Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čína: Apple neprokázal, že by značka iPhone byla zavedená a široce známá

Čína už se rozhodla nedělal blbce USA, kde vidí „férové“ soudy Apple vůči asijským firmám, a vrátit to i s úroky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale zas na druhou stranu má pravdu. Objezdím pár vesnic za rok a kdybych se tam místních ptal na to jestli ví co to je iPhone, tak si budou myslet že jsem mimozemšťan. Takže naprosto souhlasím s verdiktem Čínského soudu. Celý svět neznamená pár nadšenců v Evropě.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že má pravdu. Já když obejdu v České republice v okolí (bydlím ve vlekém krajském městě) starší generaci od 50 let výše, tak většina z nich netuší co je to Apple ani co je to iPhone – a to většina z nich je na internetu řadu let.

A silně pochybuji, že naprostá většina zemědělců co pěstují rýži v Číně, nebo i řadových Číňanů vůbec o Apple a iPhone kdy slyšela. Už jenom proto, že latinka a angličtina jim dělá problémy a nedokáží ta slova vůbec vyslovit a je pro ně těžké k zapamatování.

Nicméně si myslím, že kdyby neproběhl cinknutý soud v USA mezi Apple a Samsungem s vysokou pokutou na konci, Čína by se dále držela své taktiky lezení do zadku Západu a neodvážila by si tento rozsudek vynést. Ale v okamžiku, kdy Západ evidentně hraje mafiánsky na soudní úrovni vysokou hru s miliardovou pokutou v dolarech na konci se Čína rozhodla stát se svébytným státem, který si bude neohroženě rozhodovat i vůči Apple. Dokonce si myslím, že indické rozhodnutí v jiném článku zde o tom, že se nestane skladiště second hand telefonů – je také přímým důsledkem hodně cinknutého soudu Apple × Samsung v USA. Že tímto soudem si to Apple i USA potentovala v celé Asii, a že kromě těchto dvou incidientů proti Apple bude Apple zažívat ještě další ponížení, není to konec nepříjemností pro Apple v Asii, zažije jich ještě plno.

Jen takovou hezkou historku s asijskou angličtinou: Japonský prezident popřál do příštích voleb americkému prezidentu: „Good luck in your next erection.“ (nepoznají rozdíly mezi L a R – zkrtáka je neslyší a ve svém jazyce je nemají)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Samsung je jihokorejská firma. Vztahy mezi Jižní Koreou a Čínou jsou stále poněkud napjaté. Nemyslím si že to hrálo nějakou roli, možná tak opačnou.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ano i ne. Nicméně toto je obecně vnímáno Asiaty jako útok na Asii. Samsung je multinacionální konglomerát firem. Je ve více státech, a v Číně toho má hodně.

Kromě toho Samsung podniká v mnoha oblastech, mimo jiné kromě elektroniky ve finančnictví, potravinách, textilu, pojišťovnictví, stavebnictví, staví ropné plošiny, staví golfová hřiště, staví lodě a tankery, podniká ve zdravotctví a vlastní řadu nemocnic, vlastní hotely a podniká v hotelových službách, chemické výrobě, vyrábí rentgeny, má podíly v automobilkách … Měl spoustu akvizic, třeba firem na výrobu švýcarských hodinek, oblečení, nebo větráků a klimatizací.

Zkrátka, když řeknete Samsung, je to trochu větší moloch, a trochu více odvětví, a trochu větší flák země, než Jižní Korea.

To už rovnou můžete říci, že EU je Brusel a Belgie, a tedy co se děje třeba v Německu EU nezajímá.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Tak by mělo být good ruck.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Výsledek se ale nijak nemění, Xintong Tiandi může i nadále na svých výrobcích používat logo IPHONE. Podle verdiktu čínského soudu totiž Apple během celého procesu nebyl schopný prokázat, že by v době registrace společností Xintong Tiandi byla značka iPhone v Číně zavedená nebo široce známá, aby registraci bylo možné považovat za neoprávněnou či neplatnou a jako takovou ji zrušit.

cinska firma vznikla v roku 2007, iphony prisli v roku 2009, nie je o com, v prave je cina

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Správně, ať jim ukážou vrahům z volstrýtu :) Jedině Čínský soudy jsou spravedlivý. :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

USA se dopracovalo k nejbohatšímu státu světa. Pominu-li kolonizaci a chytré využití konce 2. světové války k posílení své ekonomiky a vnucení dolaru celému světu jako mezinárodní měny, pak jedna z věcí byla idea „fair play“ a „win win“ obchodu. V USA to vidíte dodnes. Lidé v obchodě nepředpokládají podrazy nad určitou mez a ochotně obchodují, podnikají, nebojí se nových výrobců, změn, ničeho. Ze stejného důvodu vzkvétal i mezinárodní obchod s USA.

Fair play obchod byla relativní novinka z pera USA. Takoví Britové prostě klidně vyvolali válku, a nařídili příkazem odebírat zboží zkolonizovanému státu. Ostatně nezávislost USA vznikla vzbouřením se proti povinné dodávce čaje z Velké Británie v Bostonu. Čína musela povinně od Britů po dlouhou dobu odebírat opium a zřizovat obrovskou spoustu opiových kaváren. Obětí Britů se stalo 20 miliónů feťáků, které Britové v Číně vyrobili, aby dosáhli odbyt a zisky, a Čína proti tomu nesměla zasáhnout. (To jen k těm řečem dříve k tomu, jak Asie vděčí za rozvoj britské kolonizaci.) Velká Británie pak dala výsadní právo jedné židovské rodině pro realizaci dodávek opia do Číny, a byly z toho dvě opiové války.

Pokud ovšem USA v poslední době poměrně dosti zřetelně signalizuje, že fair play už je minulostí, ztrácí zcela samozřejmě i respekt u asijských či jiných států. To nezakecáte vašimi výkřiky o vrazích z Wallstreatu, které jsou spíše komunistickou propagandou.

