Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LibreOffice 4.2: výkonnější a lépe integrované do Windows i GNOME3

... tak to už možná bude stát za vyzkoušení ... po opravě chyb někde kolem verze 4.2.5 ;)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Za vyzkoušení to imho stálo už v době, kdy se to ještě jmenovalo Open Office. Bohužel za víc ne. Teda jo, na takový to jednoduchý psaní a tabulkování to stačí, ale s hromadou dat byl vždycky v Calcu výkonnostní problém, co Calc dělal 15 sekund, zvládl Excel (2003) bez nadsázky během mrknutí oka. Takže se trošku bojím, že ty úpravy, který využívaj grafické jádro, to sice dramaticky urychlí, ale MS Office bude pořád rychlejší i na pouhým CPU. Ani nemám, kde bych to vyzkoušel, HSA stroječek nevlastním.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš že je MS produkt až tak dobrý? To sa opýtaj mojej priateľky ako je sním spokojná. Ako je to rýchle pri väčšom množstve dát, ako je to krásne stabilné a hlavne aké krásne chyby to robí.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč nepoužívá něco lepšího?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

V korporátnej firme? Tam musíš používať to čo ti dajú a nič stým nenarobíš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kefalin, co si predstavujete pod takym slovom "korporatna firma"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsechno krome home office :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na větší množství dat to chce používat 64bitové verze :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

OOo / AOO používám od verze 0.97, mluvím tedy opravdu jen o zkoušení LO ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V čem je to lépe integrované do GNOME? V nadpisu to je, ale v článku už není půl slova.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Musím potvrdit, že pro 70% národa Libre Office nebo OOo bohatě stačí. Lidé co kritizují nedostatky těchto produktů(často oprávněně) mají utkvělou představu, že když ty nedostatky jim vadí, musí vadit každému. Stejné je to třeba u Adobe Photoshopu. V mnoha počítačích jsem ho viděl (většinou starší verze), a samozřejmě nelegální. Když jsem lidem ukázal programy v řádu nižší cenou, a nebo zdarma, které jejich požadavky na úpravu jejich fotek z rodinných kompaktů bohatě stačí, tak u nich 80% už zůstalo. Dokonce po čase jsem od některých lidí slyšel , že se jim vyhovují více. Jsou totiž jednodušší a pro laika tudíž snadněji použitelné, než funkcemi nabušený, ale pro ně méně přehledný Photoshop.

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

Ja ho zaitial mam len na OS X 10.9 na IMacu a zrychlenie je 4-10 nasobne.
Vcera este balicky v polo-oficailnych repozitaroch openSUSE ani ubuntu neboli a kompilovat sa mi nechce(viem to, robil som to s Openoffice 2.x na Celeron 333Mhz a mnadreke 9.x a trvalo to viac ako 40 hodin). Som si vedomi, ze to bude trvat menej teraz robime so studentami 8-hodinove kompilacie custom Androidu a Libre precistil build system a nothing to do build sa skratil z 32
minut a tusim 6 sekund.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja LO nikdy nemám z repozitárov vždy si ho stiahnem deb balíčky zo stránky LO.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MS Office 2003 otevírá rychleji vícestránkové dokumenty, a je daleko rychlejsi to se mu musi uznat. Primarně používám OpenOffice (hlavně kvuli vzorcum v math a exportu do pdf) ale dokud nebude umět na 100% správně otevírat doc dokumenty tak budu muset pouzivat mso s tim se nedá nic dělat :-). Srovnání oo vs microsoft vždy pobaví :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já zase všechno jedu v LO kvůli tomu, že to chci za pár let opět otevřít. Ne jako u MSO, kde ty starý formáty jsou v nových verzí MSO zmršený. Nehledě na cenu, pro mne dostatečnou použitelnost a integrovanost do systému vč. updatů apod.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.