Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jim Anderson opouští Intel, nastoupí u AMD

Popravde, nechápem, prečo Lisu nahradili tým chlapíkom z Intelu, však vytiahla AMD z prúseru a firmu viedla výborne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ona v amd nekonci jen uz nebude sedet na dvou zidlich

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Aha, díky za objasnenie ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

treba viac čítať s porozumením, nie pozerať obrázky :D
je síce pravda, že to,že práve dočasne vedie túto divíziu, má svoje plusy, ale funkcia CEO tiež obnáša isté povinnosti a firmu predsa treba zastupovať navonok. Takto bude mať viac času na propagáciu firmy a získavanie nových kontraktov za rokovacím stolom, nie vedením divízie za stolom pracovným.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vytáhla? Kdy? AMD je v průseru stále. Maximálně tak ukázala kudy možná vede cesta z velkého průseru do průseru o malinko menšího.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

vzdyt AMD vede teprve 8 mesicu, tak jak mohla AMD vytahnout z pruseru? za tu dobu jeste nemohla vpodstate ovlivnit zadne vyznamne veci ktere by nejak ovlivnili ty 2 kvartaly, navic na pozici CEO zustava i nadale

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Docela by me zajimalo, jak to u techto velkych technologickych firem chodi, jestli manazeri jsou taky nafoukani frajirci co umi naprosty hovno jako u nas, nebo jestli jsou to skutecni fachmani, co neco umi?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně je to mix. Řada osobností se do vyšších míst vypracovala z inženýrských pozic, řada funguje jen na manažerských postech a firmy mění v krátkých intervalech jako ponožky, aby byli pryč dříve, než vyjde najevo, že jejich dlouhodobá rozhodnutí nestála za nic. V případě AMD je to ještě obohaceno o časté střídání schopných i neschopných osobností, které stále mění plány, takže se mnohé investice minuly účinkem. Su tam snad zůstane déle - má tu výhodu, že to převzala ve stavu, kdy už prakticky nemůže být hůř. Jestli firma přežije následujících 18 měsíců, bude její vedení vnímané pozitivně. Když si srovnáme, co má AMD na trhu letos (skoro nic) a co pošle na trh příští rok (Zen, 16nm GPU), tak je jasné, že prodeje i marže půjdou nahoru.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že je to s AMD tak zlé. Grafické karty má stále dost dobré a konkurenceschopné. Jak finančně, tak výkonově. Cena za výkon je vždy v AMD prospěch - maximálně tak GTX 970 je cenově ve vyšším hi-endu výhodnější než AMD nabídky, ale s jejími omezeními je to sporné...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

každý tu rozoberá, či AMD je, alebo nie je na kolenách...
po prečítaní tohto článku mi však vŕtali v hlave otázky typu: Aký prínos bude mať návrat Andersona? Čo implementovateľné aj v AMD prinesie? Pomôže vylepšiť napr. tak často spomínané slabé IPC? nastaví nové trendy?
...lebo ma už vážne nebavia tie Vaše debaty...

a k Redmarx-ovej poslednej otázke o manažéroch:
konkrétne tento asi taký fracek nebude...
"Anderson holds numerous academic degrees, including an MBA and Master of Science in electrical engineering and computer science from the Massachusetts Institute of Technology. He also holds a Master of Science in electrical engineering from Purdue University and a Bachelor of Science in electrical engineering from the University of Minnesota. Anderson has received four patents for innovations in computer architecture."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vrtají mi hlavou nějaké varianty:
1) kámen cihlu (velmi obrazně řečeno, pochopitelně)
2) nebo žeby trojan? (viz Elop v Nokii, a tento se už taky osvědčil u LSI)
3) je celá ta konkurence mezi Intelem a AMD stejně jenom divadlo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2) Presne tohle me napadlo hned taky. Vypise nekdo sazky, jestli bude graficka divize AMD odprodana Intelu? A kdy?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

IMHO 3 aneb Intel se vydesil, ze AMD zkrachuje, tak jim tam nekoho poslal. Ta konkurence neni uplne divadlo, ale Intel proste potrebuje udrzet AMD v urcitem stavu a ted je na tom hur. Jo kdyz na tom bylo lepe, tak ho sabotovali.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.