Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k A to je vše, přátelé. LG také skončí s plasmovými TV

A zrovna včera jsem četl článek „Překonalo OLED plazmu? Ne tak docela".
Jak by to asi dopadlo v cenové kategorii do 35 tisíc Kč proti těm LCD zázrakům....jo já vím, spotřeba by Vás sežrala blablablahoaxblabla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spotreba nieje problem. Na tu vela ludi nepozera. Ten cenovy limit je tiez pre vecsinu ludi vysoky.

Plazmu kupis minimalne 42" u zakladnych modelov, lepsie su 50" a vyssie.
50" je pre vecsinu ludi uz velka telka. 40-42 je do beznych obyvaciek akurat.
Hlavne 99 % ludi nerozozna rozdiel medzi plazmou a LCD. To je najvecsi zabijak plaziem.
Vela ludi sa ma pytalo aku je rozdiel medzi nimi. Moja odpoved bola, ze nech sa nich ide pozriet a ak nevidi rozdiel, tak nech si kupi, co sa mu viacej paci. Ked som v zaciatkoch na nich isiel technologicky, tak aj tak tomu nerozumeli.

Ako kazda technologia ma aj plazma svoje obmedzenia a tie ju uz pred casom dobehli. LCD na druhej strane svoje nedostatky vylepsilo a isli dopredu.
Kvalitne LCD(a nemusi byt ani drahe) bezproblemov konkuruje plazme vo vsetkych ohladoch.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak clovek co nevidi rozdiel v obraze medzi PDP a LCD (rovnaka cenova kategoria, aj ked LCD by sme mohli dat aj o triedu vyssie), nemyslim pri slide show promo fotkach ale hybajucom sa obraze, by mal podla mna nastivit lekara.
Ked mi naposledy prezentoval znamy jeho "super nove LCD za 1000+ €" tak som si isiel radsej na balkon zapalit, nez aby som na ten rozmazany blivajz pozeral.
Zlata moja 3 rocna Viera za par stoviek - len dufam ze este neaky rok vydrzi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"od 42palcové úhlopříčky a mizerného rozlišení 1024×768 (žasnu, že se to ještě prodává)"
Očividne ste plazmu ešte nevideli, pri 42" z 2-3m nespoznáte rozdiel medzi 1024x768 a Full HD.
Nepochopím, že sa väčšina ľudí naháňa za čo najvyšším rozlíšením, lebo čím viac pixelov tým viac Adidas a kašlú na kvalitu panela.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdit, že ze 2 m nerozeznám 1mm pixel, je hodně odvážné.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

1024x768 je nešťastné rozlišení - kde vzít nativní zdroj signálu? Zmenšit 1080x či 720x nebo zvětšit 576x? Nemám rád přepočítávání......

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Rozdil mezi dvema panely z nichz jeden ma mene nez polovinu (!!!!) zobrazovacich bodu je sakra videt.

Mozne ne ze 3 metru, ale bliz rozhodne ano. Samozrejmne ne u SD DVB-T, ale u 1080P materialu a fotografii na prvni pohled.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

RIP Plazma... Skoda... Kdyz mi doma moje LG plazma v 60palcich max zere cca 230W, nevim proc by v 80palcich mela zrat kilowatt.. Trosku blbost.. Narvat tam uz ale 4K je trosku problem, ale je to skoda... Porad mela lepsi obraz nez bezne LCD... A prodavat ledviny a jatra abych si poridil OLED nehodlam... Doufam ze bude zit jeste dlouho :)

Zatlacme slzu!! :(

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

V 60" max 230W je buď marketingové číslo, nebo blbý měřák, nebo máte jas hodně nízko. To žraly tak 42" Panasonicy, jejichž obrazovky byly přitom ze všech technologicky nejlepší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by nebylo od veci pripomenout, ze udavana spotreba u plazmy je maximalni, tzn pri kompletne cele bile obrazovce na maximalnim jasu, coz opravdu nebyva bezny obraz .... V tomto bohuzel plazma dojela na super hyper marketing podsvicenych LCD (ty proste zerou konstantne, protoze podsviceni). Ale tak to proste je, obvykle daleko lepsi produkty a systemy konci diky lepsimu PR horsiho produktu. Zarnym prikladem sveho casu bylo vitezstvi VHS formatu (nejhorsi, ale zato nejlevnejsi). Kvalitou se zatim plazme nic nevyrovna, pokud ovsem neni nekdo milovnik omalovanek, ktere maji k prirozenym barvam dost daleko.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Udávaná spotřeba není maximální, už dávno se udává "průměrná" spotřeba. Tady je test 50" Panasonica http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50gt60-201304052795.htm, spotřeby pro 50% šedou jsou dole. A to rozhodně není web, kde by plazmy neměli v lásce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

zijeme to v srandovnom svete, kde 5 mil predanych je MÁLO a vyroba musi byt ukoncena

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To ani nie je tak o srande, ako skor o technologii. Nastavenie vyrobnej linky pripravkov, dodavanych dielov (a s tym suvisiace zmluvne odbery) musia mat urcitu spodnu hranicu, aby sa ta vyroba vyplatila. V opacnom pripade sa to zmeni na cervene cisla v uctovnictve a tie sa pri zhromazdeni akcionarov tazko obhajuju. :P

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A je tu definitivní konec pořádnému obrazu TV:-(

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Pořádnému obrazu? Pořádný obraz jsem naposledy viděl,když jsem měl Sony black trinitron. Je jedno zda mám dnes plazmu, nebo LCD. Pokud TV krmím pozemním signálem dostupným v ČR, tak sledovat TV je utrpení. Jistě mám satelit, obraz je v SD lepší, ale není to žádná sláva. K čemu mi je 4K, když to nebudu mít čím krmit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No nemyslel jsem zrovna SD, ale právě HD, především z bluray a jiných HD zdrojů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OK, ale primární zdroj pro TV je pozemní, nebo satelitní signál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak pro koho. TV nemám, ale pokud bych si ji pořizoval, tak pouze jako zobrazovadlo pro přehrávání filmů. Rozhodně ne kvůli tomu co vysílá nějaká televizní společnost.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hm, filmy co dnes sleduješ stejně jednoho dne budou i v TV. Domnívám se až zas tolik dobrých filmů ročně nenatočí jen abych kvůli nim kupoval TV. Pokud tedy nesleduješ každou sra.ku co dnes natočí. To co se líbí mě už je tolikrát vysílané, že už se na to stejně ani nedívám. Já osobně dávám přednost knihám, ty bezkonkurenčně u mne vedou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel jsou pryč dny, kdy bylo v elektru možné ještě spatřit CRT televize. Jak se nádherně jejich jasný fosforeskující obraz vyjímal nad kteroukoliv plackou... Ne, plazmy skutečně neměly dobrý obraz, mnohdy určitě horší jak LCD... žádná škoda.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.