Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kim Dotcom chce vstoupit do vysoké politiky. Jeho vize je, že udělá z Nového Zélandu internetovou velmoc

Hmmm zajimave. Ma to jeste jednu vyhodu - jakoi politik bude mit imunitu - uz ho jen tak USA nevydaji.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Na NZ má imunitu každý politik, i když není v Parlamentu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To urcite ne, ale je to verejna figura a ma diky tomu jistou vyhodu.

Ono by obecne stacilo, aby se stal starostou nebo proste i legitimnim politikem. Vydat ze zeme lupice, zbohatlika, nafuku a tlustoprda Dotcoma s trochou medialniho ocernovani je schudnejsi nez vydat treba jen predstavitele politicke strany nebo zvoleneho starostu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkus ti to přečíst ještě jednou, ale tentokrát p p p o o o m m m a a a l l l u u u.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"překonává v šířce datového přenosového pásma celý Nový Zéland"

Tohle není ani tak těžké, jelikož připojení Nového Zélandu do sítě je opravdu bídné. Celkově, internetové služby byly (když jsem tam před 8 měsíci byl) pod úrovní vyspělého světa co se rychlosti a cen týče a to nemluvím o nicotném FUP (např u 10Mbit 50GB/měsíc $80-100).

Ohledně nového podmořského kabelu si pamatuji, že parlament rozhodoval zda koupí 20 000km podmořského kabelu nebo postaví 20km nových cest, což mi připadlo dost úsměvné.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vyspely svet taky neni pripojeny k internetu drahou pripojkou (kabel) a megadrahym satelitem.

Na NZ je navic neskutecne nakladne vybudovat rychlou datovou infrastrukturu, takze se to vyplati vicemene jen ve vetsich mestech. Tahat kabely do kazdeho udoli je nesmysl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S druhým odstavcem souhlasím. Ale já se bavím spíše o připojení NZ do globální páteřní sítě jako celku. Když není kvalitní připojení do globální sítě, infrastruktura může být sebelepší a ve výsledku stejně někdo pocítí omezení. Pochybuji, že by se měl celý NZ připojovat do páteřní sítě bezdrátově z Austrálie nebo Ameriky, natož tak přes satelit.. To musí být vždy jen kabel-optika

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

LOL
Budovanim socialismu za lepsi zítřky :-))
Docela by mne zajímalo, jak chce soukrome subjekty donutit zlevnit, zrusit, atd atd..
Nejspis asi něco jako "znárodnit, zregulovat, prikazat, omezit..."
Koukam, ze je to na celem svete stejny, něco jak Babis u nas...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak otázka je, jak přesně toho bude chtít dosáhnout... třeba nějak jinak :).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vznik konkurence se o snizeni cen postara vzdy. Babis je kreten, ten tak akorat umi za premrsteny ceny prodavat uzeniny bez masa. Jeho cilem je ZDRAZOVAT a OKRADAT

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uzeniny bez masa by byly u Babiše to nejmenší... horší je skupování zemědělských a potravinářských podniků (kam to v dlouhodobém horizontu může vést, je asi jasné) a vydělávání na nesmyslech typu biopaliva, což mu všichni pěkně zaplatíme, když si to kdysi před časem prolobboval (btw, přišlo mi úsměvné, jak tvrdí, že nemá s politikou ani napojením na stávající struktury - nechytat za slovo, nevím, jak přesně to řekl - nic společné). Ona vůbec situace zemědělství je zoufalá, hlavně u nás, kde to všechno v současnosti závisí jen na dotacích a (ne)vůli velkoodběratelů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Budovat internetovu velmoc na viac menej ostrove , hmmm, hmm no zaujimave. Nie nemozne ale rozhodne nie po stranke investicii idealne.
Je zaujimave ze vsetky zapadne demokracie (nevie mozno je to tak aj inde) maju znemoznene pre cudzincov stat sa paralmentnymi alebo vrcholovymi politikmi. Preco? Mozno by to bolo celkom osviezenie, aspon tu u nas, ukazali by nam ze aj iny vedia kradnut a mozno efektivnejsie.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.