Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k webOS vstane z mrtvých, první televizory s zapomenutým OS pro mobilní zařízení dorazí pod taktovkou LG

Na otázku: Preferuji televizor jako zobrazovač obsahu z chytrých krabiček, které jde v případě potřeby levně vyměnit za modernější. Tedy fakt je, že pozemní příjem TV krabičkou neřeším, když je v zobrazovači vestavěn. No a na internetové hrátky televizor nepotřebuji, na to je počítač pořád ještě lepší.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Líbilo by se mi mít jakousi modulární TV. Když nebude dostačovat výkonem "smart", tak se dokoupí lepší, když se změní vysílání (DVB-S -> DVB-S2 nebo DVB-T -> T2), tak by se jen vysunul modul a vyměnil. Aby TV byla jen zobrazovací jednotkou s volnými sloty. Někdo by třeba chtěl dva či tři tubery, tak je tam šoupne. Někdo nechce "smart", tak ho tam nedá. Mimo jiné by ubylo i ovladačů na stole:)
Pouze by to výrobce nesměl zazdít s nepřiměřenou cenou oněch modulů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Preferuji televizi s logickým a promyšleným ovládáním. Nechápu proč to TV rvou tolik naprosto zbytečných kravin, které ani neodladí a snad ani neodzkouší. Většinou je to tak maximálně v nějakém alfa stádiu, do bety se to ani nedostane protože to už je na trhu nový model a starej se už nevyplatí ladit. Koneckonců už je prodaný a prach doma. Asi bych dal přednost levné krabičce, kterou až mě na..re mohu vyhodit z okna. Nejlepší by bylo nějaké HTPC nebo domácí server, kde by fungoval normální OS (dodejte si sami svůj oblíbený) mělo by to několik tunerů pro příjem a nahrávání TV, hardisky atd. a TV používat jen jako zobrazovadlo. Ale to potom je příšerná, řvavá potvora, která žere nepřetržitě proud, a levná taky nebude.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Není nad "hloupou" TV (např. levnější SONY Bravia apod.), ke které si připojíte svůj vlastní počítač (HTPC).
Máte pak jistotu, že nějací úchylové nešmírují na co se díváte a co máte na discích a flashích, které k TV připojujete...
Když vidím někde tzv. SMART TV, otevírá se mně už kudla v kapse :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

