Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Každá Android TV může poslouchat, co se před ní povídá

"bylo potřeba k ní USB mikrofonek připojit, nicméně to je banalita"

Tomuto hovoríte banalita ? Podla mňa je to v tomto prípade zásadná vec

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu kolik zařízení mikrofon už z výroby má je to na daném příkladu televize bez mikrofonu opravdu poměrně banalita.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

No dle mě to je banalita, neb jsem cca před rokem čet, že USA požaduje po výrobcích, aby čipy uměly snímat zvuk z reproduktoru a reproduktor zapojený naopak - do vstupu zesilovače, je dokonce mnohem citlivější než pidimebrána microfphonu ;-)

Navíc všechy !Smart TV už maj dávno microphon i v DO (Dálkovém Ovladači např: https://www.rozbaleno.cz/images/dd/87/CZ000158310_AA5/686x0/CZ000158310_... -vidíš ten symbol mikrofonu!? To ab yjsi mohl diktovat do vyhledávače hubou a nemusel šipkama po písmenku ťukat dlouhý text...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že odkaz na ten požadavek nikde kromě konspiračních webů nebude.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To nevím a už si nepamatuji kde jsem to četl jem mě to zaujalo ač nemám co tajit, ale kamoš multimilionář programátor z IT oboru, je pak asi paranoidní, neb chtěl poradit dobrou velkou UHD TV ale bez kamerky a mikrofonu zejména! (připojení na net přímo nebo minimálně nepřímo právě předpokládal) No nedovedl jsem mu poradit to druhé :-( Docela tomu přikládal velkou váhu ??? Já tomuto až tak nerozumím, jsu strojař a letitý zvukař a foto/video fanda, ale né ajťák.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Má to řešení s háčkem.
Když už si pořídím smart televizi, tak ji jednoduše nepřipojím do sítě internetu. Pak nemá možnost nikam nic neodesílat a je vyhráno.
Problém bych spíše hledal v tom jak tady byl článek o tom, že CPU intelu obsahuje uzavřený kód nadřazený všemu. Co nějaký hlavní procesor té dané televize disponuje tímhle CPU a odpočítává čas... a 2,000001 roku po koupi, schválně pustí proud někam do kondíku a do cívky a odpálí základní desku. A teď mě tak napadá jestli i ten SkyLake není třeba nějak naprogramovanej, že po x tisícících hodinách začne házet chyby, crashne a nebo bude jen pomaličku snižovat svůj výkon aby donutil člověka koupit za 3-4roky novej CPU?
Proč si to myslím? Tady u nás ve firmě si děda před důchodem koupil taky malou smart televizi do kuchyně. Za dobu dvou let ji třikrát reklamoval a pokaždé mu vyměnili elektroniku. Fígl byl v tom že to právě byla smart televize nepřipojená do sítě. Takže se domnívám, že když nemohla nic odesílat, měla snahu se sama rozbíjet víc než když měla co odesílat. Rádoby poškozenou elektroniku odeslala firma zpět do samsungu a tam mohli z paměti vytahnout co si mohla uložit do paměti. Fuj to už je ale hnusná konspirace.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Alobal na hlavu a bude to dobry...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

to nefunguje proti mikrofonu - doporučuju do alobalu zabalit tu TV :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

a neni logictejsi koupit televizi bez smart funkce, kdyz ji nechcu pripojovat do site.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

televize bez SMART funkce je dražší než s ní.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A od kdy? Ja na cerny patek kupoval za 8k5 "hloupyho" Panaka TX-40C300E protoze ho pouzivam jako monitor k HTPC

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

domnívám se že to je ten pomalý panel 50Hz.

