Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jailbreak pro PlayStation 3 už je open source

Moc, ale opravdu strašně moc to panu Sonymu přeju ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, kdo chce kam, pomozme mu tam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Typický Čech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Typicky Cech poukazujici na typickost Cecha... tez si myslim, ze si o tohle Sony se svym pristupem primo koledovalo. Kdyby nezarizli podporu alternativnich OS pro PS3 (kterou z pocatku dokonce propagovali), ani bych se nad touto zpravou o jailbreaku nepozastavil. Ted musim souhlasit s Honzou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Typický Čech poukazující na typického Čecha poukazujícího na typickost Čecha. Tak bychom mohli pokračovat donekonečna. Ale nezastře to fakt, že jsme národ zlodějských a závistivých kurev.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdezto japonske Sony je cnost sama, vid? Kdo je vetsi kurva, ten kdo ojebava nebo ten co se necha ojebavat? Me fascinuje jak smyslis... jailbreak PS3, ktery ti dovoli delat s konzoli X veci, ktere by tam ale mohli fungovat uz davno, kde jen jedna z nich je skutecne na hranici zakona a ty uz tu vsechny oznacujes za zlodeje a kurvy. Zvlastni je ze s tim jailbreakem neprisel Cech, kdyz uz jsme tu vsichni ty lehke devy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Ta jedna věc (hraní pirátských verzí her) není na hranici zákona, ale daleko za hranicí zákona. Navíc kdyby byl jailbreak tak bohulibým vynálezem, tak by za něj tvůrci nechtěli přes tři tisíce korun.

2) Ten vulgární výraz jsem nepoužil kvůli jailbreaku, ale kvůli smýšlení a chování našeho národa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) Hrani bez potreby optickeho disku... ano, v 95% jde o piratske verze.
Tvurci urcite nejsou charita... a navic to, ze to nekteri lide zneuziji pro piratske hrani neni jejich vina, oni vytvorili hw/sw zarizeni, ktere odemyka PS3, byt je to v ocich Sony a nekterych bojovniku za prava korporaci spatna vec, predstav si, nekdo s nimi i sympatizuje jelikoz tim dle meho navraci svobodu zakaznikovi. Nevidim tedy duvod, proc by nemohli chtit svoji odmenu za praci a soucastky. Nedelej z tvurcu nejake zle gangstery, kteri vydelavaji na nestesti druhych.

2) A ja tim chtel rict, ze kurvy a zlodeji jsou vsude... na tohle opravdu Cesi patent nemaji. To uz vicemene byla pointa me narazky na tveho typickeho Cecha, kterou jsi bohuzel nepochopil, asi bych ji mel radsi vysvetlit... dle tebe je Honza typicky Cech (zlodej,kurva), dle meho jsi prave ty typicky Cech (Cech co oznacuje vsechny Cechy za zlodeje a kurvy) ... rikam typicky, protoze to je fenomen se kterym se bezne setkavam (prehnana kritika vlastniho naroda). Ale to je fuk, resime kraviny :) hlavni tema je jailbreak vs Sony, ne vlastnosti ceskeho naroda :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Vždycky se najde nějaký dobrák beze špetky vlastní hrdosti, který začne Čechům přisuzovat některé vlastnosti. Ale co se divím, když to u nás běžně dělají i politici. Takto se zcela nesmyslně lidem vtlouká do hlavy, že jsou národ zbabělců, udavačů, závistivců a já nevím čeho, přitom to není pravda, tyhle vlastnosti jsou tu zastoupené stejně jako všude jinde ve světě..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To není pravda. Když jsem v zahraničí, tak to prostě vidím jak se lidé chovají a jak si pomáhají. Tady by každý druhému nejradši vrazil nůž do zad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je tvůj problém, že se obklopuješ lidmi co ti klidně vrazí nůž do zad. Já osobně znám plno lidí které určitě za kurvy a zloděje nepovažuju a naopak si jich vážím. To bude možná tvůj problém, když budeš všem kolem sebe nadávat do hajzlů, tak se k tobě budou jako hajzlové chovat. Mimochodem považuješ za kurvy a zloděje své rodiče? Teda jestli nejsou Tataři.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Ano, ale ty zase nedělej gangstery z tvůrců konzole.