Bohužel USA se neubránilo pokušení při důležitém mezinárodním soudu poněkud korupčně podpořit vlastní mužstvo. Přičemž tento soud byl důležitým a sledovaným bodem určující jeho mezinárodní vztahy a zahraniční politiku. USA si tak vstřelilo gól do vlastní branky, protože miluje Apple. A bude za to ještě krvavě platit. Protože status čestnosti a férovosti, které USA v mnoha ohledech mělo zaslouženě, se těžko získává, ale velice snadno ztrácí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co to povídáš? Jaký fair play? Spojené státy NIKDY nehrály fair play. NIKDY nedodrží slovo, pokud to pro ně není výhodné a ve zmrdím přístupu byly USA pilným žákem Velké Británie, jejíž umění vykořisťování jiných dotáhlo druhé polovine 19. století k dokonalosti tak, že žák předčil učitele.

USA začala v období 1850-1950 2x více zákeřných válek, nežli Britové a to už je co říci. A soudní podrazy američanů na mimoamerické firmy? To samsung vs. apple je jen jeden z mnóoooooooooooha. I my bychom o férovosti amerického přístupu k neameričanům mohli vyprávět :-)

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

„Co to povídáš? Jaký fair play? Spojené státy NIKDY nehrály fair play.“

Mluvil jsem o obchodě v malém a středním pojetí.

*

„USA začala v období 1850-1950 2x více zákeřných válek, nežli Britové a to už je co říci.“

Nepodceňoval bych Velkou Británii.

*

„A soudní podrazy američanů na mimoamerické firmy? To samsung vs. apple je jen jeden z mnóoooooooooooha.“

O čemž píši výše i s dovětkem, že toto se USA krutě nevyplatí, a Apple bude ještě krvácet z mnoha následků tohoto cinknutého a neférového sporu.

*

„I my bychom o férovosti amerického přístupu k neameričanům mohli vyprávět“

Ale ano. V zásadě USA dělá všechno proto, abychom je neměli rádi. Nicméně musíte je pochopit:

A) V podstatě to byl do roku 1990 hegemon, který vládl celému světu minimálně po dobu 50 let.

B) Dokázal cinknout celý západní bankovní a finanční systém po 2. světové válce tak šikovně, že celý svět pracoval pro blaho USA.

ad A) Jakákoli nová velmoc konkuruje USA. Proto je nám implantována v médiích nenávist a údajná hrozba ze všech velmocí, které konkurují USA – a měli bychom nasadit vlastní životy a vlastní ekonomiky (sankce vůči obchodním partnerům) ve prospěch prodloužení hegemonie USA.

ad B) Stejně tak klesající dolar je držen tím, že je násilně donucena ekonomika Evropy i mnoha států dolar držet svou prací a měnou. Ostatně i to je smyslem silné devalvace koruny Signerem, tedy Českou národní bankou – v zásadě podpora dolaru za obětování prosperity České republiky. ČNB devalvuje koruny tak, že kupuje mohutně obrovské dolarové dluhopisy a tak posiluje dolar za cenu devalvace hodnoty koruny.

Ve své podstatě prostě USA klesá, což je nutnost, protože ovládáte-li ve druhé polovině 20: století celý svět, pak růst nemůžete (máte celý svět), ale jakýkoli silný národ vás omezuje a vaši moc snižuje. USA proto v poslední době kope – trochu ze zoufalosti – protože nic jiného než růst ekonomové nepřipouští. Ale prodlužuje si svůj blahobyt za cenu stáhnutí blbců sebou, kteří USA dotují – mimo jiné Evropa, a tedy i Česká republika.

Takže je nám mimo jiné vnucována nevýhodná smlouva TTIP, ve které se dějí mnohé nevýhodné věci pro Evropu.

USA se mimo jiné bojí síly Evropy a silné Evropy, a proto skrze George Sorose a další financuje neziskovky a podporu zaplavení Evropy nelegálními imigranty, pokud možno té nejhorší a nejagresivnější verbeže co na světě najdete. Kromě toho se lobuje přímo v EU. Cílem je oslabení Evropy a zatažení Evropy do vnitřních kulturních, etnických a náboženských konfliktů přímo v Evropě. Tedy cílem USA je srazit Evropu na kolena, protože silná Evropa by zastínila moc (ekonomickou i politikou) USA velice snadno.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Huh. tož jsem původní text asi nepochopil správně, neb tento druhý je zcela kompatibilní s mým názorem na problematiku.

PS: Potěší najít na internetu někoho, kdo vidí širší souvislosti. Palec nahoru.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze zacinas na roku 1850.

Nevejde se ti tam tak ta nejzakernejsi valka, kde USA ziskaly uzemi dnesni Kalifornie, Arizony a Noveho Mexika.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

USA v letech 1846–1848 brutálně agresivně napadlo Mexiko a anektovalo více než polovinu tehdejšího Mexika (řečeno dnešní mluvou) a připojilo si ho ke svému území. Nicméně boží mlýny tak nějak melou, a pokud hispánská populace bude pokračovat tak jak pokračuje, bude se tam brzy mluvit pouze španělsky.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mmmhh... jednu kauzu povysit na Cina vs USA.... trochu prehnane, rekl bych. Spis je pravdepodobne ze ta cinska firma trochu hodila kaprika lokalnim soudcum ;) a stavim boty ze uz ted se domlouvaji na drobnem peneznem obnosu, za ktery tu znacku prodaji Applu ;) takze obvyklej business...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

To není přehnané. Soud, jehož výsledkem je miliardová dolarová pokuta, je velkou událostí, která mění historii. Mnoho takových mezinárodních soudů v USA nenajdete, to není žádný bezvýznamný štěk bez vlivu na celé uspořádání.

