Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bleskově: Kompletní prezentace architektury Vega

Amd Vega Vc 28 - jak toho dosahli??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slajd 26 může ukazovat na zdvojnásobený počet stream procesorů v CU, takže jedna CU má v taktu až 2× vyšší výkon. Ale dalo by se to vykládat i jako totožný počet stream procesorů (pokud nejsou myšleny MADDs)... Ty dvojnásobné takty asi budou jen umělecká licence autora, zřejmě půjde o to ~50% zvýšení taktovací frekvence celého jádra (~1500 MHz), které se od Vegy očekává.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moving on, the second thing we can infer from AMD’s slide is that a CU on Vega is still composed of 64 ALUs, as 128 FP32 ops/clock is the same rate as a classic GCN CU.

http://www.anandtech.com/show/11002/the-amd-vega-gpu-architecture-teaser/2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alespoň uveďte zdroj, odkud jste to obšlehli, když už máte i obrázky s jejich logem...:|

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Původním zdrojem je oficiální prezentace AMD a to je uvedeno hned v úvodu.

Že to VC přes NDA leakla jako první, jim nedává autorská práva k daným slajdům. Vzhledem k tomu, že logo VC je uvedeno na šestatřiceti obrázcích z šestatřiceti, jaksi postrádá smysl to zdůrazňovat po sedmatřicáté.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To Vam ale nedava pravo to od nich zobrat bez referencovania zdroja. Tie slajdy nemate priamo od AMD ale z toho webu, takze v sucasnosti je tento clanok bez uvedenia zdroja de facto plagiat...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Klidně si to tak ber, my ostatní normální si to rádi přečteme i bez uvedeného zdroje :oD

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Než se příště budete ohánět termíny jako „právo“ nebo „plagiát“, něco si o tom zjistěte. Píšete nesmysly.

1. Autorská práva k daným slajdům vlastní AMD. I kdyby si na ně padesát webů vložilo svá loga, nic to na autorskoprávní stránce a původu nemění. VideoCardz nevlastní autorská (ani jiná) práva k daným slajdům. Pokud zpráva jakéhokoli charakteru koluje webem, je zvykem uvádět původní zdroj. Neexistuje zákon ani právní úzus, který by vyžadoval stopovat cestu, kterou po webu autorské dílo prošlo.

2. Slovo plagiát označuje autorské dílo, které někdo vydává za své. Jak už jsem řekl, autorství v případě převzatých slajdů náleží AMD a že jde o její oficiální materiály je uvedeno hned v úvodu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj znám, informace přijímám. Kdo to neumí, měl by se to učit a ne tu zaplavelovat deiskusi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím správně náznak toho, že Vegy půjde lupat na kartu jako "vícejádrové" multi-GPU řešení se sdílenou pamětí, kde se z HBM stane jen jakási cache?

Pak by ta NVRAM v podání SSD dávala docela smysl

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Nebude myslím náhoda, že link dosahuje stejné propustnosti, jako dva kanály HBM.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia v noci na CES neodhalila 1080Ti, docela překvapení. Podle mě to znamená, že se necítí bezprostředně ohrožena Vegou. Vega na pultech zřejmě opravdu nebude dřív než v květnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je optimistický závěr.
Ten pesimistický zase může znít tak, že v tom nevidí smysl dávat na trh předem mrtvý produkt a GTX1080Ti zcela odpískala. :-D

(prosím nebrat vážně)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. :) Čekal jsem, že mě doplní spíš některý ze zelených fanboys typu Crha. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA ani 1080 Ti odhalovat nemusí, už má spoustu měsíců výkonná řešení jako GTX 1070, 1080 a Titan X na trhu, AMD proti tomu nemá vlastně nic.

