Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Leica má problém s korozí CCD snímačů v dálkoměrech

IR filtr propouští infračervené záření a filtruje to viditelné. V tomto případě se ovšem jedná o IR cut filtr, u kterého to funguje přesně naopak.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

"Leica má problém s korozí CCD snímačů v dálkoměrech"

Opravte si ten dvojsmyslny nadpis - dalkomer je meric vzdalenosti umisteny v horni casti fotoaparatu. Prvni co cloveka napadne je, co dela CCD snimac v ciste optickem zarizeni na zaostrovani.

Co se tyce toho CCD snimace - chybi mi tam jedno slovo - KODAK jakozto vyrobce (jak by rekl Ken Rockwell - Made in Rochester, USA).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to delal Kodak, tak jeho snimace prevzalo postupne Truesense imaging (skupina investoru) a nyni to odkoupil ON semiconductor. Jen pro zajimavost - snimace od "Kodaku" se v Evrope distribuuji z Roznova pod R. (sklad ON semi).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

sklo, zrcadlo, dálkoměr, bezzrcadlo - označení přístrojů podle jejich klíčové části používané ve fotografické hantýrce; vychází z mluvnického jevu zvaného synekdocha: https://cs.wikipedia.org/wiki/Synekdocha

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že snímač poškožený korozí už nikdo neopraví a další trpí stejnou vadou nějaké svrchní vrsty. Tak by asi šlo u nových snímačů tu vrstvu něčím nahradit nebo pokrýt nějakou další vrstvou aby se ta citlivá vrstva prostě nepoškrábala.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

a udajne ma leicu vymena toho cipu stat 1800 ojro ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bude špatný údaj.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

jo tak tohle mam i ve svem biosnimaci...v obou :(

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Leica nie je jediná firma, ktorá sa takto férovo postavila k problému. Mne sa dávnejšie stalo na Fuji S9600, že zrazu som nevidel obraz na displeji. Bol už aspoň rok po záruke. Poslal som do Bratislavy do oficiálneho servisu. Ich vyjadrenie bolo v tom zmysle, že sa uvoľnil snímač a vraj na tomto modeli sa to dosť často stávalo a uznali to ako sériovú výrobnú chybu a oprava prebehla grátis. Ja som mal tú smolu, že väčšina prípadov sa prejavila v záručnej dobe, len u mňa to bolo trochu neskôr. Doteraz ten foťák k plnej spokojnosti slúži. Samozrejme, že už mám novší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Něco podobného se mi stalo s pět let starou minoltou. Výměna byla taktéž zdarma.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Že to dělá Leica, u které zaplatíte při pořízení aspoň za deset snímačů, a potřebuje nutně držet image, je pochopitelné. Naštěstí tohle kdysi dělal i Canon, zažil jsem to sám se starým levným kompaktem, snímače hromadně odcházely s fialovými pruhy přes obraz, případně černým obrazem. I tam to měnil servis zdarma, ač ten foťák měl myslím dobrých pět let. Tam už to stojí za pochvalu. Třeba Nikon pokud vím, na výrobní nedostatky svých foťáků dlabe, kupte si nový model.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak popisujete. Zažil jsem toto u dvou kusů Canon PowerShot A70. Stejný projev vady. Stáří přístrojů cca 3÷4 roky. Opravili mi grátis oba. Rychlé a vstřícné jednání. Tak to má být. Pochvala.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.