2) Ale pochopil jsem to, ale nechci být mezi ně řazen :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze samo Sony proklamovalo, ze lze PS3 pouzit pro beh Linuxoveho systemu a pak to bez jakychkoliv okolku zarizli (zpetne pomoci firmware), tak ano... tohle chovani je pro me a spoustu dalsich lidi naprosto neprijatelne. Existuji lidi, kteri si PS3 vybrali pred konkurenci prave kvuli teto feature. To je jako kdybys koupil PS3 kvuli BR prehravaci a oni ti ho pak vypnuli. Proste vyjeb se zakaznikem. Proto souhlasim s Honzou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak už jsem zmiňoval v diskuzi pod článkem o "zaříznutí" podpory OtherOS, na úrovni Evropské Unie se jedná o celní únik, jelikož původně OtherOS Sony implementovala proto, aby mohla PS3 označovat za univerzální výpočetní zařízení, na které je nižší dovozní clo do EU, než na herní konzoli. Zajímavý, že se toho žádný odpovědný úředník EU nechytil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude tím, že když už si toho někdo všimne, zapadne to v diskusi na fóru. A přiznám se bez mučení, ani já nevím, komu bych takový poznatek měl poslat k prošetření. A kde není žalobce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze sony znemoznila podporu linuxu neni spravne, ale mit radost z toho, ze se otevrela cesta na PS3 parazitum, to nejen neni spravne, to je navic ubohe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sice nemám konzole vůbec v lásce, ale nemyslím si, že máš ohledně bodu 1 pravdu...

když se na to podívám z hlediska Sony, tak ta vytvořila produkt, kterému definovala vlastnosti jaké má mít, včetně toho, jak bude fungovat a jaké budou jeho možnosti, takový byl obchodní záměr a tak to bylo definováno...jelikož nechtěli, aby jim lidi hry pirátili, tak si je zabezpečili, jejich věc...také nechtěli, aby jim ty konzole kdokoli jakkoli modifikoval, protože prostě mají sloužit jen k tomu, k čemu jsou určeny...

nechápu, proč by Sony měla navracet zákazníkovi nějakou svobodu, když mu nikdy žádnou nesebrala?...prostě je to výrobek Sony a ta si určuje co má umět a co ne...pokud se to zákazníkovi nelíbí, tak ať si ji nekupuje a koupí si třeba pecko, když chce používat jiný OS nebo SW, na to to prostě není výrobcem určené, i když by to HW v pohodě zvládnul...

a koho a čím Sony ojebává?...tím, že nedovolí nikomu si s jejím produktem dělat co chce?...ale to je její výsostné právo a tebe k tomu nikdo nenutí ho používat!!...já když si navrhnu svou konzoli, tak si můžu tady vymyslet co budu chtít aby uměla, ostatní zablokovat a je to jen a jen moje věc a buďto si to tak kup nebo nech...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Akorat s tim rozdilem, ze Sony proklamovala, ze Linux na PS3 spustit lze. Po urcite dobe vydala revizi konzole PS3 slim, ktera tuto vlastnost jiz nemela... samozrejme bylo spoustu lidi nastvano, ale jak pises, nikdo je nenuti to koupit. Co vsak je spatne, je ze Sony vydala firmware, ktery zpetne omezil stavajici radu konzoli, ktere byly jiz davno prodane. Takze mi vysvetli "pokud se to zákazníkovi nelíbí, tak ať si ji nekupuje a koupí si třeba pecko" jak zakaznik nekoupi konzoli, kterou jiz davno koupil?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je hodně sporné...samozřejmně, pokud si zákazník zvykl, že si na konzoli může spustit i Linux a pak mu tuto možnost zablokují, tak chápu, že je naštvaný...

