Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jestli prý Intel nebude předběhnut v 10nm výrobě Samsungem

Autor by se měl naučit mluvit česky a psát srozumitelně. Co je to "tah na branku"? Je to stejný nesmysl, jako když překladatel diletant přeloží pro film hlášku "máte zelenou".

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co se ti na tom nelíbí

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

tak s timhle sem problem fakt nemel

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je zajimave, ze clovek s anglicky vypadajici prezdivkou ma chut poucovat o pouzivani cestiny, ale neni zcela prekvapive, ze (dle meho nazoru) to dela spatne. Tah na branku je bezna ceska fraze pouzivana myslim hodne dlouho, anglicky ekvivalent "drive" si s fotbalem opravdu nespojim (neznaje nazvoslovi ani americkeho ani svetoveho fotbalu). A mit zelenou, no, tady by to chtelo jazykozpytce, protoze je otazka, jestli to souvisi s barvami dopravnich semaforu (vetsina muzu vi i co je "cervena, stop" ;-) ), nebo to opravdu pochazi z anglickeho "you're green"...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Výraz máte zelenou používají diletanti tam, kde se mluví o souhlasu k akci nebo něčemu podobnému. Co se týče přezdívky, tak je vytvořena z poloviny mého občanského jména a slova man.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jsme rádi, že man je čistokrevná diletanty neposkvrněná čeština.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

řešíte koniny, ale skutečných překlepů jste si nevšimnul:
první genraci
kterým by bylo schopen

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel hlavne nic nenuti 10nm ted zavadet, tak si v klidu ladi vyrobni proces. A kdyz nahodou ostatni s horko tezko 10nm zprovozni, tak intel se vytasi s odladenou levnou vyrobou. Zavadeni novych technologii se ridi konkurenci. Dulezite je si udrzovat si naskok, ale neni duvod se drit/predvadet a mit naskok prilis velky.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

To se prakticky nemuze stat. Samsung 10nm se pouze dotahne na 14nm Intelu a TSMC je na tom jeste hur. Neni nad markentingova cisla co neodpovidaji realite a kazdej si to uvadi jak se mu hodi :D .

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A taky je otázka, co kdo vlastně bude mít, když dnešní 14nm proces je u Intelu cca 16nm a u Samsungu cca 18nm... viz dřívější článek od no-Xe :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Lenze kto ma realny zaujem o pretucnene CPU typu Xeon s milion jadrami?
1% populacie max.
Uz aj dnesna i5/i7 by bola bez (zbytocneho) GPU este tazsie uchladitelna kvoli malej ploche (s captavou pastou miesto letovania)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A já sem si myslel, že TSMC znamená Taiwan Semiconductor Manufacturing Company... jinak řečeno TSMC někdy bylo z Koreje?
https://cs.wikipedia.org/wiki/TSMC

Ale pokud vezmu v potaz co kdo jak proč, Intel si jede vlastní píseček, to je jak kdyby škodovka chtěla najednou konkurovat Lamborghini a podobným....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.