Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k J. J. Abrams odhalil vzhled X-Wingu z chystaných Star Wars 7

ja jen doufam, ze nezkurvi znacku starwars tak jako dokurvil startrek ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No jako právě toho se bojim. Jak naštval dlouholeté fandy ST, tak teď takto "vylepší" i SW. On totiž už u nových tří filmů SW byl znát velký rozdíl proti původním třem. Jednička je doslova na úrovni pohádek od Trošky. A dialogy ve trojce jsou jak vystřižený z banánový telenovely. Čili pokud dokáže zmrvit i tohle, tak to potěš koště potom.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

hm... to to pěkně začíná. To je snad jediný úhel, ze kterého to vypadá dobře. Jinak celkem hnus.

http://spinoff.comicbookresources.com/2014/06/03/millennium-falcon-revea...

Jak to má rozkládat křídla, co ty motory? Ale je to koukám možná "originálnější než originál", viz doole na http://adventurecampradio.com/2014/07/star-wars-fans-get-their-first-loo...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

S hodnocením SW filmů jsem na tom podobně a také by se mi líbilo, kdyby filmy pokračovaly Thrawnovou trilogií od Zahna, ale s hodnocením nového ST nemohu souhlasit, já jsem byl naopak velmi příjemně překvapen, včetně výběru posádky (zvlášť, když jsem byl předtím poměrně skeptický) a myslím, že J. J. ST dobře nakopl a bylo by fajn, kdyby to vyústilo v novy seriál.

Mimochodem, že světa SW, je herní série Dark Forces určitě super, ale nezapomínejte na geniální KOTOR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vím, že se spoustou lidí se ohledně JJova ST neshodnu, ale ... no co, dám mu ještě někdy po letech šanci a shlédnu ho znovu. KOTORy znám, ale pořádně jsem je nehrál. Nevím proč, ale tehdy mě to nechytlo.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Třeba toho J. J. jednou vezmeš na milost. V dnešní době je bohužel jasné, že by se klasický ST film jako byly dřív nezaplatil, dnešní divák je prostě jiný a v tomto kontextu dělají nové filmy dobrou službu - vracejí ST do povědomí nové generace a já jako starý ST fan se na ně také s chutí podívám, protože "starý" kapitán Kirk a Jean-Luc na mě pořád čekají na poličce s DVD a mohu je pořád vrazit do přehrávače, nikam nezmizeli a nezmizí.

Jinak ty KOTOR vřele doporučuji, zvlášť, když naprosto bez problémů chodí pod WINE.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ad ST: nemůžu nesouhlasit. Mám rád všechny série ST (snad s výjimkou DS, která mě nikdy neoslovila), od původního pilotu jen s Nimoyem, přes dnes už hodně naivní shattnerovské seriálové série až po JLP a Archera, kteréžto považuju za naprosto top kapitány všech ST sérií.

A co víc, ST-E pokládám za asi nejlepší sérii, která má celkový děj a hlavně obrovský náboj, nejen dějový, ale i morální, protože je blíže dnešním událostem více, než byly ty předešlé, které mnohdy řešily hodně odtažité problémy.

ST osobně pokládám za to nejlepší, co kdy v scifi bylo, protože řeší vážné (a někdy až krutě reálné a aktuální) problémy lidstva a bojování (narozdíl právě od SW, kde je boj heroizován a stavěn do role jediné možné cesty) dává daleko menší úlohu, spíše jen ukazuje válku jako selhání diplomacie.

A co se týká restartu ST, je to spektákl, bavil mě, ale ten starý, dobrý pozitivně laděný roddenberryovský ST to prostě není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ST-E je naprostá zhovadilost, ze které čiší totální neschopnost autorů, od znělky až po závěrečné titulky. Kdyby se to nejmenovalo Star Trek, ale jinak, tak by to bylo v pohodě. Ale ten seriál Star Trek zabil. A filmy ho pohřbily.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