Takže pokud opravdu VEGA bude výkonnější než GTX 1080, tak by musela být nějak výrazně aby to NV nutilo vydat výkonnější produkt.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Uz to musim fakt napsat... jste uplne zaslepeny. VEGA ma vyssi vykon nez GTX1080, pri ukazce Battlefront DLC Rogue ONE dokazali ze VEGA + Ryzen davaji ve 4K tesne pod 70FPS na nejvyssi nastaveni. ZADNA grafika od nVidia nedokaze dat tyto hodnoty. Takze GTX 1080 je porazena. A podle urcitych komentaru vsude na internetu nVidia neoznamila GTX 1080Ti prave proto ze to nema smysl protoze nedokazou konkurovat. Takze tak... nejdriv si neco prectete na zahranicnich webech a pak hazejte spinu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

M.D. se tím baví. Dělá sofistikovaný trolling.

Doporučuju se tím bavit rovněž, jsem přesvědčen, že M.D. to vůbec nemyslí vážně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stando ale ano, VEGA MUSÍ být výkonnější, protože má HBM2 paměti!!! Pokud jen dotáhne 1080 a nebo bude jen škrábat 1080Ti na záda, tak je to těžkej FAIL. Vega musí mít výkon větší než 1080Ti a nebo TitanX, protože jinak je to HBM2 těžkej FAIL. Neznáte výkon Vegy, ale už teď hodnotíte 1080Ti u které ten výkon jde předvídat a dopočítat. Jo a ještě jedna věc, nevíte cenu Vegy, která klidně může být ve stejné cenové hladině podle výkonu a jste v zadnici jak baťa s dřevákama, protože pak nebude mít nVidia důvod výrazně slevňovat. Vždyť si vemte, že nVidia 1060 prodávala dráž než RX480 a stejně si lidé koupili radši dražší nvidiu než amd. Jo a zopakuju posledni věc, kdy bude Vega? 31.8.2017? Ano, jediné k z čeho by se dala AMD pochválit by bylo, kdyby veškeré finance poslala do ZENu a na Vegu se zprominutím vykašlala, to by byl jediný logický, správný krok aby ZEN byl opravovým konkurentem intelu a né jen doběhnutí ujetého vlaku. Pak ať si klidně Vegu odsune až na Vánoce 2017, ale ať nemaže med kolem huby a řekne to jasně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Uz podle velikosti toho GPU je jasne ze to bude rychla karta. Kdyz si vemete samotnou velikost GPU. GTX 1070 a 1080 -> 314 mm2 oproti VEGA kera ma mit mezi 520 a 540 mm2. A jak jsem psal, stacilo se podivat na Twitter a jine fora. Psali tam lidi kteri byly na CES predvadecce nVidia a meli informace ze GTX 1080Ti nebyla oznamena protoze vedeli ze nedokazou dat takovy vykon jaky predvedlo AMD s VEGA v DOOM a Battlefront: Rogue One. Reknu Vam ze nVidii 1060 si lidi koupi protoze jsou opravdu zmanipulovani vsemi testy atd. Opovazim se napsat ze kazdej kdo cte recenze a ne jen na jedom webu musi mu byt jasne, ze RX480 je lepsi volba do budoucnosti a uz ted ma v nekterych hrach navrh oproti GTX1060, a to musim podotknout ze to je ve hrach kde mela navic prave GTX 1060 a to mluvim o dobe 6ti mesicu. Uplne se opakuje minulost GTX 960vsR9 380. A ano AMD dava vice financi do ZEN procesoru a je to logicke. VEGA je az na druhe koleji. Podle toho co se vsude pise tak VEGA by mela byt brzo v prodeji. Par nepotvrzenych zdroju pise prelom Q1 a Q2.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

víš že se aji docela těším? Konečně všechen ten hype okolo ztichne. Ano PR nVidie je prostě lepší, s fanoušky pracují a ze všeho dělají show. Ale co předvádí AMD je katastrofa... týden odpočítavat 4 videa o Veze? to je prostě výsměch... Neschopnost vydat nějaký schopný produkt a hrát si na specifickém trhu s 470D...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nasel jsem dalsi potvrzeni ze VEGA je vykonejsi nez 1080 -> From the looks of early benchmarks Vega 10 looks to be marginally more powerful than a top-tier GTX 1080.
Je to z webu game-debate.com
Me samotneho zarazilo ze dali jen par videi a nic vic. Ale stim uz nic neudelame, a kdyz to vemu kolem a kolem tak funkcni VEGA existuje na te predvadeli ty hry, takze jak jsem psal sam predpokladam prelom Q1 a Q2 a bude v obchodech naskladneno dost karet :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi spadl odkud?

