Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Levná Nokia 150 od HMD se objeví příští rok

Podle parametrů na webu Nokie se nemění zhola nic.

http://www.nokia.com/en_int/phones/nokia-150#

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se da delat, takovehle zarizeni je asi proste moc slozita vec, nez aby sla vyrobit poradne. Alepson tu VGA kameru si mohli odpustit, v dnesni dobe to to opravdu vylozene trapne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, kdyby do toho dali normální foťák (kolik je to navíc... 100 či 200Kč?), mohla by napadnout lidi nějaká kravina - třeba že jim to stačí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to je pravda nemuseli tam dat vubec nic ;) a zamerit se opravdu jan na tu cast ktera se tyka telefonovani ve firme mame tyhle levne nokie (ruzne modely) a telefonovat je s tim utrpeni i pres kvalitni hadsfree tak nekvalitni zvukovy projev ze je kolikrat problem neco rozumet obzvlast kdyz je v okoli nejaky ruch .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám levnou tlačítkovou nokii a nemám problém. A všichni co mají dotykáč začínají hovor: "halo?, halóoo?, slyšíme se? už? ano? dobrý den...."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:D pry "vsichni" ...to bude nejspis problem v te tlacitkove NOKII kdyz ma problem kazdy ...
naopak nekvalita zvuku in/out ktera pochazi z techto levnych telefonu je hrozna mnohem horsi jak pred nastupem EFR/AMR (mozna horsi jak HR) :) a ano dela mi problem s takovym telefonem v rusnem prostredi telefonovat >>> jestli je to nekvalitou reprodukce zvuku mi je celkem fuk proste to neni ono i po pripojeni HF a i prehistoricke nokie v tomhle smeru odvadi mnohem lepsi praci takze jsem ji vratil(proslo mi rukou nekolik modelu) a nadale pouzivam svuj "dotykac" + vlastni E60 kterou jsem mel v supliku jako zalohu ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neumíš číst, přečti si můj příspěvek desetkrát, snad ho pochopíš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

i kdybych to precetl 100x tak nic nezmeni fakt ze to jsi napsal je blbost/lež nebo subjektivni pohled na vec coz ale nevyvraci predesly zaver :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PODLE TEBE, když na dotykáči zmáčkne příjmout hovor musí počkat 3 vteřiny, než se naváže spojení a může za to tlačítková NOKIE? Jsi magor nebo co?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Crha má možná pravdu.

Používám starý Siemens SL45i a občas se mi stává, že když někdo volá, Siemens se spojí, ale druhá strana není slyšet, protože má nějaké zpoždění. Je to skutečně závislé na druhé straně a použitém telefonu, nikoli na tom Siemensu.

A naopak, od pár lidí jsem slyšel podobné zkušenosti, ale ze strany uživatele smartfounu, který je z různých důvodů (např. bežící balast) tak zabržděný, že po spojení hovoru, nebo stisknutí "vytáčení" nastane záhadná prodleva a jiné různé veselé podivnosti, které s hloupým telefonem neznám.

Jinými slovy, smartfouny se __občas__ chovají... no prostě jako náladový počítač se složitým OS, kterým ve skutečnosti jsou. A ne jako jednoúčelový přístroj s jednoduchým firmwarem, který toho dělá málo, ale dobře a spolehlivě.

To, že váš smartfoune funguje, neznamená, že problém neexistuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne nema :) on pise ze "vsichni" maji ten problem coz je ocividna lez navic uplne ignoroval cast o nekvalite reprodukce techto levnych suntu ktera z radoby spolehlivych zarizeni dela dost casto neco absolutne otresneho a nepraktickeho ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nestojíš mi za to abych tě nazýval hňupem, protože dostat ban za tak inteligenčně slabého jedince nemá cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejspis mas jako vzdy pravdu ;) vsak jsi le genius
.... ale dokazu aspon odhadnout casovy usek 3 sekund (nebo uhlovych vterin >> ale snad jsem si to vylozil spravne ze jsi mel na mysli casovou jednotku ) a pochopit vyznam slova "vsichni"
takze ano jsem mozna inteligecne slaby jedinec ale ocividne jsem na tom mnohem lepe nez ty :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc mě fascinovalo, jak si tu někteří stěžovali na displeje, že jsou jakože 3D. Já používám Nokia 1662-2 (ano, tu co rozdával T-Mobile v soutěži) od onoho roku 2009 dodnes a nebýt zdejších chytráků bych si ničeho nevšiml. Takže se těším na další odhalování neobjeveného...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož jedním z těch chytráků jsem já, tak bych si dovolil upozornit, že třeba několik let stará Nokia 112, kterou tu recenzoval David, netrpí tím pseudo-3D problémem vůbec. Z mailů, které jsem od vydání svojí recenze Nokie 130 dostal, se dá usuzovat, že problém nastal zhruba ve chvíli, kdy to přebral MS a začal dělat telefony s Series 30+. V té době asi změnili i zdroj displejů, které mají papírově stejné parametry, ale je utrpení na ně koukat.

