Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG uvádí obří monitor s atypickým rozlišením 3840×1600

No já myslím, že už stačí to na výšku "zakrojit" na 768 bodů a nebude to mít chybu :)))).
Snad příští verze.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Prijde mi to k nicemu. Herni fanousci takovyty herni maniaci potulujujici se po forech a vychvalujici zastarale graficke karty :-) obvykle trvaji na 144Hz. (Proc se me neptejte, ja zadnej velkej paran nejsem.)

Naopak pro filmove fanousky je tu 43" Philips v klasickem 4K rozliseni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je zjevne optimalizovane pro letecke simulatory.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...a my příznivci porna budeme zkrátka? :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vy si ho pochopitelně postavíte na výšku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem teda přes 16 lety pařil Q3 na 200Hz na CRT normálně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviete niekto ci je uz nejaky 4k/5k monitor okolo uhlopriecky 40-50 palcov aj zahnuty, alebo je najlepsou volbou stale Philips 43"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ti nevadi korejci, tak muzes mit treba wasabi mango uhd400 - 40" nebo uhd490 - 49" nebo microtech tusim vyrabi nadherne celokovove monitory 43". Vsechno je to levne 15-20K, Manga maji vyhodu funkcniho freesyncu 42-60. Philips je drahy a neumi nic. Je to jen z nouze cnost, protože 40-50" levných 4K monitorů je na našem trhu stále málo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten 43" Philips je sice pouzitelny, ale pouze na neco. Spis je to ukazka jak se to delat nema. Kdyz uz tak spis iiyama ProLite X4071UHSU-B1.

A pres ebay kupovat monitor z druhe strany sveta tak to fakt ne :-( .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam prave jeho 40" prvu verziu, odkedy ho mam viem, ze mensi monitor uz urcite nikdy k desktopu nechcem, akurat ma na nom mrzia detske chyby (OSD menu je pri prepinani vstupov extremne pomale, nenastavitelny stojan, joystick zo zadnej strany), diky za rady pozrem sa na tie varianty co ste pisali

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro cloveka co chce na tom delat vsechno (filmy, hry) to je skoro idealni monitor. Velke je to dost, rastr jemny, ve hrach usetreny vykon diky mene nez 4K rozliseni a vic jak 60Hz. Jediny problem je nepodpora LFC u freesyncu, takze je treba dosahovat alespon 50fps. Cena ale bude premiova, takze stale plati proc se zdrzovat s timto kdyz od 15 tisic jsou tu korejci nabizejici vetsi plochu 40" ve 4K s dokonce lepsim freesync rozsahem 42-60, samozrejme ale jen 60Hz díky limitaci DP1.2a. Kdy bude venku konecne generace DP1.3 monitorů umoznujicich 4K pri vice nez 60Hz ptam se. Grafiky uz jsou, monitory stale nic. Snad to uvolni konecne Vega, ktera bude prvni freesync karta s dostatecnym vykonem na to

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Má to pivot ? ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

zrovna pro mě ideální obrazovka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj , neco takoveho a nebo 2x 2560x1200/1400

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě taky. Jen mě mrzí, že jsem nedávno pořídil 34UC88. Kdybych věděl, že přijdou s tímhle, tak počkám... Ale v každém případě, i ten menší je naprostá paráda. Jak na práci, tak na hry (OK, na hry je třeba docela zainvestovat i do grafiky a pro profi FPS to skutečně není, ale jinak naprosto super).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No počkej! Monitor bez G-sync? To není THE WAY nvidia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A tady už fakt stojí za to naučit se klávesové zkratky. Protože přejet myší z levé nástrojové lišty na tu pravou, to už je fakt běh na dlouhou trať :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nebo si koupit kvalitni mys ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když se člověk potřebuje trefit přesně, nedejbože na pixel, tak s ultra citlivou myší je to o nervy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kvalitní myš není ta citlivá... (??? asi myslíte laserovou, to je ale jen jeden předpoklad přesnosti práce s ní - aby nezadrhávala...), ale ta i s hodně dpi!!! (kdy šipka neposkočí o kus ale o pidikousek při pomalém opatrném pohybu rukou)

Navíc maj lepší myšky potvůrky i volitelný dpi ;-)

Pro přejezd přes mnoho Px na velké UHD obrazovce pak slouží funkce, ve Windows od nepaměti, zvaná: Akcelerace! :-) (máte nastaveny pomalý - jemný pohyb, ale při přudším pohybu rukou při trhnutí,se posune šipka o větší vzdálenost (o více px) Tzn. že chcili zavžít okno přes celou obrazovku otevřený, prudce thnu doslova rukou šikmo - nahoru a doprava a naslep kliknu a zaručeně trefím křížek pro zavírání, neb je úplně v rohu a tak nemohu mnout a nemusím nadvedávat myšku a kus vrátit a pak pokračovat v pohybu do rohu, neb při pomalém pohybu by mi jinak na mé 42" UHD obrazovce nestačil stůl nebo délka kabelu myši :-))

