Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k S dotykovými notebooky je definitivní konec, mizí i z distribuce

Konečně, kdo má platit za matlací display.
Ještě zrušit tablety a na světě bude líp.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A tak zase tablety neodsudzujme. Ked mam nieco robit (praca, programovanie, grafika) tak si sadnem za stol, klavesnica, mys, monitor, laptop v docku. Ak lezim na gauci a spomeniem si na nejaku blbost na youtube, alebo chcem si rychlo nieco pozriet na webe, tak tablet (10") hodeny na stole je presne to co potrebujem. Mobil (4") je na telefonovanie a mejly, v nudzi aj na web - komfort je tam vyrazne nizsi.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Přesně pro tyhle potřeby mám netbook. Tablet mi vůbec nechybí...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ale no tak... to že 98% užívateľov používa tablety len na konzum obsahu, FB či videá neznamená že sú na šepcifikú prácu a iné pracovné využitie nepoužiteľné a zbytočné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, naprostá!!! většina lidí, stádo, má "okno do světa" (častěji jen okýnečko - max 3,5" displej mobilu...) jen pro zábavu a je třeba jednoduché... zařízení i na ovládání i pro stádo, neb z teho (z mas) plynou nějvetší zisky ;-) Proč ne? Ale prodraží to zařízení pro fajnšmekry, to už je úděl těch v menšině :-) Co nadělám ;-)

Takže si myslím, že ani jedno ani druhé zcela nevymizí, pouze některé vyjímečně používané zařízení podraží pro jen pár uživatelů (co chtěj v předpažení s odkrvenou rukou patlat po nutně lesklém... disleju...), ale nevymizí zcela.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si tiez neviem predstavit ako by som pouzival tablet na cokolvek, ani na mail nie. Trochu som ale prohodnotil pohlad na tieto zariadenia ked vidim, ako to pomaha napriklad rodicom a celkovo bfu. Vpodstate je to super, pretoze nemusim riesit ich problemy s plnohodnotnym pc, kedze na tablete nemaju moc co pokazit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je práve ono. Spousta lidí si nedovede představit, že by to mohlo být k něčemu dobré a pak jsou překvapení, že jsou lidi, kterí takovou představu mají zcela konkrétní. Někdy je opravdu těžké vyjít ze své myšlenkové ulity.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem měl na testování Asus Transformer T100 s klávesnicí a 500GB diskem a musím říct, že se mi to docela zamlouvalo. Přenosný, pořát to mělo Windows takže se to dalo používat na různý skopičiny, pořát to mělo i HW klávesnici, bez problémů to přehrálo FullHD v MKV s titulema, DTS i AC3, HDMI výstup, nemělo to nejmenší problém se připojit na sdílený disky přes sambu, bez problémů jsem se tunelem odkukoliv s netem připojil domů na NAS a kdo ví co ještě. Bylo to svižný (na ten HW), výdrž to mělo cca 7-9h a když už přišlo na věc, utrhl jsem to od klávesnice a vzal si to na gauč abych dokoukal video a pak s tim někam praštil.
Jediný co mě trochu vadilo bylo, že se to hodně dlouho nabijelo (ale stejně to díky výdrži dá člověk na nabíječku většinou přes noc), nemělo to GPS a mobilní net v těle s občs bylo peklo trefit nějakej knoflík u klasivký windows aplikace (Potplayer, ale možná to šlo nějak zvětšit, nezkoumal jsem) a že se virtuální klávesnice nevyysouvala automaticky když člověk najel do textového pole (na což jsem zvyklý z droida).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo jak si vycucali z prstu taková procenta. Být prognostikem v takových firmách musí být napohodu - nastřelím číslo a mám po práci. Nebo snad dělali průzkum? Vážně se lidé během roku rozmysleli a dotykové patladla už nechtějí?

Tohle jim přece mohl říct každý že za 15+ klacků si nikdo nebude kupovat patladlo k surfování na gauči - na to stačí tablety. A když zase chci ntb na práci, tak zbytečně nebudu připlácet za konfiguraci z patladlem a radši za ty prachy vezmu víc paměti/rychlejší procák/cokoli co využiju...