Nokii 1662-2 jsem měl v ruce před několika lety také a displej je úplně jiný než v Nokii 130.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

112 jsem měl, otec a kolega ji mají pořád a můžu říct, že i ona má panel otočený o 90 stupňů. I 100 a dvě 101, které jsou v okolí, to tak mají. Možná, že u 130 je to jen víc vidět, protože má silnější podsvícení..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže nejzásadnějším problémem tlačítkových Nokií, které jsou určeny převážně pro telefonování jsou displaye? Kdo by to byl řekl? Ale musíte to pošpinit, protože přece "hloupý" a "tlačítkový" telefon je fuj fuj. A kde berete tu informaci že nové nokie budou mít špatný display? Co když to bude fajn telefon? Chtěl jsem napsat počkám na recenzi, ale je to blbost, protože vím že ten telefon už teď poplivete. Já se podívám radši sám a sám si ji zrecenzuji jako náhradu za mou Nokii C2, protože to může být plnohodnotná náhrada.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Když se bohužel nic nemění (k lepšímu), tak můžu být aspoň rád, že to vubec bude. Muj hlupák už začíná projevovat známky opotřebení a tohle je přesně to na co čekám. Tlačítka, MP3 a baterie na měsíc používání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč se tak řeší nějaká "Nokia". Stejně je dnes vše globální a značky dnes znamenají méně než kdykoliv předtím. Jen pitomec nakupuje dnes podle značky, ostatním je značka ukradená a volí podle parametrů a praktických testů/recenzí.

Jen tak mimochodem píšu z té podle Vás "mrtvé Nokie" (Lumia 1520 - 3 roky staré, ano poslední a nejvýkonnější telefon od nokie - 4jádr. Snapdragon 2Ghz, vzalo mi to v pohodě i 128gb kartu), na kterou mi zrovna včera přistál další oficiální build win10. Jistě Vy všichni androidisti jste měli na své 3 roky staré telefony včera oficiální update na nejnovější android že? když je ten Váš OS tak "živý" :-). V šuplíku se mi tu válí asi 4 roky starý android Asus, který nikdy nedostal jediný update a protože končil na androidu 4 kde se nikdo neuráčil řešit ani legendární heartbleed bug, tak jsem ho ihned přestal používat, protože spustit na tom třeba apku na internetové bankovnictví by se rovnalo sebevraždě. Já si raději užívám univerzální apky, za které jsem zaplatil jednu cenu a můžu je provozovat na telefonu i domácím desktopu, to jistě děláte taky (leda tak přes bluestacks - hodně zdaru)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik dostáváš za reklamu na Win10?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Několikrát v historii se už stalo, že se neujalo vždy to nejlepší. Bohužel. Myslím, že např. Lumie jsou přístroje, které svým uživatelům ještě dlouho poslouží. Jejich uživatelé neví, co jsou to lagy, záseky, padající aplikace, tuhnutí OS. Vše je vždy odladěno a funkční. Výhodou těchto zařízení je, že stále fungují (několik let). A to je dnes už zřejmě málo. ☺