To je stejné, jako bezvýznamný štěk bombardování přístavu Pearl Harboru dost změnil síly v celé 2. světové válce – a v zásadě se tam stalo mnohem méně škody než v soudním sporu Apple × Samsung.

Kdyby USA bylo diplomat, tak Samsung prohraje, ale dostane žádnou nebo symbolickou pokutu. Nicméně si uvědomte, že jak USA, tak Čína jsou podjaté strany – a pocit křivdy je tu v cukuletu. Toto měly řešit mezinárodní soudy, které nejsou v moci USA ani Číny, když už vůbec.

Myslím, že Samsung ani nemusel házet kapříka, protože výsledek soudního sporu Apple × Samsung byl v zásadě diplomatické faux pas takového ražení, že si Čína nemohla dovolit, už pro svou reputaci, na ní neodpovědět. Protože se po diplomatické stránce nestalo nic jiného, než že si USA vytřela zadek s Čínou.

To jen v České republice organizují američtí občané, konkrétně Schapiro na americké ambasádě v Praze protesty a demonstrace vůči českému demokraticky zvolenému prezidentovi – a nic se neděje. Nedokáži si představit podobnou situaci, že by USA udělalo třeba Rusku nebo Číně nebo Německu. A nebo že by česká amabasáda ve washingtonu organizovala demonstrace vůči americkému prezidentovi – to by asi shnili všichni na Guantanamu.

Prostě svébytná země, jako Čína, musí diplomaticky odpovídat na cokoli, kdy si s ní někdo vytírá zadek. Nesvébytné země, jako je Česká republika, ze sebe ten hadr nechají dělat – a představují si, že sebevědomé a svobodné země musí být uyplaceny, pokud jednájí vlastenecky a v zájemu své země (to je činnost, kterou si Čech nedokáže vůbec představit).

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Už i sem se šíří propaganda ve stylu Aeronetu, jak Shapiro organizuje protesty proti našemu virózovi. Boha jeho....

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A ted si predstav, ze takovi lide maji volebni pravo...
Pak to tu nema vypadat, jak to tu vypada...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Chápu vaše znepokojení. Také chápu, že práce vlády a diplomacie, která je přínosná pro stát – to je něco, co si kolega, na kterého jsem reagoval neumí představit. A vy zřejmě také ne. Cokoli kromě podrážení ekonomické a jiné pozice vlastního státu je zločin. Pokud to udělá jednotlivec, je stíhán za rasismus či neonacismus, či cokoli jiného, co se na něho najde.

Znovu, opravdu chápu, že když Čína či jiný stát pracuje ve své politice a jednání pro dobro svého státu, že tomu žádný Čech nevěří. Je to zcela určitě propaganda, vždyť správné je jedině svůj stát rozbíjet, ničit, nechat si do něj brutálně zasahovat cizími subjekty. Zatímco Číňan je hrdý na svou Čínu, Rus na své Rusko, Američan na své USA – v českých diskusích jsou Češi jen zaprdění čecháčci, jak si sami říkají.

Opravdu rozumím tomu, že jakékoli jednání pro rozkvět vlastní vlasti je pro vás pobuřující, a nejraději byste do voleb pustili pouze ty, kteří český stát rozkládají, ničí, a rozhodují se v její neprospěch. Protože nic jiného většina Čechů opravdu v mindsetu nemá.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nádherná ukázka demagogie. Reakcí na poznámku, že píšete lži, je propagandistický blábol, ve kterém samozřejmě jakoukoliv kritiku píšou jen ti, co usilují o likvidaci státu :-) Kterépak školení a kde jste to absolvoval? :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Já také dokáži napsat, že vy píšete lži. Jak na to budete reagovat? A jaké propagandistické školení máte?

Reagovat mohu pouze na VĚCNÉ ARGUMENTY, které se nevyskytly. Teyd až někdo napíše, KDE KONKRÉTNÉ píši lži, a jak je to správně – můžete reagovat věcně. Moje chyba, že jsem vůbec reagoval na emocionální příspěvek bez věcných argumentů. Stejně jako považuji za chybu, že reaguji na váš příspěvek, který rovněž postráda jakékoli věcné argumenty. Příspěvek váš i ten co obhajujete by se měl považovat za troly, stejně jako jakýkoli příspěvek bez věcných argumentů a s osobními útoky typu „to je propaganda“ nebo „to je lež (ale neuvedu kde)“.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Věcnými argumenty nelze vyvracet neexistenci vymyšlených událostí, vždy si nějaký konspirátor vymyslí něco jiného. Pokud mluvíte o věcnosti, tak vy snad máte nezpochybnitelný argument, že Shapiro organizoval demonstraci proti Zemanovi? Asi těžko, ale hnůj kydáte pořád dál.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsem to odhadl správně, prostě osobní útoky, osobní útoky, osobní útoky. A nic jiného.

Americký velvyslanec v Česku Andrew Schapiro natolik zasahuje do svébytnosti české země, že toho má na krku více. Ostatně Zeman mu také, ne bezdůvodně, zakázal vstup na hrad. Nemluvě o tom, že Schapiro jednal také v Brně přímo v mešitě s muslimy o potřebě inkluze českých muslimů a jejich růstu v České republice. A o rozdávání červených kartiček a organizace demonstrací z americké ambasády je tolik důkazů, fotografií a videí, že si to laskavě najděte sám. A to pomíjím řadu utajených schůzek, kdy se třeba Schapiro v lednu 2015 sešel s Babišem na Čapím hnízdě, což později osobně potvrdil. A nebo utajená schůzka Schapira s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem v brněnské restauraci Rialto, kdy do médií bylo vzkázáno, že „není ve veřejném zájmu, abychom se dozvědli o čem spolu jednali“ – to poté, co byla utajená schůzka prozrazena. A takto bych mohl psát a popsat možná desítky stránek jen stručným popisem akcí, kdy americký velvyslanec Schapiro silně překračuje hranice. Předpokládám, že vy jako milovník pravdy si je dohledáte sám. K většině se dokonce Schapiro sám hlásí a vyjádřil.