ale kdo si kupuje konzoli kvůli Linuxu? konzole je určená primárně pro hraní her, sekundárně pak pro přehrávámí videa a eventuelně jiné drobnosti, které výrobce implementoval a jsou jimi vybaveny již z výroby...

pokud tam ta možnost nahrát Linux byla a výrobce se z nějakého důvodu rozhodl, že ji zablokuje, tak má na to plné právo...samozřejmě musí zvážit důsledky tohoto rozhodnutí, ale udělat to může...hlavní funkčnost hraní her a přehrávání videa nijak neomezil...

dokážu si představit že jeden z těchto důvodů mohlo být bezpečnostní hledisko...v linuxu by bylo možné spouštět různé debugovací nástroje, které by mohly pomoci prolomit zabezpečení nebo pomocí reverzního inženýrství prolomit ochrany...této hrozbě by se Sony logicky bránila...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sporne je jesti na to pravo ma, hadat se o tom s tebou nebudu, ze zakona na to mozna pravo melo, pokud si pravnik Sony, uzij si to, ale moralne nikoliv... protoze ikdyz to pro tebe treba neni primarni vlastnost, pro nekoho ano... americka armada urcite nekoupila kopu PS3 konzoli, aby na nich parila, ale udelala si z toho nejaky vypocetni cluster. Ale to je jen takova zajimavost, nic to nemeni na jiz vyrcenem faktu. Sony tuto vlastnost zminovala jako vyhodu, kterou nasledne zpetne zrusila. Podle me neni rozdil v tom, kdyby se ted rozhodla nejak limitovat USB porty, protoze jsou bezpecnostni riziko.

Btw PS3 neni primarne na to a sekundarne na toto... PS3 je primarne na veci, ktere umi. Ver tomu nebo ne, nekdo si PS3 koupil, protoze v te dobe to byl nejlevnejsi BR prehravac. Nejake narizovani co ma clovek s konzoli primarne delat totiz uz dost smrdi. Myslim, ze je kazdeho svobodne rozhodnuti proc si neco koupit, kdyz dotycna vec podminky nakupu splnuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já bych reakci, dle logiky věci a plného kontextového rozboru tvý vět, zkrátil na "ty jai ale vůl" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu rád když se mten "kontextový rozbor" napíšeš, pokud tedy umíš něco jiného než urážet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesuď ostatní podle sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem se schalen podival a Teensy++ USB DB uz jsou Out of Stock :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JEstli dobre koukam, tak je v tom Amega 128. Vubec bych se nedivil, kdyby to nekdo nacpal do Arduina, respektive se nekde objevi referencni zapojeni a bude se to pajet podoma na kolene.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koukáš špatně, je tam sice atmega ale řada 90USB, tzn. s hw USB řadičem na chipu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste by me zajimalo, jak to pohnulo s prodejnosti PS3 :-) Ocekaval bych mirny narust. Ale ono se to mozna ztrati v ramci statisticke chyby (ci odchylky, nebo jak se to jmenuje spravne). Sony IMHO rozhodne nepripusti, ze by pripadny narust zajmu souvisel s vydanym PS3 JailBrakem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimavejsie bude sledovat traffic na TPB :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

[nebrat_vazne]
Open source je zlo a je třeba jej zakázat! Nebo alespoň zpoplatnit.
[/nebrat_vazne]