preferujem televiziu ziadnu. treti rok som bez nej a stale mi nechyba..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Velká ale hloupá LCD televize a k ní připojené Raspberry Pi s XBMC, přehrávající filmy a seriály (a hudbu) z domácího NASu (tvořeným routerem s připojeným externím HDD). Ozvučení má starosti postarší ale stále dobrá věžka Technics sc-eh.
Na čumákování po internetu mám PC, notebook a mobil...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý přístup.
Teď se objevují první nízkopříkonové routříky/Wi-Fi AP na ARM Cortex-A9 2-jádrech, proti těm starým modelům s MIPSem to má 5x vyšší výkon, USB3 na připojení disku, gigové ethernety, hw akceleraci NAT/VPN - třeba Asus RT-AC68 1900 je moc pěkný.
K tomu externí boxík na dva disky s interním RAID1, toho je také plno.
Na to DD-WRT, případně na tom rozjet nějaký TV backend pro XBMC.
A na samotné krmení zobrazovací placky nějaká ta androidí krabička s XBMC nativní hw akcelerací. Vždycky se dá vyhodit nebo upgradovat a stojí jen pár tisícovek.
TV by měla umět nekomprimované 4:4:4, to se musí pohlídat. Případně model bez tuneru, v rámci duševní hygieny je lepší místní vysílání téměř vynechat :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No nazdar, to udelaji z webOSu dalsi smirovaci platformu?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ja bych bral neco mezi - ruzne aplikace, skype, youtube, fcb atd, at si strci nekam. Bohate by mi stacilo, kdyby televize prehravala signal, plus umela prehravat soubory z disku. Ovsem ty, kdyby byly na trochu lepsi urovni (oznacovani souboru, zobrazovani informaci, trideni, vytvareni playlistu atp.). Jo a kdyby sly take pripojit i disky nejakeho rozumneho formatu, ne pouze FAT :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud TV tak jen s tunerem bez dalsich serepeticek. Jinak ja osobne bych tam nechtel ani ten tuner, cili stacil by monitor aneb 82+ centimetru zobrazovadlo zprostene veskere dalsi zbytecne elektroniky a tim padem by to mohlo stat o nekolik tisic mene a ne jak ted ze to stoji 2x a vic nez TV precpana vsim moznym zbytecnym. Divim se ze nikdo si u vyrobce TV o neco podobnyho nezazada, protoze tady je na trhu obrovska dzuzna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...tim padem by to mohlo stat o nekolik tisic mene ... IMHO nezmysel. Co sa tyka toho HW co tam pridava tie "SMART fkce" tak to stoji par susnov. Drahy je samotny panel. Preto sa daju kupit aj lacne "neznackove SMART TV" ale maju shitny LCD panel....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak proc TV ktera ma SMART stoji o ty tisice vic, nez stejna TV od stejnyho vyrobce jen s jinym modelovym oznacenim bez SMARTu?
To neni jen tim ze do firmware prihraji novej sw za par "susnu", ale je to tim ze v te TV je strcen komplet tistak s pocitacem srovnatelnym nejakyho tabletu. A to se bavime jen o SMART funkci, co dalsi elektronika zajistujici DVB-T, S, C nebo jeste analog. Skuste si rozdelat monitor a mrknout na jeho elektroniku (ne tu napajeci) a pak do "chytre" TV, jestli se vam to mnozstvi elektroniky navic zda jako par "susnu" proc potom stoji pocitace tolik?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na trhu je viacero dier a urcite vyrobcov niekto o nieco taketo ziada ale pochybujem, ze na nich niekto berie ohlad.
S takou telkou by bolo velke riziko, ci prerazia na trhu. So smartkou neurobia chybu, lebo to teraz "leti"(ma to konkurencia, predavac to spomina a ludia to budu porovnavat a je nepodstatne, ci to potrebuju, vyuziju,..).
Viac pruhov, viac adidas.

Pozri sa ako skoncili notebooky. Tam su vsetky displeje 16:9 hoci je to nie njalepsi pomer a dopyt po inych pomeroch stran je.

Zakaznik,ktory vie, co chce a jeho potreby su na druhom mieste. BFu kupi cokolvek ak sa mu to vhodne predostrie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jako idealni bych videl multimedialni TV s kvalitnim, rychlym a optimalizovanym firmwarem. Ted ale zpatky do reality - firmware nestoji casto za nic, takze kdyz uz neco kupovat, tak hloupou TV a HTPC, ktere bude delat co ja chci a ne co milostive dovolil vyrobce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preferuji televizor s pokud možná nejlepší spolehlivostí, obrazem, dobrou kompatibilitou (žádné potíže s upscalingem/downscalingem na HDMI), podporou nekomprimovanejch 4:4:4 barev na HDMI a v neposlední řadě co možná nejmenšim inputlagem.

Vše ostatní je druhořadé. Schopnost TV přehrávat různá videa z USB mass storage či na něj nahrávat je taky +, ale operační systém či web služby naprostej nezájem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

K otazke. TV prakticky nepozeram.Co potrebujem vidiet si pustim na monitore PC alebo mimo domu na smarphone (minimalne neni cas).
Takze keby som potreboval velke zobrazovadlo napr na hry tak staci nonsmart hlavne nech ma vsetky vstupy HDMI/DVI/DP a 5.1 audio out analog aj digital.Aspon by dodatocne spracovavanie nepridavalo na inputlagu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam leden 2014:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji, o další lagující krám s webOS nemám zájem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.