Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lenovo IdeaPad K1 v ceníku Amazonu za $499

Podle specifikace vypadá prakticky shodně jako Acer Iconia Tab A500 (jen reproduktory jsou slabší, a neznámou je displej, zda bude mít IPS jako Transformer nebo "obyčejné" LCD jako A500), i výdrž je podobná takže asi akumulátor kolem 24 Wh. Spolu s tím docela širokým rámečkem kolem displeje tipuju hmotnost podobně jako u konkurentů cca 700 g. I cena je srovnatelná, takže zatím popravdě nevím, čím by měl přesvědčit.

Jak jsme psali na SvetAndroida.cz, Lenovo by mělo nabídnout i dokovací stanici s klávesnicí (jako má Transformer) i stylus (jako má HTC Flyer) a pro firemní zákazníky vlastní software, tak uvidíme

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by někdo nabídl něco jako Asus Transformer ale s Windows 7 (prej přijde i s Win8, ale na tom se nespustí x86 prog.)
Android by mě osobně plně dostačoval, ale firemní aplikace jsou na Win a připojení přes IPSec. VPN android stále nativně neumí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč používat staré programy na nové platformě, to nebude optimalizované pro GUI tabletu a práce s takovým programem musí být zoufalství. Tablet přeci není náhrada notebooku ale jiný segment.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě takové řešení není na práci, ale spáše nouzovky a nekompatibilitu aplikací na dotekové ovládání právě řeší ta přídavná klávesnice
Na internet a multimédia tablet, na aplikace netbook/notebook, takto by to bylo vše v jednom se všemi výhodami i nevýhodami s tím že pro mě výhody převažují.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tablet sice není náhrada za notebook to máte pravdu, jenže v případě W500 se jedná o jakýsi hybrid, takže to tak úplně neplatí. Na W500 se totiž pracuje jako na netbooku a jak jejeje uvádí bez možnosti VPN je každé zařízení s androidem pouhou hračkou. W500 lze v nouzi použít na práci, přitom stále může sloužit jako obdobná prokrastinační zařízení, tedy jako tablet, pouze má proti androidu horší výdrž - volba spočívá tedy v tom, vezmete-li si hračku s trochu menší hmotností a větší výdrží nebo hračku na které se dá v nouzi pracovat. Ať si každý vybere. Jinak, nesouhlasím s nepoužitelností win aplikací na tabletu, tohle papouškují lidé, kteří neměli možnost na něčem takovém pracovat, ve skutečnosti je to jen jedna z mnoha "IT pověr", stačí se podívat na tohle video:
http://www.youtube.com/watch?v=f2IuEH07xBg

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Premyslim o Aceru Iconia Tab W500, nekde jsem se ale docetl ze na 1080p video to neni, zvladne to ten Nvidia chipset ? (v aceru je AMD Ontario 1Ghz), pripadne co by jste doporucili ? Hledam nahradu za notebook takze dokina s klavesnici by byla fajn, notebook ale pouzivam spise jen na cteni mailu a koukani na filmy ci net ;)
diky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

proč by UVD3 v APU nemělo zvládnout full HD? Dnes už to jede opravdu na všem. Samozřejmě nesmíte přehrávat přes CPU

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Osobně jsem to netestoval, ale je obecně známé, že jeden nejmenovaný recenzent nejmenovaného webu neumí přehrávač nastavit, aby mu fungovala správě HW akcelerace a na základě toho vypouští do světa různé nesmysly. Neměl by tam být problém, pokud to nebude v nějakým nestandardním formátu. Jakmile pojede HW akcelerace, nebude problém.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S kombinaci Supermicro + AMD bych si dal pozor. Odešel mi v serveru (1U) větráček a trvalo několik týdnů (resp. déle než měsíc) než ho dodali. S tím, že prý pro Intel-based servery je mají skladem, ale AMD se moc nekupuje, tak je nemají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

omlouvám se, tek příspěvek měl být k jinému článku. Prosím redakci o jeho smazání. Děkuju.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.