Rekapitulace, pro sichr: Primárně rychlý pohybu šipky myši, pro vámi zmiňovanou přesnost (kreslení např.) přitom nechci. Tedy mám nastaven pomalý pohyb šipky + akceleraci :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Standardně lze akceleraci zapnout a vypnout, mám ji pochopitelně zapnutou. Jestli nějaká lepší myš umožňuje v ovladači víc nastavení netuším, já takovou nepotkal, mám myš jenom za tisícovku. Akcelerace ale taky není všespasitelná. Windows už snad opustily oddělenou akceleraci v každé ose, kdy pak místo kolečka člověk kreslil čtverečky, ale i tak je akcelerace z principu nelineární, takže se to s ní nesmí přehnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A slyšel jste, již od Win98 nebo dokonce Win95, něco o nastavení funkce: Akcelerace!!! myši? ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám tři monitory, na šířku celkové rozlišení 5120, a z jednoho okraje na druhý přejedu pohybem zápěstí, takže tohle bych jako problém neviděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je fasa ze vyrobci monitorov uplne zblbli z tychto UDH rozliseni, ako chapem ze momentalne to frci tak sa snazia na tejto vlne zarobit ale docela by ma zaujimalo ako je to s pripojenim. Chodi to v pohode cez HDMI, DP alebo treba specialny kabel/verziu? Alebo nakoniec clovek skonci s nacvicovanim roznych sposobov pripojenia kde to nebude vzdy a vsade fungovat.
A druha vec o ktorej tiez moc sa moc nepise ako je na to pripraveny desktop. Pri Linuxe urcite sa napise ze to nieje problem akurat ze v style udelej si sam - teda treba si vsetko nastavit a vyladit a aj tak sa to bude pri niektorych vecia srat. Windows na tom asi bude podobne aj ked uz win10 ma celkom slusny scalling. Asi najlepsie bude na tom OSX ktory ale bude pre tieto monitory skor minorita ked apple ma svoje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

LG si zaslouží potlesk!
- Konečně si někdo všiml, že 80% filmů není ve FullHD rozlišení, ale v 1920 x 800(poměr 2,4).

Full HD přišlo, aby byly filmy širokoúhlejší, což dává smysl. (člověk má oči vedle sebe)
- Přechod výroby obrazovek z 4:3 na 16:9 měl odstranit černé pruhy.
- Nicméně tvůrci filmů nepochopili, že FullHD obrazovka má 1920 x 1080 a místo toho vymysleli nové černé pruhy a filmy točí v 1920x800.

LG správně pochopilo, že 4K není (2x1920) x (2x1080), ale (2x1920) x (2x800) = 3840 x 1600!

Při zobrazení běžného filmu s rozlišním 1920 x 800 se pak 1 pixel zobrazí na 4 a není potřeba řešit složitý upscaling. Čili tahle je nudle na filmy.

Teď už to jen udělejte placatý, 50 palcový, OLEDový, 10bitový s HDR s cenou 30 000 Kč a začnu přemýšlet, že si koupím TV.
( Je mi jasný, že tento výrobek je výstřelek, proto si nedělám iluze, že TV budu mít v přístích 10 letech :-D )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mít jeden monitor na filmy v nabídce je OK, ale nesmí to být trend, kdy třeba já preferuju 16:10 a nejraději bych něco jako 2560x1600 / 30-32" Sice je na filmy trochu nevyužitý, na hry je 16:9 ok a širokoúhlejší asi i lepší, ale na většinu jiných činností se hodí i výška.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Má někdo zkušenost s tím Freesync z hlediska provozu videopřehrávačů? Umí už některé (přehrávače) spolupracovat tak, aby monotor najel na synchronní frekveci s videem, příp. synchronní násobek? Zatím mě to zajímá jen teoreticky, je to totiž až někde mezi posledními požadavky na monitor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umí, ale jen SoftWarový, čili jen nejuniverzálnější přehrávač" - PC ;-) a v něm SW player: MPCHC ;-) I bez dajakého Free a G Sync :-) Ty maj smysl u her (kde se fps dynamicky jinak neustále mění!...) a u prohlížení videa z webu - kdy webový "player" neumí měnit Hz monitoru (defacto PC grafiky) dle fps zdroje videa, či spíše jen virtuálního videa -videotrím :-(
Ale musí se zvolit automatické Hz dle fps a nejrve ručně přiřadit Hz v násobcích fps i dle možností monitoru! Viz např. obrázek: https://www.google.cz/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.svp-team.com%2Ffor...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obří??? Vždyť je pouze široký -jen nudle a jen 1600px svisle :-)) ... Obří je sice taky od 37" ale ideálně 4k! tedy 4096!x2160!!! :-) Ne menší, ba naopak!, neb až 42" odpovídá stejně jemnému rastru pixelů jako u jen 21" FullHD ;-) a ne s méně px. v době mnoha Mpx fotografií :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.