Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 7 bude opět tenčí

Tu honbu za tenkostí fakt nechápu. Neříkám, že chci v kapse 2cm cihlu, ale raději budu mít větší baterii než tenší mobil. Teď mám 9,7mm a necítím to jako problém. Možná jít na 8mm, ale pod tuto hranici je to jen "honění" ega.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Vysvetleni je jednoduche. Co musi vyrobce pridat, aby ziskal tenky telefon? No preci nic! A kolik stoji nic? Takze pridate nic a zvysite cenu, to je panecku byznys. V realu se samozrejme musi neco odberat, napriklad kapacita akumulatoru.
Predstavte si, ze prodavate kilo brambor, pulku odeberete a prodavate za dvojnasobnou cenu!

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Že to nechápete Vy neznamená, že to nechápe marketing. Jde totiž jen o to, jak u Apple produktu nabídnout nějaká ta "nej" a pozici v prvních deseti nejtenších mobilech je nutno udržet.

Nejde vůbec o to, že většině lidí je to putna, nejde vůbec o to, že to nemá žádný praktický přínos, nejde vůbec o to, že mobil bude náchylnější k destrukci (to je možná i žádané, aby se zvedly prodeje...) - jde jen a jen čistě o reklamu a honění se za hezky vypadajícím číslem. To je celé, nic víc za tím nehledejte.

Pokud v rámci tohoto marketingového šílení dojde i k nasazení inovativních techlogií, umožňujících lepší chlazení součástek, pak - SEM S NIMI! Každý MHz nahoru dobrý. Že za to někdo zaplatí zničeným telefonem Apple mě zcela a vůbec netrápí. To není zboží pro mě... já mám telefon na telefonování.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ať chceme nebo nechceme, tenhle byznys (to jako celé spotřební IT) je o trendech a zájmu masových kupujících a je prostě nutné nabízet to co nejvíce prodává - i když je to třeba kontraproduktivní. Kdo chvíli stál už stojí opodál. Takže budou-li média přeměřovat pindíky, pardon tlušťku, budou huběnější a huběnější telefony, protože se o tom mluví. Výrobcům to moc nelze zazlívat, protože nikdo nechce skončit s cihlou na smetišti dějin, že. :-) Vlastně je Apple jeden z mála těch, kteří by to možná dokázali zlomit silou své pověsti, ale teď má Apple v čele designera a designeři úlétávají na technicky nemožných zato vymazlených tvarech, takže ne e. :-)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mna by skor zaujimalo kde su fyzikalne hranice z hladiska pevnosti. Uz 4.7mm z tabulky mi pride ako dost uletene. Tam musi byt akumulator len tenky sliz s minimalnou vydrzou. A ak by sa dostali s telefonom na povedzme 2mm tak ani keby bol z leteckeho hliniku pri 5.7" obrazovke, co je dnes standard pri phabletoch, tak to nemoze byt pevne a oddolne proti ohnutiu. Tam potom asi skor bude samotny telefon ohybny a flexibilny. Displaye uz ohybne existuju, aspon na vystavach ich ukazuju a nedavno aj samsung prezentoval ohybnu bateriu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ohybný display je jedna věc. Ale co dělat s čipy? Křemíková jádra, jak bylo napsáno v článku, ráda praskají už jen při zapouzdření... Nějaký ohyb není myslitelný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze by to nemohlo byt ohybne ako gumenny pas ale skor ako kovovy remienok k hodinkam. Cize skor pevne neohybne bloky pospajane ohybnym plastom. Pri takej ploch, 5.7" a viac je vysoka pravdepodobnost ze nastane tlak na obal ktory pri tak uzkom profile proste ohyb vytvori. A ked chcu mat tak tenke puzdro tak pochybujem ze nejaky material odola "sadnutiu" v gatiach. Potom mi pride ako schodne riesenie mat povedzme vrchnu cast kde je vecsinou optika a snimac fotaku + anteny a pripadne jack na sluchadla, mat ako jeden pevny blok a potom zasa spodnu cast mat tak isto pevnu ktora bude obsahovat cipy. Stred bude do urcitej miery pruzny a ohybny a tam moze byt display a bateria.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tloušťka není to co by Apple trápilo. Samozřejmě že to nesmí táhnout někam do cihly, ale Apple dokáže lidem v pohodě říct, že jsou přínosnější vlastnosti než tloušťka žiletky. Kdyby Apple šel na 7mm, nikoho by to netrápilo, pokud by to bylo třeba v zájmu větší výdže. Jediný Samsung by udělal na to téma pár trapných zesměšňovacích videí, což by nikoho nevzrušovalo