Jinak našel jsem ten odkaz na tu cenzuru internetu. je to tady: http://blok.hrach.eu/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

60Hz, A do ktere televize pustite vic?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MCFI vám nic neříká?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

bavime se o rychlosti panelu nebo o marketingove hantyrce softwarovyho "vylepsovani" obrazu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jestli vůbec dnes taková existuje nad 42"? Navíc repráky má každá! i neSmart, ne? A repro naopak je defacto mikrofon ;-) A čipy to dnes umí sejmout :-)) (Zádání US vlády) Stačí telku míti pouze vpohotovostním režimu, nemusí přímo běžet obraz ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu té TV je, že přes reproduktory umí sejmout zvuk, když neSmart TV není připojená k netu? To zas bude nějaké US nařízení z aeronetu :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dřív se ti rozbije, data bude mít uložená v sobě, ty telku odneseš do servisu, tam vymění panel-elektroniku, tobě hraje televize spokojeně dál. Servis pošle elektroniku zpět do fabriky, kde si přečtou co se u Vás doma dělo a o čem jste hovořili, vyfiltruje se feedback reklamy a zkontrolujou teroristické operace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... a ten SSD do ktereho se ty dva roky recneni nahrajou, jde to i normalne koupit? 2 roky 64kbit mp3 je pul tera. Jako dobre, existuje, ale kdo by to zaplatil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji si nastudovat neco o kritickem mysleni. Je to neco co by ti mohlo velmi usnadnit a zprijemnit zivot, zacit muzes treba na wiki:
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Kritické_myšlení

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kritické myšlení v dnešním světě - šmírujou všichni kdo k tomu mají možnost, tedy to že jste sledováni na každém kroku není žádná konspirace, nýbrž prostý fakt a jediné co s tím můžete dělat je se s tím smířit?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale spehujou pouze kyberzlocinci a bezpecnostni organizace. Musim se smat jak dreveny kun, jak je nejaka velka firma obvinovana (treba MS s W10) z nejake tajne spionaze ..... vite, kolik by o tom muselo v te firme vedet lidi? To same ty teorie o zapojeni vlad do ruznych teroristickych utoku nebo lzi o placatosti zeme:) Troska kritickeho mysleni by tu par lidem v diskuzich obcas neuskodilo .....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jo, určitě v té majoritě televizí je Intel. :-O Jak už tady někdo psal - alobal na hlavu (nebo lépe olověnou helmu) a vše bude ok. ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vám bych doporučoval ten alobal na hlavu a možná i na zadek, protože domnívat se z mého textu, že mluvím o CPU intel v televizích smart je opravdu mimozemské.
Domnívám se že většina pochopila, že jsem mluvil o těch skrytých funkcích které vy bežný uživatel nemáte šanci najít, rozpoznat, blokovat, obelstít, zničit a zmást.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když si pořídíte SMART TV a nepřipojíte ji k internetu, tak jste vyhodil peníze úplně zbytečně a jste tedy trouba. Kdyby Vám někdo řekl že si pořídil auto, ale nejezdí s ním, protože hrozí realné riziko nehody, tak si asi budete ťukat na čelo, že?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nedělej ze sebe hlupáka. Televize bez SMART funkce je dražší než se SMART funkcí, což je divné když ta televize přece umí něco na víc.
A vaše přirovnání k autu je hloupé. Spíš bych to přirovnal k autu s autoradiem, se kterým jezdíte, ale to autoradio máte vypnuté. Zcela běžná věc.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Plácáte nesmysly. Televize se smart je dražší než bez něj. V podstatě jde o to, že výrobci dělají smart až od vyšších řad, ty jednoduché ho nemají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Občas jsou televize ze stejné série bez SMART dražší, ale většinou to bývá tím, že nabízejí divákovi lepší obraz, aby vyrovnaly nedostatek chytrých funkcí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ford Exprorer se dodával s duální klimatizací standardně! Bez klimatizace se ani nevarběl!!! Ale Ford připouštěl - v případě výslovného přání... zákazníka (spíše podivína...) případně i variantu bez klimatizace - ale za příplatek!!!... :-)) (museli ji totiž extra - kvůli případnému podivínovi..., seciálně pro něj vymontovat!..., neb výrobní linka neuměla výrobit toto auto bez klimatizace :-)) To není paradox, ale lidská hloupost..., tu seriově! montovanou klimatizaci přeci stačí nezapínat, nepouštět ;-) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Narozdiel od tv po zaruke, pri procesoroch sa to da ovela lahsie sledovat a toto spravanie aj zaznamenavat. Nemyslim si, ze bude intel riskovat svoje meno takymto sposobom. Nahodou si niekto spravi statistiky z roznych fariem a podobne - co nieje az taky problem. Nespravili to ani v amd, a tam je situacia zufalejsia, cize monopol ako intel to zrejme fakt nema zapotrebi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale zrovna monopol, at uz jakykoliv, se zrovna takovymto prasackym zpusobem chova, protoze muze, nema konkurenci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