Zkrátka když už jsem se nenechal trolem jako vy srazit, a upozornil na nulovou věcnost a emocionální řev bez argumentů, tak zkoušíte co projde. Udělal jsem blbost, že jsem reagoval na troly jako vy, kteří kromě osobních útoků a řevů bez argumentů, nic jiného neumí a nic jiného v životě neviděli, nedělali a nic v životě nedokázali. Toto je také můj poslední příspěvek, škoda času pro vás.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem čekal. Další snůška plků a důkaz žádný, najděte si ho sám. A samozřejmě označení za trolla a klasika, že se se mnou jako s trollem nebudete bavit.
Buď dodejte důkaz (a ne plky z Aeronetu), nebo zmlkněte!

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji ještě více řvát a útočit, budete se cítit, že máte větší pohlavní úd.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Když po vás požaduji důkaz, o kterém plácáte, ale nejste schopen ho dodat, musíte přejít do osobní roviny. Komické je, jak si při tom stěžujete, že na vás řvu a útočím. Chápu, požadovat podloženou odpověď, to je útok nejvyššího kalibru, to je přímo drzost :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Já si nestěžuji, já mám pouze srandu z trolla. Všehcny odpovědi najdete výše, ale vás nezajímají, vy se snažíte mě uvařit. Pravda vás nezajímá. Pouze jste narazil, protože jsem se nenechal uvařit způsobem a lžemi, které jsou pro jiné dostačující.

Mně je u zadnice, jestli na mě řvete či útočíte. Nikdy jsem si na to nestěžoval, ani mi to nevadí. Já jenom namítl, že bez věcných argumentů není na co reagovat. Ale je hezké vidět trola, který začal útočit osobní rovinou a osobními útoky, jak si stěžuje, že druhá strana mu dala ochutnat stejnou medicínu.

Jak můžete naznat, každému jsem zde odpovídal věcně a bez emocí, a to i když použil ostřejší tón. Ostřejší tón je ok, pokud obsahuje věcnost a zájem o věc. Někdo má odlišný názor než já, a to je naprosto v pořádku a fajn. Nicméně na pouhé osobní útoky je dokáži oplatit.

Asi jste si takto to vaše prodlužování penisu a ega nepředstavoval, že? Už těch vašich trapných pokusů proboha nechte.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

"Všehcny odpovědi najdete výše". Ale odpovědí bylo, "...že si to laskavě najděte sám." Takže znovu a lépe, trolle.
Zbytek je jen omáčka, která má zamaskovat to, že jste žádnou konkrétní odpověď stále nedodal.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

V Nemecku take demokraticky zvolili jisteho pana s knirkem a jak je znamo, protestovalo se malo a vznikla z toho takova mensi roztrzka, nazyvana dnes druha svetova valka.....

Demokracie ma tu zasadni nevyhodu, ze zvolen muze byt oipravdu kazdy bez ohledu na sve schopnosti nebo zkusenosti. Kdyby kandidoval na prezidenta Jagr, tak to nejspis vyhraje.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Tuto nevýhodu má naprosto každý režim, to není vlastnost demokracie.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Ona to v Německu moc demokratická volba nebyla. Aby to tak "demokraticky" proběhlo, bylo třeba SA a zbavit se na ulici protivníků nebo je přesvědčit pěstí :-) I dneska zde máme strany a vůdce, co by rádi vlastní milici.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak můžete a nemusíte věřit tomu, že Česká republika, Německo nebo vůbez celá Evropa si demokraticky odhlasovala přijetí miliónů nelegálních imigrantů, nebo zrušení žárovek či silných vysavačů.

Jinak chtít se bránit a ubránit je samozřejmě zločin. Sám jsem osobně zachránil několik přepadených žen, když jsem se náhodou vyskytl v okolí. Nasazoval jsem vlastní krk, a ženy mi vždy poděkovaly. Ne už tak okolí, protože to je dneska zblbé sluníčkovou propagandou, takže jiné ženy (ty které nikdo nepřepadl) se chronicky ptají zda jsem útočníkovi neudělal bebí a nebyl na něho hrubý. Já ani oběť chronicky nikoho, ale vůbec nikoho nezajímá. Vlastně jsem si tehdy hrál neoprávněně na domobranu nebo milici (byť v počtu 1) – a teď už od vás vím, že je to špatné.

Správné řešení je samozřejmě nechat útočníka řádit, nechat ženu okrást, znásilnit, přepadnout nebo třeba zabít. Děkuji za otevření očí. Bohužel váš názor není ojedinělý, a sluníčková propaganda už je tak zažraná do lidí, zejména do žen, že si říkám, že přístě budu dělat, že tam nejsem a nechám si to oběť vyřídit samotnou. Ale po svých zkušenostech s reakcí okolí už plně chápu excesy jako, když útočník znásilní ženu 100 metrů od autobusové zastávky, kde je 14 lidí a nikdo nezasáhne. Dříve jsem se rozčiloval, dnes to plně chápu.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Je ale problem ze tech 14 lidi vas uda za to ze jste obeti nepomohl, byl jste o 10 metru bliz nez tech 14 :) a nepomoct je dnes zlocin.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Dnes už se dovoláte jedině k bohu a spravedlnost najdete jedině u boha (a to jsem ateista, a v kostele jsem byl naposledy před 10 lety na půlnoční).

Stačí si připomenout kauzy Nečesaný, Kramný, Pechanec, a řadu dalších mediálně známých – a pak to berete tak, že je víceméně náhoda, že vás odsoudí či neodsoudí, a nijak to nezávisí na vašich činech.