1. Ne, ani náhodou není GTX 1080 poražena. AMD v současné době nemá na trhu proti GTX 1080 NIC.
2. Při prezentaci Battlefront DLC Rogue ONE nebyly vyobrazeny FPS. Asi jsi měl na mysli video, kde prezentují DOOM, je patrné, že hra neběžela na maximální detaily, ale pouze na Ultra (maximální detaily jsou Nightmare) + vyhlazování měli na 8x. Výkonově lehce nad GTX 1080, avšak výsledky se budou prakticky 100% lišit v různých herních titulech. To znamená, že není jisté, že ji porazí všude.
3. Nvidia nevydala GTX 1080Ti, jelikož věděli, že AMD bude pouze prezentovat VEGU, že nepůjde o odhalení karty. Tudíž by si vydáním GTX 1080Ti pouze snižovala prodeje TITANU XP, popř. GTX 1080. Nvidia má na trhu výhodu a jsou ve velmi pohodlné pozici. Karty GTX 1060, 1070 a 1080 jsou na dračku. AMD má terno jen v RX480, což velmi nákladný vývoj nových generací GPU a CPU jen těžko zaplatí.
Sám držím AMD palce a doufám, že se jim jak Ryzen, tak VEGA povede a vnese to čerstvý vítr na trh, je to potřeba jako sůl. Ne kvůli cenám, to jen dnešní mládež si myslí, že koupí herní PC za 20 000,- a nejlepší by bylo zadarmo, cena je dle mého až někde na 3 místě v posuzování koupě/nekoupě, ale právě kvůli posouvání hranic herního a výpočetního výkonu.

To co píšeš ty, je v přímém rozporu s tím, co píší respektované zahraniční weby. Doporučuji získat relevantní info a pak se ohánět ve veřejných diskusích. (PCGamer, GamerNexus, Wccftech, VideoCardz, atp.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jožine, nVidia odhalila zkráceně toto: AI Self driving, Xavier AI supercomputer = 8 custom ARM cores (Denver?)+ 512 Volta cores 30TOPs, AI Co-Pilot, spolupráce s Bosh a ZF. Spolupráce s Audi, AI Car na rok 2020. A překvapení sis přidal ty, nejspíš vůbec 1080Ti neplánovali a jen redakce vyvolávali hype a klikarbait.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za info, ale sledoval jsem přímý přenos. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2020 ? tak to uz bude davno pod vykonem cinskeho lowendu .. ktery narozdil od nv zvlada produkty i vydat vcas

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

chybička se vloudila, že - mělo tam být "AMD" :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Česká stopa v prezentaci AMD potěší :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vcelku sranda je ten Network storage.

Co tym chceli povedat?

Nebdaj, ze tam budu napojene NASy

An Early Port Of GCC To AMD's GCN Architecture
on 22 September 2016 at 11:40 AM EDT.
While still in its early stages, there's a port in the works of the GNU Compiler Collection for AMD's GCN (Graphics Core Next) instruction set architecture.