zajímaly by tě data z roku 1999 z nějké farmy, kde se CPUčka rozpadli? Nezajímaly a nebo by jsi takovou zprávu dementoval, že to je výmysl a snaha na sebe upoutat pozornost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejdem tvrdit, ze to na 100% nerobia, ale myslim, ze je pravdepodobnejsie, ze nie. SOm optimista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to nereálné. Každá firma, která vyvíjí elektroniku má na toto specielní oddělení. Jedná se o tzv. "Záruční inženýrství". Nejde jen o to, aby zařízení fungovalo, ale je třeba také zajistit, aby nefungovalo příliš dlouho. To lze zajistit např. důsledným používáním plastových částí v mechanikách, použitím polovodičů namáhaných na hranici jejich katalogových specifikací, "zakázkovými" elektrolytickými kondenzátory ... Posledně jmenovaná součástka je v současnosti asi nejjednodušším, nejpopulárnějším a nejlevnějším prvkem pro nastavení časového rámce funkčnosti zařízení. Mimochodem, autodestrukce v elektronice se už léta běžně používá např. u SIM karet, kde je nastaven přesný počet inicializací. Po jejich dosažení se karta znehodnotí.☺

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak si mě tam zapíšte, že mám v rodině ještě pořád dvě SIM karty Eurotel GO (samozřejmě převedené už na paušal) a zatím pořád fungují :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čili když si němý koupí smart TV, měl by počítat s vyšší poruchovostí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to v podstatě pravda, přeci jenom čím složitější zařízení, tím větší šance, že se někde něco např. sekne. Což nikoho nepřekvapuje u počítačů, ale už také ne u mobilů a časem bude stejná situace u televizí. Přeci jenom toho televize dnes umějí daleko více.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no nemam smartTV, ale ked to vie TV, vedia to i mobily :D a nie len s Androidom (100% WP a Apple sa vyjadrilo ze je to mozne)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Haha, takže všichni. :-) WP sh.t, iOS sh.t, Android rulez - a přitom vše prašť jako uhoď. :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, to myslis vazne??? Kdyz to ma mikrofon, tak to muze nahravat ne? OMG! Problem je v tom, ze dnes se rvou shitozni derave parodie na OS (asi vime, ktery mam na mysli) do kazde lednicky, televize nebo telefonu. Problem neni, ze to umi, ale v tom, ze je to nezabezpecene a derave, vyrobeno diletanty z internetoveho vyhledavace (=nulove zkusenosti s vyrobou OS), nikdy nedostane zadny bezpecnostni update ..... v tom je ten problem.
Jinak abych prilil do ohne vsem paranoikum, tak vsechny TV dnes pouzivaji nejake genericke IO pro zvukove prevodniky a jsem si temer jist, ze je mozne prepnout tyhle obvody do rezimu prijimani, takze i bez mikrofonu je mozne odposlouchavat pomoci reproduktoru. Je to uz celkem doba, kdy sel clanek o tom, jak jedna firma si poridila androidi telefony a nechali si udelat HW vypinac mikrofonu kvuli bezpecnosti na jednanich a kupodivu velmi kvalitne se do nich napichli pomoci odposlechu rezonanci z repracku:) U jinych pak dokonce zkouseli ruzne senzory pohybu, ktere se rozechvivaly zvukem:)
Dnes by clovek uz nemohl snad ani mluvit ..... vsechno je v cloudu a tam samozrejme provozovatel ma pristup k tem datum, jedina otazka stale je v tom, jestli mi vadi, ze treba MS, gugl, facefuck, apple, BIS, NSA atd maji pristup k mym datum. Uprimne, ani moc ne, protoze se jim da defacto verit, ze je nezneuzijou, narozdil od ruznych kyberzlocincu, co se vlamou do telefonu a pak vybili ucet nebo vydiraji .... proto vyzaduju zarizeni s logem "android free":) Myslim, ze je to zcela zasadni a uplne prvni predpoklad ke klidnejsimu spanku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jo souhlas, teoreticky mezi reproduktorem a mikrofonem není žádnej rozdíl, prakticky je rozdíl konstrukční.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám tady u sebe žvejkačku, chci s ní ucpat mikrofon. Kde ho najdu? TV je Samsung.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V detektivkách a trilerech vždycky zapínají na plné kule rádio, to bude snazší, než najít ten mikrofon. Jenom jestli se potom v místnosti vzájemně uslyšíte, to už bude horší. :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pusť vodu z kohoutku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konecne i pan Jezek nazval android spravnym jmenem - gestapacky system:o)
Dnes clovek musi byt velmi obezretny, aby neco s tim svinstvem nahodou nekoupil!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže to Windows nejsou v žádné podobě, chápu to správně?

