Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k John Gustafson bez povšimnutí opustil AMD

Pan Gustafson ma aj svoj zakon (udpade Amdahlovho zakona)

Technicky mohol pomhgat pri zvysovani vykonu AMd GPU v OpenCL
Test z casu, ked John AMd opustil ukazuje, ze si pracvu urobil velmi dobre..
http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTQwMDI

Uvidime, ako doapadne dalsie kolo merani vykonu v openCL, ktore zacalo dnes
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nvidia_9geforce_openc...

Vyzera to tak, ze nVidia stratu na AMD minimalne zmazala.

Preto by som jeho odchod oznacil za chybu na strane AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

<p>Pokud chápu firemní strukturu správně, tak vývoj softwaru byl mimo Gustafsonovy kompetence. Přeřazení softwarového vývoje do kompetencí šéfinženýra nastalo teprve s nástupem Koduriho (tj. těsně před Gustafsonovým odchodem): "Nyní AMD oznámila, že se jí podařilo získat někdejšího šéfinženýra [Raja Koduri] zpět na místo Corporate Vice President of Visual Computing. Tato pozice jako historicky první ve společnosti zastřešuje vývoj hardwaru a zároveň vývoj softwaru (plus vztahy s vývojáři)." http://diit.cz/clanek/raja-koduri-se-vraci-z-applu-do-amd</p>
<p>Z toho vyplývá, že vývoj ovladačů na poli OpenCL musí být zásluha jiné osoby. S největší pravděpodobností jde o návrat Terryho Makedona k vývoji Catalystů (počínaje prosincem 2010 pracoval v software marketingu a po dvou letech a něco se vrátil opět k ovladačům).</p>

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to mozne, ja som skor myslel na jeho skusenosti z paralenych systemov, ktore sa AMD mohli hodit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
dočtu se také podobné rozbory zaměstnanců ze strany nVidie? Musím si povzdechnout když vidím enormní zájem o AMD a minimální o nVidii. Vlastně za více než měsíc zde byly publikovány všehovšudy články čtyři (780Ti překoná 290X, Překoná, ale málo, 780Ti hoří, Quadro a Linux je na hry tvrdí nVidia) . Naproti tomu o AMD vím i snad kdy se který zaměstnanec uprdne - viz. 28 článků do 1.11. (7 stran kdyby to někdo chtěl překontrolovat). Začínám nabývat dojmu, že nVidie nic nedělá, nevyrábí a nevyvyvijí, natožpak v období před Vánoci :) Dočkáme se každodenních zpráviček z konference v Montreálu? Mohu čekat detailní rozbor KPE? Nebo alespoň nějaká špatnost na Tegra tablet případně Shield se STrEAMingem by se nenašla?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oprava: Pět článků, slovy pět abych nekřivdil

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no tak z Diit bude jen další D blog v rade, je to jejich věc ze z kvalitního servru nechaj postupne udelat další blog

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

<p>1. portfolio AMD je v současnosti širší než portfolio Nvidia s Intelem dohromady 2. kolik nových grafických karet vydala Nvidia za poslední dva měsíce? kolik AMD? 3. cílem zpravodajství není vymýšlet články, aby na 10 novinek o jednom výrobci vyšlo 10 novinek o druhém, ale informovat o nových produktech a významných událostech... pokud jeden výrobce vydá jednu grafickou kartu, zatímco druhý jich vydá deset, pak logicky o prvním bude 10× méně zpráv</p>

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. To těžko - AMD představilo akorát Mantle (plus třeba TressFX2 na konferenci, nicméně tu má nV také ačkoliv se o ní nedozvídáme). Pokud je v portfoliu i konzole tak z 28 článků je to pomalu dvojnásobek.