Longtime SUSE toolchain expert Jan Hubicka started a port of GCC to AMD GCN a few weeks back.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=GCC-For-AMD-GCN-Early

Porting GCC to AMD GCN microarchitecture
Honza Hubicka
SuSE CR s.r.o
Prague
Joint work with Martin Jambor
GNU Cauldron 2016

AMD Graphics Core Next
New and clean instruction set used by AMD GPUs
First specification released in 2011, Generation 3 in 2015
Primarily designed for graphic cards, but with parallel
computation in mind
GCN code generator is needed to complete HSA
infrastructure (currently we rely on a proprietary finalizer)

Similar to traditional CPUs (unlike the predecessors) !!!!!!!!
https://gcc.gnu.org/wiki/cauldron2016?action=AttachFile&do=view&target=P...

Ale VEGA vyzera este viac ako CPU s notrhbridge-om

ALe potom na NVRAM alebo NASe moze byt program skompilovany pre VEGA nebodaj aj jadro Linux a graficky server. Pripadne NVRAM nejake EFI a DHCP server

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je příprava na memristory... píchneš do PCe slotu 1TB na skoro rychlosti RAM a jedeš bomby... Industrial Light and Magic atak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autori malwaru maju radost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimavy je ten uplne posledny slajd s vysvetlivkami ku grafom, kde proste nahodne zozbierali nejake trenovacie datasety s ich velkostami... ale este zaujimavejsie je, ze je tam spomenuta karta ATI Radeon X950 XT, co pokial je mne zname, tak takato karta nikdy neexistovala...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neexistovala a i kdyby šlo o překlep a mělo to být X850 XT, tak to úplně přesně nesedí. Uvádějí 0,08 TFLOPS, ale X850 XT měla (i kdybychom počítali jen aritmetický výkon pixel shaderů) o čtvrtinu víc, konkrétně 0,1 TFLOPS. Snad X850 PRO, která měla 0,0748 TFLOPS, by se na těch 0,08 dala zaokrouhlit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

X1950 XT ale byla ne? Třeba je to v nějaký jiný precission ty TFLOPy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdil si ešte predvčerom, že RADEON ide už len cestou malých jadier? A tu zrazu, ti hodia do ksichtu 530-560mm2 čip. :D

Ach jaj nox, ty TROLL.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nenapadla te takova drobnost ze jeden cip muze nest mnoho malych jader ? :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

O čom točíš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

o tom ze celkova velikost cipu absolutne nevypovida o velikosti cehokoliv obzvlast o velikosti a poctu jader :)

takze o cem jsi tocil ty v puvodnim prispevku vysvetlis nam to ? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V minulom článku o Vege tu nox tvrdil že AMD pôjde už len cestou malých jadier (alebo čipov ako chceš).

Myslené to bolo tak, že už budú vydávať len grafiky s menšou plochou kremíku, teda nič také krkolomné ako Fiji.

A tu zrazu AMD vydá niečo veľké skoro ako samotné Fiji, navyše ešte na procese, ktorý miestny odborníci označujú ako proces ktorý je ešte len v plienkach.

A najlepšie je že ja som ho varoval nech je s tým opatrnejší, ale on sa držal toho čo pred rokom prehlásil Raja... vraj. Pretože ak to skutočne prehlásil tak sám Raja buď nevie čo sa mu robí priamo pod rukami, alebo celkom preukázateľne klamal, keďže tým časom už museli mať aspoň začatý proces tape-outov, alebo minimálne kompletnú špecifikáciu.

Môžeš si to nájsť v diskusii k predchádzajúcemu článku o Vege.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj jenze ty motas jabka a hrusky :) nevim jak to bylo myslene clanek si ani nepamatuji jestli tam bylo napsano celkove mensi plochou kremiku tak OK ale jestli tam bylo cestou mensich jader tak tvuj utok byl zcela mimo misu :) jinak je logicke ze mensi jadro zabere mensi plochu ale v souctu muze mnoho malych jader zabrat hodne mista :) (ale nevidel/nepamatuji si puvodni tvrzeni jen jsem poukazal na to ze jsi napsal v podstate blbost :) protoze tyhle veci se rozlisuji a nejsou jedno a to same :) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle uz je zoufale, vsichni vedi jak to bylo mysleno. Jadro = die.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.