Když si vezmu trestní zákoník, tak ho nikdo nedodržuje. Například nenávist vůči jiným etnikům je trestná. Zkuste se kriticky vyjádřit o Židech, a roztrhají vás jako Horákovou. Zkuste něco špatného říci na adresu Rómů – trochu méně fanaticky, ale také vás soud šetřit nebude. Ale zkuste nadávat na Němce, Francouzy a Rusy – a můžete tak činit dlouho, agresivně, a nic se vám nestane. U nadávání na Rusy vás dokonce poklepou po ramenou a stát vás bude klidně jako neziskovku platit a podporovat. (A ne, nejsem fanda Rusů.)

U té pomoci je to o tom, že když útočníkovi zkřivíte vlas, tak budete pak za pomoci právníka, a cca 100 tisíc Kč nákladů i výše, dokazovat soudcům, že jste nemohl proti útočníkovi zasáhnout méně razantněji, a že jste nepřekročil nutnou obranu. A budou vás posuzovat soudci stejně sluníčkově zblblí jako okolí. Takže když se rozhodnete pomoci oběti, riskujete, protože při prohře či naopak lítějším boji, kdy vyhrajete – vás celá společnost, včetně vašich sousedů, lidí, média, policisté i soudci odsoudí a poplivou jako agresora a špatného člověka. Zejména ženy bych nepodceňoval, ty jsou první, kdo jsou v 99,99 % připraveny rozcupovat jakékoli člověka, který zasáhne proti útočníkovi. A vím, co píši, protože až někoho uchráníte, budete valit bulvy, kam Češi se ses luníčkovostí dostali. To potřebujete zažít, to neuvěříte.

Prostě soud znamená, že jste se nikomu znelíbil.

Jinak výmluva je snadná, kdybych se chtěl distancovat: „Nepomohl jsem oběti, protože jsem vyhodnotil, že pachatelé jednali v souhlasu s obětí. Jako součást tohoto vyhodnocení jsem vzal v úvahu i to, že 14 lidí 10 metrů ode mě také nezasáhli, protože byli zpraveni o tomtéž. Jednal jsem na základě pozorování 14 lidí na autobusové zastávce, kteří tu byli dříve, a tak jsem předpokládal, že mají lepší informace o vztahu pachatelů a oběti.“

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Píšu: "...Aby to tak "demokraticky" proběhlo, bylo třeba SA a zbavit se na ulici protivníků nebo je přesvědčit pěstí :-) I dneska zde máme strany a vůdce, co by rádi vlastní milici."
Reakce: "Správné řešení je samozřejmě nechat útočníka řádit, nechat ženu okrást, znásilnit, přepadnout nebo třeba zabít. Děkuji za otevření očí. Bohužel váš názor není ojedinělý, a sluníčková propaganda už je tak zažraná do lidí, zejména do žen...."
Takže vaší reakcí na můj popis situace v předválečném Německu a snaze nových vůdců je opět blábolení o sluníčkářích a tvrzení, že mým názorem je nechat útočníka řádit. Samozřejmě jste i zahrál na tu správnou strunu tvrzením o znásilnění, okrádání nebo zabití žen. Ukázka manipulace a propagandy jak vyšitá, protože vaše odpověď s mým příspěvkem nemá absolutně žádnou souvislost. Jděte s tímto způsobem na Aeronet nebo do Haló Novin a nepraste s tím v technickém fóru.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

To byla reakce na to, že je špatné zakládat milice, a na strany, které to podporují. To, že něco někdo někdy zneužil, třeba i Hitler, neznamená, že je to špatné samo o sobě.

Nehledě na to, že si myslím, že s Hitlerem to bylo jako s Havlem. Hitler sám byl ke konci už zkrachovalec, a válel se jako bezdomovec po nádražích. Nic nedokázal. A najednou z ničeho nic člověk bez vůle se stal úspěšným vedením strany a později führerem nacistického Německa. Něco v tomto příběhu chybí, hodně chybí. Na pohádky jsem trochu starý.

A to říkám přesto, že nacistické Německo, stejně jako Hitler, stejně jako další, byly strašné zločiny historie.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Aha, další kousek vypatlané propagandy. Hitler byl stejný zkrachovanec jako Havel. "Něco v tomto příběhu chybí, hodně chybí." A to vy nám jistě rád povíte, co v něm chybí, vždyť tuto pohádku již soudruzi z KGB mají napsanou :-)

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Další pokus vypatlaného osobního útoku. Jak jsem již napsal výše, trolujte v klidu dále, mé reakce se již nedočkáte.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

uvedomujes si vobec, ze samsung je juhokorejska firma, a nie cinska? takze o com tu stale tocis?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

"Soud, jehož výsledkem je miliardová dolarová pokuta, je velkou událostí, která mění historii... to není žádný bezvýznamný štěk bez vlivu na celé uspořádání."
"Nicméně si uvědomte, že jak USA, tak Čína jsou podjaté strany"

LOL...

1) dival jste se nekdy na to s jakymi penezi operuji *staty* ? miliarda muze byt mnoho pro firmu, pro velky stat je to prt v hurikanu. Porovnat to k Pearl Harboru, pobavil :D :D

2) jak uz nekdo rekl, jde o jihokorejskou firmu. Navic obe jsou akciovky a jejich znacne procento vlastni americke/evropske fondy. Takze tahat do toho Cinu je docela zabavni, kdyz Cina ani USA vubec nejsou strany tohto sporu....

Jedinej diplomaticky relevantni moment byl kdyz do toho zasahl ten cerny blb z bileho domu. Ale chapu ze rozlisovat spor mezi dvema nadnarodnimi akciovkami a dvema staty je mimo rozlisovaci schopnost nekterych lidi...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Presne toto by mali urobiť aj naše úrady proti dovozu tých lacných šmejdov z číny.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jako zrušit jim v ČR ochranné značky Xiaomi, Baofeng a Zhang? :-D

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ten "lacinej smejd" je v mnohem lepsi nez predrazeny jablko

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naše úřady už dávno opatření udělaly. Zkuste si objednat něco z USA nebo z Číny – a stát vám okamžitě napaří na celnici DPH + clo. A kromě toho, že to tam bude několik týdnů ležet, tak vás český stát ještě skásne o poplatek za vyřízení za vás.