BTW - stejně jako si dokážu představit, že bude snazší to zneužít v tom Androidu než ve Windows, si dokážu představit, že je též reálnější to vyřadit z provozu v tom Androidu než ve Windows.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, kam až to povede. Začnou lidi časem na internet házet bobek a zase chodit do divadel, hospod, nebo pokecat na náves?

On totiž neexistuje (operační) systém, kde by něco takového nebylo možné.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Těžko. Na opravdovou kulturu mít nebudou, na hospodu možná, ale to zas není pro každého, a návsi jsou v obcích, které jsou mimochodem pomalu na vymření, ve městech jsou jen parky posr.né od čoklů a povětšinou obývané homelesáky či příslušníky jedné menšiny. Mluvím o našem banánistánu, jak to bude jinde ve světě, těžko soudit (i když v Anglii jsem byl a možná by to i bylo schůdné, ale už je to nějakých 6 - 7 let zpátky, jak to tam vypadá teď, netuším).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tam jsou zase vsude kamery, takze si moc nepokecate ani v parku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Znalosti páně Ježka stran OS jsou naprosto minimální, takže on si omyly ve formě velkohubých tvrzení může dovolit, protože stále žije v mylné iluzi že je za Linuxem dobře schovaný a nic se neděje. Ale jak se práví v písmu, Blahoslaveni chudí duchem ..... a Ty troubo mu to sežereš i s navijákem :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Všichni tržní hegemoni - M$ nevyjímaje - mají zoufalou potřebu vědět o svých zákaznících vše "v zájmu zkvalitnění služeb".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to vsude no. Ale jak rikam, tezko to budou zneuzivat nebo vydirat jak kyberzlocinci, to je uz uplne ujeta paranoia.
Proc to vlastne pisu, ze mi to prislo smesne, zrovna vcera jsem volal na MS support a hned, ze si potrebujou doplnit nejake info, tak adresa, cislo, mail, dokonce i IMEI (to uz jsem se skoro zacal zdrahat:o)
Ale na druhou stranu, registraci mam vyplnenou, byl jsem tam zalogovany, takze vedeli o koho jde, vedeli, jake mam registrovane telefony a IMEI by si taky zjistili, kdyz je tam telefon furt pripojeny, da se trackovat nebo zamknout atd .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím reagovat na více tvojich příspěvků najednou, snad se mi to nějak povede.

