Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Leica zvažuje vlastní smartphone

"V tromto kontextu zmínil, že smartphony jsou dnes typicky používány vertikálně, přičemž kvůli focení se překlápí do horizontální podoby (což je nelogičnost, u které jsem dodnes nepochopil, proč ji některý čínský výrobce už dávno nezkusil využít jako prvek odlišující od zbytku nudné šedi na trhu a neosadil fotomodulek otočený o 90°, případně nepřišel se čtvercovým snímačem)."

To je přece jasný, když mám nudloidní displej 16:9 tak nebudu fotit tak, abych viděl jen mini nudli napříč zabírající třetinu plochy. Maximálně tam můžou dát HW tlačítko spouště aby se to líp drželo na šířku. A čtvercový snímač 99% uživatelů nevyužije, přitom bude každý fotit na nudli, aby se mu to hezky zobrazovalo, na video už vůbec nevhodné. Navíc pro selfie je orientace na výšku ideální ;)

Menší výseč čipu bude mít větší šum a to by se moc dobře neprodávalo. Spíš tam Leica může dát 4/3'' či 1'' snímač jako Panasonic CM-1 - takže zase přeznačení Pansonicu s novou cenovkou :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Beztak se jen opičí po RED-u, kteří už udělali paperlaunch vlastního telefonu :)

Jinak to celkem zapadá - Apple, RED, Leica ... jsou firmy které můžou uvést v podstatě cokoliv, protože skalní stoupenci značky si neodpustí něco nemít. Je paradoxní, jak jsou jejich výrobky zároveň technicky špičkou a zároveň sto let za opicema. Musím uznat, že je to vrcholní um v podnikání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde jim to určitě líp než přeznačené Sony na Hasselblad s dřevěným gripem :) Je to paradox, normální člověk se podívá kolik toho dostane za svoje prachy a nikdy si to nekoupí. Přes to Leica zavedla úspěšně pár novinek před konkurencí. Například použitelně provedený touchscreen nebo 4k video ve středoformátové řadě S. Sice kvůli těm pár fičurám si to nikdo kupovat nebude, ale je vidět že když chtějí, tak umí udělat pořádný a použitelný produkt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si, ze je dobre se dneska cpat do oboru, kde jiz je spousta jinych firem a pritom v nem kloudne vydelavaji jen dve. Ikdyby vysledny model hodne dobre fotil, koupi si ho akorat par nadsencu, vetsina lidi si koupi prumerny smejd se slavnou znackou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No Leica má právě ráda svůj segment bohatých nadšenců kteří to vystavují víc jako status symbol než jako technologickou špičku. Asi jim to stačí, prodá sice málo, ale za 10x tolik :) Blbost je cpát se oboru a nabízet to samý jen o pár centů levněji, z toho miliardy netečou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufejme, ze je jich dost na to, aby to 10x drazsi bylo dost. Jestli bezny vyrobce proda miliony rocne, Leica by musela alepson statisice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

98% zisku ze smartphonu patri Apple.

Ktera je ta druha slusne vydelavajici firma ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samsung, alespon pred casem jsem o tom nekde cetl clanek, tak snad se to od te doby nezmenilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

98 mozna jednou bylo, nyni je to 92% a o zbytek se deli Samsung + tusim tri cinane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no dalsi cinsky smartfon s logom znameho vyrobcu na ceste?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyborna myslenka.

Kdyz si toho objednam nekolik tisic kusu, cinani mi na kryt napisou COKOLIV budu chtit.

Takze je toj o tom udelat objednavku, napsat kolik chci lodnich kontejneru a co chci napsat na kryt.

Vsadim se, ze bych ty telefony Leica mel na trhu driv nez Leica :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V tomto kontextu zmínil, že smartphony jsou dnes typicky používány vertikálně, přičemž kvůli focení se překlápí do horizontální podoby (což je nelogičnost, u které jsem dodnes nepochopil, proč ji některý čínský výrobce už dávno nezkusil využít jako prvek odlišující od zbytku nudné šedi na trhu a neosadil fotomodulek otočený o 90°, případně nepřišel se čtvercovým snímačem)"

A v čem je konkrétně pro autora článku problém s tím, že se smartphone používá někdy na šířku a někdy výšku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavý na sparťanské vybavenie toho smartphonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Bude to ten nejlepší fotosmartphone vůbec?" - to si netroufnu rict, ale troufl bych si rict ze urcite nejdrazsi :) (mysleno v ramci seriove-vyrabenych - normalnich smartphones, ne nejake ty "massive-gold" + "naplacame tam diamanty" nesmysly) A za pouhych 1500 öjro si budete moct prikoupit specialni cerne flip pouzdro s cervenou "teckou" :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.