Takže nakonec je levnější koupit levnější věc z Číny, než dražší věc třeba z USA, protože do určité ceny se dph a clo nedává. Jen na dražší věci.

Takže vlastně ČR takto přímo podporuje ekonomiku Číny. Já sám si řadu drobností, které jsem před tímto aktem České republiky objednával z USA či různých západních zemí mimo EU, už teď objednávám z Číny. Je to levnější, a to hned 2 × nejen cenou, ale i clem. A jako příjemný bonus, často i kvalitnější.

Ve své podstatě i iPhone je asijský výrobek, a Západ už sám ani nic snad vyrábět neumí. Jestli něco koupíte od západní nebo asijské firmy, všehcno je Čína. Západ se napasoval už jen do role veksláků, překupníků a spekulantů. Vyrábět nic stejně neumí, až na nějaké řídké výjimky.

Takže je někdy lépe věci objednat přímo v Číně, než přes západního překupníka, který to také objedná v Číně. Apple nevyjímaje.

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

S tím, že by západ nic neuměl vyrábět to nic nemá společného. Vše je o ceně výroby. Proto je pro USA výhodnější to vyrobit v Číně a dovést. Vzhledem k tomu, že ještě donedávna v Číně v továrnách pracovali především děti a ženy za almužnou, za kterou se sotva uživily. A ono se na tom moc nezměnilo dodnes, i když se velké firmy bijí do prsou, že továrny v Číně nevykořisťují obyvatelstvo.
Navíc v Číně skoro neexistují věci jako ochrana životního prostředí, či bezpečnost práce.
V každém případě tu výhodnost již pochopily i Čínské firmy a než aby vyráběli pro velké západní společnosti, tak radě zakládají své značky a prodávají to v mezinárodních shopech jako aliexpress a pod.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pokud něco řadu desetiletí nevyrábíte, pak už to ani neumíte. Západ už ztratil schopnosti a možnosti vyrábět.

Dosluhuje poslední generace, která to umí a uměla – a až ta odejde, pak Západ může vyvážet a nabízet akorát dluhopisy, spekulace, boj proti rasismu, xenofobii, antisemitismu, a tak může vyvážet a nabízet feminismus, a milióny politologů, kulturních antropologů, vědců na problematiku genderu, odborníky na problematiku extrémismu, andragogy, filozofy, sociology, environmetalisty, a obrovskou spoustu aktivistů, sluníčkářů, bojovníků proti nenávisti, hate free, atd. (sarkasmus) Věřím, že po tom všem zbytek světa drapne a půjde to na dračku. Zejména Jihočeské matky, HateFree a Žít Brno bude v balíku a bude si je zvát na konzultace jedna firma za druhou, aby zlepšili své podnikání. (konec sarkasmu)

Rozvoj USA byl založen na světových válkách. Před řáděním nacistů nejlepší a nejchytřejší lidé Evropy prchli do USA, a tam způsobili rozkvět. Jenže tito lidé v USA vymírají. Pokud nějaký chytrý člověk v Evropě zůstal, stal se následně obětí komunistických a jiných čistek.

Když jsem byl v USA, tak sluníčkovost tam řádila i na univerzitách. Černoch má přednost před bělochem, i když je méně nadaný, protože univerzita má lepší pověst, když není rasistická, a snad má i nějaké kvóty.

Ne, Západ vyrábět neumí. Kromě toho se podívejte na západní základní a střední školy. Nemusíte ani daleko, stačí v tuzemsku. Maturita z matematiky je takový problém, že jí neudělá obrovské procento maturantů! Školy jsou více podnikatelská centra, která mají ulehčit klientům, kteří platí – totiž studentům. Jenže v tom věku si dítě není schopno uvědomit, co má cenu. A také jsou školy centra pro aktivisty a vymývání mozku mladým lidem. Ale znalosti?

*

Čína udělala jednoduchou věc. Prostě koupila technologie a know-how od Západu. Čína je koupila za levnou práci. Vznikla gentlemen-agreement: Číňané si za pár desetiletí nízkých mezd pro Západ koupili veškeré technologie, znalosti, budoucnost. Západ už nemá nic, mezitím toto všehcno zapomněl.

A mezitím nudící se mladí lidé, které plně chápu, protože chtějí tvořit a být platní, ale nemohou, protože kapitalismu vše prodal do Číny – vymýšlí z nudy ptákoviny. Bojují za nelegální imigranty, proti nenávisti, proti tomu a onomu – no co mají dělat, když jim jejich rodiče a starší generace nic nedala, jen spálenou zemi, prodanou za levnou práci kamsi k indickému oceánu. Nedokáže jim dát ani znalosti. Ideály nemají smysl, jen prachy. Mladí lidé to mají sakra těžké, Západ budoucnost nemá. Jen to bude 20 let trvat, než to pochopí i největší zabedněnci.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Když už tak Čína žádné technologie nekoupila - prostě je okopírovala. A to je ta věc. Západ vyrábět umí, ale draho. Drtivou většinu technologie vyvine západ a pak ji doveze do Číny. Ono to nefunguje tak že si velká západní společnost objedná výrobu do Číny a ta to vyrobí. Funguje to tak, že přijde západní společnost za jejich dohledu se vybuduje továrny, dovezou se stroje a západní technici, inženýři atd. Naučí Číňany jak danou věc vyrobit. Ti to samozřejmě okopírují a pak založí své továrny.
Tohle jen a jen nenasytnost velkým firem. Oni dobře vědí, že se jim to dřív nebo později vymstí, protože v Číně se nerespektují mezinárodní dohody, patenty atd., ale jediné co je zajímá je momentální zisk.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Laciný šmejd to je i není. Laciný je, ale šmejd určitě ne. Je mnohem lepší než Apple. Problém je, že existují nadutí jedinci, kteří si myslí, že dražší věc = lepší věc. Tak to funguje pouze v určitý oblastech, nikoli ve světě mobilních zařízení. To máte jako s fotoaparáty. Obyčejní lidé si kupují super zrcadlovky za více než 20 tisíc a fotí pouze na automatiku. Je ověřené, že automatika může být mnohem lepší na mnohem levnějších zařízeních. Tím, že fotí pouze na automatiku, nevyužijí plný potenciál fotoaparátu, a tak si vlastně nemuseli kupovat tak předraženou věc. U jablíčkářů to funguje podobně. 95% applistů pouze hlídá sociální sítě, hraje hry a instagramuje. Takové volání telefonem, to je věc vedlejší. Sám iOS vám ani moc toho nenabídne, neboť možnosti telefonu jsou přísně limitovány (prý kvůli vyšší bezpečnosti, což však poslední viry narušují). Většíně uživatelů by stačil telefon do 5 tisíc. Problém je, že čím dražší mám věci, tím se cítím více cool a jsem více vidět. Proto si většina applistů nestrká iPhone do pouzdra, ale nosí ho v ruce otočený logem ku davu lidí :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Historicky to šlo takto:

1) Ještě relativně nedávno byly doby, kdy vyšší cena plus mínus znamenala vyšší kvalitu (s korelací řekněme 0,7). Teď už není cena a kvalita v žádném poměru, ba často spíše naopak. Je to proto, že u vyšší ceny se často snaží výrobci dodělat nějaké wow efekty, které spíše kvalitu zhoršují – a zanedbávají základní funkce.

Příklad: Apple se snaží o wow efekt co nejtenčí mobil. Takový mobil se prohýbá. Není v něm místo ani dostatečnou baterku, takže se musí denně nabíjet. Není v něm místo na standardní konektory, takže potřebuje redukce na vymyšleniny Apple. To je příklad výrobku pro mě se zápornou hodnotou, kde markeťáci se snaží nějak ospravedlnist nesmyslnou cenu.

2) O něco déle vydržela rovnice, že určitá značka = kvalita. Ale markeťáci si toho všimli, tlak akcionářů na rostoucí zisk byl neúprosný, a snaha ošidit kvality, tedy snížit náklady a zvýšit zisky byl silný. Dnes už ani značka Apple neznamená kvalitu.

Jako příklad: Kdysi v dobách Gorilla glass bylo mnohem těžší rozbít sklo, často skoro nemožné. Jenže Jobs se naštval na výrobce, a tak z trucu používal jiná skla, a dnes vidím mnoho ajfonů z pavučinou rozbitého skla. Takový mobil spadne blbě z 30 cenťáků na hranu a je sklo rozbité.

3) Výrobci se pokoušejí o poslední fázi, totiž o drahý hnůj, který ale bude statusovým výrobkem. Už to nemá fungovat a sloužit lépe, než stejné výrobky za desetinu ceny, ale má vám to prodlužovat penis, zajistit lepší balení žen, atd.

Jako příklad: Chytré hodinky iWatch, které nejsou s to vlastně ani dobře sloužit ke zjištění času, protože každé zjištění času znamená, že hodinky musí zapnout displej a baterka se rychel vybíjí. Při častém sledování času nevydrží iWatch ani pracovní dobu bez nabití. Je to vlastně křáp k ničemu, ale prodlužuje vám to penis.

*

No a pak si koupíte věc z Činy, kde si nehrají ani na ad 1), ani na ad 2), ani na ad 3). A už jen vymlácením těch MBA ptákovin v těchto 3 bodech znamená v 90 % velice příjemné překvapení. Najednou zjistíte, že se to dobře používá, dobře to vypadá, a stojí to pakatel. Funguje tam konkurenční boj, a výsledek skutečné konkurence je překvapivě dobrý.

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

Tvl Steve Jobs si kálí do vlastního hnízda, to to teda Apple dopracoval. :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak jsem přesvědčen, že určité věci, které v Apple pouští ven za produkty a v produktech Tim Cook, by Steve Jobs nedovolil pustit ven. Steve Jobs nastavil velice vysokou laťku, a tím zadělal svému nástupci problémy. Nedokáži si dost dobře představit, že by šly ven iWatch nebo některé varianty iPhonů a iPadů.

Také si nedokáži představit, že by CEO firmy nadšeně hlásil do světa svou sexuální orientaci ať je jakákoli s dovětkem, že je to největší dar, co mu bůh kdy dal. Měl jsem tak nějak dojem, že to co si zákazníci cení na Apple je schopnost lidského mozku stvořit dokonalé věci, ne sexuální choutky dolních částí těl pracovníků Apple. To daleko dokonaleji dokáží vyjádřit firmy jako RedTube, XVideos, a jiné.

Nebo co udělali z Air notebooku, který jsem si chtěl koupit! Současnou verzi už nechci.

Ve své podstatě je jasné, že pokud by byl v Apple někdy vizionář stylu Jobse, tak Jobs ho vyštípal ven. Ve firmě zůstali pouze jeho obdivovatelé a stoupenci – a ti teď mají vést firmu dále. A někde, není kde, vzít ten druh člověka a osobnosti, který by se nesnesl s Jobsem, kdyby žil – aby firma měla vizionáře.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

"Také si nedokáži představit, že by CEO firmy nadšeně hlásil do světa svou sexuální orientaci ať je jakákoli s dovětkem, že je to největší dar, co mu bůh kdy dal. Měl jsem tak nějak dojem, že to co si zákazníci cení na Apple je schopnost lidského mozku stvořit dokonalé věci, ne sexuální choutky dolních částí těl pracovníků Apple. To daleko dokonaleji dokáží vyjádřit firmy jako RedTube, XVideos, a jiné."