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sony mě pěkně nakrklo. Kupoval jsem si schválně starší model, abych si mohl zkusit i Linux a měl možnost hraní PS2 her. Linux už zablokovali, tak teď už jen čekám, kdy budou následovat i PS2 hry a později možná i vypnutí media serveru (aby přece nešlo přehrávat ty kradený filmy a muziku), nakonec asi přijde řada i na ty USB porty popisované v článku (z nich jsou přece taky přehrávat filmy a muzika a navíc teď ještě tahle ohavnost:-(. Jinak v tom psgroove, je zmíněno, že část kódu umožňující spouštění pirátských her byla odstraněna, tak nevím. Doufám ale, že to umožní opětovné spouštění Linuxu bez toho abych ztratil přístup do PS3 online obchodu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že pokud s tímhle zařízením budeš online tak ztratíš přístup všude, nejen do obchodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Člověče, to musíš pořád tak lézt do zadku systému? Sony je zrůdnost, jsme pro ni dojné krávy. Pokud začneš být laskavě konzistentní, tak demokratický názor je, že všichni chtějí všechno kopírovat a spouštět. I na PS3.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi nějaký mluvčí demokracie? Mezi demokracií a pirátstvím je trošku rozdíl, jestli jsi si nevšiml.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mezi demokracií a zvůlí korporace/systému je poněkud rozdíl. Ale to se třešničkářům asi nedá vysvětlit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Zvůlí korporací" .. úplně se mi vybavil Paroubek :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A neni to nahodou tak (v EU), ze kdyz jsi koupil zarizeni s nejakou inzerovanou funkci, musi ji toto zarizeni mit? V Nemecku pry taky hodne uzivatelu rve, ze jim Sony blokla Linux. Njesem si jisty, jestli to u tech drive prodavanych verzi opet nepovolili (mozna na vyzadani). Mozna ne, jenom vrati prachy, kdyz bude reklamovat nefunkcnost Linuxu (o coz jim asi nikdo moc nestoji).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta věta se záchranným firmwarem by napovídala, že ve věci bude mít prsty nějaký bývalý zaměstnanec playstationové podpory.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, pokud se nepletu, tak se hovorilo cosi o tom, ze nekde nekdo "nasel" nejaky ten servisni modul a diky tomu to udelali..Jiste ho nasel na ulici, ja take bezne na ulici nachazim podobne veci..
Holt nektere kurvy udelaj za prachy cokoliv, ale tak s tim se nic neudela...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela si dovedu predstavit klasiku socialniho inzenyrstvi..."volame z prodejny, je tu zakaznik a nejede mu to, muzete nam poslat na vyzkouseni jeden modul? Potrebujeme to hned, prosim pomozte nam neztratit vazeneho zakaznika"...nebo tak neco.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduší, prostě někdo hrál v práci farmville, dostal padáka, tak si vzal jako "odstupné" modul

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych spíš ocenil jailbreak na nokii c5...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co ??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poněkud mimo téma (snad jen, že je zmíněna firma Sony.)
Ve fiktivním rozhovoru v časopisu Folk v jedné části JmB píše: "Naznačují vaše dosavadní výsledky, jaká část současné hudby je plagiátem déle existujících skladeb podle zákona?"
"Ještě po uložení prvních pěti skladeb to vypadalo, že žádné plagiáty neexistují. Pak se ale začala situace radikálně měnit. Firma Sony tvrdí, že prakticky k 98% jimi zastupované hudby už nalezla bezostyšný plagiát. Zajímavé je, že poměrně často plagiáty vznikly dříve než původní skladby tohoto koncernu..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nádhera... přesně na něco podobného jsem myslel v postu u předchozího článku ohledně JB PS3.
- Sony by teď mohla napravit(a vylepšit) svou reputaci uvolněním zdrojovýých kódů firmware pro PS3. Přičemž tím by vypálila rybník jak Nintendu(Wii) tak i Microsoft(Xbox).

A já bych samozřejmě místo closed source Xboxu, začal mít zálust na PS3 :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Never gonna happen... :)
Spis bych cekal hromadu zalob, ruznych pokusu o prekazeni teto cinnosti a ve vysledku to dopadne jednodusse dalsi sikanou zakaznika ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Určite onedlho SONY zažaluje Atmel, že predáva development kit Teensy++ kade-komu a touto formou napomáha páchaniu trestnej činnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.