2. No určitě víc nereferenčních modelů než AMD :D Jen pro představu - pokud počítám 290 jako jeden model tak je za tento měsíc o tomto modelu napsány min. 4 články. O 780Ti dva z toho jeden jak hoří, proti tomu u 290 jak je vyřešeno rpm. Samozřejmě jsou tu také novinky o tom jak každou chvílí vyjdou ereferenční Radeony, ale o reálném vydání nereferenčních 780 nebo Ti, které jsou levněší než Titan, ale přitom výkonnější je tu ticho po pěšině stejně tak jako o duálním Marsu, přičemž duální 290X jste zmínit nezapomněli ikdyž má do výroby dost daleko (pokud vůbec)... Samozřejmě četnost výskytu AMD má na triku redakce - třeba tím, že se k jednomu produktu vrací x krát nejen v podobě článků typu "proč jsme AMDčku nedali ocenění" který stejně nereflektuje nedostatky v hw, ale spíše je omlouvá

3. S první větou se ztotožňuji, ale tady to vypadá na přesný opak, viz. bod 2. Samozřejmě mohu dokázat nebo porovnat třeba se zahraničními magazíny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak sem nechod ked furt nariekas. Ak to nechces citat tak to necitaj, ak sa ti web nepozdava tak ho nenavstevuj. Pod kazdym clankom mas nejake pripomienky, si chory?
P.S.: koho zaujimaju nejake blbinky na okraji zaujmu citatelov a uzivatelov ako Tegra tablety alebo Shield? Boli tu o tom clanky ked to bola novinka mimochodom, co chces o tom pocut teraz, ze sa to mizerne predava?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele ty, chytrej slováku... Pokud se tu něco zamlčuje tak mi to jedno rozhodně není protože potom se z toho líhnou přesně ti, které ty reprezentuješ (AMD fans, ale ti ortodoxní co se hemží primárně na CZC, DDW, Živě apod).

Nevím jakým právem mluvíš za všechny když tvrdíš, že Tegra nikoho nezajímá (nezajímá akorát červené weby kde se o tom jednoduše nepíše nebo píše výhradně o špatnch stránkách, případně lže jak je Tegra šhit apod.). Shield mě třeba taky nezajímá, nicméně jsem psal o streamingu, který si myslím zajímavou funkcí je - už jen kvůli tomu, že tuhle funkci chce nabídnout i SteamBox o kterém se tu pravidelně Ježek rozplývá ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A Tegra, že se blbě prodává? Myslíš, že se toho prod méně než AMD do letadel? Ono kdyby se tu objevil článeček o Tegrách v automobilovém průmyslu tak by to zas vypadalo, že má nV monopol (Lamborghini, Tesla, BMW atd.). Prostě jde o úhel pohledu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dalsi chytry slovak:
ak si si nevsimol, tak toto je portal kde sa rozoberaju na 95% veci ktore dokazes strcit do desktopu PC,4,5% veci ktore mozes strcit do serveru
a 0,5%
ak chces onanovat na tegrach v lambach, kludne, ale odporucam na inom portali, tam toho naonanujes viac, v podstate tu na to priestor nieje

;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

oprava : "a 0,5% ine"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Do desktopu nebo serveru strčím třeba xbox nebo playstation, že jo :D Inu, chytrý slovák se opravdu nezapře. Nevím proč bych měl onanovat na Lambech (Audi sux), vystačím si s BMW ;)

PS: přijď někdy o víkendu na pokec do TopGear baru, provezu tě služebákem ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

vdaka :)
pisem 95%+4,5%+0,5% :)
0,5% je to "ine" tj konzoly, tj si nemysli ze o mesiac budes nieco tu citat o PS4 aleboXBONE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vůbec není za co ;)
No to si právě myslím, protože od doby co je v konzolích AMD se o nich píše pravidelně zatímco v dobách PS3/X360 byly konzole prakticky ten největší póvl a brzdič evoluce a zmínky se o bjevovali jen sporadicky. Ostatně stačí si zadat do hledání např. heslo "playstation 3" a mrknout na datumy http://cdr.cz/vyhledavani?r=playstation+3 Račte kliknout, Vaše veličenstvo :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď to porovnejte s heslem "playstation 4" http://cdr.cz/vyhledavani?r=playstation+4 Docela rozdíl, nemyslíte?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

