Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jolla C - smartphone, který si nekoupíte

ale uplne v klidu ... je to jen rebrandnuty intex aqua fish

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To by mi za to asi nestálo, letět pro něj až do Indie :-)

[Jinými slovy, ano hned včera jsem si všiml, že to je hardwarově totéž, jen Jolla to nabízela oficiálně v EU, cena byla rovnou s poštovným a jmenovalo se to Jolla C, čili telefon Jolla C dneska už vážně nekoupíte.]

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neni rebrandnuty a preflashnuty?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

preflashnuty asi ne, kdyz Intex Aqua Fish je vyrobet primo pro SailfishOS s kterym je oficialne licencovanej ;)
http://www.jollausers.com/2016/02/intex-aqua-fish-a-mid-range-affordable...
http://intex.in/intex-sailfish-os/

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Z vody zlato nevyrobíš.

Je to ten samej problem jako dneska mobily s Windows 10 Mobile, vsechno je to hardwarove desne slaby, tohle je uplne na stejny brdo. Ono je to krasny, ze je system odladenej tak, ze reaguje bleskove na jakykoli podnet, ze aplikaci telefon spustis bez lagovani jako na Androidu, ale ve chvili, kdy potrebujes aplikacni vykon, tak tam proste neni, protoze je hardware proste slabej.
Takze jo, Jolla nebo Lumie na telefonovani jsou parada, ale zacit to pouzivat jako domaci pocitac (video, editovani obrazu, atd.), tak to je pro tyhle founy konecna.
---
Tim nijak nehanim smysl Sailfishe nebo W10M pro nektere lidi, pokud nepotrebuji vykonny stroj na cesty, tak jim to muze davat smysl, ale osobne je mi smartphone vic nez telefonem takovym pocitacovym pomocnikem na cestach a proto zustanu u highend modelu s Androidem (samozrejme mohl by byt i iPhone, protoze ten patri mezi vykonna zarizeni, ikdyz Apple navrhl procesor uspornym zpusobem, ale ja mam radeji vetsi svobodu na Androidu).
---
Takze nazor na Sailfish je takovy, ze vubec nejsem a nemyslim, ze kdy budu cilovka a ze dokazou rozjet vyrobu i na highend modely, abych se o to zacal vic zajimat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jako ze na androidim telefonu se da editovat video? No tak to bych chtel videt. To bych spis veril te lumii.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale to nee samozřejmě, editovat video na telefonu dnes chce jenom pitomec, normální lidé používají k editaci videa to, co k ní slouží, stejně jako by třeba trávník nesekalili tyčový mixérem, ale sekačkou jednoduše ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dá - ale blbě. Jako ostatně všechno.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně odkaz celé Jolla komunity je v tom , že stále taky existuje něco jiného než Android . Jasně slabý HW , ale ten nemusí být na škodu pokud bude telefon sloužit převážně k telefonování .
Však Blackberry se taky proslavilo vlastním chráněným emailovým klientem jinak to byl v celku normální telefon se svojským ovládáním a jiným OS .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dnes rano po osme hodine prisel e-mail od Jolly, ze dnes "at 1pm Finnish time (noon CEST)" bude mozne si zakoupit zase nekolik kousku. pry se jim podarilo zajistit dalsi varku - nebyl ale upresnen pocet dostupnych telefonu.
nicmene, opet to byl velmi kratky proces, po 20-ti minutach uz nebylo co kupovat ... https://together.jolla.com/question/135407/jolla-c-campaign-to-add-more-...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.