Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k isoHunt skončil ... a zase začal

Podle mě filmová studia zbytečně utrácí peníze, jejich boj nikam nevede, protože když po 10 letech ukutají dva portály, tak mezi tim dalších 20 vyroste, navíc nevěřím že jim tu pokutu zaplatí :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde o to, ze tyhle portaly jsou vysoce vydelecna cinnost. Lidi sosaji filmy zadarmo a provozovatele portalu inkasuji miliony dolaru na reklamach.

Tudiz to, co provozovatelum torrentovych portalu vadi nejvic je omezeni zakazniku kteri u nich chteji inzerovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co brani vlastnikom obsahu zalozit vlastny portal a zarabat miliony ?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jesitnost a hloupost.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je jenom vedlejší hra filmových studií, tu hlavní, a pro ně nejslibnější, mají rozehranou na poli cenzury internetu, kdy lusknutím prstu budou moci "závadné" stránky blokovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Filmová studia by měla už konečně pochopit, že film, má v první řadě vydělat v kinech a pak už být jen k volné distribuci. Stejně tak, jako cokoli jiného. Když je to propadák, tak na tom prostě prodělají, protože na to moc lidí nepůjde a kupovat to na BD a DVD taky nikdo nebude. Hold riziko povolání. Naopak když natočí pecku, tak se lidi přetrhnou na to jít do kina a vríté se jim to několikanásobně, jako třeba teď v případě Gravity, které je neustále vyprodané už několikátý týden po sobě...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Volná distribuce, to není moc dobrý obchodní model. Přeci jen to musí uživit horu lidí. Mají to nabízet on-line za skromné částky, miliony stažení by pak udělaly pěknou sumu. Dolar, dva bych za shlédnutí (tedy zapůjčení licence) on-line filmu dal kdykoliv. Deset už je příliš bez fyzického média.

Kdyby postavili distribuci na bázi torrentu, ani by nemuseli mít moc silnou infrastrukturu. Konec snění.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A proč by ne? Náklady na film třeba 100mil. USD, zisk v kinech 150mil. USD...náklady na "horu lidí" zaplaceny a je vyděláno 50 mil. k tomu ...ne tak třeba u filmů jako Avatar, který stál celkem asi 450mil. USD a vydělal přes 2 mld. USD, takže 1,5mld čistá ruka pro producenta...

A naopak, nevyděláš? natočíš sračku? tak se hold zadlužíš, jako v každém jiném podnikání...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

pozor na ty cifry kolik to vydělalo, protože aby si nasebe film alespoň vydelal, tedy se zaplatili naklady na jeho zhotoveni, marketing a distribuci k divakovi, tak v kinech musí utrzit alespoň 3 násobek, takze film co stal 100 milionu a v kinech vydelal 150 milionu je vpodstate v minusu a vydelal cca pulku toho co stal :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli jsem to napsal nesrozumitelně, ale pokud film stál 100mil. tak jsou to celkové náklady na jeho zhotovení (natáčení, honoráře, studia, zvuk, animace, apod.), distribuci i marketing. Pokud vydělá 150mil, tak těch 100mil. zaplatí tyto náklady, a 50 mil. je zisk. Nechápu, jak jsi přišel na ten trojnásobek?

Jo pokud by ten film stál 100mil. a v kinech vydělal jen 50 mil. tak potom by teprve vydělal půlku toho, co stál....

Matematika základní školy...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zisk z kin se uvadi celkovej, nikoliv jen zisk který doputuje spet k produkci

ciste prakticky tak jak to znam ja z produkce osobne (mam zasebou praci na 3 filmech), film stal 10 milionu, všechno od tvorby az po reklamu a distribuci do kin, v tuhle chvili jiz nemá produkce zadne další planovane vydaje, v kinech se zacne promitat a vydelavat, vydělalo to za rekneme 3 mesice castku 30 milionu, jenze zpet k produkci která to zaplatila putuje jen 30-35% , tedy cca v lepsim pripade 10,5 milionu, film tak tedy vydelal pul milionu :) praveze ty zisky co se všude v mediich uvadej jsou zisky celkove pro všechny zucastnene, tedy i majitele retezcu kin, státu které si natom něco vezmou do fondu a podobne, atd..., ale samotne produkce z tech sum ziskaji v lepsim pripade okolo 30-35% takze pokud nekde najdes ze nejaky film vydelal třeba miliardu, tak produkce které ho zaplatili si rozdeli třeba jen 300-350 milionu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ja bych za shlednuti online filmu nezaplatil ani halir. Kdyz online, tak zadarmo (s pripadnou reklamou). Platit bych byl ochoten za stahnuti. Respektive mozna jeste nejaky mesicni pausal, ale tomu moc neverim ze by byl primerene nizky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však jo, stažení. Streaming ještě dlouho bude neperspektivní. Ne každý má super linku.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ono to není perspektivni jen kvůli lince uzivatelu, kdo nekdy zakladal nejaky obchod typu fotobanka, tak vi jake se plati sumy za prenos dat a i za místo pro ty data, a ze za ty data se plati pak na několika mistech po celem svete, a to i za duplicitni data