To je nesmysl. Enterprise měla mizernou druhou sezónu, která ji potopila. Ale jinak je to dobrý seriál.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jako dlouholetý fanda ST nemohu souhlasit. ST byl vždy jiný, Abrams z něj udělal jen další komerční blbost. ST stavěl na propracovaném světě, kdy prakticky o všem byla k dispozici halda detailních informací. Čerpalo se z deseti filmů, víc jak 700 dílů seriálu, knížek, encyklopedií vydaných k seriálům a tak dále. Tohle všechno Abrams prostě odkopl.
Čili z kultu, který začal v šedesátých letech udělal další konverzi transformerů. První film byl vcelku dobrý. Druhý taky, akorát mi vadí, že nebyl schopen přijít s vlastním originálním dějem a musel mermo mocí předělávat druhý ST film, který je mezi fanoušky většinou hodnocen prakticky jako špička.
Celkově je to pak natáčené naprosto stejně jako nové tři díly SW. Efekty, efekty, efekty a nedej bože aby byl delší dialog. A to je problém. O to totiž v ST nikdy primárně nešlo.
Nové dva filmy nejsou špatné, ale není to ST. Je to jen taková moderní vykrádačka, jak se to dnes dělá se vším. Proč něco vymýšlet, když můžu přetočit již vymyšlené. Viz. remaky v posledních pěti letech, kdy většina z nich nestála za nic.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně remakům také moc nefandím, ale třeba nové planety opic se extrémně povedly.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak třeba Abramsovo "alternativní" ST universum bez Vulkánců, to je prostě chucpe. :-D koukatelné to je, ale stal se z toho běžný letní blockbuster, který kvalitám předešlých ST filmů nesahá ani po kolena, navzdory dechberoucím renderovačkám a výbuchům (možná právě proto).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Znáte někdo Dunu? Kniha (hlavně pozdější díly) je často trochu nuda a nastavovaná kaše, ale v zásadě zajímavý originální příběh a autor myslím patří mezi klasiky žánru (nebo spíš mezi otce zakladatele)...

Viděli jste film z roku 84? Mně se hodně líbil. Stylové analogové "retro" efekty, tady v televizi patrně běžela původní "krátká" verze (137 minut) která odsejpá, přiměřená špetka brutálního humoru (do kterého kupodivu dobře zapadá Sting jako herec jedné vedlejší postavy)... ostatně co byste čekali od Davida Lynche. Na ten film jsem narazil náhodou - v té době už jsem znal jak knihu (a první hru), tak novější a podivnější počiny pana režiséra.

Z pozdějšího remaku z roku 2000 jsem viděl jenom trailer a už od pohledu staré Lynchově Duně nesahal po kotníky, přes mnohem "modernější" počítačovou grafiku...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U Duny z roku 1984 je treba videt rozsirenou verzi, i kdyz je pouze 4:3. Je o dost delsi.

Ze s remakem Duny neco enni v poradku bylo videt hned jak se objevily fotky hromad pisku na Barrandove nebo kde to tocili, proste vsecko v atelieru. Animace jako od studentskeho projektu ve 3D Studiu 4.0 z roku 1992. Ale jako jediny natocili i Deti Duny.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak Duna od Lynche je prvořadě umělecké dílo, ačkoliv pro řadu lidí, hlavně neznalých knižní předlohy, těžko skousnutelný film. Já osobně ji mám rád - baron Harkonnen je můj oblíbený zloduch a Sting je také správný záporák :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po tom, co som videl dokument Jodorowsky's Dune, tak mi pripada Lynchova Duna ako detska kresba kriedov na chodniku. Velka skoda, ze sa mu ju nepodarilo aj natocit. Kazdopadne ho odporucam vzhliadnut. Tam, ked sa dozviete ake hviezdne obsadenie mala mat, tak padnete na zadok.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kniha určitě nudná není ... ehm ... když se člověk prokouše přes úvodních cca 150-200 str. Pak se to rozjede a upřímně, Lynch toho ve filmu dost nemá (nemůže za to on) a třeba postava Dr. Kynese je v knize naprosto úžasná a je velká škoda, že pro ni ve filmu nezbylo více prostoru. Vůbec celá ta střední část knihy, kdy ... ne, nebudu spoilerovat, prostě si ti knihu sežeňte přečtěte.

Na film mám dvě vzpomínky: VHS verze v roce 1992, kterou mám nakoukanou až nechutně. A pak velmi zachovalá 70mm kopie v roce 2011 v Krnově, kdy jsem si to velmi užil:

http://david.asimov.cz/2011-04-24-krrr2011/IMGP9141-dune-1.jpg
http://david.asimov.cz/2011-04-24-krrr2011/IMGP9142-dune-2.jpg
http://david.asimov.cz/2011-04-24-krrr2011/IMGP9143-dune-3.jpg
... to plátno má 14,15 x 6,21 m a sedmdestáka je prostě sedmdesátka.

Ten film nepotřebuje nějakou režisérskou verzi, pokud to nebude ta 5-15hodinová (podle toho, kterému výkladu historie se člověk přiklání). Co je potřeba, je právě nutnost přečíst si i knihu.