netreba si vykat :)
snad priznas, ze APU v novych konzolach ma trosku blizsie k h. konfiguraciam predchadzajucich generacii konzol + "vyhody" toho plynuce
(podla mna strasne nevyhody, predoze este viacej shitnych AAA.... hier sa bude portovat na pccka ako doteraz)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co znamená "h. konfiguraciam predchadzajucích konzol". Přecházející konzole měly brutální CPU a slabší GPU (Xko unifikované, PS3 klas. pipeline). S dnešními konzolemi to má opravdu pramálo společného.

"Výhody" dnešních ovšem chápu úplně stejně jako ty ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je tam je proto, že o ps3 / xb360 se všechno napsalo už před 8 či kolika lety a ps4 a xb1 jsou teď furt ještě horké brambory..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K tomuto tematu bych rad dodal, ze Gustafsona si do PC nenacpu a predstava, ze tu bude podobnych clanku o vymenach lidi ve vedeni zjevne bez efektu na vyrobky aby se naplnili kvoty pro vsechny firmy me zrovna nadsenim nenaplnuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dál by mě zajímal tvůj názorna fakt, že AMD konference je tu rozebraná do detailu, ale nVidií tu vůbec není byť se na ní ukázali poměrně známné postavičky jako třeba Carmack. Proč ta nVidíí normálně je všude ve světě, ale jenom na diitu a ddworldu není? Paradoxně jsou na ostatních magazínech i ty podle no-Xe nezajímavé věci od Intelu (Atomy Avoton třeba). Ale to asi nemá smysl rozebírat, kor ne s tebou

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"podle no-Xe nezajímavé věci od Intelu"
Ty už jsi vážně nemocný. Takže takhle: Kde jsem napsal něco takového? Odpovím si sám: Nikde. Nejmíň desetkrát jsem tě upozorňoval, že ti nebudu tolerovat, pokud bude mě nebo kohokoli z redakce osočovat z věcí, které sis sám vymyslel. Vidím, že to přes všechnu dobrou vůli nehodláš respektovat a dál spamuješ (tohle není ani konstruktivní kritika, ani kritika, ale smyšlené záminky).

Napíšu to otevřeně a jednoznačně: Buďto s tím přestaneš (čemuž už při veškeré dobré vůli nevěřím), nebo odtud odejdeš. Tohle je diskuse, ne blogísek pro seberealizaci exotů, a tak to i zůstane ať už na to máš jakýkoli názor. Založ si blog, založ si vlastní web a tam si realizuj zpravodajství podle svých představ.

K poznámce o Avotonu - pokud by ses obtěžoval, mohl by sis všimnout, že pod tagem Avoton tu máme pět článků. O posledních událostech jsme neinformovali z jednoho prostého důvodu: Sám jsem v tu dobu měl volno a nikdo z pěti dalších autorů, kteří jsou schopní psát o mobilních technologiích, to nepovažoval za téma tak podstatné, aby o něm bezpodmínečně musela vyjít novinka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych se rad zastal Richmonda (ac jsem AMD fanda), protoze - subjektivne - se mi za cca posledni 2 mesice zda mnohem vetsi frekvence clanku (a to nejen novinek) o AMD. Jakozto AMD-pozitivnimu jedinci mi to rozhodne nevadi, ale presto si rikam, ze posledni dobou sklouzavate trochu vice smerem k informovani o AMD, nez o jinych spolecnostech. Myslim ze Richmond ma pravdu napr. ohledne informovani o nereferencnich kartach nVidie a AMD

Chapu ze pokud mate referovat o novinkach a z nVidie/Intelu/kdekoliv jinde nic noveho nevypadne, tak neni o cem informovat. Ale jak pise Richmond - pokud probehla nejaka nVidia konference, ktere se zucastnil Carmack, myslim ze informace o ni by byly urcite zajimavejsi, nez personalni zmeny u AMD

A jak rikam, je to jen muj subjektivni pocit. Mozna to tak neni, nedelal jsem si zadnou statistiku clanku za posledni mesice

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klidně si tu historii projdi, zjistíš, že až na low-profile a podobné speciality o konkrétních nereferenčních kartách nepíšeme už velice dlouho, tzn. oběma výrobcům je věnujeme v tomto ohledu stejnou pozornost - nulovou. Zájem čtenářů o tyto články byl dlouhodobě minimální, takže systematické vydávání textů, které se de facto lišily počtem heatpipe a logem výrobce, skončilo.