Být jejich zaměstnavatelem, letí všichni...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejdůležitější je, že ergonomicky je to nesmysl, že předpokladu, že se nejedná o zařízení, které umí displej otočit tak, že se dá použít jako klasický tablet. Protože v ostatních případech to dlouhodobě nedá ani kulturista. Držet ruku ve vzduchu před displejem a máchat s ní je totiž celkem náročné na fyzičku.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Asi si zadny dotykovy notebook nepouzival, protoze ten argument neni pravdivy, to same by si potom mohl tvrdit o vsech dotykovych zarizenich, viz muj komentar nize.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

A ty nerozumíš psanému textu. Jasně tam svůj předpoklad napsal, ale ty pořád uvažuješ o zařízení, kde lze displej dát tak, že při dotykovém ovládání klávesnice nepřekáží.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jako uzivatel touchscreen notebooku, dvou s celkovym uzivatelskym casem asi 8 mesicu nechapu ten argument s 'rukou ve vzduchu'. Ted treba sedim v kresle, notebook mam v kline a ruce oprene o operky, kdyz chci napr. posunout stranku v IE, tak jen pohnu pazi a palcem na leve strane posunu stranku, s tim ze mam pazi porad oprenou. Ruku v sede zvednu na moment jen tehdy, kdyz treba tukam na odkaz, nebo volim zalozky na horni liste, takze nemam ruku konstatne ve vzduchu. Ja se tady nebudu s nikym prit co je pro koho lepsi nebo horsi, ale me touchscreen na notebooku vyhovuje a pozivam ho temer exkluzivne misto touchpadu. Zase se budu opakovat, ale touchpad pouzivam jen tehdy kdyz potrebuji vyjet v browseru ve strance nejake menu. Takze je to o zvyku a ti co nemaji dlouhodobejsi zkusenost s touchscreen notebookem, tak ti at se prosim zdrzi jakychkoliv soudu, nazory samozrejmne muzou mit, ale jsou to jen nazory a ne zkusenosti z praxe. Ti co to vynaseji soudy bez zkusenosti mi pripadaji jako kdyby v zivote ridili jen motorku, ale tvrdili ze vi jake to je ridit auto... Ja mam proste touchscreen na notebooku rad a zamerne si porizuji notebooky s touchscreenem, vyjmecne na notebooku tvorim obsah, ale kdyz ho konzumuji tak je pro me touchscreen plus. Souhlasim s tim, ze muzete nesouhlasit, ale jen tehdy kdyz mate dlouhodobejsi zkusenost s touchscreen notebooky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď by ještě u MS mohli zrušit to idiotské Metro

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mam sice otocny display, ale takmer nikdy ho neotacam do pozicie klasickeho tabletu, zato jeho dotykovu obrazovku v rezime notebook pouzivam castejsie ako touchpad ... takze snad neutnu aj s takymito zariadeniami, mne by to velmi chybalo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No konečne! Už nebudú mať argument, prečo musí byť displej lesklý kvôli dotykovej vrstve a môžu konečne zase začať vyrábať notebooky s matnými displejmi, na ktorých nebude utrpenie pracovať za svetla.... ;-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja se obavam, ze nejakej argument meli uz predtim. Ja dokonce i zazil uzivatele, kteri to povazovali za hezke, zrcadlovy efekt jim vubec nevadil :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Argument je neplatny jiz delsi dobu. ThinkPad Yoga ma matny displej.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja mit vedle sebe dva notebooky a jeden by mel a druhy nemel a cenovy rozdil by byl jenom litr, tak bych vubec nevahal. Problem je, ze ikdyz to aktivne vubec nesleduju, tak jsem obcas nabidku shledl a zadna rozumna nebyla ..... pouzitelny notebook s dotykem vychazel 2x draz, takze proste ne ..... navic kdo jeste dneska sedi pred notasem? Lidi to maji misto PC, pripojene velke LCD a minimalne klavesnicu a mys, takze tam je dotykovy LCD na notebooku k nicemu. Priznam se, ze vlastne ani nikoho neznam kdo by pouzival notebook "klasicky" ......
Jinak myslim, ze ty zvesti o konci jsou predcasne a tykaji se jednoho, mozna dvou vyrobcu a kdovi jestli nejde jen o cisteni skladu pred Vanocema ..... preci jen by nedavalo smysl zbavit se jakychkoliv zarizeni pred obdobim nejvetsich prodeju.
Ale jinak chapu, ze PC/notebook trh se bude soustredit hlavne na 2v1 (jasna budoucnost) a levne shity na prohlizeni webu ....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jj, kdyz jsem tu pred lety, kdy to zacinalo spolu s dalsimi tvrdil, ze je tahle kombinace nesmysl, naslo se hodne lidi s opacnym nazorem (vcetne nekolika mentalnich retardu, kteri okupuji tohle forum).
Stejne tak jako s vytunelovanim Nokie a prodanim Microsoftu - stejny odhad pri prichodu Elopa, stejny finalni vysledek..
Asi se stanu prognostikem. ;-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Abys neskončil na Hradě :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam dotykac Dell E5440 a vyuzivam hojne... Budu se opakovat, ale v leze kdy mam notebook polozeny na hrudniku, brise se vsecko ovlada dotykem bez nejakeho namahani, protoze mam lokty oprene, proste nemam ruce ve vzduchu. I ten poker na PKR se lepe hraje na dotykaci. Vim ze jsem minorita, ale uz jsem na svojem druhem dotykaci... Uz ho mam vice nez mesic a pul s windows 10 a display umatlany jak svin a jeste jsem ho necistil, protoze to u rozviceneho displaye neni videt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Špatná koupě. Pro tento způsob použití je stavěný tablet. :-)

