Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kindle už nestačí, Amazon doplní nabídku o vlastní tablet

mám aj android tablet, aj kindle a aspoň u mňa doma si vzájomne nijako nekonkurujú. na dlhšie čítanie jednoznačne uprednostňujem kindle - neunavuje mi oči. o čitateľnosti na slnku sa ani nedá v prípade tabletu hovoriť.
kvôli prehrávaču hudby som si na Kindle nainštaloval Duokan a momentálne ho už používam častejšie než KindleOS (hlavne kvôli lepšej podpore PDF a epub).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak já ten procesor tipnu na něco z řady OMAP 4. Jinak se mi líbí, že takové společnosti jako Amazon klidně mohou říct do konce roku prodáme 4 miliony kusů nového zboží a nemají problém to splnit :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to jsem hodně zvědavý jak to bude velké, kolik to bude stát a hlavně jestli to bude ještě e-ink. E-inkový tablet myslím ještě nikdo nenabízí, napadlo mě jestli třeba není dotykový e-ink nějak technicky problematický. S větší velikostí displeje kolem 10" a browserem, který už nebude "experimental" by to bylo hodně zajímavé zařízení nabízející kromě nejlepší čitelnosti výdrž, které se nevyrovná žádné zařízení s klasickým LCD (Ipad a pod). Přehrávání videa za tu výdrž klidně oželím, nechápu jak si někdo může pochvalovat koukání na celovečerní film na tabletu, který je na to stejně malý a ještě se musí bez obalu držet v ruce. Škoda jen, že už cena nebude jako za můj Kindle 2600,- kč :-(, ale do 7-8 tis. by takové zařízení bylo stále atraktivní

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čtečky s dotykovým e-ink displejem existují, bohužel mají výrazně horší kontrast.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zaleží na použité technologii. Momentálně se začíná prosazovat optická (IR), která kontrast nesnižuje - čidlo je v rámečku, nikoli na povrchu displeje.
Každopádně u tabletu bych požadoval barvu a to (v použitelné podobě) eInk zatím nenabízí. Takže Amazon tablet bude asi nějaká ta Androidí klasika s přímým přístupem do jejoch obchodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podľa prezentácie stiahnuteľnez z http://www.digiknihy.cz/files/SvetKnihy2011_Prezentace.zip, 21 strana sú na trhu 4 technológie dotykovej vrstvy, z ktorých len jedna zhoršuje kontrast (odporová - pred displejom)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No tak tu asi zatím používají výrobci některých čteček. Cenové důvody?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, tusim ze nejvyssi 10-ti palcovy modle od SOny ma dotykovy displej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu, že k tomu chtějí nabízet streamované filmy, těžko to bude mít e-ink.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

E-ink to určite nebude, nemá v súčasnosti požadované vlastnosti - farbu a rýchlosť obnovy obrazu. Dotyk by až taký problém nebol, dotykové čítačky existujú, i keď veľkoformátové sú už značne drahé a ako kolegovia píšu, často znižujú kontrast obrazu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jde si do nějakých e-knih dělat vlastní poznámky? Často to u odborných knížek dělám a hodně by mně to chybělo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Poměrně běžně. Horší to však bývá se zpracováním takovýchto poznámek a výstřižků. U kindlu je vrcholem sdílení na "fejsbůku" a tweeteru. Jinde to je možná jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde, ale klávesnice Kindle 3 opravdu není moc pohodlná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ide to, ale je to problematické. Poznámky totiž nie sú súčasťou samotnej knihy ale sú v osobitnom súbore, takže nejaké ďalšie spracovanie mimo Kindle alebo jeho sw je značne problematické. To je i pre mňa zatiaľ najväčšie mínus tejto dokonalej čítačky - eBook sa v nej nedá priamo editovať.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.