně. Výměna za nový kus by asi teď neměla smysl:-)

Třeba nenápadně kutí opravenou verzi...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já iP6 nemám, takže to nemám jak posoudit, zatím vegetím s 8 let starým iP3G, ale zkusím to zjistit jinde. Podle článků na českých serverech nemá cenu něco posuzovat. Na celé této hurá aféře mi totiž nesedí důležitý fakt. V USA (a jim podobných zemích) kde se soudí i kvůli kočičímu pšouku v žehličce, kde zákazníci dokáží oškubat firmy o astronomické částky se nic pořádného neděje. Žádné hromadné žaloby na Apple, žádné spoty z hlavních TV zpráv, jak rozčílení zákazníci a plácačkami nad hlavou přešlapují před Apple story, a vzhledem k hrůzám co produkují čeští antifans, to bude opět prodejní trhák a další boptnání gigantického kopce finanční hotovosti Apple. Kdyby kutili opravenou verzi už se o tom mluví. Jako reálný uživatel nakousnutých produktů (stejně tak konkurenčních značek) znám 100 + 1 nadávku na přehmaty nebo nedokonalosti Apple, ovšem jsou úplně jiné, naž na co se u nás nadává od lidí, co Apple nechtějí, nepoužívají ale o to lépe vědí co je na něm špatné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

S tím soudem mě to napadlo taky. V USA jsou dost funkční hromadné žaloby. Právě proto jsem psal, že to nebude tak horké.

Ad české servery, doporučuji přečíst si titulky serveru, na kterém diskutujeme :-D
A nemusí to být jen k Applu...

Ta myšlenka s novou verzí se mi líbí a jentak se jí nevzdám ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já články o Apple na tomto serveru mám rád, velmi dobře se bavím, navíc musím uznat že místní vášniví Applebijci mají ve většině případů udržitelnou kultivovanost a hranici rozumu. Sice mi občas uniká logika obsahu, ale rád si přečtu názor lidí, co to vidí jinak než já. Je to obohacení a někdy i poznání něčeho nového. Kdysi jako vášnivý Amigista jsem také podobně válčil. Asi ty vášně kolem značek patří k věku, když jsem spokojený uživatel něčeho, nebudu bláznit, že ten druhý má jiné potřeby a je spokojený s něčím jiným, moje volba není pro něj.

S upravenou verzí uvidíme, smysl by to mělo do prosince, pak už je neefektivní cokoliv měnit. Za 2 - 3 měsíce uvidíme od místních uživatelů, jak je to doopravdy s těmi problémy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já mám právě problém s tou zdejší logikou obsahu. Poslední dobou to často působí stylem, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

To s tím prosincem mě nenapadlo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Heh, tiez som bol v mladosti `vasnivy amigista`, no nezastrelo mi to mozog natolko, aby som popieral evidentnu realitu (ze amiga po 93-4 uz moc vody nenamuti) a nepresiel na PC....
Aj ked som bol potom pre kaaaamosov `zradca` ;o)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

JJ taky pravda, asi by se clovek nemel nechat vzrusovat par patologickyma vylevama ceskoslovenskych iHateru o iOvcich :-) Nekdy je pekne byt normalni :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tento clanok mi strasne pripomenul Johnny Mnemonic, scenu ked prisiel ze aku mate pamat ..dostatocnu .. s kompresiou a vlastne pretecenim nejakeho buffera .. a to ze ho to behom par hodin zabije .. tak soudruzi setria asi az moc do low-end chipu este daju vyuzitie plnej kapacity .. ak nie cez kapacitu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jó mladej Reeves :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sen vsech "manageru" o pozlacenem "hovne" se zacina naplnovat i u Applu...
akcie prodat nebo nakoupit....a ted babo rad...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Relevantní video: https://www.youtube.com/watch?v=yiJ9fy1qSFI

Všechno jde, když se chce. :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Super. Diit cituje Business Korea, který se odvolává na Apple Insider, který se odvolává na thread v jednom komunitním fóru na applesupport, kde si čerstvě zaregistrovaný uživatel stěžuje na chování svého mobilu po té co si nějak obnovil blbou zálohu. S odvoláním na "Some in the industry point" z toho nepodepsanému autorovi vyšlo, že "there might be a problem" v kontroléru, který je "reportedly used" v iPhonu 6. A na diit už z toho máme další závažný problém Applu, který si chudák ani nestíhá lízat rány po těch předchozích a už se čeká až už konečně hodí ručník do ringu.

Takže tady máme sérii odvolání a spekulací, která slouží jen jednomu účelu. A sice potvrdit dojem autora, občanského aktivisty, že Apple je ve skutečnosti mimořádně špatný výrobek, který v podstatě spíš nefunguje než funguje, ohne se pomalu samovolně na stole a zákazníci mají vymytý mozek marketingem a že Apple coby firma je vlastně před krachem, jen co si to lidi uvědomí.

Bez urážky. Ale mě přijde ujetá ta vaše snaha neustále se na Apple vozit, řadit a vybírat si zprávy tak aby to odpovídalo vašemu světonázoru. Podle mě je to větší posedlost než vysedávání ve frontách na telefony a příslovečné měnění ledvin za iPhony. To je teprve to pravé náboženství řízlé politickým aktivismem, nadřazené rozumu.

Na jedné straně hledáte každé smítko na čemkoliv od Apple a pak nám dáváte laptop od Eurocommu jako vrchol dokonalosti.

Podle mě už je to skoro posedlost.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Není to posedlost. Jen jsou trochu jíní. Nejsou jako ostatní, kteří iProdukty stále vychvalují. Konečně jsem se setkal s někým, kdo vidí za roh a vidí dobře. A proč o tom nepsat? Dyť je to skandál obrovských rozměrů, který se snaží Apple zamést pod koberec. Proto je dobře, že se o tom píše všude možně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Super. Diit cituje Business Korea, který se odvolává na Apple Insider, který se odvolává na thread v jednom komunitním fóru na applesupport, kde si čerstvě zaregistrovaný uživatel stěžuje na chování svého mobilu po té co si nějak obnovil blbou zálohu."

Business Korea se neodvolává na Apple Insider - ten zmiňuje pouze v rámci jedné věty z celého článku pro ilustraci případu, kdy uživatel musel kvůli nestabilitě reklamovat mobil celkem 4×. Ten případ navíc ve článku vůbec nezmiňuju, takže narážka na jednoho nově registrovaného uživatele na jednom fóru je poněkud mimo - konkrétně jeho situací jsem se nezabýval vůbec.

Kdo chce mít představu, kolik lidí problém řešilo, použije Google a může strávit čtením diskusí na toto téma klidně celý víkend. Ale dělat závěry z příspěvku jednoho uživatele, který ani ve článku nebyl řešený a vyvozovat z toho, že problém neexistuje, je demagogie. One of the Nine v bledě modrém...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Každopádně zdroje mluví v kondicionálech vy mluvíte ve větách oznamovacích, což taky o něčem svědčí.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to, že lidi i ovce se nechají ojebávat téměř do nekonečna, ale počítače jaksi ne... :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle se nestalo jen applu, ale trpí tím i samsung. První várka S3 a i jiných telefonů má vadný FW, někomu se po asi deseti fixech jen zasekává telefon při počítání wearlevelingu, někomu telefon úplně umře...
Takže dneska Apple kopíruje Samsung, zítra to bude naopak

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale dnes jsem se znovu pobavil. Kamarád za mnou přišel a říkal: "Podívej, s čím teď přišel Apple, jak se dá krásně rychle psát SMS". Já na něj, hmmmmm, to už je v androidu nejméně 2 roky a můžeš si ještě vybrat z N klávesnic, které to podporují :D Jednalo se samozřejmě o psaní tahem na klávesnici :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.