Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Potvrzeno: Intel se dostal do iPhonu, čipy ale nebude vyrábět sám

Neverím tomu, vraj "industry sources". Najmä dnes, keď majú modemy Qualcommu tak veľký náskok pred Intelom...

Problém je, že takéto správy sa v posledných rokoch objavujú pred uvedením každého jedného Iphonu a vždy sa to vykonštruuje tak, že ten práve vydaný ešte nemal byť s Intelom, ale nasledujúci už na 1000% bude.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

K tomu velkému náskoku - doporučuju si zaktualizovat vědomosti o aktuálním stavu modemů u Intelu. Trochu napovídá i fakt, že Intel zastavil vývoj Atomů, ale modemy vyvíjí dál a lidi z telefonních Atomů přesunul do vývoje modemů. Na finanční konferenci pak mluvil o tom, že modemy jsou jedním z produktů, které mají úspěch a na které se více zaměří. Pokud by na ně neměl odbyt, choval by se jinak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Coz odpovida nazoru Dolana. Jestlize by mel tak skvele modemy ktere se uz za 4 mesice objevi v IPhonu, nepotrebuje tam presouvat dalsi inzenyry.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jakto? Pokud je nějaký segment úspěšný, je logické, že do něj Intel investuje.

Nebo je snad odliv inženýrů z telefonních Atomů důkazem toho, že byly úspěšné? ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Podle teto logiky, ma oddeleni vyvoje stolnich/serverovych procesoru desitky tisic inzenyru podilejicich se na vyvoji, protoze je logicke ze kdyz jsou v tomto odvetvi uspesni, tak tam intel investuje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A? Intel měl k minulému roku 107 tisíc zaměstnanců. Jen přes 1000 pracovalo na LTE modemu pro Apple. Na x86 procesorech dělá několik desítek tisíc lidí. Kde je problém?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mluvime o inzenyrech ve vyvoji, ne vyroba, ne marketing, ne skladnici a ne uklizecky. Jestlize i presto veris ze na navrhu x86 procaku pracuje jedna, dve, tri, ctyri desitky tisic inzenyru, pak si me ne uplne pozitivne prekvapil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A aký modem by sa tam mal použiť? Čo ja viem, tak najlepší Intelov modem zvláda 300 Mbps čo ale zvládal už Iphone 6S (pokiaľ sa nemýlim). Qualcomm už ale má 600Mbps - 1Gbps.

A s tými inžiniermi to je sranda, však? Koľko rokov môže trvať preškolenie špičkového inžiniera (podľa slov Intelu) z oblasti návrhu procesorov do oblasti telekomunikácií?

"Pokud by na ně neměl odbyt, choval by se jinak."

Napríklad práve Atomy ukázali že nie. :D

edit: Ešte ma napadlo, že Galaxy S8 bude mať určite ten 1Gbps modem, takže Apple by určite neriskoval s nejakým prdítkom s tretinovým výkonom.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ono se zas tak o špičkové inženýry jednat nebude, když výsledek jejich práce nebyl nic moc úspešný. Řekl bych, že budou leda tak v oddělení vývoje modemů zametat podlahu a budou rádi. I na to je nepochybně potřeba nějakou kvalifikovanou pracovní sílu, však ty tranzistory jsou dneska strašně malinké a co s nima, když se vysypou na podlahu...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Práve preto som tam dal podľa slov Intelu. ;)

Ale kto vie, možno sú to špičkoví inžinieri v oblasti zametania podlahy :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"A s tými inžiniermi to je sranda, však? Koľko rokov môže trvať preškolenie špičkového inžiniera (podľa slov Intelu) z oblasti návrhu procesorov do oblasti telekomunikácií?"

Pro digitální část by to takový problém být neměl. Tam právě mohou procesoroví logici pravděpodobně pomoci docela hodně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co píšeš, nedává dobrý smysl. Telefonní Atomy se neprodávaly, Intel je zrušil. Jaképak „že nie“?

„Čo ja viem, tak najlepší Intelov modem zvláda 300 Mbps“
No a ani to není pravda, Intel má už přes rok v nabídce model zvládající 450 Mbps (XMM 7360). Nevím, proč by měl Intel Applu nabízet 300Mbps produkty z roku 2014.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Co píšeš, nedává dobrý smysl. Telefonní Atomy se neprodávaly, Intel je zrušil. Jaképak „že nie“?"

Ale koľko rokov ich živili a bez akýchkoľvek výsledkov?

"No a ani to není pravda, Intel má už přes rok v nabídce model zvládající 450 Mbps (XMM 7360). Nevím, proč by měl Intel Applu nabízet 300Mbps produkty z roku 2014."

Aha jasné, pardon. Bol som si istý že som ho niekde videl ale nemohol som ho nájsť v ark-u, tak som tam dal tých 300Mbps.

Ale aj tak, Qualcomm X12 má 600Mbps a X16 1Gbps pričom práve druhý menovaný bude s najväčšou pravdepodobnosťou v SD830.

Ešte by niekto mohol povedať prevádzkové vlastnosti ale to asi nie keďže obe varianty bude vyrábať TSMC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si ze mas obecne pravdu, ale neviem ci apple potrebuje tlacit na rychlost. Ludia to kupia tak ci tak, tie rychlosti su v realnom svete uplne inde, a samozrejme applu ide predovsetkym o peniaze. Takze ak bude schopny zohnat spolahlivy garbage za par susnov, bude im to si myslim stacit.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.