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale to tady na Apple hate webu malokdo pochopi, ze Apple dela veci tak, aby dobre fungovali, dobre to vypadalo, dobre se to pouzivalo... a ne kvuli nejakym cislum.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

''Apple dela veci tak, aby dobre fungovali, dobre to vypadalo, dobre se to pouzivalo... a ne kvuli nejakym cislum''

No jasne, ne kvuli nejakym cislum ((: https://qzprod.files.wordpress.com/2014/09/shiller_iphone_thickness.jpg

a protoze jim jde o pouzivani a ne o nejaka cisla tak to jeste photoshopem zkreslili
https://qzprod.files.wordpress.com/2014/09/shiller_iphone_thickness_gif1...

vsechno je to apple hate, ve skutecnosti apple lze uzivatelum v dobre vire, ze se jim ty iphony budou lip pouzivat ((: poplacejte se po ramenou, poplacte si, jak jsou vsichni na ten apple zli a urcite se vam bude lip spat (:

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To ze jsou iphony stihlejsi neznamena, ze je to pro apple nejdulezitejsi. Jinak prodeje iphonu davaji za pravdu applu :-) a vy co nesnasite apple si klidne kupujte dal cinske sunky nebo co. Ja jsem spokojeny, ze mam konecne neco, co je dobre udelane a takovych veci je dneska malo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Porad to stejny.. on tu nekdo tvrdil ze je tloustka mobilu pro apple nejdulezitejsi? Jsem si nevsim (: Pro apple jsou samozrejme nejdulezitejsi prachy.. tloustka mobilu je pro ne vedlejsi, ale porad dulezita, jinak by je po osm let neztencovali a nedelali photoshopem zmanipulovany prezentace, jak jsou jejich mobily supertenky..

Ale vidim, ze v tyhle diskusi se nejede na argumenty na ale urazky.. holt kdo neadoruje apple ma automaticky cinskou sunku ((:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že cíl je jasný. Je to tloušťka 1mm. Dokud tohle nebude na trhu, tak nebude klid. ☺

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cil je jasny: mobil musi byt tak tenky, aby s nim sla krajet zelenina. A display musi byt tvrzeny, aby sla zelenina krajet i NA nem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že Apple jde jen za nižší hmotností, rozměry a designem je velký mýtus.

Od dob iPhonu 5 je každý nový iPhony větší a těžší než předchůdce. 6S je ukázkový příklad kdy obětovali tloušťku a hmotnost za technologii vlastnosti.

Podobně vystouplá čočka je kompromis design/kvalita objektivu a čipu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

''To, že Apple jde jen za nižší hmotností, rozměry a designem je velký mýtus.''
heh no to je sice pekny ale v cely diskusi neni o hmotnosti nebo designu ani zminka, takze vyvracis argument, kerej tu nikdo nemel ((:

"Od dob iPhonu 5 je každý nový iPhony větší a těžší než předchůdce."
v cely diskusi ani ve clanku nikdo velikost ani vahu vubec neresil.. rec je o tloustce.. tu apple snizuje osum let - z en wiki:
..iphone 3G = 12.3mm
..iphone 4 = 9.3mm
..iphone 5 = 7.6mm
..iphone 6 = 6.9mm

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..iphone 7 = 6.18mm

Doplnil jsem do tabulky předpokládané číslo, které Applu dá místo v tabulce "NEJ" 10 debilů... a které tak pěkně demonstruje argument, že :)))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

za chvili je budou tetovat na prdel....
pro me by byla prijatelna tloustka cca 15mm + poradna vydrz / jak na vymenitelnou baterku, tak na pad, odreni atd. /

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem maximálně spokojen, můj telefon má tloušťku 10.3mm i s nalepeným ochranným tvrzeným sklem a vydrží na jedno nabití 2 dny - A to je to osmijádro, s neustále zapnutou WiFi a datama na jedné ze dvou SIM a občasným hraním graficky vcelku náročné hry. Tak to dopadá, když výrobce nespoléhá na značku, ale dá do přístroje to, co lidé chtějí :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

10,3mm a jen 2 dny? A to se jako vytahuješ? :-o To podle mě je pěkně mizernej výsledek. 2 dny běžného používání se zapnutými LTE daty dnes vydrží spousta telefonů, o mnoho štíhlejších

