Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG představí next-gen TV platformu WebOS 2.0 již po Novém roce

Bude i nova verze WebOS od LG smirovat uzivatele? Tzn. odesilat informace o tom, na jaky program divak prepnul, jake si prehrava filmy z USB flash a nazvy vsech souboru ...?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Prý bude navíc umět streamování z kamery a mikrofonu :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

CZ verze bude na žádost soudruha Babiše měřit hodny prosezené před TV a podle počtu prosezených hodin následně bude účtována televizní daň, které následně celá půjde na podporu tzv. BIOpaliv, tedy půjde do kapes toho STBbáčka.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji se s těmihle plky chovance Bohnic odsunout na iDěs, tam tě placení diskutéři rádi uvítají i s tvými ujetými názory.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A ted ruku na srdce, kdo kdy tyhle "smart" ficury, ktere akorat zdrzujou, pouzil?
Odpovim, ze asi kazdy...... a kdo je pouzil podruhe? ........ odpovim, ze asi nikdo:o)

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Tie farby záložiek v úvodnom obrázku sú teda pekne odporné, normálne ľutujem, že nie sme v dobe čiernobielych TV.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš někdo klasiky fotil tuto pololesklou obrazovku s bleskem... Na webech jako AV mania a pod většina lidí fotí svoji AV techniku s bleskem!..., i skleněné Plazmovky...
Jinak maj LG velmi syté barvy a vynikající kontrast :-)

Navíc dodávám, že analogicky mnozí, hlavně baby... (nejsem přitom šovinista, jen konstatuji co kolem sebe a na webech nejčastějí vidívám) točí vídejo na mobil na výšku... Hlavně že bude nově dokonce ve 4k :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíše zajímalo, zda modely TV pro rok 2015 už budou disponovat i DVB-T2 v normě HEVC. Pokud se naši zákonodárci rozhodnou o zavedení normy co nejdříve, pak by nákup nové TV dnes bez této normy nemělo smysl. K čemu si koupit TV, ke které by se muselo za 2 roky koupit nový STB?!
Krom toho nechápu, proč se všichni ženou za 4k TV, když není zdaleka využitý potenciál současných FullHD TV. Vždyť současné TV vysílání je tak maximálně v HD kvalitě a mnoho jich vysílá v prehistorické SD kvalitě.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Cílem výrobců je prodat co nejvíc televizí a UHD rozlišení je skvělým marketingovým nástrojem, jak toho docílit. Když budou do lidí neustále hučet, UHD musíš mít, UHD je budoucnost, tak to konzumenti/spotřebitelé začnou kupovat, protože jim řekli, že je to v kursu :) Stejně jako u prvních hi-res telek se nejdřív jelo na HD ready, potom na full hd, tak i tady většina modelů nebude od začátku vybavena úplně vším potřebným jako jsou DVB-T2 pro HEVC, HDMI 2.0 nebo DP 1.4 apod. To prostě přijde až časem. Ale našince to trápit nemusí, budeme rádi, když do 5 let přepneme vysílání kompletně na full hd.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak jako je blbnutí lidí, že čím víc proužků tím, víc.... , analogicky prostě čím víc Mpx tím přeci lépe!, ne? ;-)
Mě se nikdy nikdo nezeptal, jak mám velkej čip ve fotáku nebo jaký má barevný a dynamický rozsah nebo rychlost odečtu (co má vliv nejen na rychlost sekvenčního snímání ale i na na naklánění obrazu , svislic u CMOS tzv. rollung shutter), ale kolik má Mpx!...

Né, že by u výstupu - obrazovky, neplatilo, že čím jemnější rastr (čím více Mpx), tím lépe, u výstupu to je naopak! než u vstupu (snímače kamer, kde by zmenšením bněk rostl šum), zde čím více Mpx tím teoreticky!!! lépe, ale musí k tomu být i rozhraní a musí to nativně umět i elektronika při zahování rozsahu barev i fps!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S WebOS na LG televizi jsem měl tu "čest" se setkat a nic idiotštějšího jsem snad nezažil. Nejmíň minutu po zapnutí je televize prakticky nepoužitelná, pak jen s velkými obtížemi - reakce na cokoliv jsou neskutečně pomalé, pokud vůbec nějaké, a ergonomii a vůbec způsob ovládání taky vymýšlel nějaký umělec. Za to, jak inženýři z LG dokázali zprznit jinak docela slušnou TV, by zasloužili profackovat. Zlaté "hloupé" TV...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proto všechny moje i hloupé i "chytré" Tv používám "jen" jako monitor! Jednu jako monitor pro externí HDTV satelitní příjem a druhou jako PC monitor.
Pak "startují" inhned a vidím i výčet HW a volbu BIOSu při startu PC nebo satelitu (ten už je také spíše PC...) a interní SW prohlížeče ani playery, co vždy něco nebudou umět a musí se ovládat navíc jen omezeně - ovladačem..., podobně stolní playery a jednoúčelová multimediální miniPC... :-(

Ovládání jedině bezdrátovou myší a klávesnicí! Pak je jedno jak je TV chytrá..., používám pouze jejich obrazovky a ty má LG výborné. :-) Hlavně jsou od počátku LCD TV od LG ty od 37" pouze IPS a respektují nativní rozlišení a Hz z PC grafiky , což mnohé jiné značky ještě dlouho neuměly...

Když jsem již dávno doporučoval k TV jedině PC (nebo výkoný notebook s nesdílenou graikou a s HDMI), byl jsem často za blázna a že do obýváku PC neee! Nakonec všecí moji kámoši-odpůrci PC v obýváku u TV, skončili u PC u TV v obejváku ;-)) Kompromisy jsou leda pro kočku nebo pro jen hloupé baby (samo i hloupé chlapy), co s PC moc neumí... (především technické nastaveí výstupu na druhý monitor a instalace kodeků a plarů a j. a j.) Proto někteří zápasí radějí s dálkovým ovldačem... Jako i moja baba... ta to ale uznává dobrovolně bez urážky, že PC nerozumí, ale často chce po mě, abych něco z PC pustil nejen sobě do PC monitoru, ale i jí do velké TV proi gauču :-)

Výmluvy o hlučnosti PC v obýváku si prosím někteří odpustte, to je jen výmluva těch, co tiché PC neumí sestavit, nebo nastavit v biosu otáčky ventilátorů až při vyšších teplochách... Nebo kupují pro multimedia ne nejvhodnější, zpravidla levnější HW, jako zejména nejen grafiky od ADM - že Ježku ;-), s 600w tepelnou ztrátou...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám jednu "hloupou" 37" LG jen jako zobrazovadlo k počítači a taky zastávám ten názor, že je to asi nejlepší kombinace :) Přehraje to cokoliv, pohodlněji a často i kvalitněji. A paráda na takové obrazovce jsou hry, ale to je už na jinou diskuzi. A s hlukem nemám problém, i když mám grafiku AMD...je to spíše o vyřešeném chlazení, jak o značce.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To s tím AMD byla jen malá škodolibost, rýpnutí ;-) a omlouvám se, i když! Co jsem viděl tepelné ztrátové a hlukové testy chlazení výkoných grafik, kooor oproti posledním GTX řady 970 a 980, tak mi to ani nepřijde jako pomluva.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.