Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG oznámilo blízkou masovou výrobu pružných OLED displejů, konkurenční Samsung již začal

Nějaký OLED monitor 24" 16:10 v rozlišení 2560*1600 v pevném rámu bez možnosti ohnutí cenově dostupný... asi bych neváhal, už 8 let čekám na aspoň maličký posun ale dá se říct že co dell v roce 2006 vydal první ultrasharp v IPS panelem s 1200p se vývoj monitorů ani trošku nepohnul tak že by konečně něco nebo všichni pojednou jak nadržený po mobilních velikostech ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Téměř nezničitelné pravíte? To bych si chtěl zkusit. :-))) (viz nerozbitná sklenička z NDR).

Každopádně vzhledem k tomu, že většinu objemu současných telefénů tvoří neohebná baterie a pár dalších neohebných nepostradatelností, přijde mi, že se ještě dlouho tato technologie bude potácet ve specifických vodách, kde je žádoucí různě ohnutý displej, většinou asi parmanentně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ohebnost je naprostá pitomost, to se prosadí možná v 2m televizích do oblouku za pár let, ale ta odolnost je skvělá věc. A že to vydrží dost: http://www.youtube.com/watch?v=-k6r2HQY9Ws

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Například tento koncept je mi velmi sympatický:
http://www.youtube.com/watch?v=WUWwVNaoRb8

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý, možná i praktický, ale nikoli přelomový. Co já bych reálně uvítal je některý z konceptů rozevíracích či srolovatelných telefonů. Takže na jednu stranu "normálně" malý telefon a po rozevření, rozložení či vytažení displeje "normálně" velký tablet. Optimálně bych to viděl jako skládačku na třetiny jako /\/. 1/3 displeje by byla navrchu telefonu a na hraně stavový displej. Po rozevření by to byl tablet o trojnásobné šíři původní šířky telefonu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mně by ohebnost přišla smysluplná spíš třeba u monitorů (tj. ani tak ne u mobilů), kde by se to mohlo hodit, když si jich naskládám víc vedle sebe (že by pak tvořily de facto oblouk a líp by se na to koukalo :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... myslím že všichni co si kdy rozsedli displej by s vámi nesouhlasili.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

+1 :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.