Remake nekomentuju, viděl jsem jednou před asi 12 lety a od té doby nevyvstala potřeba znovu viděti.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

JJ ST tu serii doslova vzkrisil, posledni filmy stare serie (posledni 4) sli kvalitou neskutecne dolu a serial Enterprise sice mel ambice, ale jak znamo skoncil predcasne pro divacky nezajem, takze pokud chceme aby serie StarTreku pokracovala, tak skalni fanousci a odvazim se napsat "zastydli skalni fanousci" proste pro udrzeni takove serie nestaci a bylo nutne tuto serii priblizit sirsimu publiku, a to se JJ povedlo superove, ja jako fanda obou vesmiru (dodnes mam doma na VHSkach vsechny verze jak SW tak ST filmu a zakoupene DVD komplety vsech serialovich serii ST a to neumim dobre anglicky a neni v nich zadna podpora cestiny, ani titulky, i presto jsem nevahal za kazdou serii zaplatit okolo 5tisic :)

s hodnocenim epizod 1-3 souhlasim tak napul, 1-2 jsou opravdu takove pro deti, ale trojka jiz alespon trosku te temnoty prinasi a libila se me, po me profesni strance se me samo libili vsechny 3 prvni epizody

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

JJ nic nevzřísil. Jen použil ještě stále známé jméno Startrek k natočení běžné vesmírné střílečky, která by jinak proběhla kiny a za rok už by nikoho nezajímala. Jinak souhlasím s tím, že poslední ST filmy byly slabé, ale JJ není řešením.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

vzdycky by se nasla skupina fanousku kterym by nevyhovoval zrovna danej reziser, scenarysta,...az po ulizecku v satnach maskeru

pro me JJ dal StarTreku to co mu schazelo a co ho dostalo zase nahoru

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

.. do mainstreamu. Ale je to opravdu to pravé pro ST? Ten přece nikdy nebyl mainstreamem, jen se v určité době (která se nekryla s dobou jeho vzniku) dostal do popředí díky tomu, že lidi pod damoklovým mečem nukleárního sebezničení hledali lepší vizi budoucnosti. ST taky nikdy nebyl "temný", i ty nejhustější okamžiky (Borgové, ..) byly postaveny jako výzva pro lidstvo (jež reprezentovali Kapitáni, coby morální a inteligenční vzory). Přitom samotní Borgové jsou temní ažaž, přesto to vyznění filmů takové nebylo..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

McQuarrieov koncept xwingu http://i.imgur.com/oEthEa0.jpg

Mas umna bod JJ. Aj ked ti furt neverim a totalne si zmrsil startrek a za celu karieru jeden poriadny film nespravil, ale tak uvidime.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Je zajimave jak vsichni trvaji na tom, ze ma technika vypadat porad stejne.

Ono se to odehrava cele v prubehu cca 60 let, ale technika ma zustat porad naprosto stejna? X-wing se muze v prubehu tech let dost lisit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co Star Wars, ale kdy už konečně někdo natočí seriál podle J. P. Hogana!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Osobne se mi nove ST MOC libily (i když vice ten první, nez druhy) a jsem za ne rad. Nejsem vylozene geek přes ST, par filmu jsem videl (a nektere z toho byly nesrovnatelne horsi, nez ty nove), ze serialu jsem videl par desitek dilu. Rozhodne muj názor je ten, ze jak nove ST, tak novi X-mani jsou vynikajici restarty neceho, co me prislo, ze se uz nemá moc kam vyvíjet.
Nove SW imho nebudou mit s temi starymi az tak moc spolecneho a je potřeba se na to pripravit :-) Ale opet plati - SW uz se na filmovem platne nemely moc kam vyvíjet, a pokud to někdo vezme z jiného uhlu pohledu (ocekavam opet humor, který mam rad, viz první novy ST), bude to jen ku prospechu věci.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

takhle to vždycky dopadá, když se začne probírat nějaký film ... válka mezi hardcore fandy, normálními diváky a odpůrci :D

Star Trek:
J.J. Abrams je skvělý režisér, protože dokázal oživit zájem o umírající Star Trek. Možná se někomu nelíbí jeho styl, ale je to pořád mnohem lepší než NIC!
Jistě si to hardcore fanoušci nechcou přiznat, ale poslední ST filmy (ty staré) byly díl od dílu horší a publikum ztrácelo zájem... to je nepopíratelný fakt. A proto vítejme tento restart, který má po světě velký úspěch a díky němu si budeme moci dopřávat další a další díly naší oblíbené série ;-)

K argumentu "JJ z toho udělal vesmírnou střílečku" chci jenom říct: Změnila se doba a změnilo se publikum, v dnešní době publikum očekává u filmů nějaké cool efekty (zvláště u Sci-fi).
Režisér MUSÍ myslet na co největší počet diváků, opravdu nestačí když se film bude líbít jenom 1% hardcore fanoušků :-P

Star Wars:
Nesuďme, dokud neuvidíme. Možná nás Disney překvapí :D
Ale osobně se mi líbili staré SW (ep. 4-6) více než nové díly (ep. 1-3), tak snad to dopadne lépe.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.