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není prostě na čase se smířit s tím že mobilní windows je totální debakl? A Ano system na který skoro nikdo nepíše aplikace a co hůř aplikace Microsoftu jsou lepší na Androidu je na vlastní platformě je prostě mrtvola s zcela mizivím zastoupením na trhu...Nehledě na to že cokoliv od Androidu 5.1 je lepší než zabugovaný/zalagovaný W10 na mobilech....Paradoxně na desktopu W10 docela jde...
A co se týče updatu.Nexusy mají aklualizace jasné,ostatní mohou sáhnout na studnici pokladů jménem XDA.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zabugovaný/zalagovaný W0 na mobilech? Může napsat je někdo, kdo to v životě neměl v ruce... a zná jen přesně takový Androšrot.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jojo typicky tyhle komentáře píšou lidi co nemají win10 telefon a stejně ví vše nej. Vtip je v tom že je to přesně obráceně. Ty androidí zvěrstva nádstavby jako Samsungový touchwiz způsobují, že se i na telefonu za víc jak 15 tisíc seká UI - galerie, náhledy atd. Jinak apek je paradoxně víc než v dobách 8.1 - díky univerzálním W10, ale opět borec neví co to vůbec je a jak to funfuje a to nemluvím o continuu na 950/xl o kterém se androidu může nechat jen zdát se svým hloupým klonováním obrazu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? :)
Ke své nekonečné hrůze jsem cca.1/2 roku používal služební Nokii 640...Stejně jako většina kolegů jsem jí velice ale velice rád zbavil a koupil levného Asus Laser 2 (ZEK500KL) Ve všech ohledech lepší telefon.Skoro stejně dobrý jako milovaná Moto X (2)
Nokia byla na W10 padající pomalá mrcha s minimem aplikací.
Vzhledem k tomu že Windows Phone má pod 1% podílu na trhu není pochyb že nikoho nezajímá.Velice vtipné je že MS. vydává vlastní a lépe zpracované aplikace nejdříve na konkurenční platformy.
Windows Phone je prostě mrtvý,a nějaký bájný Surface Phone nemá naději cokoliv změnit.V nejlepším dopadne jako ten předražený nesmysl od HP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- muzes mi vysvetlit ktera aplikace konkretne chybi pro plnohodnotne vyuzivani W10M ? nebo ti jen proste vadi ze tam je vseobecne mensi vyber ?
- no vidis zrovna kolega ma nejakou placacku od Asus s androidem a nadava kazdy den a porad mu musim pomahat resit problemy (sam mam LG se snapem 800 a pravidelne musim resit problemy a zakladni udrzbu aby normalne fungoval coz jsem u W10M nikdy nezazil) btw kolega ma zrovna L640 a je plne spokojeny (taky ma i horsi jadro nez ten Ausus) >> jo a pro info to uz neni Nokie ;)
- ono je hodne zvlastni ze uzivatele androidu za mnou chodi abych jim pomohl resit ruzne problemy ale uzivatele Lumii pocinaje L 520 konce L 950 ani jednou >>>> no dobra tri pripady jednomu chybela aplikace na sazeni nejake lokalni sazkove kancelare druhy zase resil nepritomnost flashe coz je na vsech platformach ale u W10M pokud vim neni zadna alternativni moznost to doplnit a treti resil sunt L 535 a problem s dotykem vzdy kdyz zaprasil display tak to zlobilo >>> vyreseno reklamaci za novejsi HW revizi
- podle spekulaci v zaveru vidim velmi zaujaty a neobjektivni postoj k teto platforme ktera je narozdil od konkurence bezpecna uz z principu sveho fungovani :)
- ok uznavam ze se W10M telefony hodi spise na praci a jakz tak i foceni(to maji dobre i levnejsi lumie nejen vlajkove modely) .....ale her a ruznych app na zabijeni casu je tam taky pomerne dost ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že chybějící aplikace.Stačí porovnat takový požadavek jako je ,, přehrávač hudby a videa,, Na Droidu je na výběr velmi kvalitních aplikací a většinou zdarma.Na Store? Půlka je nedoděláná OŠKLIVÁ tragedie,druhá stojí peníze. V 2016 chtít za takovou základní věc peníze? Proboha...
A dalo by se pokračovat skoro do nekonečna.Aplikace na focení,alternativa ke ,,galerii,, na Droidu je jich opět kvanta,přenos souborů přes wifi do a z PC a prohlížení Office je na Droidu opět dnes opět bez problému a široký výběr k tomu.
A potom existují aplikace typu ,,kecálek,, které na WM jsou prostě neskutečně bídné či nejsou vůbec.... Zrovna nedávno jsem řešil že k herní klávesnici od Logitechu ale se dá ,,připojit,, pouze telefon s Androidem.

