Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Levnější Windows 8.1 pro sestavy odhalí Microsoft na Computexu

Vím, nepatří to sem, ale, zkoušeli jste někdo návod na změnu v registrech, aby se win xp identifikoval jako win posready 2009?
Zkopírováno z novinky.cz
1. Pomocí poznámkového bloku vytvořte nový dokument.
2. Do těla textového editoru zapište následující text:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
"Installed"=dword:00000001
3. Soubor uložte s libovolným názvem na pevný disk počítače s koncovkou .reg (stačí do názvu souboru napsat například windows.reg)
4. Následným spuštěním souboru se do registrů vloží nový záznam.

Samozřejmě to půjde i pomoci regedit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušet to mohl kdo chtěl jak chtěl, protože za dobu, co je tenhle návod zveřejněný, žádné updaty nebyly.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Máš nějaký relevantní info? Jsem to nezkoušel, ale nepředpokládám, že by za 2 měsíce nevydali aktualizaci pro windows xp (tedy i pro posready). Čistě pro posready jich je málo, ale pro xp by měli ještě vycházet (např. pro VB).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čistě pro posready je jich málo... Tahle úprava registrů ale jiné updaty nepřiláká. Například ani pro IE nebo Office 2003.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jo, ale posready nemá jen posready aktualizace ale i ty pro "přeplacené" windows xp (co má např. státní instituce ve VB), aspoň jsem to takto pochopil...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Když to bude za pětikilo, tak si to koupím jako druhý OS :-).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja si ty windows koupim tak leda kdyz mi za to slevi alespon 1000,- z ceny notebooku. Myslim, ze mam slusnou sanci se dockat, uz driv jsem videl mnohe notebooky s windows nevysvetlitelne levnejsi nez bez nich ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to neni nevysvetlitelne ..... to byl ten socialni experiment na amazonu ... u nas to myslim nikde nebylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja koupil asi 15 licenci W8 PRO za 297,- Kc v akci primo od MS .... kdo zavahal ....... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moc nechápu, proč podobnou akci nespustili s koncem XP. Řešit to upgradem je ta nejdražší možná varianta.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je problem v tom, ze XP stroj v 99% na W8 neupgradujes a kdyz uz jo, tak by to byla jen pomala sracka. Ten upgrade je myslim mozny az od vist nebo 7cek, tam to jeste asi smysl dava.
Ale je pravda, ze za nejaky podobny smesny peniz to mohli nabidnout aspon legalnim XPckarum, kteri by koupili novy stroj a licenci pouzili tam, to by asi smysl melo .... ale zas ruku na srdce, realne tech, co si kupujou novy stroj bez systemu a meli by legalni windowsy, zas moc nebude:o)))
Ale mas pravdu, meli by aspon neco, takhle majo hovno, ilegalni uzivatele, tak ti to zase maji ilegalne a ti legalni si proste koupili novy stroj s OS nebo hnijou na XP.
Jen tak offtopic by me zajimalo, jestli jeste nekdo pouziva crackle windowsy:o) Takove ty ruske shity s bootloaderama a pochopitelne botnetama, zvlast kdyz jsou hotove enterprise virtualky s KMS a podobne. XPcka jsem mel tusim nejakou tu multilicenci, uz ani nevim, jestli z netu nebo skolni. W7 jsem "crackoval" timernukem, kde slo o jeden batak, ktery smazal par systemovych souboru, W8 jsem si tak nejak legalne koupil v te lonske akci a snad jen visty jsem mel asi crackle, ale jenom par mesicu (presedlal jsem na ne tesne na konci), zkousel jsem PAE s 8GB ram na 32bitovych a pak uz vysly W7, tak jsem presedlal na ne v 64bitech a pak W8 jak vysly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby tak radši vyprodávali sedmičky...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jinak bych si docela troufl pochybovat, ze bing pude odinstalovat, respektive zmenit na neco jineho .... stejne tak IE a urcite to nebude zadne antimonopolni pochybeni ..... pri odinstalaci nebo stourani se v tom, bych cekal, ze se licence zinvaliduje a hotovo ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podla planu bola ta prezentacia dnes, 14:00-15:40, predpokladam ze miestneho taiwanskeho casu.
Vie niekto ako to dopadlo?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.