Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jim Keller zřejmě míří do Samsungu

No, napred Samsung prebere lidi z AMD, a pak ji prebere celou. Ne snad ze by to bylo spatne :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nechcem byt zly ale ten posledny odstavec mi pride skor ako zbozne prianie nez asi realita. Teda ze prisiel do AMD, vyriesil problem a ide dalej. Z toho ako sa posledne roky AMD potaca mi to skor pride ze pochopil ze asi sa moc dalej neda a tak radsej odisiel. Ale kto vie kde je pravda.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stačí se podívat na jeho historii a dobu, kterou pobyl u předchozích firem. 3 roky u AMD jsou ve srovnání s tím průměrná doba, po kterou setrvává u jednoho zaměstnavatele. I jeho první („legendarizované“) působení u AMD bylo výrazně kratší:

do 1998 DEC
od 1998 AMD
od 1999 SiByte
od 2000 Broadcom
od 2004 P.A. Semi
od 2008 Apple
od 2012 AMD
od konce roku 2015 Samsung?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me by v kontextu jeho odchodu z AMD zajimal stav K12. AMD nema na jeji dotazeni a vyrobu prachy, takze Su dala predost Zenu. Na druhou stranu byla K12 Kellerovo dite a je to i videt v ruznych interview. Podle vseho sefoval vyvoji Zenu a nejspis urcoval smer, ale platforma na ktere se realizoval a ktera ho nejspis i vic bavila byla prave K12. Mozna je to jen dojem vyvolany tim, ze AMD o K12 za Reeda docela mluvilo a o Zenu zasadne ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozjetí výroby na FinFET procesu údajně stojí až statisíce dolarů, takže jsem odklad na rok 2017 chápal jako rozložení velkých nákladů na delší dobu. V roce 2016 dojde k vydání Zenu a tří GPU, v roce 2017 dojde na APU, K12 a možná ještě něco. Na to, aby vydali vše najednou, nemají finance.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Z toho ako sa posledne roky AMD potaca mi to skor pride ze pochopil ze asi sa moc dalej neda a tak radsej odisiel"
Špatný pokus o flame. On navrhl ZEN, který (pokud nevíš) AMD ještě nemá na trhu. AMD se potácí kvůli architekturám Bulldozeru, s kterýma tenhle chlap nemá nic společného. Spojovat tedy aktuální situaci AMD s jeho působením je nesmyslné. To můžeš udělat až potom co se ZEN začne prodávat

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ZEN ktery prijde za dva roky a slibujici 40% vykonu navic, kdyz uz dneska ma Intel dvojnasobek?

To je EPIC FAIL uz na prvni pohled - pokud neco neudelaji s tim vykonem na jadro. Kdejaka dvoujadrova I3 je ve hrach vykonnejsi nez osmijadrova FX-8300.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Zen nebude uvedený za dva roky, ale za rok a nepřinese 40% zvýšení IPC na jádro oproti Piledriveru (FX-8300), ale oproti o dvě generace novějšímu Excavatoru (který má IPC ~30 % nad Piledriverem).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesněji řečeno - podle všeho <i>by měl</i> přinést zlepšení IPC 40% oproti architektuře Piledriver.

Klíčové budiž ono "by měl", neboť mi není známo, že by kdokoliv měl funkční Zen procesor na testování (mimo interních vývojářů v AMD) a mohl tedy s určitostí říci, že tomu tak je. Jednak jsou informace o Zenu zcela jistě "zabanovány" NDA smlouvami a druhdy silně pochybuji o tom, že by redakce DIIT.cz měla tapeoutový kus Zen procesoru k dispozici od AMD :)

Jistě, podle různých grafů a nákresů toho, jak by Zen jádro mělo šlapat je to vcelku pravděpodobné, ale problémy a limity se občas (potvory) objeví i tam, kde by je jeden nečekal. Počkal bych si tedy na první SuperPi runy na Zenu, než bych začal mluvit o IPC :)

Jsem-li informován, zatím ani nikdo Franckovi (CPU-Z autor) "nepodstrčil" CPU identifikátory pro Zen architekturu, takže jak onen "unknown AMD brand CPU" by kdo testoval, to fakt nevím ;-) Nejsem si ani stopro jist, zdali tapeout (překládat to jako "oťapání" výrobního procesu by asi bylo dost děsivé...?) produkuje funkční procesory které jsou zapouzdřeny a připraveny na užití, nebo zdali jde jen o křemíková jádra, která se napojí na diagnostiku a jsou shledána funkčními s přijatelnou mírou zmetkovitosti...

Obávám se, když vidím na fotkách ty "zakuklené", že druhá možnost (kus křemíku napojený v testeru) bude ta správná, ale rád se nechám poučit od někoho, kdo to ví určitě.

Kdo se hlásí?

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

mna by skor zaujimalo odkial sa berie ta pesnicka o tom, ze intel ma dvojnasobny vykon na jadro...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaky pokus o flame ? Mne je AMD u prdele tak isto ako dnes vecsina HW vyrobcov pretoze nikto z nich sa uz moc o vyvoj nestara a tak isto aj o udrzanie nejakeho standardu. Dnes je skor dolezita cenova hladina ktoru ste ochotny za produkt dat nez to o aku znacku sa jedna. Dnes sa uz neda povedat ze IBM/Lenovo notebooky su kvalitativna spicka alebo Toshiba. Pretoze koli prezitiu a nakladom kazdy vyrobca musi robit aj lacne sunty ktore sa predavaju. A naopak ked uz nejaky vyrobca sa zamysli a len trochu vyhra s kvalitou tak si za to necha nechutne priplatit. Co robi vlastne aj Intel, Apple a dalsi.

Nikde nevidim ze by som spajal jeho pracu v AMD s tym preco je AMD tam kde dnes je. To ze on mozno pracoval na mozno v buducnosti uspesnom produkte nemusi mat , a asi ani nema, nic spolocne s tym ze jeho chlebodarca je momentalne v prdeli a mohlo to byt aj preto jeho rozhodnutie na odchod. Fakt nepochopim tu zaslepenost niektorych ludi a potrebu nieco alebo niekoho stale hajit. Ci vy ste ten typ sebaobetujuceho zamestnanca ktory bude robit vo firme s ktorou to nevyzera ruzovo, na sice mozno uspenom projekte ale s velkou sancou ze to firme aj tak nepomoze a mozno skoncite tak ci tak na ulici.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ale ono to tak bývá - krizový management není o ničem jiném. Navíc takoví specialisté jako je Keller by v AMD následně stejně neměli do čeho píchnout, protože velké změny architektury se nedějí každý rok. Samozřejmě vše platí za předpokladu, že u AMD je opravdu vše hotovo, o čemž svědčí např. zvěsti o tapeoutu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky to vsak muze znamenat, ze Samsung ma problem, kterej potrebuje vyresit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.