V neposlední době na Droidu je fantastická podpora komunity.I na 3 roky starý HW existuje díky XDA atd.skoro poslední či poslední verze OS a ono tyto komunitní verze fungují skvěle...Třeba doma mám letitý TF101 na který je poslední officiální verze 4.0.4.Díky XDA na tabletu běží 6.0.1 a běží stejně dobře jako poslední firemní...Pro Moto X existuje neof. verze Nugatu....
Na WM nic takového není a občas se spíše někdo na Lumie snaží dostat Droid.:)

Nemluvě o tom že WM je prostě šeredný:) MS se tak snažil odlišit od Googlu a Applu že vytvořil ergonomický paskvil.Dlaždice jsou prostě špatná volba,a co hůře možnost změny skoro 0.O desítkách povedených Launcheru na Droidu ani nemá smysl psát.
Hlavním hrobnílkem WM je sám MS,nikdo jiný.NeníHW,není SW...Co jiného se dalo čekat než že podíl spadne pod nula nula nic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- video i hudba zadny problem a kupodivu zadarmo je videt ze panacek vubec nevi a jen kope kolem sebe :)
- galerie a ruzne spravce souboru ci presnos dat pres wifi taktez funguje ..zase chyba u vas a ve vasi neznalosti
- abych pravdu rekl nevim co je kecálek ale programu pro komunikaci textem hlasem i obrazem je tam dost a pokryvaji minimalne hlavni proud

- ano kazdy potrebuje pripojit ke svemu mobilnimu telefonu klavesnici tenhle fakt nemohu vyvratit ani potrvdit protoze pouzivam BT klavesnici a ta funguje normalne ..

jedine s cim souhlasim ze jsou proste osklive ale mnohem praktictejsi nez android/iOS ..to ze na W10M telefony nejde nahrat android brat jako nedostatek ac u Xiaomy to jde ... brat jako nedostatek to jako vazne
dalsi vyhoda oproti konkurenci W10M je proste bezpecny OS coz android nenabizi

takze jsme dosli k zaveru ze nemoznost prehat W10M na Android ci ze nelze pripojit nejakou herni klavesnici k telefonu brani lidem v plnohodnotnemu pouzivani teto platformy >>>> bravo a tleskam za objektivni nazor :D .. jo dalsi problem on se vam proste nelibi dalsi padny argument ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dopočoval bych si půjčit něco s Droidem.A porovnat výběr aplikací skoro na vše.Lumii už naštěstí půl roku nemám,ale mám W10 na desktopu a vidím že nabídka ve Store jr pořád stejně bídná...
Porovnávat vzhled,možnosti,ovládání,nastavení atd.většiny aplikací WM a Android je jako porovnávat aktuální verze s programů s programy pro Win 98.Prostě ořezané,šeredné,podivné...
Kecálek je Messenger ne? Na WM třeba neexistuje alternativa k Disa (univerzální výborný kecálek),neexistují mraky výborných alternativních klávesnic, výběr na přehrávání multimedii je také omezený.Viz.čekání na VLC,na Droidu je dávno řada lepších přehrávačů...A dalo by se pokračovat u každé kategorii aplikací.
Na WM je prostě uživatel rád že najde nějakou aplikaci na to či ono,na Droidu uživatel neví jakou z desítek možností si vybrat:) Copak je asi lepší varianta?
Od kdy je šerednost praktická ? Nemluvě o tom že aplikace pro Droid většinou umí mnohem více než alternatíva WP.Nemluvě o vývoji.Kdo bude psát pro 1% zařízení na trhu? Populární aplikace dostávají nové verze i několikrát do měsíce,na WM hnijou i 1/2 straré verze.
Bezpečnost WM je kec.Jaký počet zranitelnosti na Droidu byl v REALU opravdu zneužit? Nula nula nic,
A co se týče Logitechu.Ono to jsou kabelové klávesnice,ale aplikace umožňuje zobrazovat řadu parametrů her,nastavení a ovládání na mobilu....Ono ani nejde o to že zrovna toto nejde,ale to že drtivá většina výrobců na nějakou podporu mrtvého OS kašle.Takže bravo a tleskám.Vítejte v realitě ani né 1% menšiny :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam starsi LG se snapem 800 takze si nepotrebuji brat testovaci kousky z prace :) asi se nechapeme nejde mi o kvantitu ale o app ktere tam vylozene chybi a brani vseobecne zabehnutemu uzivani telefonu :)

- nevim ale treba BBC anglictina je na W10M mnohem lepsi jak na androidu ostatni apliakce mne nijak neomezuji a jedina vec ktere mi vadi ze treba v app od idnes pridali hamburger menu misto vyborne starsi verze :)

- Disa ani neznam pouzivam Whatsapp, messenger, skype, IM+(to bude asi ta alternativa k DISA ?) kupodivu to bohate staci a nepotrebuji instalovat dalsi APP ...aplikaci na komunikaci je tam plno ale staci mi bohate tento zaklad :)

- aktualni klavesnice se swipe je dostacujici a na androidu jsem taky nehledal alternativu proc taky ?