Jak říkám, Nvidia vydala jednu kartu postavenou na více než rok známém čipu. AMD připravila deset karet, mezi tím i několik modelů postavených na novém GPU. Máme existenci některých produktů AMD zatajit? Nebo si vymyslet nějakou novou grafiku Nvidie, která neexistuje, abychom splnili kvóty? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano pozrel som si posledné dve strany o grafikách minimálne je zaujímavé že tam je jedna správa že nereferenčné AMD budú o 3 týždne ale že nereferenčná 780Ti je už tu ani slovo a to nehovorím že v recenziách NV karty niesu alebo sú 3 generácie staré

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Milej zlatej a kde jsem já napsal, že ty jsi něco takvého napsal? To je furt to samý dokola. Pořád píšeš že něco takového nepíšeš a blabla. Pro mě jako čtenáře se jeví všechny věci o kterých se tu nedozvím jako nezajímavé ve srovnání s tím co se tu dozvím. Nové Atomy jsou maličkostí ve srovnání s umírající LXDE, s Gustafsonem, s výrobou XOne atd. protože se o nich nic nenapíše. To samé KPE je zanedbatelná proti neref. 290X, které ještě nejsou atd. Taky by mě zajímalo proč se vyhýbáš odpovědím na otázku TrueAudia na nV hw a vůbec otázkám na AMD v diskuzi - vždycky akorát tak zdrhneš a necháš bez odpovědi.

Pokud nebereš výtku k jednostranosti jako konstruktivní kritiku tak je to bohužel tvoje škoda, myslím že víš v co se může náklonost k jedné značce zvrhnout ;) Bylo to tu redakci vytýkáno několikrát a nejen ode mě.

Ad tag Avoton: Poslední článek je ze září kdy byl k vidění PROTOTYP a to od Ježka. Že by nebyl Ježek schopen psát o mobilních technologiích jsi napsal ty, ne já ;) na druhou stranu, že by něco od Intelu považoval za nepodsrtatné nevylučuji. Naději jsem vkládal do tebe jakožto hardcore nadšence a technicky zdatného jedince ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Tak sem nechod ked furt nariekas. Ak to nechces citat tak to necitaj, ak sa ti web nepozdava tak ho nenavstevuj."

to Maltrabob:
A že to říkáš zrovna ty. Pořád brečíš a nadáváš na PCTuning. Jistě, je to strašný bulvár, ale sám si řekl "Tak sem nechod ked furt nariekas.".

Příště doporučuju nevyčítat ostatním věci, které sám děláš.

BTW, pro tebe je možná Tegra nezajímavá, ale jiné čtenáře to zajímá. Stejně tak mě třeba vůbec nezajímají APU (a stejně je o nich "sto milionů článků" a věnuje se jim moc pozornosti), ale chápu, že někoho ano.

-----------
"koho zaujimaju nejake blbinky na okraji zaujmu citatelov a uzivatelov"
Jakým právem si dovoluješ mluvit za všechny čtenáře? A jakým právem si dovoluješ rozhodovat, co je blbina a co není? To ať si každý posoudí sám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

niekdy mi tieto hratky s najvyssim manazmentom vo firmach pripada ako svatby holywoodskych hviezd. Tocia sa tam ti isty ludia vo firmach, co su vlastne aj konkurencia. Jeden dovedie ku krachu, dalsi ho zachranuje a potom si miesta prehodia v dalsej firme...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tiez mam ten pocit ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.