Na hrudníku pak máš o kilo méně a nic ti nepřihřívá vnitřnosti. Notebook je ideální pokud je potřeba psát či tvořit a to zase v leže moc nejde.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Spatna koupe? Za prve, koupil jsem ho z ebay pod deset tisic 6 mesicu stary, vypadajici jako novy. Konfigurace i5 4300U, 1600x900 display, gorila glass, 8GB ram, 500GB SDHDD. Upgradnul jsem ho o SSDcko a pred par dny o podsvicenou klavesnici. Baterka 8 hodin wifi surfingu, 64 Wh... A ted lezim v posteli a pisu na nem tenhle prispevek, po tme :-) Za dalsi, tablet musis jednou rukou drzet, notebook ti stoji sam. Ja mel uz par tabletu, ale mam uz rok a 3/4 Galaxy Note 2 a jaksi sem nemel od te doby potrebu tabletu, tak jsem ho prodal, ale chtel jsem nejaky vykonny notebook s touchscreenem a dobrou vydrzi na baterku. Me to proste vyhovuje, kazdy je individum a ma ruzne pozadavky a priority. K tomu mam vykonny mini ITX desktop (i5 4670k, GTX 760).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To byl vtip, nikomu nebudu radit co si má kupovat. Zaujalo mě, že to prostě používáte jako tablet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zadny div. Kdyz jsem shanel maly notebook na cestovani, nic kloudneho jsem ve velikosti 11,6 s dotykacem nenasel. A kupovat mizerny vyrobek jenom proto, ze ma dotykac opravdu nebudu. Podle me skoda, zrovna na velmi malych noteboocich by se dotykac obcas hodil.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji Microsoft Surface Pro, v kombinaci s type coverem a dock station a velkým monitorem, dospeělou klávesnicí a myší je to náhrada jak notebooku, tak tabletu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč. Mně se třeba ten nápad od Lenova, Yoga, docela líbí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hurá, do prepadliska dejin s touto kravinou. Snad s ustupom matlatok microsoft vykinozi aj metro.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naivko.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to naivni, ale jak se rika, nadeje umira posledni :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?
+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně že chytráci z Microsoftu pokazili Windows tím, že udělali Windows s nesmyslnými velkými ikonami pro dotykové monitory, které nikdo nemá. Doufám, že se nyní chytí pořádně za rypák.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdo by patlal po displeju???... Kor po matném! Ani vyčistit by pak nešel, leda by byl odporně lesklý... To ale není na prácu ven moc :-( A při vážné práci bych se ani netrefoval hrubými prsty na nějakou čáru, nabídku a pod..., navíc by mi po hodině předpažení upadla ruka... Na to má noťas klávesnicu a myš! né?

Ale u malého mobilního zařízení bez mechanické klávesnice, prosím, tam je to nutnost. A jen na jednoduché aplikace...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jinak co se tyka UK a jejiho nejvetsiho kamenneho PC shopu (samozrejmne i online shopu) PC WORLD / CURRYS, tak ten ma v nabidce 45 notebooku s touchscreenem a 76 bez. To mi nepripada jako kdyby mizely z distribuce, naopak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kazdopadne no-x cituje jeden zdroj, ktery se odvolava na informace od vyrobcu a musim uznat, ze to bude asi pravdivy trend, nicmene, jak nekteri a no-x taky zduraznuje, netyka se to 2 v jednom zarizeni nebo hybridu, takze pokud mam za hybrid povazovat i produkty jako lenovo yoga, nebo flex, asus flip - obdoba yogy... tak touchscreen spojeny pevne s klavesnici jen tak nevymizi, takze az se rozhodnu pro zmenu notebooku a budu chtit neco co ma porad klavesnici na pevno a touchscreen, tak bude z ceho vybirat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na mě to působí dojmem, že Microsoft před časem uzavřel dohodu s největšími výrobci notebooků. MS slíbil metro a dotykově ovládané Windows, no a výrobci notebooků slíbili dotykové displeje. A všichni si mnuli ruce štěstím, jak donutí lidi k novým nákupům, protože jedno bez druhého nemá smysl. Ale pak se zvedl odpor k metru a k překvapení všech stále narůstá (domněnka), takže MS byl donucen k pomalému ústupu (třeba tlačítko Start), a výrobci HW pochopili, že jejich dohoda ztrácí smysl. Takže část notebooků s dotykovým displejem zůstane, protože to rozhodně je zajímavý kus HW, ale totální vytlačení nedotykových modelů se nekoná. Mě osobně děsně šve, když něco ukazuji na monitoru kolegům, mimoděk se dotknu prstem plochy a ono to začne blbnout, jako bych tam kliknul myší. Na druhou stranu třeba ovládání velkých tiskáren, kde je dotykový displej vodorovně a člověk nemusí natahovat ruce před sebe, tak to je super. Asi to bude chtít ještě trochu porozmýšlet a nesnažit se vnutit lidem násilím první nedotažený pokus.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Taky se zvedl odpor k odporně lesklejm... displejům, což je u dotykáče nutnost! Jeden čas byly odporně lesklý i plasty okolo displeju ale i okolo klávesnice! Hnus upatlanej a časem ulepenej :-( ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

dotykove notebooky skoncia rovnako ako skoncili netbooky, cize prestali sa predavat netbooky a zacali sa predavat male notebooky s 11 palcovym displejom ;)
to iste sa stane aj teraz. dotykove notebooky sa premenuju na hybridy 2v1 a bude to. vlastne uz sa to aj deje, staci si v katalogoch vyhladat 2v1 a vypluje to na mna aj masinky, oktorych na prvy pohlad povies, ze ide o notebook.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

uz si tedy konecne nekdo vsimnul, ze touchscreen je na klasickem notebooku naprosto nepouzitelny nesmysl s nulovou nebo mozna zapornou ergonomii? zajimave :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze prave ty mas s touchscreen notebokem dlouhodobejsi zkusenost, jinak by si nemohl vynest tenhle znalecky posudek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

skusal som dost dlho, na rozdiel od teba, na T100, a mozem povedat, ze je to navykove. ked som potom presiel k pracovnemu notebooku, velakrat som sa pristihol, ze podvedome matlam po obrazovke.... Len netreba mat naivnu predstavu, ze kvoli dotyku zabudnes na klavesnicu a mys/touchpad. Nie, je to len dalsia pridana moznost na ovladanie, vzdy pouzijes to, co je najergonomickejsie. dotykom sa napr. lepsie posuva obsah webstranky alebo zoomuje. To robis iba obcas, a na obcasne zdvihnutie ruky nespotrebujes tolko energie. Aj pocas pisania na klavesnici ruku obvykle zdvihas, tiez ju zdvihas, ked po klavesnici chytas mys atd.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.