- to ze si na droidu muzes vybrat jednu kvalitni app z tuny crapu a musis se tim prohrabavat je plus ? :D ok uz vim co si o tobe mam myslet :D

- proc mit tunu prehravacu kdyz mi staci jedna app ktera zvladne vsechny video formaty ? ...
tohle je logika nactileteho ditete :) btw VLC nepouzivam .... hudbu taky prehraji uplne vsechnu ....

- od kdy serednost nemuze byt prakticka a od kdy je subjektivni pousouzeni vzhledu dulezite pro pouzeni funkcnosti dane veci :)

- proc neco aktualizovat nesmyslne nekolikrat do mesice u absolutne bezpecneho OS a navic kdyz to i bezchybne funguje ? :D

- realne prave bylo zneuzito hodne zarizeni je pravdou ze vetsinou to bylo vinou samotnych uzivatelu ale to ani u WP nehrozi ....takze kec je to mozna pro neznale lidi .....

bravo tleskam ze stale neni zadny padny argument o tom ze chybi nejaka placena ci neplacena app ktera brani plnohodnotnemu vyuzivani telefonu s W10M :) a je to jen snuska kecu ze strany hateru kteri nemaji ani zakladni znalosti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak znovu:)
WM dnes nemají celkově ani procento na trhu =FAKT.Nezajímají ani výrobce SW ani HW= FAKT.Mobilní Desítky rozhodně nejsou ani rychlé,ani stabilní a rozhodně konkurence schopné Androidu 5.1+ Stačí se podívat na fora těch pár vlastníku WM kteří neustále rozebírají co a proč nefunguje a čekají na další Build který stejně další věci rozbije....Docela ,,populární,, je třeba foru Smartmania právě chyby WM.Smutné na to jak velká je MS. společnost.A jediným vysvětlením je to že MS.WM prostě odepsal.FAKTEM je že neplánují žádný telefon po konci Lumii a Surface Phone je jedna velká otázka .
Kdo rozhoduje kdo a co je na Droidu tuny odpadu? O odpadu bych raději pomlčel...Není to tak dlouho kdy MS promázal Store protože hromada aplikací byla prostě odpad.

http://www.windowsapps.cz/microsoft-odstranil-tretinu-aplikaci-windows-s...

Kouzlo Droidu je ten že je prostě na výběr.Nelíbí se tí vzhled? Existují řady skvělých Launcheru,na WP a na iPhonu nelze s vzhledem udělat skoro nic...
Volba klávesnice je základ na Smartphonu.Proč hledat alternativu? Třeba proto že alternatíva může mít možnost konfigurovat velikost,barvy,odezvu,korekce...Prostě to je možnost volby :)
Jistě že stačí jeden přehrávač,ale nelíbí se ti jak vypadá?Jak má zpracovanou HW akceleraci? Či jak má zpracované to či ono? V tom případě je na výběr deset a více stejně dobrých :)
A co třeba navigace a mapy.Dnes jsou na Droidu minimálně pět velmi kvalitních Offline navigací,další v
věc kde WM zaostávají.
A ano Disa je komunikační klient který slučuje řadu protokolů do jednoho SW...A když jsme u komunikace.Jak je možné že MS jako jediný není schopen či ochoten nabídnout českou hlasovou asistentku? Sakra.Co ti flákači na českém zastoupení dělají ?:)

Absolutně bezpečný OS.Mobilní WM? To jako vázně? Ona ta ,,bezpečnost,, je spíše daná tím že se asi nikomu nevypatí psát škodlivé aplikace pro OS který má nula nula nic podílu...Na desktopu kde má MS.podíl velký není rozhodně dobrý nápad spoléhat se bezpečnost pouze nástroji od MS.
Jiank jistě že kvalita Smartphonu stojí a padá na množství a kvalitě aplikací.Kdo nemá potřebu měnit aplikace nemusí mít chytrý telefon...

A dalším plusem Droidu je XDA.Chceš na telefon jinou či upravenou verzi firmware? Na XDA jí skoro jistě najdeš...