jen pro predstavu pokud mate nejaky portal typu fotobanka coz jsou relativne smesna data oproti třeba filmu, tak bezne se třeba v CR plati za každý TB prenesenych dat cca 150 korun, obdobna suma je pak za místo 100GB a jeji zalohu

ani nechci vedet jaky sumy na výdajích plati třeba takove uloz.to, oni ty credity za GB nejsou jen tak pronic zanic, aby se jim zaplatili free tahaci, tak musej nejen vydělat na creditech, ale i na reklame :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Přeci jen to musí uživit horu lidí." S tím zásadně nesouhlasím. Nemusí, chtějí. Jsou jako stát, který říká, že musí platit půl milionu úředníků, nemusí, sám to tak chce.
Řešení je jednoduché, všechny přisáté pijavice odstřihnout. Divák nemá zájem je platit a dává to jasně najevo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je ovšem jen půl pravdy, že? Nezávislý snímek bez výpravy lze jistě zvládnou v pár lidech, ale většina výpravných filmů prostě stojí na práci obrovské hromady lidí. A to teď vůbec nemluvím o distributorech, fakt jen o té "výrobně na zábavu".

Diváci obecně nejsou žádní filosofové, distribuční řetězec neřeší, řeší pohodnost a cenovou dostupnost. Stejně jako kupující neřeší, jak se stalo, že je jogurt v supermarketu ve slevě.

Chtít za svou práci zaplatit je naprosoto legitimní, to koneckonců chce každý z nás. Legitimní nejsou lobbystické zásahy do zákonů ve prospěch sledování pohybu dat a uživatelů na internetu a v neprospěch různých služeb. To jim koneckonců stejně nijak nepomůže, sice vytvoří diktaturu, ale více filmů se neprodá. Hotový ďábel s andělskou tváří.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o tu míru v servisu. Pochopitelně nemluvím o nákladných filmech a neřeším, jestli někdo dostane za roli 5 milionu dolarů.
Řeším tu distribuční parazitickou smečku. V době internetu nemusím vstát od stolu, abych film na HDD v Kalifornii prodal zákazníkovi v Jižní Africe nebo pronajal kinu v Moskvě. Distribuční společnosti jsou neskutečným morem. Jestli jste nečetl, pak doporučuji knihu Svobodná kultura od Lessiga http://www.svobodna-kultura.cz/ neskutečně zajímavé čtení.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě. Distribuční společnosti jsou šílené molochy a velká část peněz na cestě od zákazníka směrem k autorovi se v nich utopí bez užitku. Však ono se to jednou zlomí (doufám, že ne v tom špatném smyslu, že nastane informační totalita).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Holt, ne holD.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je ta profesionální degenerace :D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Profesní? :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zaujimalo by ma ako je to s tymi 110 mega? zaplati to? odkial na to vezme?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

asi podobne jako TPB. Utece a vrati se az bude promlceno (u TPB je to, snad se nepletu, 5 let...). Kanadske pravo neznam.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby, nikdo nikam utíkat nemusí, Isohunt je společnost s ručením omezeným, která nemůže dostát svým závazkům a proto zbankrotuje. Pohledávky převyšující majetek společnosti je možné uspokojit jen částečně, zbytek pohledávky musí věřitel odepsat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je tam vobec nejaka pravna prekazka, co by mu branila v uploade vsetkych suborov a databaz free na internet? Nech vznikne novych isohuntov kolko treba. Povecme, ze by to spravil este pred rozsudkom a pred bankrotom, kedy mu to este patri (predpokladam, ze po tej pokute uz asi nemoze legalne narabat s majetkom spolocnosti)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.