Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Kdy se vyplatí pořídit repasovaný notebook? A kdy raději koupit nový?

PR článek
Msi Notebook 1
Možná vás při hledání nového notebooku ani nenapadlo přemýšlet o jiném než novém. O repasu jste slyšeli, ale nevíte, co od něj čekat?

Kdy se repas vyplatí?

První, na co nesmíte zapomenout, je fakt, že repasované notebooky vám málokdy poskytnou takový výkon, jako ty fungl nové. I výkon nového notebooku po čase také nebude žádný zázrak, ale pokud je špičkový výkon to hlavní, co od notebooku očekáváte, raději se do repasu nepouštějte.

Nejspíš vás nepřekvapí, že v nabídce repasovaných notebooků narazíte nejčastěji na „lepší“ značky, které s životností stroje počítají i dlouho po uplynutí záruční doby. Na repasovaný notebook ASUS či Acer narazíte těžko, potkáte tam spíš značky DELL, HP, Toshiba či Lenovo (IBM).

Proto jsou repasované notebooky určeny především těm z vás, kteří hledají spolehlivý přístroj v opravdu kvalitním provedení, který vydrží časté přenášení i hrubší zacházení.

Tip: Kvalitní repasované i nové notebooky, počítače i monitory najdete na technimax.cz.

Co byste před pořízením repasu měli vědět?

Pokud se rozhodnete pro pořízení repasovaného notebooku, můžete být překvapeni mile i nemile, proto raději předem počítejte s:

  • Vysvíceným displejem. Čím je notebook starší, tím svítivost jeho displeje klesá. Nedá se s tím nic moc dělat a je třeba počítat s tím, že displej repasovaného notebooku nebude svítit naplno.
  • Hlučnějším diskem. I když jsou repasované notebooky pečlivě vyčištěny, opotřebovaná ložiska způsobují hlasitější šumění.
  • Opotřebovanou klávesnicí a touchpadem. Některé repasované notebooky mají klávesnici vyměněnou, ale pokud tomu tak u vámi vybraného stroje není, počítejte s tím, že klávesnice bude zkrátka trochu „jetá“.
  • Sníženou životností baterie.
  • Pokud s těmito úskalími počítáte, může vás čekat už jen milé překvapení. Určitě se ale obraťte na prodejce, který vám poskytne na repasovaný notebook záruku alespoň 6 měsíců – jistota je jistota.

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi