Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kvalita Netflixu ve 4k je neuvěřitelná, Sony chystá 4k přehrávač pro Evropu

No jsme na technologickém webu, ale stejně je to moc.
---středně rychlou linku: 15,6 Mbit/s.---
To bych ještě skousnul. Se zapřením:).

----poměrně běžná 55palcová úhlopříčka--
Poměrně běžná, možná v Hollywoodu nebo Monaku. Ve většině českých obýváčků se kupují telky do 48" a kvůli těm hovadinám co vysílá většina komerčních kanálů se do upgradu nikdo nehrne. I některé dokumenty jsou dělaný jak pro mentály. Po každých 10 minutách shrnutí situace se záběry co už jsme viděli asi aby se protáhl čas, když byl ten dokument kvůli těm cool trikům (graficky na úrovni World of Tanks na nejnižší detaily) tak drahý. Nedivte se, že si lidi kvůli tomuhle nechtější kupovat nový nábytek nebo dokonce byt-dům.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"---středně rychlou linku: 15,6 Mbit/s.---"

Diit ani přidružený CDR nikdy nebyl moc přes sítě. To se člověk musí kolikrát smát, tomu co se dočte.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co je špatně na té rychlosti? Není mi jasné nač narážíte.

Jednotky přenosové rychlosti, v tomto případě konkrétně "megabit za sekundu" je přeci možné v češtině uvádět ve třech možných formátech (Mbit/s, Mb/s nebo Mbps). Zdroj: norma ČSN EN 50173-1 nového vydání.

Pokud narážíte na "středně rychlou linku", pak nechápu onen údiv, neboť Češi dle měření Akamai dosahují v průměru rychlosti 11,4 Mb/s. Zdroj: http://www.akamai.com/dl/akamai/akamai-soti-q413.pdf?WT.mc_id=soti_Q413

Tímto se přidávám k názoru, že váš komentář je jen prázdným zvoláním mimo téma. Pokud je tomu jinak, neváhejte a přesvědčte mě řádnými argumenty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli těmi shrnutími narážíš na seriál Historie Země vysílaný na Prima Zoom, tak tam jsou náhodou velmi vkusné a vhodné. Každá dobrá učebnice také obsahuje závěrečná shrnutí (analýzu) kapitol. Nepleťte si zábavnou estrádu s naučným dokumentem. Jinak co se týká obsahu TV vysílání, tak já osobně bych nechal všechny komerční stanice zrušit, protože to jakým způsobem zozsekávají filmy a dokumenty reklamou je až společensky závadné. Vymývání mozků jako za dob rádobysocialismu. Jestli chce někdo filmový kanál, ať si ho zaplatí, ale na veřejných frekvencích nechť tato parazitistická spekulantská špína nesedí...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na verejnopravnych TV ziadne velke blockbustery nechodia. A ked - tak s mnohorocnym oneskorenim. Vsetko co chodi na Slovebnskej Televizii je bez reklam a maju na to dokonca aj motto. Reklamy su len medzi relaciami, ale absolutne nie v ramci relacii/filmov. Myslim ze je zakonom stanovene maximalne mnozstvo reklam vo verejnopravnych mediach nejake smiesne 2% vysielacieho casu. Myslim ze Ceska Televize je na tom rovnako.

Komercne grcy to je iny humus. Tam je reklama asi 40% realneho casu. Idu spravy a drb po 12 minutach 5 min reklamy. Skoncia spravy drb 10 min reklamy. Zacne film a po 15 min drb 12 min reklamy. V strede filmu dalsie dve-tri 12 minutove reklamy. No a samozrejme 3 minuty pred koncom filmu drb, posledna 12 minutova reklama. To je reklama obcas prerusovana filmom. Humus hnus grc.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

kolik ti je proboha? mektas tady, jak nejaky 80ti lety nerudny dedek.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nemusi mat 80, staci 35-40. Dnes je v TV humus, hnoj. Neni tam co pozerat, zvlast ked to uz clovek videl pred par rokmi na PC (vynimku tvoria dokumenty). Mam 40 palec, full HD, 5 rocny TV. Este trubicove podsvietenie ! Ziadne LEDkove ! TV pozeram 2-3 hod tyzdenne (len spravy na verejnopravnych TV). V hlavnom vysielacom case (vecer po 20tej) nepozaram TV uz asi 12-14 rokov. Jednak je tam nas*ate a jednak na take sprostosti nemam cas, o 5tej vstavam do prace. Aby som pozrel Dextera, Lost, TBBT a dalsich 10 serialov, nemusim mat 4K 55 palcovu TV a byt hore do 23tej.

Vysvelti mi prosim ta, naco mi je 50-55 palcova TV.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Aj keby tam nechodil hnoj, tak 4k tomu nijako nepomoze. Kto kedy studuje detaily tvare pri pozerani TV?
Viditelny rozdiel uz pri 55"? Tak to museli pozerat poriadne zblizka, urcite nie z takej pozorovacej vzdialenosti aby dokazali vnimat cely obraz. Nebolo to skor kvalitou LCD panela(podanie farieb, podsvietenie, ...) ako rzlisenim?
Su to marketigove zvasty ako namotat ludi na 4k, nic viacej.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nechci vám sahat do svědomí, ale veřejnoprávní zprávy jsou těžký propagandistický odpad horší komunistické televize. Já mám díky tomu už 3 roky odpojenou TV. Na seriály, zejména studiovka TBBT je i FullHD přehnaný luxus.
Opravdu nevím, kdo stojí o vrásky Kevina Spaceyho nebo vousy Julie Roberts.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

76: Tady ta diskuze je tak nepřehledná, že nevím na koho reaguješ.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty dokumenty jako pro mentály jsou dokumenty točené pro US trh. Shrnutí je tam proto, že v každé pauze je možné umístit upoutávku nebo reklamu :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

aha, takze nekdo, kdo se rozhodne misto nejake sracky, divat na dokument se shrnutim je mental. tak hlavne, ze vy tady vsichni mate IQ 180...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdíl mezi dokumentem, který má shrnutí na závěr a mezi tím, kde je shrnutí každých 10 minut. Všimněte si, že je obvykle černá, někdy pak znělka nebo logo pořadu a pak shrnutí těch předchozích 10 minut. To je jen kvůli reklamě.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

76: Nemám v úmyslu tě urážet, ale třeba někdo s takto hloupými příspěvky odbornějším dokumentům nebude rozumět.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já to teda také nesnáším. U dokumentů si někdy člověk připadá, že mu informace podávají jak mentálovi, co za 10 minut zapomene, co během nich viděl. Pochopitelně je to kvůli "kanálovým surfařům", aby se chytli, ale to je jeden z důvodů, proč TV už opravdu ne e. Hodnotné informace slábnou, entertainment roste. Kde jsou doby nabušených dokumentů BBC, ach jo.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Třeba jsou dokumenty stejné, jen ty seš nabušenější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi to strasne vadi, na ty dokumenty se neda divat, porad se tam opakuje to samy dokola, nekdy i 3x, ne jen jako shrnuti. Asi to vymysli nejakej debil, co soudi podle sebe. Kazdopadne dokumenty BBC takhle postizeny nejsou a je jich hromada, jen se jaksi nevysilaji u nas...nevim proc, treba ze jsou moc drahy?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, je to kvuli reklame. V USA maj reklamni bloky po deseti minutach a ta rekapitulace je tam jako vypln, aby si clovek vsim ze uz skoncila reklama.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.