Ano, u hegemonů je to všude, ti co mají minoritní podíl to nedělají, protože by jim to uškodilo.
Vydírání tam určité je, ale je to spíše psychologického rázu. Člověk, ať už se naučí používat cokoliv a je s tím spokojen, tak má problém se od toho oprostit. Tudíž pokud si na základě nasbíraných osobních dat hegemon uprdne za účelem zvýšení zisku či zvýšení závisloti uživatele, tak uživatel se více či méně přizpůsobí, protože to plyne z nasbíraných dat, že např. 98% uživatelů to sežere, a ten zbytek, co se z toho pobleje je s ohledem na zisk postradatelný.
Dále hegemoni mohou takto cílit na business sféru, tím že mažou ten správný med kolem huby.
Vše je prostě jenom o penězích a o tom, co společnost z morálního hlediska dovolí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

sem se naštval, teď jsem rozbalil monitor Dell P2714H a ono to nemá HDMI, ale DP !!! Hlavně že to ma analogovej VGA!!! Ty voe a opravdu FHD film se na tom přes DVI seká. Nenávidím 21.století i když na něj budu někdy rád vzpomínat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

opravdu za to "sekani" muze monitor, resp. DVI ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

i5 6500 zvládne přece 1900x1080x24 ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kamo to je uplne jedno, ale svadet to na monitor, ehm ..... jako u HP je skutecne ta absence HDMI na posrani, to souhlasim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak vadí mě že tam není to HDMI, ale nesvádím to na monitor, problém bude nejspíš v noname kabelu DVI, ale nebudu si kupovat kvlui tomu novej DVI kabel ale spíš HDMI na DVI.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v tom že to nejde z HDMI na DP

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak redukce z DP na HDMI jsou a tusim i pasivni ..... co ale rozhodne pasivni je, tak redukce z DVI na HDMI, mam ju tu v monitoru dokonce .... ja fakt nevim v cem je problem a co se ti kde seka? DVI je uplne stejne jak HDMI, tam neni duvod, aby se neco sekalo, pokud se ti rozpada obraz, tak je to nejakym poskozenym (nebo nestinenym, coz pochybuju, ze se kdy vyrabel) DVI kabelem, nic vic v tom byt nemuze .... DVI neni nic extra zastaraleho, je elektricky kompatibilni s HDMI, proste v tom chybu urcite nehledej!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nechce si před nákupem nejdřív zjistit parametry monitoru, aby mi vyhovoval...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Treba to nekupoval, treba to u.... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

za tuhle cenu?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, koupím něco co není pro mě vhodný, ale za tu cenu, no nekupte to. Kdyby jsis pak aspoň nestěžoval...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak musím si stěžovat, ale už jsem to vymyslel, časem to vyměním za monitor s vsupem HDMI a tenhle si donesu dom na klonování obrazu když nebudu chtít promítat, tak ať furt nemusím šibovat s rozlišením a do práce si asi koupím nějakej ten monitor 2400x1400 s HDMI, protože těch 1900 je na prácu málo široké. A druhej monitor už je jakoby až třetí. To je hrozný jak si člověk zvykne na velkou plochu, nechce nic malýho. Teď to tady píšu na 4:3 1280x1024 a připadám si nějak stísněně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

FHD se na tom seká, protože pouštět 24p nebo 50i video na 60Hz monitoru je zárukou, že to cukat bude :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

cuká se to protože nestíhá počítač, jestli se to bude sekat aji na polárce tak se du zastřelit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano a pocitac nestiha protoze je na nej pripojen monitor pres DVI, takze kdyz date novej monitor s HDMI tak pocitac zacne stihat a prestane cukat obraz. ROFL

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Snad by pomohlo kdyby kamera i mikrofon měli opravdový vypínač - takový co prostě rozpojí dráty. Jednoduché, ale účinné opatření. Ovšem asi za nějakou tu stovku navíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.