Osobně mně vůbec není líto jak dopadl MS s telefony.Měl tolik pokusů a počínaje WP 7x všechno špatně ...Když už alternativa k Googlu a Apple tak je škoda spíš to Firefox OS.
A dalším plusem XDA.Chceš na telefon jinou či upravenou verzi Droidu? Na XDA jí skoro jistě najdeš...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze odpoved na to ktera app chybi jsem se nedozvedel ani po tolika slohovkach ...:) a dozvidam se jen tunu nesmyslu napr. i to ze na XDA coz je zalezitost pro minoritu asi stejne jako samotny W10M :) lidi co maji cas nebo chut se hrabat v telefonu je opravdu uplne minimum vetsina ocekava hotovy a bezpecny vyrobek bez nutnosti plytvat casem na jeho upravach a instalaci zbytecnosti jen pro lepsi pocit ... coz W10M naplnuje ....

odpad ci neodpak tak cemu tedy fakticky vadi mensi pocet APP nebo je to jen narek malych deti ? :D

na co mit 5x navigaci kdyz staci par ktere funguji velmi dobre ( a v nouzi se da sahnout i po placene alternativne coz dela mnoho lidi na obouch platformach :) ) >> copak jsem idiot abych si musel instalovat tuny balastu do telefonu ? jaj ja zapomel to je ta krasa androidu ze tam tu moznost mam i kdyz je mi uplne k hovnu protoze ve vysledku budu stejne pouzivat max par app :D viz bod vyse tech lidi kteri maji chut a cas ztracet hodiny a hodiny casu instalaci zbytecnych programu a customizaci prostredi launcheru a rootovani pristroju je uplne minimum :)

ona ta bezpecnost je dana tim jak W10M funguje jen clovek co o tom nema ani paru tvrdi neco o skodlivych app apod. :)

ok Cortana sice umi cestinu jen castecne(neumi hlas) coz je fail >>> ale radeji tohle nez vydat osekanou a problemovou podporu cestiny ktera je spise omezujici a iritujici kdyz mam moznost to porovnat s EN verzi a nakonec stejne prechazim na anglictinu >> ale zase to neni app ktera je vylozene potreba (a nebo kdo v dnesni dobe neumi nejaky z rozsirenejsich jazyku ? proste W10M neni pro blbce )

proc hledat jiny prehravac kdyz ma UI prehledne akceleraci zvlada na jednicku a nepada + ma plno vychytavek ktere vyuziji tak jednou za rok ? :) zas jen pro lepsi pocit ale z ceho kdyz prehravac ktery jsem nasel mi vyhovuje natolik ze jsem smazal i VLC ....vsak to postrada uplne logiku kdyz neco funguje perfektne proc to menit za neco co funguje stejne nebo i hur ? "to ci ono" je dost siroky pojem jak nahradit neco co plne dostacuje a jeste to je tzv. v pozadi prehravaneho media takze to neni ani videt :) az nekdy narazim na jedinou vec kterou to nezvladne prehat i kdyz by to HW zvladal tak zacnu resit zmenu ale zatim jsem na takovou situaci nenarazil :)

ano i W10M ma alternativu k DISA i kdyz pro vetsinu uzivatelu uplna zbytecnost na jakekoliv platforme :)