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ta tloušťka je 8.9mm, zapomněl jsem, že tam mám i kryt, který výrobce dodává přímo v balení - Lenovo P70-A

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to dopadá, když výrobce nespoléhá na značku, ale dá do přístroje to, co lidé chtějí :-)...
No vidíš mě zase stačí bohatě jednojádro páč mě hry fakt nezajímají a počkat chvilku třeba na spuštění navigace mě netrápí.
Radši bych uvítal výdrž cca týden nebo i víc.
Placatý mobily taky nemám moc rád - blbě se ten krám pak drží v ruce - ale věřím ža řadě pozérů to učaruje :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Musím zareagovat na pár zdejších komentářů.
Že výrobce nemusí nic přidat, aby získal tenčí telefon? Jakto? Vývoj se nepočítá (pevné šasi, nižší elektroniku, možný počet větších zmetků apod.). Příměr s bramborami je úplně mimo a být vámi, tak bych se přirovnáním do budoucna vyhnul ;-).

Já naopak v miniaturizaci vidím přínos. Spousta zdejších diskutérů vidí jen, to co má v ruce, ale to, co by mohli mít v budoucnu v ruce nevidí. Čím bude elektronika v telefonu tenčí, tím líp půjde telefon transformovat do jiné podoby. Viz současný stav, tahání telefonů po kapsách, přikoupené handsfree, nutnost řešit dobíjení atd. atd. Čím menší bude zařízení, tím úspornější může být. Už nyní se vyvíjejí různé druhy šatů, které by mohli fungovat pro dobíjení baterie v telefonu. Taktéž se zkoumá možnost dobíjení z lidského těla. Lze si tak představit, že se telefon lehce ztransformuje do malé nenáročné destičky o velikosti pár cm a tloušťce nula nula nic.
Nebo se může jít opačným směrem -> zvyšováním výkonu. Dnešní doba směřuje hlavně k tomu, že hw v telefonu zastane běžnou práci na PC (internet + office), takže bude stačit jen dock pro telefon + monitor. To už samozřejmě spoustu let existuje (jeden z prvních, kdo s tím přišel, byla možná Motorola? Pak Ubuntu, teď MS)

Nevím, já bych vývoj rozhodně nepřirovnával k pytlu s bramborama, nebo něčemu zbytečnému.
Zdar Max

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tenčí telefon ale nebude mít ani vyšší výdrž, ani vyšší výkon.

„Lze si tak představit, že se telefon lehce ztransformuje do malé nenáročné destičky o velikosti pár cm a tloušťce nula nula nic.“

To by nejspíš šlo už dneska, podobně jako by např. šlo vyrobit televizi rozměrů krabičky od zápalek, potíž je, že drtivá většina uživatelů požaduje velkou televizi :-)

Ve skutečnosti z rozměrů klesá možná tloušťka, ale výška a šířka naopak rostou. A na objem telefony nejsou menší, než byly. Např. moje obstarožní Nokia E52 má (11,6 * 4,9 * 1=) 56,9 cm³, poslední iPhone 6s má v menší(!) variantě (13,8 * 6,7 * 0,71=) 65,6 cm³.

Jde o to, že to už nejsou telefony, ale minipočítače. A potřebují zobrazovací a ovládací plochu.
I když budete jednotlivé součástky miniaturizovat jak je libo, stejně ty přístroje nebudou o moc menší, než jsou dnes, dokud někdo nevymyslí použitelnou technologii na promítání obrazu do vzduchu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Tenčí telefon ale nebude mít ani vyšší výdrž, ani vyšší výkon."
Proč ne? Vývoj jde kupředu. Všichni chtějí menší a výkonnější a tak to také většinou je (pokud se to vezme poměrem výkon/rozměr).

A co tím chtěl básník říci? Že dokud nebudeme mít vyvinout nějakou lepší zobrazovací technologii, tak nemá cenu řešit miniaturizaci?
To snad asi ne, ne? ;-)

Zdar Max

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vyvoj se zaplati jednorazove, kdezto uspora materialu je na kazdem kusu.
Zrovna u dnesnich telefonu bych o miniaturizaci moc nemluvil, realne ty rozmery nekolik let narustaji. Tedy pokud to budeme stale nazyvat telefony, podle me uz jsou to spis prenosne konzole pro pristup k internetu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budeme dnešní telefony měřit výkon/rozměr, tak rozhodně k miniaturizaci dochází.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.