...vy toho asi o historii Apple moc nevíte, že?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ne, a ani mě to detailněji nezajímá. Zato vím zcela bezpečně, že ačkoli jsem na světě déle, než je existence firmy Apple, že jsem nikdy masově v médiích nečetl, neslyšel, neviděl nic o sexuální orientaci vedení Apple. Možná, že bulvár psal o milenkách Apple lidí, ale nikoli seriozní tisk. Zato Tim Cook to prolomil – o jeho sexiálních preferencích jsem se dočítal jako o důležité věci v rámci Apple. Něco co se psalo na prvních stránkách seriózních novin.

Možná jsem nepochopil poselství správně. Možná tím jen Tim Cook chtěl sdělit, že se chce seznámit. Možná mu to v osobním a sexuálním životě nevychází, a hledá spřízněnou duši. Nebo možná chtěl Tim Cook sdělit, že kdo se uchází o práci v Apple, tak kromě technických dovedností ho čekají i jiné povinnosti, já nevím.

Nevím co tím chtěl sdělit, ale Steve Jobs by toto asi nedovolil. Tim Cook holt z firmy dělá bordel.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ty lacine smejdy z Ciny dovazi ceske firmy, protoze je zakaznici CHTEJI. Prodava se to jak housky na krame.

Cinan vyrobi cokoliv. Kdyz dostane zadani ze ma vyrobit laciny smejd, vyrobi laciny smejd - nas zakaznik, nas pan.

Ty lacine smejdy se sem nedovazi proto, ze by to Cinan dela schvalne - ty lacine smejdy si u Cinana nekdo od nas objednal. Plne prepravvni kontejnery.

Reseni je jedine - az to zakaznici nebudou koupovat, nikdo to nebude vyrabet.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to stejny jako nekvalitni potraviny kde markety zadaji vyrobcum vyrobit smejd a ten ho vyrobi. Pak vsichni nadavame ze jsou potraviny smejdy plny s*acek. Pritom tu mame regulace, tak jako v elektronice z ciny, ktere to primo povoluji. Napriklad v spekackach musi byt minimalne 40% masa, uz jen toto je smejd, ale posvecen normou a nalepkou ceska kvalita. Na co nam je to narizeni kdyz kvalitu nezarucuje a stejne je to s kazdym zbozim.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Zkrátka "China, China über alles, Über alles in der Welt"...
No, pojďme si zavčasu zaregistrovat iGelit ;)))

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

OMG jeden soud a vsichni se muzou podelat... a samozrejme je to automaticky USA vs Cina. Nechcete rovnou vyhlasit zacatek treti svetove ? :D

Nekdo si zaregistroval znacku, Apple nic neregistroval ani neprodaval. Tady neni o cem. Apple si tu znacku furt muze KOUPIT a na 99% to i udela...

Takze ty nesmyslne politicke kecy si pls nekam strcte...

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

No to je prave to. Apple provedl stejnou zadost o registraci znacky o pet let driv (to v clanku neni, podle toho jak se tu plive na ohryzek mne to ani neprekvapuje), ale jemu se to vydani "pozdrzelo". Zato prijde cinska firma o 5 let pozdeji, ve chvili kdy se tam uz jablecny iphone prodava, zazada o totez... a je ji to priklepnuto, protoze preci v tu chvili ji v Cine nikdo zaregistrovanou nema (a podane zadosti se nepocitaji).
O tom to myslim cele je. Proto ten soud.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

„Apple provedl stejnou zadost o registraci znacky o pet let driv (to v clanku neni, podle toho jak se tu plive na ohryzek mne to ani neprekvapuje)“

Doporučuji článek nejprve přečíst a teprve pak se k němu vyjadřovat.

„zato prijde cinska firma o 5 let pozdeji, ve chvili kdy se tam uz jablecny iphone prodava, zazada o totez...“

Není pravda, čínská firma žádost podala dříve než se v Číně začal telefon prodávat.

Ostatní předpoklady i závěry jsou chybné, Apple si zaregistroval ochrannou známku iPhone pro elektroniku, takže se může jen těžko domáhat zákazu jejího použití v odvětví, ve kterém ji nemá zaregistrovanou.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Firmy používají a registrují si běžná slova jako ochranné známky. A pak se diví, že jiné nezávislé státy nejsou horlivé jim to také schválit.

Já osobně bych například nikdy nepovolil jako jakkoli a čímkoli chráněnou značku „windows“ nebo „excel“ nebo „word“ nebo „apple“, nebo „boss“ – zkrátka zvolil sis běžné slovo, to může používat kdokoli a kdykoli, nelze chránit.

A už bych byl na vážkách ohledně vět s „já“. „Já telefon“ = „i phone“. Kdybych byl diktátor, tak bych zakázal takové běžné věty či slova registrovat a chránit.

Taky si můžu zaregistrovat jako chráněnou značku „voda“ a „water“ a pak skrze právníky nejdříve podojím naše vodárny, pak výrobce minerálek a tak jedno po druhém.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ajo, na konci pod fotkama je naprava chybejiciho na zacatku. OK, beru.

S tema ochranejma znamka pouze pro odvetvi je to stejne takovy divny. Pak se clovek divi proc se znacka jednoho z nejvetsich vyrobcu vysilacek vyskytuje na kamionech ceske firmy (a to vcetne pouziteho fontu - i kdyz to uz dnes neplati, pac puvodni znacka uz ma v novem logu jiny font).
Na druhou stranu, v tyhle kauze clovek nemusi dlouze premejslet ze cinanovi slo jen o svezeni se na znacce.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Sarkasmus, humor, Ftip, nadsázka... ale když to někdo nepochopí, tak se mu to holt blbě vysvětluje. ;)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Musíte používat smajlíky, případně rovnou do závorek označit (začátek sarkasmu) a pak na konci (konec sarkasmu). :-D :-D :-D

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.