Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Linus Torvalds pracuje na Linuxu při chůzi [video]

Já jsem rád, že mám židli, na které se dá celý den sedět :) A dokonce od českého výrobce (neplést se stejnojmenným menšinovým výrobcem telefonů :) http://rim.cz/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Můj ušák? Někdy se hodí starej nábytek po babičce :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave veci se daji dozvedet na http://www.ergonomicka-encyklopedie.cz/ resp na webu firmy M1. Kolik z nas presvedci zamestnavatele aby mu koupil elektricky stul nebo custom zidli, ale nevim.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam uz asi vic nez 7 let(denne minimalne 12 hodin) zidly od http://www.ldseating.com a spokojenos. Tenkrat sem za ni dal snad 11k. Uz se nejspis nevyrabi a neda koupil, ale urcite jsou nejake novejsi modely. Jediny obrazek co jsem nasel.
http://www.hpinterier.cz/tl_files/hpinterier/DATA/Zidle/LD/vista-520.jpg

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Levne zidle jsou na ... V praci mame par zidli za 15k ale to je drahy spas. Ani konstrukce me nejak nepresvedcila o dlouhe zivotnosti.
Takze doma mam sedacku z Nissan 200SX S13 (facelift) s nastavitelnou bederni operkou. A ted pres letni mesice jsem jeste pouzil masazni potah z drevenych kulicek. Cele to je na podvozku z levne zidle ktera se rozpadla.

Co se tyce mysi tak jsem v praci presel na vertikalni (8h CAD) a doma pouzivam starou MX518.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak vidim to jeho brucho, tak moc mu to nepomaha :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V praci vetsinu casu bloumam mezi regaly a uporne se snazim soustredit myslenky na to, kam jsem dal to, co zrovna hledam. U klavesnice, polite od kavy a castecne zanesene drobky ze snidanovych sladkych loupaku, vetsinou stojim. Pokud bych si sednul, uz bych pak nemusel vstat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc se mi to libi :) Paradni video, Linus +1.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aky binec na pracovnom stole, taky aj v kode...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

" když se vám přehoupne třicítka, tak už to vysedávání na židli před stolem prostě nezvládáte těch 18 hodin denně, 7 dní v týdnu tak skvěle jako když vám bylo 17." - no jestli ono to neni zpusobeno prave tim vysedavanim od tech 17ti :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem mel kvuli dlouhymu sezenu u compu dokonce takovy bolesti hlavy a motani, ze jsem byl 2 mesice na neschopence. Jak se to vyresilo? Zidli za 25K, ale rozhodne toho nelituju, sedi se na tom proste bozsky. http://www.sitbetter.com/admin//images/HSC/F211GW101------_0002_946.jpg
http://www.humanscale.cz/2-kancelarske-zidle-kancelarske-zidle-freedom.aspx .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pár měsíců jsem už přemýšlel o tom, jestli by nestálo za to u práce nesedět. Linus mě velmi inspiroval: na začátek jsem na počítačový stolek naskládal krabice kancelářského papíru, zvýšil si tak monitor, pracovní plochu na myš a klávesnici a u práce začínám stát. Poblíž mám nafukovací míč na občasné spočinutí a posílení bederních zádových svalů. Řešení je to provizorní, abych vyzkoušel, jak se osvědčí. Polohovací ramena na LCD+KB+myš přijdou posléze.

U kompu jsem si v profesi odseděl natvrdo na méně či více kvalitních židlích nějakých 13 let a dost se to podepsalo, i když jsem při tom hodně po odpoledních chodil a plaval. Cvičení při sedavém zaměstnání totiž nestačí. Mnohem důležitější je prostě nesedět a všechny polohy střídat.

Takže díky za tuhle inspiraci. Toto psáno vestoje. Na trombózu čekat nehodlám.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já při práci doma taky s notebookem nesedím, pokládám si ho nejradši na komodu, ta má pro mě daleko lepší výškovou úroveň. Ale když už se bavíte o těch židlích, já mám kvalitní za cca 2000 Kč. Moje požadavky byly kovová konstrukce a ergonomické záda + aby se nám hodila do obýváku. Vybral jsem si tady tu vysokou: http://www.diten.cz/780-kancelar a jsem s ní fakt spokojený. Ale jak říkám, moje kancelář je vlastně všude po domě, možná to znáte :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.