takze jsem se opet dozvedel ze nechybi zadna z beznych app ci funkcnost chytreho telefonu a naopak jsem se dozvedel ze nekterym lidem vadi ze telefon slouzi svemu uzivateli a nemohou mu slouzit a mrhat tak drahocenny cas zbytecnymi vecmi :) mozna kdyby mi bylo 13 let tak by me to hrozne sralo ze nemohu snadno rootovat a preinstalovavat tuny ruznych app ci si upravovat ruzne prostredi aby bylo dostatecne cool apod. jelikoz uz mam rozum tak chci aby mi telefon slouzil a zbyly cas ktery bych mrhal nad temi moznostmi dosahnout tehoz na tisic ruznych zpusobu vyuziji mnohem efektivneji treba mrhanim casu v teto diskuzi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach bože:)
Takže když to schrnu,vlastnící WM jsou vlastně rádi že na platformu není výběr aplikací a co hůř ,,perfetktní,, aplikace na WM vypadá a fungují jako bídná beta verze pro Android. :)
Tak potom je otázka proč se vlastně super platforma plácá na necelém procentu podílu na trhu...
Ono i ta ,,bezpečnost,, je blábol.Vzhledem k tomu jaký nedodělek je WM10 je bezpečnost opravdu hodně pochybná.Spíše je to následek toho že se nikomu nevypatí psát ,,škodlivé,, aplikace že? :)
Jiank Disa není pro W10 a proto že zbytečná? Vlastně cokoliv co není pro WMrtvolku je zbytečné že ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm a takhle vypada debata se zabrzdenym trolem ktery nema ani paru o W10M
- vyber tam je ale proc porad resit hledat preinstalovavat menit za jine ? >> vsak je to kontraproduktivni a doslova zbytecne
- a co je na aplikaci " BETA verze" UI ma naprosto v poradku nepada a nabizi mi vse potrebne ? ne fakt cekam inteligetni odpoved nejen jako do ted snusku kecu :)
- taky nechapu proc si lide kupuji lagdroid i kdyz ho nepotrebuji a pak akorat nadavaji na problemy ale kdyz prijde na lamani chleba tak dokazou recyklovat myslenky druhych aniz by meli jakoukoliv osobni zkusenost a pomlouvaji W10M a naopak velebi iphone na ktery si taktez ani nesahli :D a kdyz tohle same delaji i prodavaci v elektru kteri dost casto nemaji o vyrobcich ani paru tak je to smutne ... btw pocet uzivatelu byl jednoho casu v nekterych zemich k 14%(neplest s prubeznymi prodeji tech uzivatelu meli opravdu dost jen diky tomu ze byl OS tak nenarocny a pristroje proste stacili nebyl duvod na nakup noveho zarizeni)
- jenze MS to opravdu zabil nedostatkem novych modelu a jinymi prusvihy v tom mohu souhlasit ....ostatni vyrobci HW vetsinou vydavali totalni levny srot nebo jen par high end modelu takze zakaznik co chtel slusny telefon za rozumny peniz nemel absolutne na vyber ...
- navic treba LUMIA 830 ac je to vyborny telefon kteremu nic nechybi se prodavala sveho casu za 8k+ a to ma jen snapdragon 400 takze neuveritelne prepalena cena v dobe kdy se za tu samou cenu dal koupit vic jak 3x vykonnejsi android ....
- a porad ten nesmyl o pochybne bezpecnosti nejdriv si zjistete jak W10M funguje nez budete psat takove blaboly
- zase nepochopil i alternativy k DISA jsou zbytecne protoze hlavni proud co vyuziva drtiva vetsina je perfektne pokryty a tem kterym to nestaci maji stejne moznost vybrat si program ktery slucuje vsechny i ty mene zname a pouzivane sluzby pod jednu app :)

timto bych ukoncil tohle nekonecne a zbytecne vlakno protoze tu chybi jakekoliv objektivni podlozene argumenty a vsechno je "BETA" "bidne" "mrtvola" atd atd a Android je super ac se tam potykam s takovymi problemy s nedotahlymi app mnohem casteji nez na W10M ....nj zase jsem se nechal zatahnou do debaty s trolem bez znalosti (moje chyba omlouvam se ..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je zda neblábolí spíš zastánce WM který evidentně nechce chápat realitu :)
Možná by bylo na čase přestat blábolit cosi o lagdroidu.Vtipné je že W10 je na 650/640 atd. neskutečně pomalý OS a laguje mnohem více než Android za 4000,-
Tvrdit cosi o 14% podílu na trhu je komické.Celosvětový podíl je hluboko pod 1%.System je ať se to někomu líbí či ne mrtvola.
http://www.idc.com/promo/smartphone-market-share/os;jsessionid=B85DD0AD9...
Nikdo ani MS. dnes nevěří že se cokoliv změní.Dokonce i Lumie poběží na Androidu,to je věc co? :) A současné Lumie musely spadnou na 1/2 ceny aby se vůbec prodaly...
Takže TROTLE ,ano jsi ZOUFALEC plácající nesmysly.A problém s Androidem bude nejspíše u uživatele když si neumí vybrat bezproblémovou aplikaci.Ono je ale možné že se někdo mučí na WM záměrně a používá tu betu verze OS.(A definici Bety zcela jistě najdeš na Google,Bing nenajde spíše nic:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:) tady nekdo nechape market share za konkretni ctvrleti vs. pocet aktvnich pristroju a jeste se diky sve vlastni omezenosti rozciluje a placa blbosti :D

btw i dnes ma plno lidi Lumie z rady x20 pocinaje L 520 :) to znamena ze uz se blizi ctvrty rok kdy nijak neovlivnili tyto statistiky ...naproti tomu znam zase plno lidi kteri meni levne i drazsi telefony s androidem docela pravidelne nebo odchazi behem nebo i tesne po zaruce = nutnost nakupu noveho telefonu a pekne cisla v market share za jednotlive kvartaly :)

soucasne Lumie jsou dle meho vetsinou drahe navic jestli museli jit s cenou na polovinu tak android zarizeni se stejnym vykonem jsou jeste levnejsi takze sleva jeste vyraznejsi a to jen kvuli tomu aby se vubec prodali :D

nevim proc bych si musel hledat vyraz BETA problem v nepochopeni s vyznamem mas spise ty :D btw ve svem troleni jsi zoufale pozadu za much dodge i Crhou.... a BING je velice schopny vyhledavac dokonce i v ceskych koncinach uz zacina byt lepe pouzitelny ....tenhle dovetek povazuji za pokus o troleni nebo absolutni diletanstvi a hloupost...

jinak preji hezke svatky a do noveho roku mene lhani hloupeho chovani a fanatismu :D
(mene chapavym lidem jako jsi ty doporucuji vygooglit si co to vlastne znamena ;) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Debakl? System, ktery(v pripade verze 8.1) bezel i na slabouckem zeleze s 512MB ramu, bezel naprosto plynule bez nutnosti jej kazdy den aspon dvakrat zrestartovat? Nebo myslis system, ktery je zajisteny proti tomu, aby ho kazde prase zmrvilo instalaci nejakych chytrych tweakovacich APPek, psanych na koleni? Sam pouzivam uz nejaky cas Lumii 930 s WP8.1 a jedna se o telefon velmi rychly , kvalitne udelany, nedisponujici BUGy, paradne fotici a fungujici s mkrvosoftim cloudem... Nazyvat neco takoveho debaklem muze akorat prislusnik stada, ktery mobilni windows nemel moznost pouzivat, protoze veskery jeho cas zabiralo flashovani stale se sekajiciho Androidu na telefonu s pouhymi 2GB ramu...

PEACE!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že MS nasadil ceny skoro o třídu níž než parametry a stejně ty telefony nikdo nechtěl, se těžko dá nazvat jinak, než debakl.

To, že MS musel odepsat miliardy dolarů a prodej telefonů ukončit, protože to ani pak nikam nevedlo a jen sypal peníze do kanálu, se taky těžko dá nazvat jinak, než debakl.

Ostatně, Lumie se prodávaly nějakých 5 let a za tu dobu se jich prodalo kolem 110 milionů*. Což aktuálně zhruba odpovídá počtu prodaných Android telefonů za měsíc.

* Plus prodeje za minulý a tento kvartál, ale to můžeme klidně zanedbat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"udělal řadu kardinálně tragických rozhodnutí (jako likvidace vývoje linuxových smartphonů, Symbianu"
- Maemo. HW i SW na pikaču. Nokia N900 nepříliš pokužitelná cihla s pěkným 12Karl Ziess foťákem a 64GB fleškou.
- Meego. HW na pikaču(N9 hřála jako prase s výdrží 2 dny) a chaosem ikon na LCD. Zmenšená zrůdnost Nokia Asha 310,311.... Řešit ve spěchu kterou malou ikonu stisknout, bez možnosti smazat předinstalované. E-mailový klient motající všechny komunikační kanály dohromady stejně jako adresář.
- Symbian. Líné nepraktické zlo(Nokia 3650,3660,6600). Oproti WM2003 zcela nepoužitelné na seriozní práci. Do verze Anna/Belle(posmrtné křeče) bez viditelného užidku od S40
- S40 super pro obyč telephony, když nechcete mít osobní data u velkého bratra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Symbian jako takový problémem zjevně nebyl, měly ho Nokie v dobách největšího rozmachu firmy.

Problém byla neschopnost Nokie dodat nástupce Symbianu poté, co ho zhruba v době nástupu iPhonu poslala do důchodu.

Ta klasická smrtící fáze, kdy starý systém se už moc nevyvíjí a nemá perspektivu a nový systém pořád není.
A když po letech konečně dodělali MeeGo, tak ho zazdili oznámením partnerství s MS.

Jinak N9 měla dobré recenze, jenže kdo by chtěl hi-end telefon s podporou ukončenou de facto ještě před uvedením na trh?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.